Pla De Treball

  • November 2019
  • PDF

This document was uploaded by user and they confirmed that they have the permission to share it. If you are author or own the copyright of this book, please report to us by using this DMCA report form. Report DMCA


Overview

Download & View Pla De Treball as PDF for free.

More details

  • Words: 775
  • Pages: 9
Ràdio educativa per Internet: Un recurs a l'abast dels centres i les entitats educatives catalanes

 

 

Ràdio educativa per Internet

Guia de l'acció formativa Missió:

Públic destinatari:

Formar a diferents professionals en l’ús de les possibilitats que les aules informàtiques permeten per tal de realitzar projectes de ràdio amb els seus alumnes i en les seves comunitats educatives, al mateix temps que es treballen els diferents objectius pedagògics de les institucions que duen a terme aquests projectes de ràdio.

• Professionals del món de l’educació formal (primària i secundària i mòduls de grau mitjà): responsables de TIC, formadors, mestres. • Professionals d’entitats socials i educatives i d’AMPAS. • Professionals de centres de recursos pedagògics. • Estudiants de pedagogia, treball social, educació social, comunicació i, en general, persones interessades en el desenvolupament de projectes educatius i de comunicació.

 

 

Ràdio educativa per Internet

Enfocament del curs: Marc formatiu conceptual: Teories constructivistes de l’ensenyamentaprenentatge.

Objectius d’aprenentatge: • Conèixer les claus per tal d'introduir el treball amb la ràdio a l'escola i a l'institut o al centre educatiu, de forma assequible pel professorat i atractiva pels estudiants.  • Reflexionar al voltant del treball transversal que es aquest mitjà ens permet realitzar, a partir de propostes concretes i del coneixement d’experiències realitzades. • Conèixer les eines que tenim al nostre abast per fer projectes amb qualitat i amb el màxim aprofitament dels recursos disponibles.   

 

Ràdio educativa per Internet

Continguts La ràdio a dintre de l’aula: propostes didàctiques i eines metodològiques del treball cooperatiu i col·laboratiu. La funció educativa. Els formats i gèneres periodístics: entrevista, notícia, reportatge, documental, editorial, magazín, musical, etc. Eines de treball: plantilles, guions i estructures; fonts d’informació i recursos a Internet. L’entorn tècnic de la ràdio per Internet: el maquinari (el kit de ràdio i la taula de so, les gravadores MP3, els micròfons connectats a l’ordinador), el programari (gravació, edició i muntatge) i la publicació a Internet.  

 

Ràdio educativa per Internet

Continguts

 

 

Ràdio educativa per Internet

Competències Competències interpersonals Col·laboració amb els membres del grup i del curs vers la consecució dels objectius del curs. Competències instrumentals Domini de les eines de comunicació pròpies del treball col·laboratiu (fòrum, wiki i xat). Capacitat de formulació, planificació i execució dels projectes de ràdio educativa: fases del projecte, procés, sistemàtica, resolució de problemes i cerca d’alternatives. Coneixement de l’estructura dels programes radiofònics i dels diferents gèneres periodístics aplicables en l’àmbit educatiu i idoneïtat en cada cas. Coneixement dels recursos i eines pròpies del treball radiofònic. Reconeixement de les potencialitats de l’entorn social com a proveïdor d’informació. Coneixement dels instruments tècnics (maquinari i programari) disponibles als centres educatius per a la producció i postproducció dels programes radiofònics. Capacitat de dur a terme els processos de difusió del resultat: publicació a Internet i promoció. Competències sistèmiques

 

Identificació dels projectes de ràdio educativa   viables a cada centre educatiu tenint en compte les necessitats educatives dels alumnes, el marc general de la institució, els mitjans, infraestructures i personal a l’abast de cada centre i altres recursos disponibles en el seu entorn.

Ràdio educativa per Internet

Desenvolupament de l'acció Es tracta d'una formació semipresencial. L'entorn virtual es presenta a través de la plataforma Moodle, un entorn modular, de fàcil navegació i dotat d’un seguit de recursos i eines que s’ajusten al disseny de l’acció formativa, basat en els principis pedagògics constructivistes que es caracteritzen per: • Crear un entorn motivador per l’alumne. • Despertar l’interès a través del procés d’aprenentatge que es planteja. • Facilitar la participació activa i autònoma de l’estudiant Complementat amb: -Un sistema de podcast. -Un bloc per a publicar els resultats. Imatge: captura de pantalla del curs Ràdio Educativa en la plataforma Moodle de Ravalnet i captura de la imatge de un sistema de podcast.

 

 

Ràdio educativa per Internet

Calendari de treball

(curs virtual)

1a sessió presencial: Presentació, didàctica i formació de grups de treball. Primera setmana: Dinàmica de treball per grups. (Primera part) Organització dels grups de treball i elaboració de propostes temàtiques. (Segona part) Definició total del guió i compilació dels recursos i preparació de la gravació.

2a sessió presencial: Enregistrament dels programes. Segona setmana: Postproducció i difusió, treball individual. (Últim dia) Avaluació.  

 

Ràdio educativa per Internet

Avaluació Avaluació final: • Grupal A càrrec dels/ les estudiants, sobre el procés formatiu, la qualitat dels materials, la qualitat del sistema tutorial i l’eficàcia de l’acció formativa A càrrec de les tutores: sobre el procés formatiu, la qualitat dels materials, la qualitat del sistema tutorial, l’eficàcia de la interfície de l’aula virtual, l’evolució i l’aprenentatge dels alumnes. • Individual A càrrec dels les estudiants, sobre el procés d’ensenyament-aprenentatge i, especialment, sobre la seva pròpia trajectòria al si de la formació (autoavaluació)  

 

Related Documents

Pla De Treball
November 2019 16
Treball
October 2019 22
Pla
July 2020 11
Treball
December 2019 33
Treball
October 2019 27
Treball
November 2019 28