Reumatism Remedii

  • Uploaded by: Ana Stefan
  • 0
  • 0
  • June 2020
  • PDF

This document was uploaded by user and they confirmed that they have the permission to share it. If you are author or own the copyright of this book, please report to us by using this DMCA report form. Report DMCA


Overview

Download & View Reumatism Remedii as PDF for free.

More details

  • Words: 1,895
  • Pages: 7
Reumatismul, cauze şi remedii

În înţelesul cotidian, reumatismul defineşte afecţiuni diverse, caracterizate prin dureri ale aparatului locomotor şi ale uneia sau mai multor articulaţii în particular. Se pot distinge reumatisme articulare inflamatorii, reumatisme articulare degenerative şi reumatisme abarticulare, care afectează ţesuturile din jurul unei articulaţii.

Cauzele inflamaţiilor articulare sunt microbiene

Cauzele inflamatiilor articulare sint microbiene (in acest caz agentul infectios este prezent in interiorul articulatiei), metabolice (inflamatia articulara este determinata de precipitarea microcristalelor de urat de sodiu, ca in cazul gutei) şi reumatismale. Reumatismul articular acut este o varietate particular 13213b123n a in care agentul infectios, ce nu se afla in articulatie - streptococul hemolitic - se afla la originea bolii. In alte artrite boala este urmarea unor infectii virale sau microbiene. Alteori, cauza inflamatiei reumatismale este posibil genetica, ca in cazul spondilartritei anchilozante.

Alimentaţia celor care sufera de reumatism

Cei care suferă de reumatism este bine sa ştie ca baza in alimentatie trebuie să o constituie zarzavaturile, mai ales cele crude, precum şi sucurile de zarzavaturi crude. Se recomanda tablete de calciu, ca şi pulberea minerala, care se amesteca in mincare. Taritele şi zeama de tarite sint de asemenea foarte bune. Varza, papadia şi urzicile au mult calciu, la fel smochinele, semintele de floareasoarelui şi laptele crud. Pentru ca acesta sa fie valorificat, este nevoie de vitamina D, care se gaseste in untura de peste. Potasiul este un alt element de baza in tratarea reumatismului. Cartofii, mai ales in coaja, şi ceapa nu trebuie sa lipseasca din alimentatia bolnavului de reumatism. Carnea, in schimb, trebuie consumata in cantitati cit mai mici, deoarece este un suport alimentar al infectiilor in organism.

Tratamentul reumatismului

Tratamentul reumatismului cuprinde bai de abur, bai fierbinţi, împachetări fierbinţi şi reci, exerciţii fizice şi mixturi (decocturi, infuzii, tincturi). Noi ne vom ocupa in articolul de faţă de ultimele două.

Exerciţii fizice

Exerciţiul 1. Poziţia iniţială este stind in picioare. Aplecati capul in jos, pina atingeti pieptul cu barbia. Inclinati apoi capul pe spate. Repetati Exerciţiul de 10 ori.

Exerciţiul 2. Poziţia iniţială este cea din exerciţiul precedent. Inclinati capul pe umarul sting, pina atingeti umarul. Repetati miscarea şi in partea dreapta. Repetati Exerciţiul de 10 ori.

Exerciţiul 3. Poziţia iniţială este ca in exerciţiul 1, sau sezind. Puneti miinile in solduri. Rotiti capul spre stinga şi spre dreapta (de cite 10 ori in fiecare parte).

Exerciţiul 4. Poziţia iniţială este in picioare sau sezind. Puneti ambele miini la ceafa şi aplecati capul in fata şi apoi dati-l pe spate. Repetati Exerciţiul de 15 ori.

Exerciţiul 5. Poziţia iniţială este in picioare. Departati picioarele şi intindeti miinile lateral, la nivelul umerilor. Executati miscari circulare cu miinile. Repetati Exerciţiul de 10 ori.

Exerciţiul 6. Exerciţiul se face in pozitie culcat pe o banca, cu picioarele bine sprijinite pe podea. Se intind miinile lateral şi se executa miscari sus-jos cit se poate de ample. Exerciţiul se repeta de 10 ori (se poate executa şi cu ajutorul unui partener).

Exerciţiul 7. Exerciţiul se face de asemenea in pozitie culcat, dar in asa fel incit capul sa atirne la marginea bancii. Intindeti miinile deasupra capului şi incercati sa atingeti podeaua cu degetele. Exerciţiul se repeta de 10 ori.

