Winssen In Beeld, Jaaroverzicht 2005

  • Uploaded by: Corine Quarles van Ufford
  • 0
  • 0
  • December 2019
  • PDF

This document was uploaded by user and they confirmed that they have the permission to share it. If you are author or own the copyright of this book, please report to us by using this DMCA report form. Report DMCA


Overview

Download & View Winssen In Beeld, Jaaroverzicht 2005 as PDF for free.

More details

  • Words: 3,570
  • Pages: 15
Winssen in beeld - voorwoord In maart 2003 hebben pastor Bertus Visschedijk, Tony Overdijk, Jan Hermens en Willem Lam het initiatief genomen de historie van Winssen vast te leggen. In 2005 is de werkgroep uitgebreid met Corine Quarles van Ufford en Geert Rolf en later met Marcel Spiertz. De werkgroep noemt zich "Winssen in Beeld" houdt zich bezig met het vastleggen van gebeurtenissen in en rond het dorp Winssen en het verzamelen van interessante verhalen van markante Winssenaren. Als werkgroep hopen wij daarmee met het verstrijken van de tijd een deel van de historie van ons dorp in beeld te hebben gebracht. We registreren het heden, maar zijn ook zeer geinteresseerd in materiaal uit het verleden. Hierbij denken we aan oude foto’s, oude films en oude verhalen. Met dit jaaroverzicht geven wij voor het eerst een eerste selectie van gebeurtenissen uit 2005. Meer informatie en meer beelden over deze gebeurtenissen zijn te vinden in ons internetarchief. Dit archief is te bereiken via de website www.winssen.nl onder de pagina met “links” (knopje midden-boven) bij het onderdeel Stichting/Vereniging. Wij hopen dat u veel plezier aan deze beelden beleeft. Namens de werkgroep Winssen in Beeld. Willem Lam, Winssen, augustus 2006

>> De werkgroep in vergadering bij elkaar (23 augustus 2006)

jaaroverzicht Winssen in Beeld 2005 voorwoord

Winssen in beeld - januari 2005 Uitgeknipt in de maand januari 2005:

• Kunstgras voor Winsetters • Buurtvereniging De Hoekgravers 25 jaar • Prins Bart d’n Derde nieuwe prins Dorstvlegels

Tennissen in de winter De Winsetters kunnen tegenwoordig ook in de winter de baan op. In januari 2005 werden de kunstgrasbanen officieel vrijgegeven voor wedstrijden. Op 8 januari speelden de jeugdleden van de Winsetters de eerste wedstrijden op de kunstgrasbaan, een week later volgden de senioren.

De huidige vier banen liggen op een andere plaats dan de eerste baan, die in 1964 werd geopend. Heel Winssen heeft toen aan de totstandkoming meegewerkt. Boeren, in bezit van trekker of paard met wagen, reden naar Bergharen en Wijchen om zand te halen. Gravel werd op de pannenfabriek door de leden zelf gemaakt.

Videobeelden archief Winssen in Beeld

“de Keet” werd in de jaren zeventig gebouwd

De gravelbanen waren toe aan een renovatie. De ledenvergadering verkoos na een stevige discussie het onderhoudsarme kunstgras boven het oude vertrouwde gravel. De werkzaamheden eind 2004, begin 2005 zijn uitgebreid op video vastgelegd.

jaaroverzicht Winssen in Beeld januari 2005

Als kleedruimte werd aanvankelijk een tuinkeetje gebruikt. In de jaren zeventig werd op een andere plaats van het terrein de aanleg van vier tennisbanen gerealiseerd, waarna eind jaren zeventig de kantine werd gebouwd, die de naam ‘de Keet’ kreeg.

Winssen in beeld - februari 2005 Uitgeknipt in de maand februari 2005:

• Wegwijzer ruilt charmant pand graag in • Heggenvlechtdag in de Biezenwaard • De haan kraait koning in Oelewaal • Stiltegebied rond kapel door windmolens in gevaar • Camperen bij de boer mag nu in Winssen

>> Uitleg van de naam Oelewaal op website Dorstvlegels

“Top van Winssen in Beeld” De jaarlijkse carnavalsoptocht in Oelewaal geeft een goed beeld van de actuele ontwikkelingen. Zo werd in 2005 met een mooie speurtocht de verhuizing van Scouting van Pandahara naar “de Geer” aangekondigd.

>> Voor Carnaval schuiven wij alles opzij

Fotomateriaal van de optocht is in ruime mate voorhanden op de internetsites van de carnavalsverenigingen. In 2005 wonnen De Molenhanen met “de TOP van Winssen in Beeld”

>>“de Top van Winssen in Beeld” wint

>> Videobeelden van de optocht worden traditioneel vertoond in de Gouden Leeuw. jaaroverzicht Winssen in Beeld februari 2005

Winssen in beeld - maart 2005 Uitgeknipt in de maand maart 2005: • WOZZ en Geertjesgolf

verzoeken Provinciale Staten de locaties voor windenergie noordelijk van de N322 en westelijk van de A50 te schrappen. • Ooi en bok in één worp • Informatieavond WOZZ en KBO over wonen in de Arend goed bezocht

Ter hoogte van het stoomgemaal de dijk af Op 25 januari 2005 was het 25 jaar geleden dat de buurtvereniging de Hoekgravers werd opgericht. Dit jubileum hebben de leden uitbundig gevierd. Het begon met een eucharistieviering in de “kas” van Piet Verploegen, gevolgd door een tocht op een boerenwagen naar de Arend, waar o.a. stampot werd gegeten en de receptie plaatsvond.

