Prezentare Psih Exp.docx

  • Uploaded by: AndreeaCerasela
  • 0
  • 0
  • December 2019
  • PDF

This document was uploaded by user and they confirmed that they have the permission to share it. If you are author or own the copyright of this book, please report to us by using this DMCA report form. Report DMCA


Overview

Download & View Prezentare Psih Exp.docx as PDF for free.

More details

  • Words: 436
  • Pages: 2
Psihologie experimentală Prezentări studii -

-

-

Articolul care va fi prezentat trebuie să fie un studiu din domeniul psihologiei, orice ramură, nu mai vechi de 2010; Pentru a fi adecvat scopului prezentărilor noastre (discutarea modului de realizare a unei cercetări), articolul nu trebuie să reprezinte doar o prezentare teoretică. Mai exact, trebuie să aibă următoarea structură: o Introducere (partea teoretică) o Metodă  Participanți  Instrumente  Procedeu o Rezultate o Discuții o Bibliografie Din partea de metodă, va trebuie sa înțelegeți foarte bine în ce a constat cercetarea: care au fost participanții, ce instrumente s-au folosit, care a fost procedeul. Așadar, aceasta este partea cea mai importantă. Dacă nu înțelegi un articol, alegeți altul! Studiile trebuie să aibă o parte experimentală, adică cele în care se manipulează cel puțin o variabilă. Pentru a îndeplini această condiție, căutați studiile în jurnale de psihologie experimentală, precum:

Journal of Experimental Social Psychology (https://www.journals.elsevier.com/journal-ofexperimental-social-psychology) Journal of Experimental Psychology: General (https://www.apa.org/pubs/journals/xge/) Journal of Experimental Psychology: Learning, Memory, and Cognition (https://www.apa.org/pubs/journals/xlm/index.aspx) Journal of Experimental Psychology: Human Perception and Performance (https://www.apa.org/pubs/journals/xhp/) Sunt și alte jurnale în care se găsesc studii experimentale. Dacă nu sunteți siguri că faceți alegerea corectă, îmi puteți arăta articolul ales, la seminar, și vă spun dacă este în regulă sau nu. -

-

Alegeți studiul în funcție de temă, nu de numărul de pagini. Alegeți ceva care vă place, nu ceva care este scurt. Partea care ne interesează (Metoda și Rezultatele) e cam la fel de lungă în toate studiile. Puteți căuta articole în alte surse (bibliotecă, baze de date internaționale cu acces liber din cadrul UAIC – găsiți link-uri pe site-ul facultății), așadar nu e obligatoriu să alegeți din ceea ce v-am dat. Nu alegeți articole pe care le discutați și la alte discipline!

-

Dacă vă interesează o anumită temă și nu se regăsește în ceea ce v-am trimis, nici nu găsiți în altă parte, puteți să-mi scrieți. Dacă am, vă trimit. În articolele în care se prezintă mai multe studii (veți vedea că scrie Study 1, apoi, mai jos, Study 2, Study 3 etc.), va trebui să prezentați doar un singur studiu (la alegere). Până la seminarul 6, rog șefii de grupă să-mi trimită o planificare a prezentărilor, sub formă de tabel, cu următoarea structură:

Seminar 9 Echipa 1 1. 2. 3. Echipa 2 1. 2. 3. 10 Echipa 1 Echipa 2 11 Echipa 1 Echipa 2 12 Echipa 1 13 14

Membrii echipei

Studiul prezentat

Aici vreau să vă prezint eu un studiu Echipa 1 Echipa 2 Echipa 1 Aici, preferabil e să nu mai avem prezentări, dacă vă încadrați în celelalte seminarii.

Related Documents

Prezentare Psih Exp.docx
December 2019 5
Prezentare
May 2020 26
Polrenav Prezentare
June 2020 21
Prezentare-teza.docx
December 2019 31

More Documents from ""