Jocuri Dinamice.docx

  • Uploaded by: Anca Popa
  • 0
  • 0
  • May 2020
  • PDF

This document was uploaded by user and they confirmed that they have the permission to share it. If you are author or own the copyright of this book, please report to us by using this DMCA report form. Report DMCA


Overview

Download & View Jocuri Dinamice.docx as PDF for free.

More details

  • Words: 374
  • Pages: 1
JOCURI DINAMICE (la preșcolari)

1. CRABII ȘI CREVEȚII . În mijlocul terenului se trasează , la un metru distanță, două linii paralele. De la fiecare din aceste linii se măsoară câte 10-15 m, marcându-se apoi la distanța rezultată ,,linia de sosire” sau „casa”. Jucătorii sunt împărțiți în două echipe, egale numeric, se așează, culcați pe spate, peste liiile din centrul terenului,astfel ca să se sprijine cu picioarele talpă în talpă. Fiecare echipă este deci orientate spre o ”casă”, respectiv fiecare jucător al echipei are tălpile opuse tălpilor adversarului său. Postat în dreptul liniilor, unde se găsesc culcați jucătorii, educatoarea roagă echipele să-si aleagă o față a monedei . Moneda este apoi aruncată în sus pentru a trage la sorți . O echipă va fi urmăritoare (crabii), cealaltă echipă devine urmărită (creveții). Ridicându-se, creveții vor pleca în goană către „casa„ lor , cu crabii pe urmele lor. Fiecare crevete , atins de un crab înainte de a intra în „casă„ rămâne pe loc până ce cursa de urmărire se termină. Se calculează punctajul realizat de crabi, fiecare crevete prins însemnând câte un punct. După ce crabii și creveții au fost , pe rând,, de către 3-5 ori , urmăritori și urmăriți, se stabilește , după punctele obținute, care este echipa câștigătoare. IEPURAȘUL . Două echipe sau mai multe sunt așezate pe șiruri în spatele liniei deplecare. La semnal, primii în stând pe genunchi cu sprijin pe palme (pe patru labe), pornesc în deplasare , luând contact succesiv pe parme și picioare , imitând săritura iepurașului, până la un perete sau alt obstacol, pe care îl ating prin același procedeu , se întorc , ating umăru jucătorului care așteaptă să execute același lucru , dupăcare trec la coada șirului. Câștigă echipa care termină prima. 3. BUCHEȚELELE. Jucătorii se deplasează prin sala executând diferite comenzidin partea educatoarei . Atunci când educatoarea va striga un număr , jucătorii se strâng repede în grupe formate dintr-un număr de preșcolari egal cu cel strigat. Gruparea se face sub forma unor buchețele, jucătorii care nu au reușit să se grupeze sunt eliminați sau penalizați. (grupa mare). 2.

Bibliografie: 1. ”Jocuri pentru orele de educație fizică,,. Cioacă., A.Arghirescu.,Ș.Cioacă., Ed. Ștefan, 2006 2. „Educația fizică în grădiniță”. Ș.Antonovici., Ed. Didactica Puplishing House, 2010.

Related Documents

Jocuri
November 2019 14
Jocuri Comunicare.docx
November 2019 7
Jocuri Adi
April 2020 5
Jocuri Energizante
June 2020 13

More Documents from ""