PROJECTE PEDAGÒGICS DE CENTRE
1.- ANÀLISI I ORGANITZACIÓ DELS OBJECTIUS EIX 1. Aprendre a ser i actuar d’una manera cada vegada més autònoma.
L’autoconeixement, la construcció i l’acceptació de la pròpia identitat, l’autoestima, l’educació de les emocions, l’autoexigència i el desenvolupament d’estratègies d’aprenentatge, del pensament crític i d’hàbits responsables són essencials per aprendre a ser i actuar de manera autònoma.
OBJECTIUS ANNEX
OBJECTIUS ARTICLES
1. Identificar-se com a persona tot sentint seguretat i benestar emocional, coneixent el propi cos, les seves necessitats i possibilitats, els hàbits de salut, i guanyar confiança en la regulació d’un mateix.
1.-Progressar en el coneixement i domini del seu cos, en el moviment i la coordinació, tot adonant-se de les seves possibilitats. 2.-Assolir progressivament seguretat afectiva i emocional i anar-se formant una imatge positiva d’ell mateix i dels altres.
2. Ser i actuar d’una manera cada vegada més autònoma, resolent situacions quotidianes amb actitud positiva i superant les dificultats
3.-Adquirir progressivament hàbits bàsics d’autonomia en accions quotidianes, per actuar amb seguretat i eficàcia.
EIX 2. Aprendre a pensar i a comunicar. Organitzar i exposar les pròpies vivències; cercar i gestionar informació provinent de diferents fonts i suports; emprar diferents tipus de llenguatges (verbal, escrit, visual, corporal, matemàtic, digital), en la comunicació d’informacions, sentiments i coneixements; treballar de manera cooperativa i ser conscients dels aprenentatges propis, avançar en la construcció del coneixement i el desenvolupament del pensament propi.
OBJECTIUS ANNEX
OBJECTIUS ARTICLES
9. Desenvolupar habilitats de comunicació, expressió, comprensió i representació per mitjà dels llenguatges corporal, verbal, gràfic, musical, audiovisual i plàstic; iniciar el procés d’aprenentatge de la lectura i de l’escriptura, de les habilitats matemàtiques bàsiques i de l’ús de les tecnologies de la informació i la comunicació.
4.-Pensar, crear, elaborar explicacions i iniciar-se en les habilitats matemàtiques bàsiques.
7. Representar i evocar aspectes de la realitat viscuda, coneguda o imaginada i expressar-los mitjançant les possibilitats simbòliques que els ofereix el joc i altres formes de representació.
5.- Progressar en la comunicació i expressió ajustada als diferents contextos i situacions de comunicació habituals per mitjà dels
diversos llenguatges.
EIX 3. Aprendre a descobrir i tenir iniciativa.
Explorar, experimentar, formular preguntes i verificar hipòtesis, planificar i desenvolupar projectes i cercar alternatives esdevenen elements clau en els processos de formació de l’alumnat.
OBJECTIUS ANNEX
OBJECTIUS ARTICLES
5. Observar i experimentar en l’entorn proper amb curiositat i interès, interpretant-lo i fent-se preguntes que impulsin la comprensió del món natural, social, físic i material.
6.-Observar i explorar l’entorn immediat, natural i físic, amb una actitud de curiositat i respecte i participar, gradualment, en activitats socials i culturals. 7.-Mostrar iniciativa per afrontar situacions de la vida quotidiana, identificar-ne els perills i aprendre a actuar en conseqüència.
EIX 4. Aprendre a conviure i habitar el món. La conscienciació de la pertinença social i comunitària, el respecte per la diversitat, el desenvolupament d’habilitats socials, el funcionament participatiu de la institució escolar, el treball en equip, l’empatia vers els altres, la gestió positiva dels conflictes, el desenvolupament de projectes en comú, etc., afavoreixen la cohesió social i la formació de persones compromeses i solidàries.
OBJECTIUS ANNEX
OBJECTIUS ARTICLES
3. Sentir que pertany a grups socials diversos, participant-hi activament i utilitzant els hàbits, actituds, rutines i normes pròpies.
8.-Conviure en la diversitat, avançant en la relació amb els altres i en la resolució pacífica de conflictes.
4. Aprendre amb i a través dels altres, gaudir de la relació i integrar-se en el grup tot establint relacions afectives positives amb actituds d’empatia i col·laboració i intentant resoldre conflictes de manera pacífica.
9.-Comportar-se d’acord amb unes pautes de convivència que el portin cap a una autonomia personal, cap a la col·laboració amb el grup i cap a la integració social.
2.- SEQUENCIACIÓ I ORGANITZACIÓ DELS CONTINGUTS 1.- BLOC:COS I MOVIMENT CONTINGUTS 1 2 3
2.- BLOC:CURA D’UN MATEIX CONTINGUTS
1
2
3
3.-BLOC:CONEIXEMENT D’UN MATEIX I DEL PROPI COS CONTINGUTS 1 2
3
4.- BLOC:LLEGUAGE VERBAL CONTINGUTS
1
2
3
5.-BLOC: LLEGUAGE PLÀSTIC CONTINGUTS
1
2
3
6.- BLOC: LLEGUAGE MUSICAL CONTINGUTS
1
2
3
7.- BLOC:LLENGUATGE MATEMÀTIC CONTINGUTS
1
2
3
1
2
3
9.-BLOC:CONEIXEMENT I EXPLORACIÓ DE L’ENTORN CONTINGUTS 1
2
3
10.-BLOC:JOC I EXPERIMENTACIÓ CONTINGUTS
1
2
3
11.-BLOC:RELACIÓ I INTERACCIÓ AMB ELS ALTRES CONTINGUTS 1
2
3
8.-BLOC:ADAPTACIÓ A L’ESCOLA CONTINGUTS
3.- CRITERIS D’AVALUACIÓ QUE FAN REFERÈNCIA AQUESTS OBJECTIUS I BLOCS DE CONTINGUTS EIX 1. Aprendre a ser i actuar d’una manera cada vegada més autònoma. L’autoconeixement, la construcció i l’acceptació de la pròpia identitat, l’autoestima, l’educació de les emocions, l’autoexigència i el desenvolupament d’estratègies d’aprenentatge, del pensament crític i d’hàbits responsables són essencials per aprendre a ser i actuar de manera autònoma.
EIX 2. Aprendre a pensar i a comunicar. Organitzar i exposar les pròpies vivències; cercar i gestionar informació provinent de diferents fonts i suports; emprar diferents tipus de llenguatges (verbal, escrit, visual, corporal, matemàtic, digital), en la comunicació d’informacions, sentiments i coneixements; treballar de manera cooperativa i ser conscients dels aprenentatges propis, avançar en la construcció del coneixement i el desenvolupament del pensament propi.
EIX tenir iniciativa. EIX 3. 4. Aprendre Aprendre aa descobrir conviure ii habitar el món.
Explorar, experimentar, formular preguntes i verificar hipòtesis, planificar i desenvolupar projectes i cercar alternatives esdevenen La conscienciació de la pertinença social i comunitària, el respecte per la diversitat, el desenvolupament d’habilitats socials, el elements clau en els processos de formació de l’alumnat. funcionament participatiu de la institució escolar, el treball en equip, l’empatia vers els altres, la gestió positiva dels conflictes, el desenvolupament de projectes en comú, etc., afavoreixen la cohesió social i la formació de persones compromeses i solidàries.
4.- PRINCIPIS METODOLÒGICS
5.- ORGANITZACIÓ DELS RECURSOS 6.- ATENCIÓ A LA DIVERSITAT 7.- INTERVENCIÓ AMB LES FAMÍLIES