TIPURI DE CONFLICTE Conflictul poate fi definit ca process care apare la stabilirea relatiei dintre doua parti si defineste caracterul interactiunii dintre acestea. Societaea contemporana este bazata pe competitie , iar indivizii sunt orientate catre castig. Diversitatea intereselor intr-o comunitate da nastere conflictului . Acesta poate fi un lucru bun, in masura in care aceasta diversitate creeaza si mai multe alternative de rezolvare a conflictelor. Conflictul poate fi : Pozitiv Negativ Constructiv Distructiv Certurile si diferentele individuale fac parte din viata de zi cu zi si este o greseala daca evitam conflictul. Un lucru foarte catre rezolvarea acestuia.
important
este constientizarea
conflictului iar
Tipuri de conflicte Criza simptom evident violenta (semn al crizei) cearta se infierbanta persoanele in cauza intrec masura si se lasa dominati de sentimente (negative) comportament agresiv acte necugetate Tensiunea propria tensiune distorsioneaza perceptia asupra altei persoane opinii fixe atitudini negative relatie tensionata intre parti concluzii intemeiate pe banuieli Neintelegerea apare datorita comunicarii neclare intelegere gresita se trag concluzii eronate in legatura cu unele situatii situatie poate provoca irascibilitate gandul este in permanenta la un anumit lucru perceptiile asupra probl. sunt alterate
acest
lucru
duce
Incidentele indiciul ca ne aflam intr-un conflict sunt acele fapte minore lucruri marunte care ne intristeaza / irita un timp dupa care le dam uitarii. un incident prost perceput poate fi escaladat tensiunea si neintelegerea rezulta din incidentele mai mici Disconfortul sentimentul intuitiv ca ceva nu este in ordine sa acordam atentie intuitiei sis a ne bucuram de aceasta sesizare. Primul pas in arta rezolvarii conflictului este acela de a privi conflictul ca pe o oportunitate si de a cauta indiciile conflictului.