Lucru Individual Prod.-constr.-calc..pptx

  • Uploaded by: Șargu Costel
  • 0
  • 0
  • May 2020
  • PDF

This document was uploaded by user and they confirmed that they have the permission to share it. If you are author or own the copyright of this book, please report to us by using this DMCA report form. Report DMCA


Overview

Download & View Lucru Individual Prod.-constr.-calc..pptx as PDF for free.

More details

  • Words: 815
  • Pages: 5
Ministerul Educatie,Culturi si Stintei IP.Centrul de Excelenta in Informatica si Tehnologii INFORMATIONALE

Lucrul individual Nr.1 La “Tehnologia producerii și construcția calculatorului” Tema:Sudarea cu laser

Realizat:Șargu Constantin Grupa: K-1541 Profesor: Seremet E

Sudarea cu laser: Sudarea cu laser este o metodă specifică de sudare care se realizează prin asamblarea nedemontabilă a două materiale, prin topirea marginilor, cu ajutorul energiei optice. Energia necesară topirii este obținută prin concentrarea cu ajutorul unor lentile optice a fascicolului laser la suprafața de separație a celor două materiale de sudat. Sudarea cu laser poate fi urmată de un tratament termic de detensionare datorat acțiunii unui alt fascicul laser, la care energia luminoasă este dispersată pe toată suprafața cordonului de sudură obținut în urma trecerii fascicolului de sudare. Astfel prin acțiune succesivă se va obține o îmbinare cu caracteristici mecanice superioare metodei clasice de sudare. Zona influențată termic (ZIT) la sudarea cu laser este foarte mică, datorită concentrării energiei luminoase pe o suprafață punctiformă, mult mai mică în comparație cu cea obținută în urma operației de sudare prin metode clasice.

Fără atingere, fără deformări: Suduracu laser este utilă în special atunci când aşteptările privind aspectul îmbinărilor sunt deosebit de ridicate. În cazul în care cordoanele de sudură vor fi vizibile mai târziu - cazul fiecărui tip de carcasă sau panou de control calităţile vizuale ale îmbinării reprezintă un argument major în favoarea sudurii cu laser. Atunci când se lucrează cu oţel carbon, cordonul de sudură neted poate fi vopsit imediat, fără retuşare; în cazul oţelului inoxidabil poate fi lăsat vizibil, fără alte finisaje.

Într-un alt grup de produse, cerinţele tehnice sunt mult mai importante. Rotorul ventilatorului de aluminiu care trebuie să dezvolte rezistenţă maximă în condiții de exploatare continuă este fabricat la o viteză de sudare de trei metri pe minut şi nu trebuie să fie echilibrat după aceea. Laserul poate fi, de asemenea, folosit pentru sigilarea îmbinărilor sau conectorilor flanşei. Şi din moment ce sudura cu laser nu injectează aproape deloc căldură în componentă, nu există nici o deformare. Piesele cu potrivire finănu necesită muncă suplimentară. Maşinile de mare precizie disponibile astăzi pentru prelucrarea tablelor oferă baza ideală pentru sudarea cu laser - spații înguste ale îmbinării, exactitate mare, şi o reproductibilitate ridicată în pregătirea pieselor. Sudarea cu laser nu necesită contact cu materialul şi este, prin urmare, practic fără uzură. Un avantaj suplimentar este gama largă de opţiuni a aplicaţiilor. Sudura conductanta termic creează îmbinări de o calitate excepțională a suprafețelor în timp ce sudura în profunzime oferă îmbinări adânci şi înguste. Laserul estepotrivit pentru o mare varietate de materiale şi geometrii de îmbinare, în comparaţie cu procesele convenţionale, cu aplicabilitatea lor limitată. În cele din urmă, TruLaser Robot funcţionează în mod automat şi este mult mai rapid şi mai economic - pur şi simplu mai propice în ansamblu. Dacă un singur generator de fascicul este utilizat pentru a servi o serie de staţii sudură, atunci costurile pot fi reduse dramatic.

Un spectru larg al aplicaţiilor: Procesul este adecvat în primul rând pentru sudarea metalelor, inclusiv oțel carbon, oțel inoxidabil, aluminiu, aliaje de aluminiu, aliaje de titan, titan, metale neferoase şi preţioase. Sudarea cu laser deschide o gamă largă de aplicaţii, începând cu puncte de sudură fine într-un bec cu halogen, şi continuă cu îmbinări ale stingătoarelor de incendiu şi cu suduri lungi în maşini, utilaje şi aeronave. Sudarea cu laser este de obicei, automată – în celule de fabricație sau cu ajutorul roboţilor de sudură.

Precizie şi calitate: Pregătireacomponentelor şi poziţionarea lor în timpul procesului de sudare sunt relativ consumatoare de timp. Deoarece diametrul fasciculului laser concentrat este de numai câteva zecimi de milimetru, decalajul dintre părţile care trebuie unite trebuie să fie păstrat la un nivel minim. Două aspecte rezidă din această cerere de precizie. Întâi de toate, o cantitate substanţială de know-how trebuie să fie disponibilă în departamentul de fixare. Programe variabile vă permit să sudați multe forme geometrice diferite. Interschimbabile, sistemele de prindere dininterior şi din afara vă oferă flexibilitate de fabricaţie.

Acesta este modul în care funcţionează:

Un fascicul laser concentrat serveşte ca sursă de energie. Acest fascicul este concentrat în capul de sudare laser cu ajutorul unei oglinzi sau lentile. Un jet de gaz ajunge direct lângă capul de sudură laser pentru a păstra oglinda sau lentila fără murdărie. Topirea începe ori de câte ori acest fascicul laser concentrat loveşte piesa de prelucrat. Diametrul spotului, poziţia focusului, performanţa laserului şi viteza sudării sunt parametrii care definesc profunzimea şi lăţimea sudurii. De obicei, un gaz inert se aplică pentru a împiedica cordonul de sudură să reacţioneze cu aerul. Alte gaze - frecvent denumite gaze de proces - pot optimiza şi influenţa sudura. În funcţie de tipul cordonului care trebuie să fie sudat şi de cât de mare e diferenţa dintre componente,pot fi utilizate materiale suplimentare. Rezultatul este un cordon perfect, fără pori la capete, uniform pe întreaga lungime, şi fără decolorări, chiar pe oțel inoxidabil.

Related Documents


More Documents from ""

October 2019 20
Cultivarea Lalelelor.docx
October 2019 21
Rugaciunea Domneasca.pdf
October 2019 28
Viata - Poezie.docx
October 2019 24
Checuri Simple.docx
October 2019 12
October 2019 11