Analiza Sistemului De Management Al Performantei In Cadrul Unei Societati.docx

  • Uploaded by: Mihai Popescu
  • 0
  • 0
  • June 2020
  • PDF

This document was uploaded by user and they confirmed that they have the permission to share it. If you are author or own the copyright of this book, please report to us by using this DMCA report form. Report DMCA


Overview

Download & View Analiza Sistemului De Management Al Performantei In Cadrul Unei Societati.docx as PDF for free.

More details

  • Words: 1,154
  • Pages: 8
CAPITOLUL I DENUMIREA SOCIETATII SI O SCURTA PREZENTARE A OBIECTULUI DE ACTIVITATE

Societatea sc AGRO-GIMMI SRL a fost infintata in anul 2012. Sediul social: oras Costesti str Smei nr 84 Cod unic de inregistrare: 29852183 Numar de inregistrare: J03/296/2012 Anul infintarii: 2012 Cod CAEN: 0111 - CULTIVAREA CEREALELOR (EXCLUSIV OREZ), PLANTELOR LEGUMINOASE SI A PLANTELOR PRODUCATOARE DE SEMINTE OLEAGINOASE Societatea dispune de o suprafață totală de 200 ha arendate. Costesti este un oras in județul Arges, România. Se află în sudul țării. Clima în zona este temperat-continentală, specifică pentru Câmpia Română și se caracterizează printr-un potențial caloric ridicat, amplitudini mari ale temperaturii aerului, cantități reduse de precipitații și adeseori în regim torențial vara, precum și frecvente perioade de secetă. Radiația solară, sub raport cantitativ una dintre cele mai mari din țară, înregistrează o medie de 127,5 kcal/cmp. Durata de strălucire a soarelui este cuprinsă între 2.200-2.300 ore/an (cca 250 zile). Temperatura medie anuală (°C) 21,5°C Precipitațiile medii anuale (mm) 517.6 mm Principalele culturi agricole din zonă grâu, porumb, orz, floarea-soarelui, rapița, legume. Societatea dispune de sediu pentru ferma vegetala, de baza tehnica ( utilaje agricole, magazii de depozitare a cerealelor,masini, tractoare) si de baza materiala (seminte, carburanti, pesticide, lubrifianti, ingrasaminte, piese de schimb).

RESURSELE SOCIETATII Resursele umane: Personalul salariat are intocmita fisa postului in baza careia isi desfasoara activitatea la fiecare loc de munca(ferma, sector, compartiment functional).Forta de munca de care dispune societatea agricola este formata din muncitori permanenti si zilieri. Resursele materiale: -Firma dispune de masini si utilaje necesare fluxului de productie -Fiecare angajat dispune de un telefon de firma, putand fi folosit si in scop personal; -Sistemul de masini defineste ansamblul utilajelor destinate realizarii tuturor proceselor de munca prevazute in tehnologia de productie a unei culturi, ramuri de productie agricola sau a unui produs determinat Sistemul de masini trebuie sa asigure realizarea urmatoarelor cerinte: 1. 2. 3. 4. 5. 6.

Sa corespunda particularitatilor biologice si agrotehnice,cultivarii culturilor agricole; sa asigure mecanizarea tuturor proceselor de productie; sa amelioreze conditiile de munca sa sporeasca productivitatea muncii sa amelioreze conditiile de munca sa asigure pastrarea si cresterea fertilitatii pamantului

Utilajele au fost achizitionate in cea mai mare parte dupa infiintarea societatii si au o durata scurta de utilizare,fapt pentru care contribuie la cresterea productiei. 1.6 ENUMERATI PRINCIPALII PARAMETRII SI PRINCIPALELE MARIMI VARIABILE CE DEFINESC SOCIETATEA Parametrii societatii sunt reprezentati din produsele pe care societatea le achizitioneaza respectiv: categorii de produse traditionale lucrate manual de mesterii populari. Marimea variabila reprezinta cantitatea din categoriile de produse vandute pe parcursul unui an. GRUPAREA PRINCIPALELOR ACTIVITATI DIN CADRUL SOCIETATII PE FUNCIILE ACESTORA

FUNCTIA DE PRODUCTIE Dupa achizitie marfa intra in depozitul central. Dupa intrarea in depozit se urmaresc pasii de mai jos: 

ambalarea marfurilor;



pregătirea mărfurilor pentru vanzare;



sortarea mărfurilor şi a ambalajelor de desfacere;



recondiţionarea ambalajelor de transport;



întreţinerea mărfurilor.

