Mediul Social

  • June 2020
  • PDF

This document was uploaded by user and they confirmed that they have the permission to share it. If you are author or own the copyright of this book, please report to us by using this DMCA report form. Report DMCA


Overview

Download & View Mediul Social as PDF for free.

More details

  • Words: 401
  • Pages: 9
Educatia,o problema sociala  In

zilele noastre,educatia este o problema sociala importanta.De educatie depind relatiile noastre cu cei din jur,viitorul nostru,cat si buna dispozitie in societate.In functie de educatia pe care o primim in familie,la scoala,sau de modul in care ne autoeducam luam decizii care nu influenteaza doar persoana noastra ci si pe cei din jur.

Definitia educatiei  Educatia

este o actiune sociala,organizata,complexa si sistematizata care consta intr-un lant nesfarsit de actiuni, in care un subiect actioneaza asupra unui obiect ,in vederea transformarii sale intr-o personalitate activa si creatoate, in concordanta cu cerintele societatii prezente, dar si de perspectiva.

Educatia copilului incepe de la nastere  Pentru

o pregatire cat mai buna a copilului pentru scoala si pentru viata, in perioada copilariei timpurii este deosebit de importanta atentia acordata dezvoltarii sale din toate punctele de vedere. Asa suna una dintre motivatiile specialistilor Ministerului Educatiei referitoare la documentul numit „Curriculum pentru educatia timpurie a copiilor cu varsta cuprinsa intre nastere si 6/7 ani“ la momentul supunerii acestui document spre dezbatere publica.

Educatia in familie 

Specialistii in psihologia copilului au afirmat ca parintii nu acorda importanta necesara educatiei copilului. Un tanar are nevoie sa isi cunoasca propria personalitate si sa fie constient de pozitia pe  care o ocupa in societate.  Prin intelegerea exacta a elementelor care contribuie la dezvoltarea unui copil parintele poate sa controleze modul in care acesta isi formeaza personalitatea.

Educatia in scoala • Poate fiecare profesor a încercat să răspundă la un moment dat la întrebări de genul: De ce nu toţi elevii mei progresează în acelaşi fel? Cum pot să-i ajut pe toţi să înţeleagă? Cum pot să-i ajut pe cei care învaţă mai greu? Un prim pas în oferirea răspunsurilor la aceste întrebări stă în faptul că profesorul ar trebui să accepte, în primul rând, diversitatea dintr-o clasă; faptul că fiecare elev are propriile sale capacităţi intelectuale, diferite de cele ale altor colegi, că fiecare are stilul său propriu de a învăţa şi fiecare are nevoile sale în privinţa asimilării de informaţii.

Educatia in familie  Societatea

moderna,globalizata,ne educa ea pe noi sau noi o definim ca societate? Ma uit la copiii de 3-7 ani si vad ca sunt crescuti ca niste buruiene Parintii nu se sinchisesc pre amult sa le acorde o educatie sanatoasa.Motivele sunt multiple...

Bibliografie Surse: -cunostinte generale -internet -manualul de pedagogie  Dobos Cezara-Ioana  Gotcu Georgiana-Ionela  Clasa a X-a B.

Related Documents

Mediul Social
June 2020 15
Mediul Social
June 2020 16
Mediul Social
June 2020 12
Mediul Social
June 2020 11
Mediul Social
June 2020 11
Mediul Social
July 2020 14