Intreprinzatori Romani De Succes.docx

  • Uploaded by: Carmen Nedelcu
  • 0
  • 0
  • October 2019
  • PDF

This document was uploaded by user and they confirmed that they have the permission to share it. If you are author or own the copyright of this book, please report to us by using this DMCA report form. Report DMCA


Overview

Download & View Intreprinzatori Romani De Succes.docx as PDF for free.

More details

  • Words: 1,443
  • Pages: 11
qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui opasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfgh jklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvb nmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopas INTREPRINZATORI ROMANI DE SUCCES dfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzx Nedelcu Carmen Ionela cvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq 10/26/2015 wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuio pasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghj klzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbn mqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdf ghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxc vbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmrty uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdf ghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxc

Compania DEDEMAN FONDATA: 1992 FONDATORI: Dragoş şi Adrian Pavăl AFACERE: vanzarea de materiale de constructii si amenajari interioare SLOGAN: „ Dedicat planurilor tale” SEDIU: Bacau, Romania REALIZARI IN ULTIMII ANI:

Dezvoltarea companiei: în 1993, la un an după ce Dragoş Pavăl înfiinţase firma Dedeman, statul era presat de comunitatea europeană să înceapă privatizările şi a hotărât să dea mai multe spaţii comerciale în aşa-numita „locaţie de gestiune”. Era un contract prin care preluai de la stat un magazin cu tot cu angajaţi, iar la finalul perioadei puteai deveni proprietar. Dragoş Pavăl rămăsese angajat la întreprinderea magazinelor de stat cu jumătate de normă, iar angajaţii au avut întâietate. A preluat un magazin de mobilă, care s-a dovedit, în scurt timp, o adevărată mină de aur.

2013: Dedeman, liderul pieţei de amenajări interioare şi materiale de construcţii, este pe cale să stabilească o nouă performanţă: 2013 este primul an cu şase noi magazine deschise. Până acum au fost deschise 4 noi magazine în Galaţi, Miercurea-Ciuc, Piteşti şi Comăneşti, iar până la finalul anului sunt programate pentru deschidere magazinele din Târgu-Mureş şi Ploieşti.

De asemenea, Dedeman va încheia anul cu cel mai mare nivel al investiţiilor din istoria companiei, în condiţiile în care nu an accesat din 2011 şi până acum nici un credit nou.

2014: Următorul magazin ce urmează a fi deschis este cel de la Târgu-Mureş, a cărui inaugurare e programată pe 25 octombrie. De asemenea, până la finele lunii noiembrie ar putea fi deschis şi magazinul din Ploieşti. Cele patru magazine deschise în acest an au necesitat investiţii de 35,5 milioane euro, cu 15 milioane la cel din Galaţi, 14 milioane la Piteşti, 9 milioane la Miercurea-Ciuc şi 7,5 milioane la Comăneşti. Este posibil ca următoarele două magazine, din Târgu-Mureş şi Ploieşti, să cumuleze investiţii de circa 12-14 milioane euro fiecare. Per total, Dedemane stimează că va încheia 2013 cu investiţii totale de 68 milioane euro, un record absolut pentru companie, în creştere puternică faţă de anul precedent, cu 43%, de la 47,5 milioane euro. În cifre seci, Dedeman a ajuns anul trecut la afaceri de 606 milioane de euro, un profit net de 65,3 milioane de euro (marjă de 10,7%), aproape 6.500 de angajaţi şi cu o reţea de 36 de magazine. În 2002, retailerul din Bacău avea vânzări de 26 de milioane de euro şi 245 de angajaţi, iar la începutul crizei, în 2008, Dedeman raporta afaceri de 251 milioane de euro şi peste 2.600 de salariaţi. Reinvestirea profitului, achiziţia de terenuri la preţuri „de criză“ în zone consacrate, extinderea doar în magazine deţinute în proprietate şi campanii inspirate de marketing sunt coordonatele prin care băcăuanii de la Dedeman au reuşit să se impună în ultimii ani în piaţa de bricolaj, una extrem de competitivă, devenind totodată cea mai mare şi una dintre cele mai sănătoase afaceri cu capital privat românesc.

DEDEMAN — Analiza S.W.O.T Puncte tari (Strenghts):  consultanta gratuita;  asistenta gratuita dupa cumparare;  diversitatea foarte mare de articole;  parcare;    

service dupa cumparare; raport excelent calitate-pret; comenzi speciale; promotii speciale.

Puncte slabe (Weaknesses): o personalul nu este instruit periodic; o lipsa de produse noi; o nu participa la expozitii; o parcare insuficienta; o iluminare slaba in parcare; o neasigurarea pazei in parcare.

Oportunitati (Opportunities):  campanii publicitare intense;  contracte noi cu firmele pentru care prezinta interes(Franta, Spania, Polonia, Slovacia, Germania);  imbunatatirea softului;  dezvoltarea accentuata a pietelor materialelor de constructii si a crerii de credite pentru achizitionarea de locuinta si pentru constructii;

Amenintari ( Threats):    

concurenta: IKEA, PRACTIKER; aparitia de produse noi la firmele concurente; spionajul concurentei; cresterea preturilor terenurilor, ceea ce a dus la scaderea posibilitatii oamenilor de a-si cumpara o locuinta;  clienti tot mai selectivi si pretentiosi .

