Ce Este O Pre Zen Tare Computerizat

  • Uploaded by: Erika Todor
  • 0
  • 0
  • December 2019
  • PDF

This document was uploaded by user and they confirmed that they have the permission to share it. If you are author or own the copyright of this book, please report to us by using this DMCA report form. Report DMCA


Overview

Download & View Ce Este O Pre Zen Tare Computerizat as PDF for free.

More details

  • Words: 462
  • Pages: 3
CE ESTE O PREZENTARE COMPUTERIZATĂ? Ați participat la o sesiune de comunicări organizată de clasa voastră, de școala în care învățați sau de o instituție din afara școlii? Dar la un spactacol de teatru sau la o prezentare de modă? Spectacolul de teatru și prezentarea de modă folosesc personaje, decoruri, muzică. Totul este viu, animat, atractiv. Informația prezentată vizual este mai ușor de interpretat și de reșinut. Dacă prezentarea este însoțită și de efecte grafice, animație sau transformări de imagini, captarea atenției este asigurată. Un asemenea scenariu este ușor de realizat printr-o prezentare computerizată, adică relizată cu o aplicație software dedicată special acestui scop: Microsoft PowerPoint, Corel Presentation, Lotus Freelanle Graphics etc. Noi ne vom ocupa de aplicația PowerPoint din pachetul Microsoft Office. PRIMII PAȘI ÎN REALIZAREA UNEI PREZENTĂRI COMPUTERIZATE A. Definirea scopului sau a obiectivelor

Ori de câte ori avem de pregătit o prezentare, stabilim întâi scopul sau obiectivele. Pentru acesta ne ajută următoarele întrebări:  Ce vrem să prezentăm?  De ce prezentăm?  Cui prezentăm?  Care este durata prezentării? Prezentarea trebuie să fie accesibilă și pe măsura gradului de interes al publicului. Pe lângă acesta, calitatea prezentării depinde și de durata ei, o prezentare prea scurtă poate obosi publicul, iar una prea lungă plictisește șo obosește, scăzând gradul de interes față de subiect al participanților. O prezentare profesionistă nu depășește 10-15 minute. B. Stabilirea categoriilor de informații În funcție de scopul prezentării se vor stabili categoriile de informații necesare, completând un tabel de forma:

Conținut

Text

Categorii de informații Grafică Imagini

Audio

C. Organizarea conținutului-structura prezentării Prezentarea trebuie gândită ca un scenariu care să capteze, să redea esențialul și să sintetizeze conținut într-un sumar de concluzii finale. Schematic, orice prezentare poate fi proiectată după următoarea structură: INTRODUCERE: are drept scop captarea atenției, prezentarea subiectului și a ideilor principale. CUPRINS: dezvoltarea ideilor principale cu argumente și exemple. ÎNCHEIERE: prezintă sumarul de idei, concluzii și perspectivele. D. Realizarea prezentării Se alege aplicația software cu care se va realiza prezentarea și se transpun componentele scenariului logic într-o secvență de ecrane, ce va constitui, în final, prezentarea computerizată. Prezentarea se realizează ecran cu ecran. Fiecare ecran trebuie să prezinte cu claritate conținutul corespunzător. Pentru claritate, se folosesc caractere de dimensiuni mari cu cel mult 8-10 cuvinte pe rând. Realizatorul prezentării urmărește și efectele de culoare, animație, raportul text-imagine, sincronizarea efectelor și a pauzelor de trecere de la un ecran la altul. E. Testarea și dezvoltarea prezentării Pentru testare, derularea va fi însoțită de prezentarea vorbită. Prezentarea computerizată nu înlocuiește vorbitorul. Prezentarea computerizată poate fi ușor modificată pentru îmbunătățirea aspectului și pentru adaptarea la situații noi.

În cele mai frecvente situații, prezentarea este făcută chiar de către autor. Acesta nu citește textul afișat pe ecran, ci dezvoltă ideile cu explicații și informații noi.

Related Documents

Pre Zen Tare Catalog
June 2020 5
Pre Zen Tare 1
November 2019 13
Pre Zen Tare
June 2020 7
Pre Zen Tare
November 2019 15

More Documents from ""

Programabac
June 2020 37
Le Nouveau Jardin
May 2020 45
June 2020 23
Resume
May 2020 18
Arduino.pdf
December 2019 26