090724 Garantia 3 X 3 Habitatge

  • Uploaded by: Suso Martinez
  • 0
  • 0
  • May 2020
  • PDF

This document was uploaded by user and they confirmed that they have the permission to share it. If you are author or own the copyright of this book, please report to us by using this DMCA report form. Report DMCA


Overview

Download & View 090724 Garantia 3 X 3 Habitatge as PDF for free.

More details

  • Words: 1,228
  • Pages: 5
Programa “Garantia 3x3 habitatge”

GARANTIA 3 X 3 HABITATGE

23 de juliol de 2009

INTRODUCCIÓ L'Ajuntament de Gandia amb el programa “Garantia 3x3 habitatge” manifesta públicament el compromís de garantir als seus ciutadans el dret constitucional a un habitatge digne. Conscient de l'actual context econòmic generat per la crisi, en què els ciutadans troben serioses dificultats per a aconseguir l'accés a l’habitatge, l'Ajuntament de Gandia creu convenient realitzar un programa que els garantisca poder beneficiar-se de les diverses formes de protecció pública en aquesta matèria. El programa preveu donar resposta als ciutadans que, complint el requisit de portar 3 anys sol·licitant un habitatge en el Registre Municipal de Sol·licitants d’Habitatge de Protecció Pública gestionat per l'Agència d'Habitatge i Urbanisme de Gandia, S.L. i 3 anys empadronats, sol·liciten l'accés al mateix en alguna de les fórmules de protecció pública previstes. La ferma voluntat de l'Ajuntament de Gandia per tal de garantir l'accés a l’habitatge digne dels seus ciutadans queda reflectida en l'aplicació d'aquest programa, que amb independència del nombre d’habitatges que el propi Ajuntament siga capaç de construir i impulsar, permetrà a tots els sectors socials, atenent a l'arrelament dels sol·licitants i considerant la vinculació dels mateixos a les diverses zones de la ciutat, accedir al seu propi habitatge en algun dels diversos règims previstos en les presents bases.

Pàgina 



Per a l'execució del programa “Garantia 3x3 habitatge”, l'Ajuntament de Gandia farà ús dels mecanismes àgils de gestió que suposen les seues empreses públiques, Iniciatives Publiques de Gandia, S.A. i l'Agència d'Habitatge i Urbanisme de Gandia, S.L., que en l'actualitat ja gestionen competències municipals en esta matèria i que han convertit a la nostra ciutat en un referent nacional en l'aplicació de polítiques socials i d'accés a l’habitatge, com ara el programa S.O.S. Vivenda, la borsa de l’habitatge, promocions públiques d’habitatge protegit en propietat, lloguer o cessió de dret de superfície, reurbanització del Barri Simancas, etc… D'aquesta manera, amb l'aplicació del programa “Garantia 3x3 habitatge”, l'Ajuntament de Gandia donarà resposta al compromís de facilitar un habitatge protegit a qui ho requerisca, en el temps acordat, però també contribuirà a la dinamització de la Platja de Gandia, ja que en aquells casos en què hagen transcorregut 3 anys des que es va realitzar la petició d'accés a l’habitatge, es facilitarà transitòriament un pis del mercat immobiliari en règim de lloguer, preferentment en esta zona, que el beneficiari obtindrà a preu d’habitatge protegit.

GARANTIA 3 X 3 HABITATGE

23 de juliol de 2009

1- OBJECTE DEL PROGRAMA SOCIAL: Garantir als ciutadans de Gandia el dret constitucional a un habitatge digne, possibilitant a aquells que ho sol·liciten, l’accés a una vivenda de protecció pública. 2- INSTRUMENT DE GESTIÓ: L’Ajuntament de Gandia impulsarà este programa social mitjançant les empreses públiques municipals Iniciatives Públiques de Gandia, S.A. i l’Agència d’Habitatge i Urbanisme de Gandia, S.L., entitats que executen competències municipals en aquesta matèria i que seran les encarregades d’ofertar i gestionar els esmentats habitatges, que en tot cas compliran amb les condicions necessàries d’habitabilitat i adequació de preu. 3- MODALITATS D’HABITATGES DE PROTECCIÓ PÚBLICA: Les modalitats d’habitatges de protecció pública incloses al present programa de garantia seran les següents: a) VPP en propietat: Promocions realitzades pel propi Ajuntament de Gandia, institucions públiques o privades amb les que hi haja un conveni de col·laboració a tal efecte. b) Habitatges en règim de dret de superfície: Procedents de promocions realitzades pel propi Ajuntament de Gandia, institucions públiques o privades amb les que hi haja un conveni de col·laboració a tal efecte.

