Analoog In En Digitaal Eruit

  • November 2019
  • PDF

This document was uploaded by user and they confirmed that they have the permission to share it. If you are author or own the copyright of this book, please report to us by using this DMCA report form. Report DMCA


Overview

Download & View Analoog In En Digitaal Eruit as PDF for free.

More details

  • Words: 632
  • Pages: 2
Analoog in en digitaal eruit

Analoog naar digitaal Alles draait om digitale beeldbewerking, maar dat er nog steeds vele gebruikers zijn die een heleboel analoog beeldmateriaal hebben liggen wordt nog wel eens vergeten. Want wat nu als u een digitale camera heeft en een digitale bewerkingskaart en u wilt toch nog die "oude" VHS of HI8 opnames bewerken of ze zelfs door uw huidige film heen monteren? Hoe gaan we dat oplossen? Maar dat is geen probleem. We krijgen ook mensen op de maan, dus dit lossen we ook wel weer op. We doen dit met zogenoemde A/D- converters. Dus analoog naar digitaal omzetters op zijn Hollands. Eén ding kan ik u vertellen:- de werkwijze van al deze apparaten is erg eenvoudig. Maar dat heeft u wel meer gehoord denk ik. Maar in dit geval gaat het echt op. Want hoe werkt het dan? Al deze kastjes hebben zowel analoge (geel, rood en witte) aansluitingen als wel een digitale aansluiting. Uw HI8 of VHS recorder/camera sluit u aan op de analoge aansluiting en de DV aansluiting op uw digitale bewerkingskaart en klaar zijn we. Omdat we analoge beelden willen omzetten (converteren) is het niet mogelijk om deze apparaten aan te sturen. Dat wil dus zeggen dat u de VHS recorder zelf op afspelen moet zetten. Vervolgens klikt u op de capture knop van uw digitale bewerkingskaart en het feest kan beginnen. Is de ene AD-convertor beter dan de andere? Want welke moet ik nu kopen? Dat is een moeilijke vraag die ik ook niet zomaar kan beantwoorden. Natuurlijk heeft iedereen een eigen voorkeur, ik ook. Maar surf eens naar de site van de betrokken importeur en lees de referentie tabellen eens door. Dan komt u een heel eind. Let vooral op de kleine verschillen zoals bekabeling. Zit dat erbij geleverd of dient u dit apart aan te schaffen. Of zit er soms ook nog software bij? En wat voor bedrag heeft u ervoor over?

De Datavideo DAC-200 Het eerste merk wat met een betaalbare converter op de markt kwam was Dazzle. Zij introduceerden de Hollywood Bridge en nam direct een voorsprong op de concurrenten. Daar achteraan kwam Canopus met hun ADVC-100 en al gauw had de Hollywood Bridge een geduchte tegenstander. Ook omdat deze weer goedkoper is. Toen was het hek van de dam en kwamen Miglia en Datavideo ook met hun versies. Ook Pinnacle is in navolging van de andere merken al met een analoog/digitaal converter in de markt gekomen. De Moviebox en de Video transfer. Op zich dus niet zo heel bijzonder maar wel het feit dat ze het wel direct zeer compleet en voordelig in de markt zetten. De A/D-converter is niet alleen één van de voordeligste oplossingen maar wordt er ook Pinnacle Studio software bijgeleverd. Mocht u zelf niet willen werken met de software van Pinnacle, dan is er geen man over boord. De Moviebox is ook prima inzetbaar met bijvoorbeeld de software van MAGIX.

Inmiddels zijn er vele soorten en maten analoog naar digitaal convertors verkrijgbaar. Maar geloof mij als ik zeg dat ze niet allemaal even goed zijn. Vooral de goedkopere modellen van onder de 100,- willen a-synchroniteit nog weleens in de hand werken. Maak dus duidelijke afspraken met uw leverancier als u tot de aankoop overgaat van zo'n goedkoper type. U wilt toch niet het risico lopen dat uw films er straks uit gaan zien als zo'n Japanse vechtfilm waarbij beeld en geluid niet helemaal goed lopen. Gerenommeerde merken op dit gebied zijn afkomstig van Canopus en Datavideo. Ze zijn niet altijd de voordeligste maar wel de betere! Zeker als u hier veel werk in heeft zou ik niet op deze betere apparaten besparen. Kwaliteit kost nu eenmaal wat meer geld. Meer info over A/D convertors vind u op de website van de diverse importeurs.

Related Documents