Arta Manipularii Elegante.docx

  • Uploaded by: Vlad Șaptefrați
  • 0
  • 0
  • June 2020
  • PDF

This document was uploaded by user and they confirmed that they have the permission to share it. If you are author or own the copyright of this book, please report to us by using this DMCA report form. Report DMCA


Overview

Download & View Arta Manipularii Elegante.docx as PDF for free.

More details

  • Words: 452
  • Pages: 3
Afirmaţii Niciodată În general, sunteţi nasatisfăcut de propria persoană. Sunteţi foarte sensibil la critică. Nu vă acordaţi dreptul de a greşi. Vă este greu să faceţi o alegere sau să luaţi o decizie. Nu aveţi încredere în dvs. Vă place să controlaţi total situaţiile în care vă găsiţi. Credeţi că ceilalţi reuşesc să facă lucrurile mai bine ca dvs. Întreprindeţi acţiuni ca vă indispun ca să le faceţi plăcere altora. Credeţi că nu sunteţi bun de nimic. Ceea ce vă repugnă la alţii este adesea ceea ce nu vă place la dvs. Pentru dvs., perfecţiunea este un imperativ. Credeţi că sunteţi inutil. Emiteţi judecăţi negative despre propria persoană. Nu suportaţi eşecurile personale. Lăsaţi adesea lucrurile pe mai târziu. Numărul căsuţelor bifate în fiecare coloană. CALCULUL PUNCTELOR ... X 0 SUBTOTAL TOTAL

Rareori

... X 1

Destul de des

... X 2

Foarte des

... X 3

Rezultate Totalizati punctele aplicând coeficientii 0, 1, 2 sau 3. Obtineti un punctaj cuprins între 0 şi 48. Dacă obţineţi un punctaj mai mic de 6, respectul de sine este foarte ridicat. Dacă obţineţi un punctaj cuprins între 7 şi 18, respectul de sine este puternic. Dacă obţineţi un punctaj cuprins între 19 şi 30, respectul de sine este mediu. Dacă obţineti un punctaj cuprins între 31 şi 36, respectul de sine este slab. Dacă obţineţi un punctaj mai mare de 37, respectul de sine este inexistent. Chiar dacă n-ar trebui să acordăm acestui tip de test valoarea de adevăr absolut, lipsa respectului de sine (un total mai mare de 30) nu mi se pare compatibilă cu o influenţă onestă şi pozitivă.

1. Mi-e bine şi-i accept pe ceilalţi

4. Mi-e rău şi-i accept pe ceilalţi

Eu

2. Mi-e bine şi ceilalţi nu mă suportă

3. Mi-e rău şi nu-i accept pe ceilalţi

Pornind de la graficul anterior care este poziţia ca corespunde cel mai bine perceptiei pe care o aveti despre propria persoană si despre relatile cu ceilalti? Puteti, eventual, să identificati o pozitie intermediară între cele patru câmpuri.

Pozitia 1: Acceptarea reciprocă a propriei persoane si a celorlalti - Permite o comunicare ,,sănătoasă”. Pozitia 2: Sentiment de superioritate - Dominare -Narcisism exacerbat. Pozitia 3: Indiferentă - Oboseală- Disperare. Pozitia 4: Devalorizare de sine - Sentiment de inferioritate - Respect de sine slab. Pozitia 1 permite o utilizare cinstită, loială şi umană a tehnicilor de manipulare pozitivă. La pozitia 2, riscati să vă însuşiti aceste tehnici pentru a-i domina pe ceilalti. La 3, in orice caz nu credeti in ele! La 4, dacă nu sunteti suficient de siguri pe propria persoană, aceste strategii riscă să se întoarcă împotriva dumneavoastră, mai ales dacă cel pe care doriti să-l influenţaţi se află el însuşi in pozitia 2.

Related Documents

Treptele Manipularii
June 2020 3
Jocurile Manipularii
April 2020 6
Arta
August 2019 60
Arta
August 2019 65

More Documents from "DanaBotezatu"

Al.lapusneanu.docx
November 2019 28
Muschi Pisica.pdf
December 2019 33
May 2020 47
Document.docx
November 2019 12
Bed-exercises-ml4816.pdf
December 2019 26