Bm W, Acronimul Pentru Bayerische Motoren Werke

  • Uploaded by: Sergiu Cotuna
  • 0
  • 0
  • July 2020
  • PDF

This document was uploaded by user and they confirmed that they have the permission to share it. If you are author or own the copyright of this book, please report to us by using this DMCA report form. Report DMCA


Overview

Download & View Bm W, Acronimul Pentru Bayerische Motoren Werke as PDF for free.

More details

  • Words: 554
  • Pages: 14
BMW, acronimul pentru Bayerische Motoren Werke AG (în romana Uzina Bavareză de Motoare SA), este un producător german de automobile, motociclete și motoare. BMW este o companie germana organizată ca societate pe actiuni, înregistrată în DAX la Bursa din Frankfurt.

Sigla alb-albastră folosită pînă în prezent, utilizează aceleași culori ca ale steagului Bavariei.

Promovarea firmei BMW a dovedit cum poate un program de publicitate bine condus sa ajute o companie sa treaca cu succes peste o perioada de criza, sa tripleze vanzarile si sa genereze profit.

Strategia celor de la BMW a construit o personalitate puternica marcii, care a generat o cerere in permanenta crestere pentru diversele modele , un salt spectaculos al vanzarilor si o rata de profit mai mare decat era de asteptat.

Provocarea BMW era o marca tanara si nu beneficia deloc de o mostenire de credibilitate si de prestigiu in lupta cu alti concurenti, cum ar fi fost Mercedes, iar segmentul de clienti caruia se adresa era foarte limitat.

Strategia Compania a apelat in 1979 la agentia de publicitate WCRS. Principalul obiectiv a fost sa se creeze o imagine mai bogata si mai nuantata a brandului. BMW era vazut in primul rand ca un producator de masini performante.

Era nevoie de o largire a bazei de consumatori, dincolo de acest segment de entuziasti, interesati de performanta tehnica a masinilor. Un al doilea obiectiv al campaniei era sa imbunateasca reputatia BMW de producator masini de lux, chiar daca modelele erau din ce in ce mai putin exclusiviste, pe masura ce vanzarile cresteau.

Strategia de publicitate a fost construita in jurul a patru concepte: comunicarea valorilor centrale ale brandului, o strategie de diferentiere, crearea unui centru de gravitate in jurul brandului si utilizarea unui altfel de registru de comunicare.

Valorile pe care a fost construita intreaga comunicare a celor de la BMW au fost aceleasi, vreme de 15 ani, chiar daca forma lor de exprimare e evoluat de la caz la caz, in functie de contextul economic, social sau competitiv: performanta, calitate, tehnologie avansata si exclusivitate.

Evolutia acestor valori le-a asigurat relevanta si pertinenta si in conditii de criza, cum a fost recesiunea din anii nouazeci. Publicitatea celor de la BMW s-a diferentiat si printr-o strategie aparte. BMW a iesit intotdeauna in evidenta fata de ceilalti jucatori printr-un numar mare de reclame diferite, in fiecare an. Fiecare reclama ilustra un alt aspect al valorilor brandului si se adresa unui alt segment de piata.

Chiar daca varietatea de modele BMW era permanent comunicata, a fost construit un centru de gravitate in jurul experientei unice oferite de o astfel de masina, mai ales cacercetarile aratau ca oamenii alegeau marca BMW in detrimentul diferitelor modele. Aceasta facea irelevanta concurenta bazata pe pret, din partea altor marci.

Toate reclamele produse de pentru BMW de-a lungul celor cincisprezece ani aveau un stil unic, inconfundabil. Lumea BMW era una rece, a perfectiunii tehnologice, construita pe un imaginar iconic in care orice semne ale unei umanitati, care ar putea sa sugereze imperfectibilitate sau aparitia unor greseli, era inlaturata. Nu este loc in comunicarea BMW pentru blonde planturoase, locuinte cu atmosfera calda de familie sau apusuri de soare emotionante. Masina este singura vedeta si ideea fiecarei reclame se bazeaza pe informatii legate de aceasta.

Numele studentilor: COTUNĂ SERGIU BARCAN DORIN-GABRIEL BUJOREANU LOREDANA CRÎȘMARU IONELA SÎRBU MIHAELA

Mulțumim pentru timpul acordat!

Related Documents


More Documents from ""