Prezentare%20serbare%201.docx

  • Uploaded by: Adrian Cirja
  • 0
  • 0
  • May 2020
  • PDF

This document was uploaded by user and they confirmed that they have the permission to share it. If you are author or own the copyright of this book, please report to us by using this DMCA report form. Report DMCA


Overview

Download & View Prezentare%20serbare%201.docx as PDF for free.

More details

  • Words: 1,033
  • Pages: 5
Prezentare Serbare de Crăciun 2018 1. B: Bună seara și bine ați venit la tradiționala serbare de Crăciun, susținută de clasele: A: a XII-a A Profil Teologic B: și a XII-a B Profil Pedagogic. Gazdele acestei activități, sunt: Beatrice Ciulin și A: Alexandru Verde. A: Salutăm în mijlocul nostru prezența pr. director Cristinel Sociu, a domnului director Nicușor Pop, a distinșilor profesori, a preoților formatori, a personalului auxiliar și a colegilor. De asemenea ne emoționează prezența celor dragi nouă: părinți, rude, cunoștințe, prieteni și învitați. B: ”ȘI cuvântul s-a făcut trup” – este tema aceastei seari pe care v-o dăruim cu drag, ca un simbol al mulțumirii noastre față de toți cei care ne-au însoțit în formarea noastră, pe parcursul acestori ani de liceu, dar și acelor care privesc spre noi cu dragoste și prietenie. În această minunată perioadă a anului venim la fereastra sufletului pentru a vă invita la bucurie sfântă. Colindul e modul prin care venirea lui Cristos în lume vrea să îndumnezeiască natura umană și totodată colindul e lecția de reântoarcere la copilărie, a fiecăruia dintre noi. A: Praznic luminos, Legănelul lui Isus, Corul și-a deschis soborul, În vârful la nouă meri, sunt colindele prin care corul Liceului Teologic ”Sf. Francisc de Assisi” conduși de doamna profesor Ionela Panaite, vin să ne încânte și să ne conducă în sărbătoare. Prin urmare întrebăm politicos: Primiți cu colindul? -----------------------------------A: A fost înălțător! Mulțumim colindătorilor și mai ales doamnei profesor Ionela Panaite.

- Dar stați să vedeți ce v-am pregătit în continuare. 2. B: ”Noapte de vis” este un cântec de Crăciun. În germană: Stille Nacht, heilige Nacht”, literal tradus, Noapte tăcută, Noapte sfântă” Versurile originale au fost scrise în germană de Joseph Mohr pe o melodie de Franz Gruber. Cântecul a fost tradus în peste 300 de limbi. A: Colega noastră Cluadia Iștoc, ne va transpune în caea noaptea liniștită și sfântă. Dar oare în ce limbă? Să o încurajăm cu aplauze! ----------------------------------------A: Mulțumim Claudia pentru aceste armonii și pentru emoția transmisă. -------------------------------------3. B: Crăciunul e timpul când omul se întâlnește cu Dumnezeu. Sau cel puțin așa ar fi normal să fie. Dar ce mai e normal în ziua de astăzi? Sceneta pe care colegii noștri au pus-o în scenă este profundă în esența ei și tot mai reală în viața de zi cu zi. A. Dar .... Spiritul Crăciunului nu va disparea niciodată! B: Șșșșșșșșștt! Mergem în cer! -------------------A: Mulțumim Cerului pentru marele Dar și Mister al întrupării lui Isus. ”ET VERBUM CARO FACTUM EST” B: Mulțumim dragi colegi pentru implicare, dăruire și nu uitați să trăiți și să transmiteți Spiritul Crăciunului! După momente atât de spirituale, legate de Sărbătoarea Crăciunului simțim nevoia unui moment mai energizant.

