Business.docx

  • Uploaded by: Peter Eniko
  • 0
  • 0
  • May 2020
  • PDF

This document was uploaded by user and they confirmed that they have the permission to share it. If you are author or own the copyright of this book, please report to us by using this DMCA report form. Report DMCA


Overview

Download & View Business.docx as PDF for free.

More details

  • Words: 729
  • Pages: 4
Cum să-ți transformi ideile în afaceri de succes Dacă întrebi un om de afaceri care este cel mai dificil moment într-un business, cel mai probabil răspunsul lui va fi: “Începutul”. Un renumit biologist britanic, Alan Hall, spunea la un moment dat pentru Forbes că:

“Cea mai mare provocare pentru oamenii de afaceri este aceea de a alege o idee câștigătoare (una singură!) din multitudinea de posibilități și să meargă mai departe cu aceea”.

Știința business-ului recomandă trei pași necesari în pornirea unei afaceri: research, filtrare și analiză. Însă, de ce ai nevoie pentru a-ți transforma cel puțin una dintre idei într-o afacere de succes?

1. Fii atent la necesitățile publicului Un business trebuie să răspundă la o nevoie a publicului. Sau să identifice o nevoie latentă, care încă nu are un nume bine definit. Sau să creeze o nevoie pe care publicul să o accepte ca necesară sau atractivă. De aceea, atunci când creezi o listă de idei de business, gândește-te:    

De ce anume au nevoie oamenii? Ce le poate face viața mai ușoară? Ce le poate oferi ceva util? Ce le poate oferi ceva plăcut?

Dacă planul tău are un răspuns pentru cel puțin una dintre aceste întrebări, atunci înseamnă că ești pe drumul cel bun.

Atunci când eu am pornit pe drumul dezvoltării personale, practic am creat piața. Nevoia exista, dar nu era definită. Oamenii nu erau conștienți că pot beneficia de coaching, din moment ce piața nu le oferea așa ceva. Însă implicarea din partea publicului pe care am simțit-o treptat mi-a confirmat faptul că am creat (și la noi) o necesitate umană firească. Nevoia de autocunoaștere și de continuă îmbunătățire a sinelui.

2. Ia în considerare trendurile momentului Un business de succes va pleca întotdeauna de la trendurile perioadei respective. Pe de altă parte, există și riscul suprasaturării pieței. În cele mai “vânate” domenii este și cel mai greu de pătruns. Însă, pentru ca un business să fie profitabil, acesta va ține cont de ceea ce apreciază publicul într-un anumit moment. Dacă rețeta de succes este deja setată, poți merge pe modelul respectiv. Bineînțeles, asta nu înseamnă că nu mai e cazul să vii cu nimic nou. Dimpotrivă, folosește-te de trend, dar gândește-te cu ce poți veni în plus pentru publicul tău. Doar așa poți ieși în fața și te poți face remarcat.

3. Urmează-ți (și) pasiunea Deseori, oamenii de business au succes fiindcă afacerile lor reprezintă concretizarea unei pasiuni. 

Îți place gastronomia? Deschide un restaurant sau o cofetărie.



Îți place să călătorești? Înființează o agenție de turism.



Ești creativ? Poți avea propria ta agenție de publicitate.

Iar lista poate continua. În orice caz, ai șanse mult mai mari să reușești într-un domeniu de care ești pasionat, pentru că altfel te implici în business-ul respectiv, decât dacă domeniul ți-ar fi fost neutru.

4. Analizează în permanență Atunci când vine vorba de analiză, aceasta se realizeaza pe trei paliere: A. Clienți Pentru a vedea dacă business-ul are un viitor, el trebuie analizat din perspectiva unui client (și nu a ta). Tu îți vei aprecia afacerea oricum (fiindcă e a ta!). În schimb, clientul este cel care va investi bani, doar în momentul în care consideră că merită. B. Competiție Business-ul tău nu este singur pe o insulă pustie. Se află pe o piață în continuă dezvoltare, iar competiția este una aprigă. De aceea ai nevoie de analizarea celor care se află pe același teritoriu ca și tine. Află ce nu au ei și poți oferi tu. Sau învață de la cei mai buni și aliniază-ți business-ul cu ceea ce există deja pe piață. C. Fezabilitate Dincolo de faptul că e bine să ai vise și dorințe, este necesar ca acestea să fie trecute ulterior prin filtrul realității. Mai exact, să analizezi și partea fezabilă a afacerii. Gândește practic și răspunde la următoarele întrebări:    

Am posibilitatea de a obține tehnologia necesară bunei desfășurări a afacerii? Dețin destul capital în așa fel încât să asigur creșterea afacerii? Am oamenii necesari pentru a face lucrurile bine? Am asigurat cadrul legal necesar pentru buna desfășurare a business-ului?

Toate acestea au rolul de a te menține cu picioarele pe pământ.

Este ideal ca un business să plece de la o pasiune, însă, treptat, este necesar să iei în calcul toți factorii implicați, astfel încât să nu apară probleme.

Inspiraţie

!

More Documents from "Peter Eniko"