Grupul de companii EUROLINES DIRECTOR: Dragoș Anastasiu AFACERE: turism, transportul cu autocarul, taxiul SEDIU: București; puncte de lucru in toate orasele mari TIPUL ANTREPRENORULUI: carismatic REALIZARI IN ULTIMI ANI:

Dezvoltarea companiei: In anul 1995, Dragoș Anastasiu a fondat compania Touring Europabus Romania SRL, care dupa doi ani a devenit membra a celei mai importante retele de transport international de persoane:Eurolines. In anul 1998 preia functia de director al Organizatieie Eurolines de la Bruxelles, functie pe care o detine si in prezent, fiind cel mai longeviv membru al acestui for din care fac parte cei mai importanti manageri de firme de transport persoane din Europa. Sub conducerea sa, Touring Eurolines s-a dezvoltat continuu, fiind astazi un grup de referinta in transporturi si turism in Romania.

2014: Compania a achizitionat opt autocare noi Scania cu business class si wireless, in luna iunie, prin Rombus Transport, compania de transport a grupului.

Investiția totală în noile autocare marca Scania Beulas, modelul Glory, se ridică la aproximativ 11 milioane de lei, sumafiind asigurată din surse proprii și din finanțare externă, prin BRD Sogelease. Într-un an calendaristic, cele 30 de autocare proprii Eurolines parcurg peste 5 milioane de kilometri și ajung în peste 100 de destinații europene. În total, incluzând și flotele partenerilor săi (de peste 20 de autocare), Eurolines România rulează într-un an, în jur de 8,5 milioane de kilometri. Eurolines Romania este client Scania de 15 ani. Din 1995 şi până astăzi Dragoş Anastasiu a creat un grup cu o cifră de afaceri de peste 54 mil euro în 2012 şi 475 de angajaţi în cele 16 firme pe care le conduce.

EUROLINES — Analiza S.W.O.T Puncte tari:  recunoasterea si popularitatea serviciilor;  reputatia;  dezvoltarea si promovarea noilor standarde de excelenta(wireless, business class);  oferire de experiente unice;  rezervarile se fac foarte rapid: pe site-ul Eurolines, telefonic sau direct de pe pagina de Facebook a companiei;  garantia sigurantei si increderii clientilor prin pasiunea, angajamentu si sprijinul antreprenorial al intregii echipe.

Puncte slabe: o din motive operationale, se pot retrage anumite orase din cele expuse fara o notificare prealabila;

Oportunitati:  interesul dezvoltat al clientilor de a calatori in tara sau in strainatate;  parteneriate strategice cu alte companii de turism;  competitori slabi;  inovatiile tehnologice pentru confortul clientilor.

Amenintari:  conditiile meteo;  taxele;

MOBEXPERT FONDATA: 1993 FONDATOR: Dan si Camelia Şucu SEDIU: Bucuresti, Romania AFACERE: vanzarea de mobilier, decoratiuni INDUSTRIE: mobilei, retail SLOGAN: „Expertul tau in mobilier” REALIZARI IN ULTIMI ANI: Dezvoltarea intreprinderii: În iunie 1993, Mobexpert Office deschidea primul magazin specializat în distribuţia mobilierului de birou. Reacţia pozitivă primită de la clienţi, parteneri de afaceri, publicul larg, a condus la dezvoltarea propriei reţele de magazine de mobilier de casă şi birou. Această dezvoltare a venit ca un pas strategic firesc. Grupul Mobexpert, deţinut de omul de afaceri Dan Şucu, a înregistrat în primele patru luni ale anului o creştere de 12% a vânzărilor, prima de două cifre după anii de criză. Grupul Mobexpert a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 540 mil. lei (122 mil. euro), iar anul acesta estimează o creştere până la 585 mil. lei (131 mil. euro). Mobexpert Office se află în 10 dintre cele 32 de magazine Mobexpert din marile oraşe. Astfel, atât produsele fabricate de grupul Mobexpert, cât şi cele importate ajung la clienți în mod direct, fără adaosuri comerciale suplimentare.

Grupul Mobexpert deţine 6 fabrici în patru centre de producţie deschise în Bucuresti, Dej, Târgu Mures şi Suceava. Fabrica Samus Mex este specializată în productia de serie de mobilier de casă - living, dormitoare, mic mobilier. În fiecare an, Grupul investeşte în fabricile sale peste 2 milioane de euro, în utilaje, tehnologii avansate şi în sisteme noi de producţie.

Mobexpert — Analza S.W.O.T

Puncte tari:  gamă largă de produse;  produse la standarde internaționale de calitate;  denumirea mărcii si sloganul Expertul tău în mobilier! sugerează calitatea ridicată a produselor  oferirea de servicii complementare produselor;  repararea, recondiționarea si intreținerea bunurilor de folosință indelungată din profilul propriu de activități;  tehnologii de producție performante;  investiții permanente in design si cercetare dezvoltare;  notorietate ridicată a mărcii;  expunere atrăgătoare a produselor, merchandising bine organizat;  rețea mare de magazine;  design-ul atrăgător al produselor, colaborarea cu designeri pentru realizarea produselor in conformitate cu tendințele internaționale ale pieței de mobilier.

Puncte slabe  prețuri ridicate  costul transportului este suportat de către client;  officedesign are ca segment țintă clienții cu venituri superioare, celelalte segmente fiind neglijate;  concurența in crestere;  percepția potențialilor clienți că marca Officedesign se adresează doar celor cu venituri ridicate;  neglijarea segmentului copiilor, Mobexpert nu oferă produse de mobilier special concepute pentru copiilor  poluarea mediului si a apei din cauza tehnologiilor utilizate.

Related Documents

Fabio Romani
November 2019 33
Taarif Romani
November 2019 26
Viza Pt Romani 1
April 2020 12

More Documents from ""

Capitolul 7.1.pdf
December 2019 17
Capitolul 7.2.pdf
December 2019 18
Asistenta De Anestezie.docx
November 2019 25
Tema 1 Nou.docx
May 2020 18