Projecte Cofe 2

  • July 2020
  • PDF

This document was uploaded by user and they confirmed that they have the permission to share it. If you are author or own the copyright of this book, please report to us by using this DMCA report form. Report DMCA


Overview

Download & View Projecte Cofe 2 as PDF for free.

More details

  • Words: 697
  • Pages: 6
RECURSOS MULTIMEDIA PER TREBALLAR AMB L'ALUMNAT NOUVINGUT El següent recull de recursos i propostes d'activitats fan referència a tres perfils d'alumnat:

A) recursos i activitats per als alumnes de primer any de parla no romànica

B) recursos i activitats per als alumnes de segon any de parla no romànica

C) recursos i activitats per als alumnes de primer i segon any de parla romànica

Per a cada activitat hi ha indicacions sobre el nombre ideal d'alumnes participants. Així mateix s'indica

també el suport multimèdia (càmera de vídeo, suport TIC, càmera fotogràfica...) necessari per

dur a terme

l'activitat.

Els recursos presentats en aquests projecte, i molts d'altres , els podem trobar al web de l'edu365:

www.edu365.cat. Altres recursos presentats (com l'Audacity o l'studio 8) són programari promogut pel

Departament

d'Educació i es troben a l'abast de tots els IES públics de Catalunya.

LES NOTICIES I REPORTATGES

http://www.edu3.cat/Edu3tv/Inici Destinataris: alumnes de primer i segon any de parla romànica i alumnes de segon any (avançats) de parla no romànica. Nombre de participants:el nombre òptim seria entre 5 i 7 alumnes.

Font d'informació: Vídeos de l'edu3.cat. Vídeos de la ràdio a l'aula. Web www.edu365.cat

Objectiu: Fomentar el debat a partir del visionat del vídeo. Foment de l'esperit crític de cadascú. Saber defensar el punt de vista d'un i respectar les visions i opinions dels altres.

http://www.edu365.com/eduradio/index3.html

KARAOKE Destinataris: alumnat de primer i segon any de parla romànica. Alumnat de segon any de parla no romànica. Nombre de participants: el nombre ideal el situaríem entre 4-6 alumnes. Font d'informació: http://hispamp3.yes.fm/, http://www.mp3catala.com/ Procediment : Escoltem una cançó en català. Repartim fotocopies de la lletra de la cançó (per una cara del full trobem la cançó sencera, per l'altra cara trobem la cançó amb uns espais en blanc) i en fem una lectura de la lletra (sense la música). Subratllem les paraules que no entenem i les comentem. Després reproduïm la cançó tot tractant d'emplenar els espais en blanc que hi ha. Es pot reproduir la cançó tantes vegades com sigui necessari, tot i així amb unes 3 o 4 vegades n'hi hauria d'haver prou. Objectiu: Foment de la cohesió grupal, desinhibició, adquisició de vocabulari, coneixement del folklore i música en català. (grups de pop rock en especial : els pets, Sau, Sangtraït...)

AUDACITY

Destinataris: Tot l'alumnat de l'Aula d'acollida. Nombre de participants: activitat individual. Cada alumne/a de l'aula d'acollida pot fer la seva presentació. Font d'informació/ recursos: programa audacity Objectiu: Perdre la por a parlar front un micro. Els alumnes poden gravar una petita presentació personal ( que anteriorment hauran realitzat en format paper) que ens expliqui d'on són, quants anys tenen... es pot compartir amb d'altres aules d'acollida d'arreu de Catalunya.

VOKI

http://www.voki.com/mywebsite.php Destinataris: Tot l'alumnat de l'Aula d'acollida. Nombre de participants: activitat individual. Cada alumne/a de l'aula d'acollida en pot realitzar un. Font d'informació: web :http://www.voki.com/mywebsite.php Objectiu: Els alumnes poden crear el seu propi voki (semblant o no a ells) que ens expliqui qui són, d'on venen, un acudit... (prèviament poden preparar aquesta presentació en format paper)

UNA MA DE CONTES A partir dels contes proposats al web una ma de contes .cat (o l'enllaç de l'edu365) podríem crear una activitat.

Un alumne/a és l'encarregat de fer l'audició per primera vegada. Aquest company transmet la informació obtinguda via oral i se'l grava en vídeo. Un altre company visualitza la gravació i després l'explica ell, tot gravantse i així successivament. Es tracta de veure com es du a terme aquesta transmissió oral del coneixement.

Destinataris: Alumnat de parla romànica de primer i segon any. Alumnat de segon any de llengua no romànica. (nivell avançat)

Nombre de participants: el nombre ideal de participants el situaríem entre 4-6 alumnes.

Font d'informació: web : www.unamadecontes.cat (enllaç www.edu365.cat)

Material necessari: Càmera vídeo. digital Programa edició de videos studio 8.

Objectiu: que els alumnes perdin la vergonya a parlar “en public”, que s'acostumin a treballar amb eines multimèdia (càmera de vídeo digital, funcionament del programari per editar vídeos...). També serà útil per mostrar com la informació varia amb el pas del temps i amb la transmissió oral i com el vocabulari de cadascú i la pròpia percepció poden interferir en el procés de transmissió de la informació.

Related Documents

Projecte Cofe 2
July 2020 6
Projecte
July 2020 11
Projecte
May 2020 13
Projecte
July 2020 14