Exerciţiul 8. Pozita iniţială este stind in picioare in dreptul unei mese, la o distanta de 60-80 de centimetri. Puneti miinile pe masa şi aplecati-va cit puteti de mult. Reveniti apoi la Poziţia iniţială. Repetati Exerciţiul de 10 ori.

Exerciţiul 9. Poziţia iniţială este stind in picioare, in dreptul unei mese sau al unui obiect bine fixat. Faceti 10-15 genuflexiuni, eventual tinindu-va cu miinile de marginea mesei.

Exerciţiul 10. Pozita iniţială este stind in picioare. Departati picioarele cit mai mult cu putinta. Fara a indoi genunchii, incercati sa atingeti virful piciorului drept şi apoi al celui sting (puteti executa Exerciţiul şi in pozitie sezind). Repetati Exerciţiul de 10 ori.

Exerciţiul 11. Poziţia iniţială este stind in picioare. Departati picioarele la latimea umerilor. Ridicati-va pe virfuri şi reveniti in Poziţia intiala. Exerciţiul se poate executa şi in pozitie sezind, cu picioarele sprijinite de un perete. Exerciţiul se repeta de 10-15 ori.

Exerciţiul 12. Poziţia iniţială este intins pe spate. Stringeti picioarele. Ridicati miinile deasupra capului. Inclinati miinile spre stinga, iar genunchii spre dreapta, dupa care repetati miscarea invers. Repetati Exerciţiul de cite 10 ori in fiecare parte.

Exerciţiul 13. Poziţia iniţială este sezind. Aplecati-va in fata şi incercati sa atingeti genunchii cu fruntea, dupa care reveniti in Poziţia iniţială. Repetati Exerciţiul de 10 ori.

Exerciţiul 14. Poziţia iniţială este stind pe vine. Ridicati-va pe virfuri, sprijininduva cu miinile de podea. Incercati sa va sprijiniti pe calciie, fara a indoi insa spatele. Reveniti la Poziţia iniţială. Repetati Exerciţiul de 10 ori.

Exerciţiul 15. Poziţia iniţială este stind pe podea. Asezati-va cu picioarele strinse sub dumneavoastra, la inceput spre stinga, apoi spre dreapta. Repetati Exerciţiul de cite 10 ori in fiecare parte.

Exerciţiul 16. Poziţia iniţială este stind pe burta. Ridicati trunchiul şi prindeti picioarele cu miinile. Ridicati capul, astfel incit sa vedeti tavanul, dupa care reveniti la Poziţia iniţială. Repetati Exerciţiul de 6-8 ori.

Ce plante medicinale folosim

Pentru început se vor lua tabletele indicate de medic, după care se va reduce numărul lor. Fiecare mixtură poate fi luată timp de 3-4 săptămâni, dupa care va fi inlocuita cu o alta.

Peste o lingurita de coada-calului se toarna 250 ml de apa. Se fierbe 15 minute la foc mic. Se strecoara şi se bea caldut, de 3 ori pe zi, intre mese.

Peste o lingurita de radacina de lemn dulce se toarna 2 pahare de apa clocotita. Se lasa o noapte in termos, dupa care se strecoara. Se bea cite 1/2 pahar de 3 ori pe zi. Din lemn dulce se poate pregati şi o tinctura: peste o lingura de lemn dulce se toarna 500 ml de votca. Se lasa 14 zile, dupa care se iau cite 30 de picaturi de 3 ori pe zi (atentie, tinctura nu se va administra femeilor insarcinate).

Peste o lingura de frunze maruntite de iedera se toarna 250 ml de apa. Se fierbe la foc mic 10 minute. Se beau 2 cani pe zi.

Peste o lingura de frunze de mesteacan se toarna un pahar de apa clocotita. Se lasa acoperit 6 ore, dupa care se strecoara. Se bea cite 1/2 pahar, de 3 ori pe zi.

Peste 15 g de muguri de mesteacan se toarna 200 ml de apa. Se fierbe 10 minute la foc mic. Se lasa apoi o ora, dupa care se strecoara. Se bea cite 1/3 pahar de 4 ori pe zi, la o ora dupa masa.

Peste o lingura de flori şi crengute maruntite de soc se toarna un pahar de apa clocotita. Se lasa 3 ore, dupa care se strecoara. Se bea cite 1/2 pahar, de 3-4 ori pe zi, cu 30 de minute inainte de masa.

În cazul unui reumatism cronic, peste o lingura de frunze de coacaz se toarna 1si 1/2 pahar de apa clocotita. Se lasa o ora, dupa care se strecoara. Se bea cite 1/2 pahar, de 3-4 ori pe zi.

