Studiu De Caz.docx

  • Uploaded by: Mocanu Iuliana
  • 0
  • 0
  • October 2019
  • PDF

This document was uploaded by user and they confirmed that they have the permission to share it. If you are author or own the copyright of this book, please report to us by using this DMCA report form. Report DMCA


Overview

Download & View Studiu De Caz.docx as PDF for free.

More details

  • Words: 781
  • Pages: 2
STUDIU DE CAZ Ferruccio Lamborghini, omul care a facut din tractoare bolizi

Ferruccio Lamborghini, fondatorul companiei italiene care îi poartă numele, s-a născut în 1916 într-un sat mic din provincia Ferrara, Renazzo. Încă din adolescență a manifestat un interes deosebit pentru mecanică, exersându-și abilitățile pe tractorul tatălui său, un modest fermier italian. Dând curs pasiunii sale a urmat apoi cursurile Școlii Tehnice din Bologna. În timpul celui de-al doilea Război Mondial a fost înrolat în aviația italiană, lucrând ca mecanic al flotei din Peninsula. În 1944 a fost luat prizonier de către forțele britanice, dar aceștia observând potențialul tânărului au decis sa îl încorporeze și să îl folosească în departamentul care asigura asistență vehiculelor militare. După terminarea războiului s-a întors în localitatea natală și a pus bazele unui mic atelier de reparații tractoare pentru fermierii din regiune. Afacerea a început modest, într-un mic garaj, dar foarte rapid s-a extins, atelierul sau ajungând cunoscut în întreaga Italie. În acest timp s-a ocupat și de prepararea mașinilor Fiat, personalizând un Fiat Topolino cu care a participat în 1948 în celebra cursa Mille Miglia. Din pacate modelul a fost distrus întrun accident, primul bolid de curse produs de Ferruccio Lamborghini neputând fi admirat. În urma succesului din industria agricola, averea sa a crescut spectaculos, Lamborghini devenind unul dintre cei mai bogați oameni din Italia, în acea vreme. În 1959 a fondat o a doua fabrica, având ca obiect de activitate producerea sistemelor de climatizare și a cuptoarelor. Planurile italianului includeau și construirea unei fabricii de elicoptere, însă Guvernul italian a refuzat să îi acorde licența. În 1949 afacerea sa a luat amploare, fabrica sa construind tractoare de la zero în fabrica nou fondat Lamborghini Trattrice. Utilajele sale au devenit cele mai cunoscute în Italia, iar Ferruccio a organizat primele expoziții și demonstratii, în care prezenta superioritatea acestora. Statutul financiar i-a permis sa devină un colecționar de automobile exclusiviste, în garajul său regăsindu-se un Mercedes SL300, mai multe Ferrari-uri și un Jaguar. Observând anumite deficiențe la ambreiajul Ferrari-ului său, s-a adresat lui Enzo Ferrari, însă acesta a refuzat să îl primească în audiență. Lamborghini a constatat că ambreiajul de la sportiva sa italiană este similar cu kitul folosit în construcția tractoarelor sale și astfel folosind propriile piese a remediat problema. Stimulat de afrontul lui Enzo Ferrari a decis sa construiasca modele superioare celor produse de Scuderia și astfel legenda a luat ființă.

La începutul anilor șaizeci, Lamborghini a fost un om puternic și de succes, care știa exact ce dorea, dar când a spus că va construi cea mai bună mașină super sportivă vreodată, mulți oameni au crezut că este nebun. Construcția acestui tip de mașină a fost văzută ca o extravaganță inexplicabilă, un salt periculos în întuneric, și ceva care ar risipi averea fără să aducă vreun profit. El a început să lucreze la acest proiect la sfârșitul anului 1962, iar până în mai 1963 a fondat deja "Automobili Ferruccio Lamborghini", cumpărând un teren mare în Sant'Agata Bolognese, la aproximativ 25 de kilometri de Bologna, pentru a construi o nouă fabrică mare și ultramodernă . Datorită experienței pe care o câștigase cu alte companii, era în poziția de a crea cele mai bune facilități pentru scopul său: o structură foarte funcțională care în acel moment era nemaivăzut în domeniul său. Clădirea centrală enormă și bine luminată era adiacentă clădirii de birouri, astfel încât conducerea să poată monitoriza constant situația producției. Acest lucru a fost ideal pentru Lamborghini, care, de multe ori, și-a rostogolit mânecile de la tricou și a lucrat personal la mașini când a văzut ceva care nu a fost făcut așa cum a vrut. Un om, un vis Ferruccio a debutat în mod oficial cu întreprinderea "Automobili Ferruccio Lamborghini" la Salonul Auto de la Torino, dezvăluind un vehicul minunat: 350 GTV, care va fi recunoscut în curând ca o adevărată capodoperă de 12 cilindri. În anul următor, 1964, prototipul a dat naștere unui vehicul de producție, modelul 350 GT, urmat ulterior de modelul de 400 GT, produs în 120 de exemplare. Lamborghini prin entuziasmul său a determinat mecanicii și inginerii săi să conceapă mașini sportive de ultimă oră precum Miura, Islero, Espada și Jarama. Deși producția și angajații au crescut constant în număr, Ferruccio Lamborghini a jucat întotdeauna un rol crucial și strategic în cadrul companiei. El a început de fapt tradiția faimoasă de numire a mașinilor după rase de tauri de luptă - gallant, puternic și intimidant, la fel ca și mașinile lui. Ferruccio Lamborghini a murit în proprietatea sa în 1993, la vârsta de 76 de ani. La o sută de ani de la naștere, Lamborghini Centenario a debutat, acordând un omagiu viziunii, bravului și personalității unice a fondatorului companiei.

Related Documents

Studiu
June 2020 36
Studiu De Caz 1
October 2019 38
Studiu De Caz Ei.docx
April 2020 18
Studiu De Caz.docx
June 2020 7
Studiu De Carte.docx
October 2019 23

More Documents from "Cosma Cristian-Marius"

Studiu De Caz.docx
October 2019 12
Curs 10.docx
October 2019 20
Continuare Msi.docx
October 2019 12
Curs-8.docx
October 2019 14
Proiect Econometrie1.xlsx
October 2019 20
Fisa_evaluare_lectie.doc
October 2019 28