Intensitatea Motivatiei 10.sursele Motivaţiei Intrinseci şi Extrinseci 11.procesul Motivării Pentru Muncă..docx

  • Uploaded by: Irina Spoialo
  • 0
  • 0
  • May 2020
  • PDF

This document was uploaded by user and they confirmed that they have the permission to share it. If you are author or own the copyright of this book, please report to us by using this DMCA report form. Report DMCA


Overview

Download & View Intensitatea Motivatiei 10.sursele Motivaţiei Intrinseci şi Extrinseci 11.procesul Motivării Pentru Muncă..docx as PDF for free.

More details

  • Words: 392
  • Pages: 2
9. Intensitatea motivatiei: Pentru ca motivele să fie puternice și să ducă la o motivație bună a muncii trebuie să ținem cont de trei dimensiuni: 1. Așteptarea (se exprimă prin succesul personal în activitate și consecințele pozitive ale succesului) 2. Valența (putere sau semnificație ce se exprimă prin atracție, indiferență sau respingere) 3. Instrumentalitatea (măsura în care rezultatele așteptate sau deja obținute conduc la recompense sau alte rezultate pozitive). Cea mai eficientă stimulare motivațională pentru muncă este automotivarea (afirmarea fiecăruia ca persoană conștientă de propria menire și realizare.)

10.Sursele motivaţiei intrinseci şi extrinseci: Motivația poate fi: Intrinseca si extrinseca. Exemple de motivație extrinsecă : Dorința de a primi un salariu motivant, competiția, dorința de câștig sau de laudă, evitarea mustrării sau a pedepsei, dobândirea unor facilități sau privilegii etc. Exemple de motivație intrinsecă: • Dorința de practica o muncă îmbogățită,ce presupune manifestarea inițiativei, responsabilității, creativității personale, motive ce se referă la însuși conținutul muncii. • Munca nu mai pare ca mijloc de dobândire a unor beneficii ci este un scop în sine, ajunge să fie trebuință (ultima treaptă a piramidei lui Maslow)

11.Procesul motivării pentru muncă. Cea mai eficientă stimulare motivațională pentru muncă este automotivarea (afirmarea fiecăruia ca persoană conștientă de propria menire și realizare.) 1. Potențarea încrederii în sine (oferiți muncitorilor posibilități de a descoperi propriile capacități profesionale) Cum? Identificați sarcini de muncă ordonate progresiv în funcție de gradul de dificultate Evaluați performanțele obținute și gratificați (recompensați) progresele 2. Dezvoltarea seturilor apreciative pozitive față de muncă Cum? Creați oportunități pentru ca muncitorii să fie satisfăcuți de activitatea prestată Construiți un climat de apreciere și valorizare a muncii bine făcute 3. Întâmpinarea așteptărilor și realizarea scopurilor Cum? Omul este ființă activă dar nu se angajează oricum și în orice fel de activitate. De ceea trebuie de aflat prin diferite mijloace ce fel de așteptări și scopuri are persoana. În cazul dat motivele intrinseci și extrinseci vor fi interactive. 4. Dependența de stadiile profesionale și ciclurile de viață Cum? • Țineți cont de vechimea în muncă, de experiențe productive și nivelurile de calificare ale membrilor personalului. • Țineți cont de schimbările introduse în tehnologii și în activități. 5. Generarea de oportunități și înlăturarea barierelor • Multiplicați oportunitățile • Diversificați sarcinile pentru a solicita întregul potențial al angajaților • Înlăturați barierele ce se referă la birocratizare 6. Competiția Organizați competiția între indivizi sau grupuri

Related Documents

Alveolite Extrinseci
April 2020 8
Pentru Voi
October 2019 36
Pentru Mirc
November 2019 25
Pentru Copilul
June 2020 13
Pentru Bebe.pdf
May 2020 13

More Documents from "Iulia Stanescu"