În reumatismul cronic este recomandat decoctul de mere. Se taie 3-4 mere necuratate de coaja şi se fierb 10 minute in 300 ml de apa. Se lasa 4 ore, dupa care se poate bea caldut, de 3-4 ori pe zi.

Se pun 300 g de frunze proaspete de vita-de-vie bine spalate intr-un borcan de 3 litri. Se toarna apoi apa fiarta şi racita cit sa le acopere şi se lasa timp de trei zile borcanul bine acoperit. Se bea cite o cescuta de 3 ori pe zi (aceasta infuzie este buna in dureri ale incheieturilor).

Pentru dureri reumatismale se recomanda decoctul de radacini de stevie. Peste o lingurita de radacina maruntita se toarna 1 şi 1/2 pahar de apa şi se fierbe 15 minute. Se lasa apoi 2 ore dupa care se pot lua cite 2 linguri, de 2 ori pe zi, inainte de masa.

Peste 2 lingurite de loboda uscata se toarna un pahar de apa clocotita şi se lasa 30 de minute. Se iau cite 2 linguri, de 3-4 ori pe zi, cu 20 de minute inainte de masa.

Pentru dureri ale articulatiilor se amesteca 60 ml de ceai tare cu 40 g zahar. Se adauga 100 g de suc de struguri acri. Se bea cite un pahar pe zi.

În reumatismul cronic este foarte eficienta infuzia de coaja de ulm. Peste 2 lingurite de coaja de ulm se toarna un pahar de apa clocotita şi se lasa 2 ore. Se ia cite o lingura de 3-4 ori pe zi.

Se pun intr-un vas de sticla fructe verzi de scorus şi miere incalzita in proportii egale. Se lasa timp de 6-8 luni. Se adauga apa fiarta şi racita şi se beau cite 2030 grame, de 3-4 ori pe zi. Acest remediu este eficient în reumatismul cronic.

În caz de reumatism cronic, se amesteca cite 2 lingurite de coaja de ulm, coaja de salcie şi muguri de mesteacan. Peste 1 lingura de amestec se pune 1 şi 1/2

pahar de apa. Se fierbe la foc mic, timp de 10 minute. Se ia cite o lingura de 3-4 ori pe zi, cu 30 de minute inainte de masa.

Pentru tratarea reumatismului cronic, se fierb 15-20 grame teci de fasole într-un litru de apa, timp de 2-3 ore. Se raceste şi se strecoara. Se bea cite 1/2 pahar, de 4-5 ori pe zi.

Se amesteca în cantitati egale flori de soc, frunze de urzica şi coaja de salcie. Peste o lingura de amestec se toarna un pahar de apa clocotita. Se lasa o ora şi se strecoara. Se beau cite 2 pahare pe zi.

Se amesteca in cantitati egale muguri de mesteacan, frunze de carpen şi de urzica. Peste 2 linguri de amestec se toarna un pahar de apa clocotita. Se lasa 3 ore, dupa care se strecoara. Se bea cite 1/2 pahar de 3 ori pe zi, cu 30 de minute inainte de masa.

Peste 20 g amestec de radacina de iarba mare şi brustur se toarna 1 şi 1/2 pahar de apa. Se fierbe 10 minute şi se lasa 4 ore, dupa care se strecoara. Se ia cite o lingura de 3 ori pe zi, inainte de masa.

În caz de reumatism netratat, se prepara o infuzie din radacina de brustur: peste o lingura de radacina maruntita se toarna un pahar de apa clocotita. Se lasa 3 ore şi se strecoara. Se ia cite o lingura de 3-4 ori inainte de masa.

Se piseaza bine radacina uscata de brustur. Se amesteca o lingura de pulbere cu un pahar de apa fiarta şi racita. Se beau 2 pahare pe zi, cu 30 de minute inainte de masa.

Se toarna 5 linguri de radacina maruntita de brustur intr-un litru de apa. Se lasa circa o ora, dupa care se fierbe timp de 10 minute la foc mic. Dupa ce s-a racit, se poate pune la frigider. Se bea cite pahar de 3 ori pe zi, cu 30 de minute inainte de masa. Durata tratamentului: o luna, dupa care se face o pauza de o saptamina şi se mai continua inca o luna.

Se beau mixturi de muguri de mesteacan, coada calului, frunze de urzica, paie de ovaz, alternîndu-le la fiecare 2 luni.

Se beau concomitent ceai de menta, sunatoare, cimbrisor sau sovirv. În cazul unor afectiuni ale inimii, se micsoreaza insa cantitatea de lichide.

Related Documents


More Documents from ""