Laser Terapia.docx

  • Uploaded by: Tatiana Botnaru
  • 0
  • 0
  • June 2020
  • PDF

This document was uploaded by user and they confirmed that they have the permission to share it. If you are author or own the copyright of this book, please report to us by using this DMCA report form. Report DMCA


Overview

Download & View Laser Terapia.docx as PDF for free.

More details

  • Words: 475
  • Pages: 3
Laser Terapia - fără efecte secundare sau durere Laser terapia este o metodă terapeutică relativ nouă în România. Terapia cu laser de putere mică este nedureroasă, atraumatică și aseptică, nu emite radiații ionizante (cu potențial cancerigen) și este total lipsită de efecte adverse sau secundare. Lungimile de undă folosite de laserele noastre terapeutice au între 500nm și 904nm, raza laser având efecte de biostimulare asupra țesuturilor. Efectele Laser Terapiei  Stimularea imunității locale;  Îmbunătățirea circulației limfatice și sanguine;  Stimularea metabolismului celular;  Stimularea producerii „anestezicelor naturale” de tip endorfine si prostaglandine;  Efect bactericid și antiviral;  Efect analgezic – diverși autori ai literaturii de specialitate menționează faptul că eficiența biostimulării laser este mai mare decât a terapiei clasice de fizioterapie. Laserul are marele avantaj de a acționa și interfera la toate nivelurile de conducere, transmisie și recepție centrală a durerii, cu efecte benefice pentru starea psihică a pacientului. Datorită efectului de miorelaxare și reducere a contracțiilor musculare, laser terapia este recomandată în afecțiuni în care sunt prezente contracturi musculare și spasticitate (torticolis, lumbalgo). Efectul antiedematos – resorbția edemelor posibilă chiar de la primele ședințe – face ca laser terapia să aibă un rol deosebit de important în traumatologie și medicină sportivă.

Efect biostimulant şi trofic tisular – laser terapia genereaz ă modificări circulatorii şi regionale benefice: instalarea vasodilataţiei, creșterea permeabilităţii vasculare, îmbunătățirea aportului de substanţe nutritive şi oxigen, oferă posibilitatea îmbunătăţirii capacităţii de epurare a produşilor metabolici sau inflamatorii locali, cu resorbţia exudatelor de fibrină.

Contraindicațiile terapiei cu laser

 Nu există contraindicații absolute referitoare la terapia cu laserele de mică putere. În literatura de specialitate se menționează laserul în general ca fiind contraindicat purtătorilor de pacemaker, în timpul sarcinii, în cazuri de epilepsie sau infarct miocardic.  Pacemaker-ele sunt dispozitive electronice încastrate în metal, ca atare nu sunt afectate de lumina laserului de mică putere.  În ceea ce privește sarcina, trebuie realizată evaluarea medicală de ansamblu a stării de sănătate a mamei, la fel ca în cazul oricărei proceduri. Lumina laserului de mică putere în sine nu afectează fetusul. În cazuri cum ar fi tratarea herpesului sau afecțiunilor dentare, lumina care poate pătrunde pâna la fetus este în cantitate foarte mic ă.  Atacurile epileptice pot fi cauzate de impulsurile de lumină vizibilă, în special de cele de frecvență între 5 și 10 Hz. Laserele terapeutice emit impulsuri de lumină în afara

spectrului vizibil. Sunt rare situațiile în care laserele terapeutice emit lumină vizibilă. În literatura de specialitate nu sunt menționate situații în care impulsurile de lumină invizibilă pot declanșa un atac epileptic.  Cancerul sau suspiciunea de cancer trebuie abordate doar de personalul medical specializat. O serie de studii efectuate pe animalele care au beneficiat de radioterapie aduc vești bune pentru pacienți. Cercetările au dovedit că rezultatele testelor clinice s-au îmbunătățit dacă anterior s-a efectuat tratament cu laser terapeutic.

Related Documents

Laser
November 2019 41
Laser
November 2019 43
Laser
June 2020 22
Laser
May 2020 31
Laser
June 2020 25
Laser
November 2019 27

More Documents from ""

Laser Terapia.docx
June 2020 3
June 2020 1
Concluzii.docx
June 2020 1
Introducere.docx
June 2020 2
Bibliografie.docx
May 2020 3