MEMORII FLESH USB Despre memoriile USB sunt puţine de spus căci toţi producătorii se supun unui singur standard de conectare cu PC-ul. Ele pot fi considerate înlocuitoarele floppy disk-urilor, fiind cele mai folosite la transferul de informaţii de pe un calculator pe altul.
Briceag cu flash drive
Oare va intrebati dar cuvantul drive ce inseamna? În general, în domeniul IT termenul, „drive” face referire la o unitate fizică de stocare de date, fie ca este vorba de un harddisk, de unităţi optice CD / DVD sau magnetice. De asemenea, memoriile externe portabile sunt denumite ca USB Flash Drive.
La baza memoriilor externe stă tipul de stocare flash, adică CEL CARE păstrează informaţia chiar şi când nu este alimentat cu electricitate. Iar acesta este principalul avantaj. Principalul dezavantaj îl constituie numărul mare de metode de împachetare a memoriilor flash. În momentul de faţă există modele de memorii externe, care deşi fac acelaşi lucru, fizic arată diferit şi astfel nu sunt compatibile. Din multitudinea de memorii externe, cam cinci sunt folosite la scară largă : . . . .
Compact Flash Tip de memorie portabilă utilizată în special în domeniul camerelor foto digitale, care foloseşte ca bază de stocare memorii flash sau disc-uri magnetice precum cele din harddiskuri (cazul Microdrive-urilor). Există în două variante: Type I (3,3 mm grosime) şi Type II (5 mm grosime).
Compact flesh
Secure Digital Tip de memorie flash externă folosită pentru stocare în diferite echipamente portabile fiind compatibil cu standardul MMC. Standardul SD include şi modele de dimensiuni mai mici precum microSD sau miniSD.
Secure Digital
Memory Stick Tip de memorie flash proprietar companiei Sony folosită pentru stocare în diferite echipamente portabile. Modelul MS Pro a fost introdus pentru a oferi capacităţi de stocare şi rate de transfer mai mari. Familia cuprinde şi versiuni de dimensiuni reduse: MS Duo, MS Duo Pro şi M2.
Memory Stick
eXtreme Digital
Tip de memorie flash externă folosită pentru stocare în diferite echipamente portabile, cu precădere la camerele foto digitale. Marele dezavantaj în faţa formatelor concurete este reprezentat de lipsa controller-ului de memorie integrat, care este însă monat în echipamentele compatibile.
eXtreme Digital
USB Calculatoarelor personale. Prin intermediul porturilor usb se pot conecta la calculator o gamă largă de echipamente externe cum ar fi mouseul,tastatura,memorii portabile, tunere tv, plăci de sunet şi lista poate continua. Iniţial standardul a oferit o lăţime de bandă maximă de 12 mb/s, viteză ce a crescut la 480 mb/s odată cu trecerea la usb 2.0.
USB