Quadern De Viatge

  • June 2020
  • PDF

This document was uploaded by user and they confirmed that they have the permission to share it. If you are author or own the copyright of this book, please report to us by using this DMCA report form. Report DMCA


Overview

Download & View Quadern De Viatge as PDF for free.

More details

  • Words: 1,579
  • Pages: 25
Carol Ramis Barrio Llenguatge visual i plàstic 1er Grau Educació Infantil grup K-B

Índex -

Introducció de l’educació visual i plàstica:

• ¿Què és? • ¿Quins són els seus objectius? -

Els treballs practiques:

• “JO” • “La ciutat” • Crear un entorn - Reportatge “La panera dels tresors” - Treball en grup - Referents artístics - El fang: • Què hem de saber • Experimentem amb el fang • “Copa de gelat” - Valoració global del que he après - Bibliografia

L’educació visual i plàstica ¿Què és? És una àrea d’educació centrada en el llenguatge de les imatges, la comunicació visual i la cultura artística, d’una gran riquesa en els propis temes i en la possibilitat de tractament.

¿Quin són els seus objectius? L’objectiu més important és propiciar al futur mestre coneixements, processos I valors que pertanyen a l’àrea, amb una pròpia pràctica docent com a finalitat i d’interacció pedagògica amb les infants. Un altre objectiu que cal tenir en conte és poder potenciar l’esperit crític, ja que és una àrea que ajuda a crear un criteri, a tenir una ment oberta i a estructurar els pensaments, és a dir, arribar a ser persones creatives caracteritzades per la seva expressivitat, àgils amb pocs recursos i que es saben adaptar a les noves situacions.

Els treballs pràctics 16 de Setembre del 2009:

Nom: “JO” Objectiu: Aconseguir incorporar un llenguatge a partir de les formes.

Procés: Utilitzar un paper en dos dimensions i passar-lo a tres dimensions, amb volum, a partir de mètodes en el material. Materials utilitzats: - Dos dinA4 dels dos colors que volguéssim. En aquest cas jo he triat un paper de color blau cel pel fons de la manualitat i l’altre de color rosa per fer el volum. - Una cartolina d’un color diferent. He triat una cartolina de color beige per a que destaqués el dibuix. -

Cera negra.

-

Les mans.

Per fer el treball i manipular el paper no podíem utilitzar cap eina que no fossin les nostres pròpies mans.  El volum es pot veure des de diferents punts de vista i cadascun ens proporciona un aspecte diferent.

 El paper te diferents mètodes de manipulació. Els mètodes que he triat i identifiquen la meva personalitat: -

arrugar  caràcter fort doblegar  indecisa trencar  separa els dos contrastos, entre la tendresa i la inconformitat cargolar  sensible i dolça

(perspectiva on es poden apreciar les manipulacions)

Exercicis: 1er exercici Triar una part del nostre cos per relacionar-la amb una part del treball. He triat la boca fent un petó perquè ho relaciono amb el tros cargolat que reflecteix que sóc sensible i dolça.

2n exercici Esbrinar els trets de la personalitat de les companyes de classe a partir dels seus treballs. 3er exercici Treballar la composició escrivint amb cera negra les inicials dels trets de personalitat aprofitant les formes de la figura.

Referent artístic: Bob Verschueren Artista caracteritzat per treballar en el terra i en espais naturals. Tracta l’organització de l’espai. Les seves obres et plantegen trepitjar-ho, tocar-ho o situar-te on està l’obra. Són obres de percepció

“Après le chaos”, 2006

“Atoms of Greenery”, 2002-2004

22 de Setembre del 2009:

Nom: “La ciutat”

La figura recorda un edifici.

Objectiu: Aconseguir una estructura que transmeti percepcions.

Procés: Utilitzar un paper en dos dimensions i passar-lo a tres dimensions en vertical i a partir de manipulacions en el material. Materials utilitzats: - Un dinA4 del color que volguéssim. En aquest cas jo he triat un paper de color blau cel. - Una cartolina d’un color diferent. He triat una cartolina de color lila com a base per a que destaqués el dibuix. -

Un ninot

-

Una llanterna

-

Les mans.

Per fer el treball i manipular el paper no podíem utilitzar cap eina que no fossin les nostres pròpies mans.

Exercicis: 1er exercici Buscar la perspectiva de la figura que més ens agradi o que trobem més curiosa. He triat vist des de dalt perquè al fons forma la figura d’un triangle del color de la cartolina.

2n exercici Col·locar en la figura un ninot en la posició que vulguem simbolitzant una persona i que transmeti l’acció que esta fent en l’estructura.

 El ninot ens parla de la percepció. La meu ninot és petit perquè pugui caber en la part doblegada i representa que l’home està entrant en l’edifici.

3er exercici Col·locar una llanterna en diferents punts de l’estructura i observar les diferents ombres que proporciona.

4t exercici Fer un fotomuntatge. He triat una fotografia on hi han edificis molt alts per poder endinsar la figura en la part esquerra.

Referent artístic: Joan Munyoz Autor d’escultures escenificades.

Les seves obres generen sensacions de respecte, solitud, dubte i desconfiança.

