Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova Universitatea de Stat „B.P.Hasdeu” Facultatea Științe Umaniste și Pedagogice
A realizat:Paraschiv Ana Grupa PP1502 Verificat:Lungu Polina Cahul, 2019
Motto-uri: „Trebuie să avem neapărat un scop în viaţă. Chiar dacă nu se realizează, însăşi încercarea de a-l realiza constituie scopul vieţii şi, prin urmare, fericirea.” "Nu-ți fie teamă că înaintezi pre îincet. Teme-te dacă te oprești." - Sun Tzu „Urmează-ți fericirea și universul îți va deschide uși acolo unde erau doar ziduri!” ~ Joseph Campbell „Știu bine că o viață fără niciun scop nu va avea niciun efect. Și eu nu-mi pot permite așa ceva.” ~ Paulo Coelho Planul meu de dezvoltare personal începe cu un obiectiv, UN OBIECTIV MARE și anume acela de a mă dezvolta continuu. OBIECTIVE: Pe plan social: *Aș dori pe viitor să lucrez în cadrul MAI . Pe plan personal: Pe termen scurt *Împreună cu familia dorim să ne procurăm propria casă. Pe termen lung *Având deja un copilaș minunat, pe viitor ne mai dorim încă unul.
Motivația mea: 1.aș dori să lucrez în cadrul MAI pentru: ҉ a răspunde la apelurile de ajutor ale publicului. ҉ căutarea persoanelor pierdute. ҉ a mă prezenta la accidente şi incendii. ҉ munca la recepţia secţiei de poliţie, în relaţia cu publicul. ҉ vizitarea şcolilor pentru a vorbi elevilor. ҉ pentru a putea ajuta pe cei care au nevoie de ajutor. 2. Pe plan personal în primul rând,dorim să ne procurăm o casă a noastră pentru a nu mai locui cu părinții.Soțul muncește peste hotare pentru a ne îndeplini visul nostru.Pentru aceasta economisesc în fiecare lună bani din salariul soțului, încerc să nu cumpăr lucruri inutile.După ce vom realiza acest vis ne dorim să avem încă un un copilaș. Am nevoie să-mi stabilesc un plan de dezvoltare personală pentru că: - Trebuie să-mi stabilesc o evaluare detaliată şi onestă a situaţiei în care mă aflu acum.
- Trebuie să conştientizez care sunt punctele tari şi punctele slabe ale caracterului meu, pentru a putea să le folosesc în avantajul meu. - Vreau să aflu direcţia în care voi dori să mă îndrept. - Îmi doresc să conturez o imagine a viitorului meu. - Trebuie să reflectez mai mult asupra viitorului meu. - Vreau să îmi stabilesc câteva direcţii strategice pe care să-mi canalizez energia. - Am nevoie de câteva direcţii de acţiune clare şi realiste. - Am nevoie de stabilirea unei liste de acţiuni necesare fiecărui obiectiv pentru a fi dus la îndeplinire. Familia pentru mine este cea mai importantă și mereu va fi pe primul loc,apoi este urmată de carieră ,care are ți ea un rol important în viața mea. ANALIZA SWOT PERSONALĂ ۞I.PUNCTE TARI *putere de muncă. * capacitate de asimilare a informaţiilor din domenii diferit. *spirit de decizie. *gândire divergentă. *spirit de echipă. *experienţă. *cunoştinţe IT. *competenţă profesională. *spirit organizator. *cunoaşterea limbii engleze îmi permite accesul la informaţii din surse externe. *capacitate de comunicare. *capacitate de adaptare şi flexibilitate în gândire. *responsabilitate asumată. ۞Pregătire formală şi nonformală: Liceul Teoretic „Ion Creangă” satul Zîrnești, raionul Cahul -Colegiul Industrial-Pedagogic din orașul Cahul specialitatea Pedagogia Învățământului Primar. ۞Funcţionează bine:-comunicarea, analiza, generalizarea,aplicarea, spiritual de echipă,organizarea, profesionalismul, spiritual de observaţie
۞Caracteristici comportamentale.-corectitudine, decizie, promptitudine, responsabilitate, atitudine pozitivă, gândire critică şi analitică, adaptabilitate PUNCTE SLABE: *Resurse de timp limitate comparativ cu volumul de achiziţii de informaţii necesar; *Resurse financiare limitate la salariul bugetar; *Stăpânirea într-un procent mai mare a unei limbi de circulaţie internaţională * Timpul fizic este prea puţin, insuficient şi multitudinea sarcinilor de îndeplinit *Liipsa experienţei OPORTUNITĂŢI: 1.Selectarea priorităţilor pentru asigurarea unui echilibru correct între efort şi remuneraţie 2.Cursuri de formare continuă. 3.Valorificarea experienţei prin implicarea activă în proiecte diverse. 4.Acces la informaţii din domenii diverse, complementare; 5.Valorificarea cunostinţelor/ achiziţiilor dobândite şi comunicarea prin intermediul internetului; 6. Posibilitatea de dezvoltare personală prin participarea la seminarediverse, din diverse domenii 7.Punerea in practică a cunoștințelor asimilate. AMENINŢĂRI: 1.Veniturile foarte mici în comparaţie cu eforturile depuse, ceea ce determină lipsa motivaţiei 2.Pierderea încrederii în sistem 3.Riscuri:-degradarea stării de sănătate datorită stresului Pentru o lume mai bună și pentru o dezvoltare globală mai eficientî, trebuie să ne schimbăm în primul rând pe noi și apoi să încercăm să educăm și generațiile viitoare sau prezente.