4. B: Sărbătorile le iarnă la români, au un farmec aparte și o băgăție de tradiții. Ța, Ța, Ța, căpriță Ța ,

Te-am adus din Africa, Sunt cântări cu care am crescut și care aduc parfumul amintirilor lui Creangă șil pictează în flori de gheață pe geamul bunicilor. Curatul zăpezii se amestecă cu miros de fum și ger la lăsat de seară. Să nu mai lungim vorba: Primiți cu capra? Toți: Primim! Primim! ---------A: Mulțumim urătorilor! B: Știți că acest obicei a fost menționat prima dată în 1714 în Descrierea Moldovei de Dimitrie Cantemir? 5. A: Cred că la tine e defect profesional, de când te pregătești pentru Bac. Nu crezi? B: M-ai prins! A: Dar, de la capră să trecem la dans popular.... și să știți că sunt inimoși și bravi acești dansatori. Un moment pentru care au cam transpirat colegii noștri, dar să vedeți ce a ieșit? B: O mulțumire specială îi adresăm lui Gabriel Misariu, de la clasa a X-a, care a coordonat acest grup folcloric și trebuie să recunoaștem că e un adevărat talent! Să-i primim cu aplauze! A: Adevărați profesioniști! 6. B: Un alt monent folcloric, specific nordului Moldovei și Bucovinei, care face legătura între Crăciun și Anul Nou sunt căiuții. Vii aducem și noi în scenă cu bogăția de strigături și urături, care poartă în cuvinte generații de înaintași și un număr fără șir de sărbători. Să primim Căiuții! 7. A: Va-ți plictisit? Va-ți săturat de noi? Nu aveți cum, pentru că m-ai avem o surpriză pentru voi. Ghiciți? Primiți cu urșii?!!!?????

B: Am adus Anul Nou pe scenă și după tot acest belțug de sărbători și tradiții, nu putem ocoli mult așteptatele urături pentru profesori. Așteptate de elevi, bineînțeles! A: Frunzuliță foi de fragi, Sara bună dascăli dragi! Profesori și formatori Și voi dragi educatori Dacă nu vă supărăm Ne dați voie să urăm? B: Dragi profesori, primiți urăturile de bine, sănătate și spor, cu sinceritate și cu drag din partea noastră. În ciuda urăturilor să fiți siguri de respectul și recunoștința noastră! A: Pentru că ne apropiem de finalul reprezentației, și dorim un moment de liniște și odihnă, Mihaela Netedu, aduce în atenția dumneavoastră Crăciunul prin recitarea poeziei „Se naște iar Isus” scrisă de Părintele Cristian Diac. B: Să o primim cu aplauze. B: Mulțumim Mihaela! O interpretare sensibilă și emoționantă.

7. A: Obiceiurile de Crăciun și Anul Nou sunt o componentă perenă a sufletului românesc. Deja v-am prezentat multe din tradițiile populare specifice sărbătorilor de iarnă, care au trecut testul timpului. Dacă în deschiderea serbării am început cu colinde, închiem tot cu colinde. Colectivul claselor a XII-a A și B, sub conducerea doamnei profesor Ionela Panaite, car vor interpreta colindele: - Să trăiești gazdă aleasă - Noi umblăm să colindăm - Sculați gazde A: Mulțumim doamnă profesoară!

B: Avem convingerea că mesajul nostru de sărbătoare a ajuns până la sufletele dumneavoastră și sperăm că ați petrecut o seară de neuitat alături de noi, colindători și urători cu suflete în sărbătoare. B: ”ET VERBUM CARO FACTUM EST” – Si Cuvântul s-a făcut trup Vă mulțumim dragi invitați pentru prezență și pentru că ne-ați fost alături în această seară, la Spectacolul de Crăciun, decembrie 2018. A: dar nu înainte de a-i da cuvântul și Părintele Director, Cristinel Sociu pentru a ne adresa câteva cuvinte: (Discursul de încheiere al Părintelui Director) A: Purtați în inimi Spiritul Crăciunului și bucuria Nașterii Mântuitorului! PACE ȘI BINE! La mulți ani!

Toți elevii claselor a XII-a: Sărbători fericite! și La mulți ani!

More Documents from "Adrian Cirja"