PROJECTE X-press@’t
L’ús Educatiu Del So Per A La Millora I Transferència De L’aprenentatge De La Llengua Oral En Contextos Plurilingües
FITXA de buidatge (i difusió del projecte) 1. ASPECTES GENERALS: Nivell educatiu: Primària
Curs: 6è
-Què has tractat? Text informatiu. Narracions, històries curtes - Nombre d’alumnes : 65 - Nombre de sessions : 11 - Material complementari: Llibre de text Bugs 6, Llibres de la col·lecció : Letters from around the world (Australia, Brazil, Costa Rica, Jamaica, Japan), material de la pàgina web Enchanted learning - Tipologia d’aula: Aula ordinària i aula d’idiomes - Modalitat de treball: Individual i en grups de 4 o 5 alumnes. Presencialment - Elements multimèdia emprats: Imatge i so (enregistraments)
Qüestionari elaborat per Mar Camacho, Manolita Cid i Ricard Escandell’09
2. TIPOLOGIES ORALS: (QUE S’ ADAPTEN A LA LLENGUA ORAL) 2.1 Tipus d’ activitats: - Recerca d’informació. - Qüestionari. - Elaboració de textos breus. - Presentació oral a la classe del treball realitzat. - Gravació del treball oral - Organització del treball en Power Point (imatge i so) 2.2.- Àmbits de treball:
-
EXPRESSIÓ 2.2.1. - EXPRESSIÓ: - Llegir en veu d’expressió) - Sintetitzar - Descriure
-
alta
(tenir
COMPRENSIÓ
coneixement
de
les
tècniques
bàsiques
2.2.2. - Aspectes avaluables: o Fonètica o Entonació o Fluïdesa 2.2.3.- COMPRENSIÓ: - Escoltar: o Narracions o Descripcions o Produccions multimèdia: Power Point(imatge i so) 2.2.4. Aspectes avaluables:
-
Identificar les idees principals Relacionar les idees apreses amb coneixement previ Transferència del que han après en el desenvolupament d’una activitat posterior
3. AVALUACIÓ DE L’ACTIVITAT: 3.1 - Aportació innovadora de l’activitat en relació al sistema tradicional. Indicadors:
-
-
-
Assoliment de resultats educatius Incorporació de tecnologies emergents Motivació de l’alumnat i professorat Difusió de l’activitat a través del bloc de l’escola Treball en entorns col·laboratius Potenciació de les actituds critiques Integració de les TIC de manera responsable
Qüestionari elaborat per Mar Camacho, Manolita Cid i Ricard Escandell’09
3.2 - Aportació de l’ activitat a la millora i transferència de l’ aprenentatge de la llengua oral Cada activitat programada (cerca d’informació, completar un qüestionari, redactar textos breus, preparar l’exposició oral i la gravació) ha ajudat els alumnes a fer una producció oral final del treball realitzat. La gravació de la producció oral ha motivat molt tots els alumnes i han estat disposats a repetir les gravacions quan ha estat necessari. La gravació també els ha permès adonarse de seguida en el moment en què han fet una errada o simplement els ha ajudat a valorar el treball que han fet i les ganes de millorar-lo en tot moment. Les produccions finals han estat una eina d’aprenentatge tant per al grup com per a tota la resta de la classe. 3.3 - Aportació de l’ activitat per gestionar i integrar la llengua oral en contextos multiculturals i plurilingües. Aquesta activitat m’ha possibilitat el treball de la llengua oral amb un nou enfocament: el treball en grups, per projectes, la difusió del treball a la classe i al bloc de l’escola. Amb aquest plantejament comptem amb la motivació dels alumnes i fem que la llengua oral tinga el protagonisme que ha de tenir en totes les àrees, i principalment en la de Llengües i encara més si pot ser en l’àrea de Llengües estrangeres. L’ús de les tecnologies com és el podcast i el vídeo ens aporten tot un ventall de possibilitats en el treball a l’aula de la llengua oral.
Qüestionari elaborat per Mar Camacho, Manolita Cid i Ricard Escandell’09