Pàgina 



c) VPP en règim de lloguer amb opció de compra: L’Ajuntament de Gandia i les seues empreses públiques, podran reservar un màxim del 50 % dels habitatges destinats a VPP de lloguer, que s’oferiran en la modalitat de lloguer a 10 anys amb opció de compra, a la finalització del qual al menys el 30% de les quantitats aportades durant este període es descomptarien del preu final del pis que es valoraria segons la normativa aplicable. d) VPP en règim de lloguer: De l’Ajuntament de Gandia, procedents de les seues promocions o del programa “Stock vivenda”, institucions públiques o privades amb les que hi haja un conveni de col·laboració a este efecte.

GARANTIA 3 X 3 HABITATGE

23 de juliol de 2009

4- CLÀUSULA DE GARANTIA

L'Ajuntament de Gandia garantirà als sol·licitants d’habitatge protegit que complisquen les condicions d’este programa, l’accés al mateix en el regim demanat. En el seu cas, i transitòriament mentre se’ls lliure l’habitatge sol·licitat, l’Ajuntament els oferirà en regim de lloguer un habitatge a preu de VPP, per a destinar-lo al seu domicili habitual. Per al compliment del punt anterior, l’Ajuntament destinarà tant els recursos d’habitatges propis com els disponibles en la “Borsa d’habitatge en lloguer” que gestiona L’Agència d’Habitatge i Urbanisme de Gandia, S.L.. 5- DURADA DE L’ACTUACIÓ: En general, els beneficiaris del programa de garantia ho seran fins que se’ls oferisca un habitatge de protecció pública en el règim sol·licitat i continuen complint els requisits d’accés a la VPP. 6- CONDICIONS A COMPLIR PELS CIUTADANS: L’Agència d’Habitatge i Urbanisme de Gandia, S.L, comprovarà prèviament a la signatura del corresponent contracte de lloguer: 1. Que el sol·licitant ni cap dels membres que composen la seua unitat familiar disposen d’habitatge en propietat, ni són titulars d’un dret real d’usdefruit sobre cap altre habitatge. 2. Que a data d’entrada en vigor de les presents bases, els ciutadans que ho sol·liciten compten al menys amb una antiguitat mínima de 3 anys d’inscripció al Registre Municipal de Sol·licitants d’Habitatge de Protecció Pública i almenys tres anys d’empadronament a Gandia. 3. Que la renda econòmica de la unitat familiar compromesa al pagament del lloguer no supere el 40% del còmput total dels seus ingressos.

Pàgina 



A tal efecte, l’Agència d’Habitatge i Urbanisme de Gandia, S.L., sol·licitarà als interessats la documentació pertinent per tal de verificar els esmentats extrems i fer objectivament la corresponent oferta d’habitatge i preu. També l’Agència d’Habitatge i Urbanisme de Gandia, S.L. col·laborarà en qualsevol tràmit d’ajudes econòmiques oficials dirigides a bonificar el pagament del lloguer per part dels beneficiaris.

GARANTIA 3 X 3 HABITATGE

23 de juliol de 2009

L’incompliment de qualsevol dels criteris establits per a ser beneficiari de l’actuació, comportarà temporalment la inadequació per tal d’accedir a la mateixa, si bé podrà ser revisada en qualsevol moment que el ciutadà ho considere. Així mateix, tres ofertes proposades per l’Agència d’Habitatge i Urbanisme de Gandia, S.L. sense resposta per part del ciutadà o amb resposta negativa, comportaran la seua baixa del Registre Municipal de Sol·licitants d’Habitatge de Protecció Pública. Per a l’acceptació o el rebuig de cadascuna d’estes ofertes, el demandant disposarà del termini de 10 dies. En cas d’arxivar-se el seu expedient per qualsevol de les causes abans esmentades, el ciutadà haurà de tornar a demanar la seua inscripció al Registre Municipal de Sol·licitants d’Habitatge de Protecció Pública.

7- PROCEDIMENT I ADREÇA A EFECTES DE TRAMITACIÓ Des de l’aprovació de les presents bases, L’Agència d’Habitatge i Urbanisme de Gandia, S.L. girarà a tots aquells inscrits que complisquen amb la condició d’antiguitat al Registre Municipal de Sol·licitants d’Habitatge de Protecció Pública i estiguen empadronats a la ciutat almenys durant els darrers tres anys la invitació per a acollir-se a aquest programa social.

Pàgina 



Serà obligació dels demandants l’actualització de l’adreça a la qual l’Agència d’Habitatge i Urbanisme de Gandia, S.L. els enviarà les seues notificacions.

Related Documents

Garantia
October 2019 11
3 Fold X 11
June 2020 6
Windows 3.x
April 2020 13
Aborto X 3
October 2019 8
Habitatge Jove
April 2020 3

More Documents from ""

June 2020 3
Digital 005
May 2020 4
Digital 009
June 2020 1
Digital 012
June 2020 2
Tensorflow.pdf
May 2020 22