“The Wasteland”, 1987

“Many Times”, 1999

29 de Setembre del 2009:

Objecte: Escarabat egipci de pedra Objectiu: Portar un objecte personal i fer-li un entorn.

Procés: Teníem al nostre abast tots els materials de l’aula per fer un entorn al nostre objecte. Materials utilitzats: - Dos troços de paper de seda. He triat el color marró i negre perquè simbolitzen un terra de sorra i pedres i els he arrugat per aconseguir realisme. -

L’objecte personal.

Exercicis: 1er exercici

Identificar les característiques físiques de l’objecte: Volum: tres dimensions i una part plana. Dimensió: mides reals. Petit. Textura: rugós, dels dibuixos grabats, dur i fred. Material: pedra. Forma: ovalat. Color: turquesa i negre. 2n exercici Fer un entorn a l’objecte. He situat l’estructura en la finestra de l’aula per utilitzar com a fons els arbres del carrer, i així endinsar l’escarabat en un paisatge.

30 de Setembre del 2009:

Vídeo: “La panera dels tresors” Joc d’ordenació, classificació i exploració. Fa pensar als infants què fer amb els objectes que hi ha dins la panera. Els objectes són de diferents volums, textures i formes, com per exemple: taps de suro, capses de cartró, bosses... L’espai de joc: És organitzat per la professora. Distribueix els materials per no ser motivats per uns altres. Activitats d’exploració: - ficar i treure - omplir i buidar - tapar i destapar - afegir i restar - obrir i tancar - penjar i despenjar La mestre: En el moment de joc no intervé, només si hi ha conflictes. En la recollida del material sí intervé i cal fer-ho abans de que el nen estigui esgotat de jugar.

6 d’octubre del 2009:

Treball:

Objectiu: Fer un entorn de grans dimensions per a les fotografies dels objectes personals de les components del grup.

Procés: Teníem al nostre abast tots els materials de l’aula per fer l’entorn.

Materials utilitzats: -

Una fotografia de l’objecte personal de cada una.

-

4 tamborets de l’aula

-

paper de plata

-

papers de colors transparents

-

paper d’embolicar verd

-

tela blava

-

cordes de diferents colors

-

ninots (ànec de plàstic, homenets, barca…)

-

El projector amb la fotografia d’un bosc

Hem volgut treballar les ombres en el nostre entorn. Per aconseguir ombres hem utilitzat el projector i les grans dimensions dels tamborets ens van recordar uns arbres, on hi vem penjar les fotografies dels objectes personals. A partir de la idea vem fer un paisatge afegint diferents tipus de papers, cordes per fer formes, ninots i com a fons un bosc projectat.

13 d’octubre del 2009:

Referents artístics: Oteiza Autor d’escultures fetes a partir de plans encaixats. Grans dimensions i plecs.

“Construcción vacía”, 1957 Picasso Autor d’escultures amb manipulacions molt diferents.

“Desnudo sentado”, 1908 Hundertwasser

Arquitecte influenciat per Gaudí, de concepció liberal per posar el que un volgués en la part que li pertany.

Miquel Navarro Escultor que omple espais amb peces repetides i construeix ciutats.

21 d’octubre del 2009:

El fang: Què hem de saber Si es modela un tros de fang, quan s’ha evaporat l’aigua es contrau, és a dir, el fang quan se seca es fa més petit i si té objectes a dins s’esquerda. És important que els nens “pastin” el fang abans de treballar-lo, ha d’haver:  contacte  treure l’aire El fang pot tenir diferents estats: -

sec pols líquid pastós llumós dur

És important treballar-lo de diverses maneres i en diferents llocs i espais. Un exercici pràctic amb aquest material és estudiar el cos humà, i alhora les postures i el moviment fent figuretes amb les diferents posicions. S’aprèn a conèixe’ns a nosaltres mateixos.

27 d’octubre del 2009:

Experimentem amb fang Vem utilitzar tots els estats possibles del fang i de diferents colors. El blanc era més dúctil, el vermell i el negre de la mateixa textura i el marró amb pedreta més dur.

28 d’octubre del 2009:

Nom: “Copa de gelat” Objectiu: Fer un gelat de fang realista.

Procés: Utilitzar tots els tipus de fang que teníem a l’abast i els estris per trobar diferents textures. Combinar els colors i les formes. I exposar-ho en vitrines. Materials utilitzats: -

Fang en diferents estats i colors Copa de vidre Les mans Estris

Durant el procés del treball he experimentat sensacions: -

gana records (vacances) concentració durant l’elaboració incertesa en triar els colors i les formes emoció pel tema influències de les companyes de classe

Valoració global del que he après:

Amb les diferents formes d’utilitzar el paper, el fang en els diferents estats i d’altres materials, he après atrobar una simbologia amb els treballs realitzats que desconeixia fins el moment. A través dels materials he conegut noves sensacions manipulant els diferents elements.

Bibliografia: - Internet: Diferents pagines webs relacionades amb la matèria. - Apunts presos a classe.

Related Documents

Quadern De Viatge
June 2020 4
Quadern De Viatge
June 2020 3
Quadern De Viatge
July 2020 4
Programa De Viatge
August 2019 28