Telescopul Spatial James Webb.docx

  • Uploaded by: Algoritm89
  • 0
  • 0
  • May 2020
  • PDF

This document was uploaded by user and they confirmed that they have the permission to share it. If you are author or own the copyright of this book, please report to us by using this DMCA report form. Report DMCA


Overview

Download & View Telescopul Spatial James Webb.docx as PDF for free.

More details

  • Words: 461
  • Pages: 2
Telescopul Spatial James Webb Telescopul spațial James Webb (abreviat JWST) este un observator orbital cu infraroșu care are ca obiectiv înlocuirea telescopului spațial Hubble. Scopul acestui telescop este de a vedea cele mai îndepărtate obiecte din univers, chiar obiecte mai depărtate de 8 miliarde de ani lumină, aceasta fiind limita telescopului Hubble. Proiectul James Webb este un proiect NASA, cu colaborare internațională, la care participă nu mai puțin de 15 națiuni, și instituții precum: NASA, Agenția spațială europeană și Agenția spațială canadiană. Denumit inițial Telescopul Spațial din Generația Următoare a fost redenumit după administratorul adjunct al NASA James E. Webb în 2002. Planurile recente arată că telescopul va fi lansat cu racheta Ariane 5 nu mai devreme de primăvara anului 2019.

MISIUNE Principalele misiuni ale telescopului James Webb sunt de a studia cele mai îndepărtate stele și galaxii din Univers, adică formele primare ale galaxiilor, cele care alcătuiau universul după Big Bang, de a înțelege modul de formare a galaxiilor, de a înțelege cum se formează stelele și sistemele planetare dar și de a studia sistemele planetare și originea vieții. Datorită combinației dintre radiațiile solare, praf și temperaturile scăzute a obiectivelor, telescopul James Webb trebuie să opereze în unde infraroșii, care au o lungime de undă de la 0.6 până la 28 micrometri. Pentru a se asigura că observațiile nu vor fi oprite de undele infraroșii emise de către telescop, întregul observator trebuie să stea la o temperatură extrem de scăzută. Trebuie să fie destul de departe de Soare, pentru ca radiațiile acestuia să nu îl încălzescă până la o temperatură mai mare de 40 Kelvin(-233°C). Astfel telescopul va avea încorporată o structură metalizată pentru a bloca radiațiile infraroșii de la Soare, Pământ și Lună. Telescopul va fi poziționat după Soare-Pământ, în punctul L2, unul dintre așa numitele puncte Lagrange.

OPTICA Deși Telescopul James Webb are doar jumătate din masa telescopului Hubble, oglinda sa principală (oglindă placată cu aur și cu un diametru de aproximativ 6.5m) are o arie de captare de aproape 6 ori mai mare decât a telescopului Hubble. La acest diametru oglinda principală este mult mai mare decât oglinda oricărui alt telescop și este alcătuită din 18 segmente de hexagon care se vor desface când telescopul va fi lansat. Pentru un moment aceste oglinzi sunt dezvoltate în Alabama. Micro motoare și senzori cu unde vor poziționa oglinzile în locul corespunzător, dar foarte rar li se va schimba pozitia; acest sistem este de obicei folosit la telescoapele terestre care iși ajusteaza oglinda pentru a contracara cât se poate efectele gravitației și a vântului.

NASA a precizat ca va încorpora microcamere,la fiecare 100 pană la 200 micrometri în optica telescopului lângă spectroscopul infraroșu. Aproximativ 62000 de camere vor fi poziționate langă spectrograf. Aceste microcamere vor da efectul unui ochi uman.

Related Documents

Spatial
October 2019 24
Combat Spatial
May 2020 14
Spatial Operations
December 2019 15
Spatial Modeler
November 2019 22
James
June 2020 32

More Documents from ""

May 2020 5
#769 Ordcol.pdf
May 2020 24