FUNCTIA COMERCIALA Functia comerciala este atribuita departamentelor de marketing si de vanzari. Ei trebuie sa elaboreze studii de piata, sa promoveze produsele, aplicarea unor strategii optime in competitia cu alte firme, etc; . FUNCTIA DE CERCETARE DEZVOLTARE Firma investeste foarte multi bani in dezvoltarea profesionala a angajatiilor. Le sunt platite diferite cursuri, organizeaza foarte multe instruiri. Art & Craft urmareste sa se extinda in urmatorii ani prin deschiderea mai multor magazine in tara. FUNCTIA DE PERSONAL Departamentului de HR din cadrul companiei ii sunt atribuite urmatoarele lucruri:         

planificarea resurselor umane; descrierea posturilor; recrutarea personalului; selectarea personalului; incadrarea angajaţilor; sistemul de promovare; motivarea personalului; evaluarea activităţii desfăşurate; instruirea şi perfecţionarea pregătirii profesionale.

FUNCTIA FINANCIAR-CONTABILA Departamentul de contabilitate din cadrul companiei are urmatoarele atributii:      

asigurarea surselor financiare necesare desfăşurării activităţii întreprinderii; distribuirea fondurilor băneşti; planificarea şi execuţia financiară; previziunea indicatorilor financiari; fundamentarea calculelor de stabilire a preţurilor; exercitarea controlului financiar intern

FUNCTIA DE PROTECTIE A MEDIULUI Societatea Art & Craft Design are o zona de depozitare a deseurilor in functie de tipul acestuia.

Au afectuat contracte cu foarte multe companii de salubritate, in functie de sediu si de punctele de lucru. Incearca sa renunte la pungige de plastic in favoarea celor biodegradabile. Sponsorizeaza foarte multe evenimente care au ca scop protectia mediului inconjurator.

CAPITOLUL II

2.1 PREVIZIUNEA

PREVIZIUNILE STRATEGIGE ALE SOCIETATII

Urmarind date din graficul de mai sus se observa ca societatea Art & Craft Design este intr-o continua crestere. Societatea urmareste o extindere cat mai mare pe piata, prin deschiderea unor magazine in diferite zone ale tarii. PREVIZIUNI STRATEGICE: Deschiderea unui nou punct de lucru PREVIZIUNILE ANUALE ALE SOCIETATII Art & Craft urmareste cresterea profituli cu 15% fata de anul anterior.

PREVIZIUNILE OPERATIONALE ALE SOCIETATII Societatea urmareste promovarea a diferitelor linii de produse in scopul cresterii vanzarilor.

2.2 ORGANIZAREA Administratorul desemneaza anumite persoane din firma pentru a se ocupa de promovarea unui anumit produs, de regula alege cate o persoana din fiecare departament. Organizeaza o sedinta si le atribuie sarcinile pe care le au de efectuat in promovarea produsului sau a gamei de produse. 2.3 FUNCTIA DE COORDONARE Fiecare departament din cadrul societatii are cate un manager care se ocupa de buna functionare a departamentului sau. Toate problemele unu anumit departament sunt rezolvate de manager impreuna cu colegii aflati in functiile de executie. 2.4 FUNCTIA DE COMANDA In baza sedintelor cu directorul general se intocmesc diferite proceduri referitoare la felul in care un angajat isi desfasoara activitatea. Fiecare angajat trebuie sa citeasca acele proceduri, sa le

semneze si sa le puna in aplicare. La angajare se citesc aceste proceduri pentru ca viitorul angajat sa stie cu exactitate sarcinile pe care le are de efectuat.

2.5 FUNCTIA DE CONTROL Fiecare manager de departament trebuie sa prezinte directorulul general obiectivele care trebuiesc efectuate in decursul unei luni. La finalul lunii directorul general verifica daca au fost realizare aceste obiective. In cazul in care aceste obiective nu au fost realizare, directorul general impreuna cu managerul de departament incearca sa gaseasca solutii ca pe viitor sa se realizeze cu usurinta toate obiectivele propuse.

CAPITOLUL 3 3.1 METODA BRAINSTORMING Fiecare departament trebuie sa prezinte o situatie directorului general referitoare la: problemele intampinate pe parcursul lunii/anului, metodele prin care se pot solution aceste probleme, bugete pentru anul care urmeaza, indei referitoare la cresterea performantei departamentului. Dupa selectia ideilor importante, se organizeaza o sedinta intre directorul general si toti angajatii departamentului. La aceasta sedinta directorul generl vorbeste cu fiecare angajat in parte. La finalul sedintei directurul isi da accepul, refuza sau incearca sa gasesaca solutii alternative la ideile prezentate de angajatii din department.

3.2 SEDINTA Dupa ce departamentul de design realizeaza o schita a unui unul produs, diectorul general realizeaza o sedinta referitoare la cheltuielile de productie a acelui produs. La sedinta trebuie sa participe managerul economic, managerul de achizitii si managerul de vanzari. In cadrul sedintei se discuta despre costurile de productie, impactul produsului asupa clientilor, alegerea furnizorului care se va ocupa de productie, alegerea ambalajului si schimbarile care trebuiesc efectuate prodului (daca este cazul).

Related Documents


More Documents from ""