Werkgroep Geertjesgolf en Vereniging Winssen Ontwikkelt Zich Zelf (WOZZ) beschreven de Winssense Waarden in hun inspraakreactie op het streekplan als volgt:

Jaarlijks hebben de Hoekgravers diverse activiteiten. Zo werd op 6 maart 2005 op initiatief van enkele leden van de Hoekgravers voor de kinderen een middag sleetje rijden georganiseerd.

Streekplan 1996 het predikaat “Kwaliteit van nationaal niveau”.

Ter hoogte van het stoomgemaal gingen de kinderen de dijk af. Er werd een tentje opgezet waar allerlei lekkere dingen waren te krijgen. Dit sleetje rijden trok veel bekijks. Ton Overdijk legde het gebeuren op video vast. jaaroverzicht Winssen in Beeld maart 2005

Dit gebied is de enige onvergraven uiterwaard langs de gehele Waal en één van de weinige langs alle Grote Rivieren en verdiende in het

De hoge kop in de Winssensche waard langs de rivier oostelijk van het insteekweggetje bij het gemaal is aangemerkt als parel (stroomdalvegetatie). Volgens experts komen echter in de kop meer westelijk tot aan de werf van Deest ook zeer zeldzame planten voor (o.a. een super zeldzame veldkers).

Winssen in beeld - april 2005 Uitgeknipt in de maand april 2005:

• ‘Mega’-stal toch weer in beeld • Groen licht voor komst molens • Raad voelt niets voor aanleg kanaal • Hoorzitting verbreding A50 • Na 18 jaar eindelijk een eigen blokhut voor Karmijngroep

Scouting vindt eigen plek 16 april 2005. Na bijna 20 jaar overleg met de Gemeente Beuningen kreeg Scouting eindelijk haar eigen blokhut. Scouting bracht zelf voor deze blokhut meer dan 30.000,-- bijeen door o.a. de jaarlijkse oliebollenaktie en het maandelijks ophalen van oud papier.

Het gebouw werd ontworpen door architect Piet Schreven. De naam ”de Geer” verwijst naar de grond waarop het nieuwe onderkomen gebouwd is. Tijdens de opening kwamen de verhalen los over hoe scouting al die jaren getracht heeft een eigen huis te bouwen.

jaaroverzicht Winssen in Beeld april 2005

Voorheen zat Scouting in het pand van Van Haren (Pandahara). Deze ruimte wordt nu nog gedeeld door het jeugdhonk en de peuterspeelzaal. Met een fraaie speurtocht werd tijdens de carnavalsoptocht de geplande verhuizing van de oude naar nieuwe locatie al aangekondigd.

De scouting Winssen bestaat uit ongeveer 60 leden, jongens en meisjes. Deze zijn als volgt ingedeeld: 15 bevers van 4 tot 7 jaar 22 weks (welpen/kabouters) van 7 tot 11, 20 scouts van 11 tot 15 jaar, 8 explorers van 15 tot 18 jaar, 6 pevo's van 18 tot 23 jaar.

Winssen in beeld - mei 2005 Uitgeknipt in de maand mei 2005:

• Wandelaars feestelijk onthaald • Haast met ontzanding bij Winssen, Staatssecretaris in Beuningen • 40 bezoekers inspraak ‘zand’ • Oud-volleyballers op excursie >> Luchtfoto voorhavengebied uit Startnotitie MER voor inspraak in de Paulus

Oud-Weekenders op excursie 28 mei 2005. Twee jaar na het 50-jarig bestaan van de Volleybalvereniging “De Weekenders” werd een reünie gehouden voor leden die de eerste 5 à 10 jaar lid waren van deze vereniging. Ongeveer 25 leden namen aan deze reünie deel. Naast elkaar weerzien was het doel om de leden, die al jaren lang Winssen hadden verlaten te laten zien wat er in die 40 à 50 jaar in Winssen zoal is veranderd.

De tuin van van den Heuvel

Per fiets ging de tocht vanaf het plein van het muziekcentrum van Ulto naar het door Huub Kortekaas verbouwde huis (nu bewoond door Antoon van den Heuvel, vroeger door de Melskens) aan de verlengde Molenstraat. Een prachtig huis met waterpartijen en beeldengroep.

jaaroverzicht Winssen in Beeld mei 2005

Huub Kortekaas ontvangt de oud-Weekenders later in zijn Toscaanse woning/atelier met prachtige beeldentuin. Op de film staan ook de in de 80-er jaren verplaatste molen en het streekmuseum van Ard van Hulst. Vroeger was in dit museum de manifacturenwinkel van Wim van de Hurk gevestigd, later fietsenmaker Jozef Janssen.

Maas en Waals Museum 1939-1945

Ten slotte bezoekt de groep de nieuwe sportzaal (1998) en het voormalige klooster (tot 1967), thans confectiebedrijf Roberto Sarto en het collumbarium in de oude Toren van Winssen. 's Avonds genieten de reünisten een gezamenlijke maaltijd in de Gouden Leeuw.

Winssen in beeld - mei/juni 2005

De jongensschool stond vroeger op het grasveld aan de Leegstraat (foto WIB april 2006)

1930-2005: 75 jaar katholiek onderwijs Basisschool “De Wegwijzer” vierde de hele week feest, omdat zij 75 jaar bestond. Dit feest werd gevierd eind mei – begin juni 2005. Maandag was er een levend poppentheater op school en werden er pannenkoeken gebakken door de moeders. Dinsdag was er schoolreisje naar kasteel Hernen. Er werd er gevliegerd in de Winssense Waarden.

Vrijdagavond was er op school een expositie van oude foto’s uit de geschiedenis van de school. Het werd vooral een reünie van oudere Winssenaren. Iedereen, groot en klein, jong en oud, was enthousiast over “hun” school, waar ze uren hebben doorgebracht in hun jonge jaren: 25 uur per week, 40 weken per jaar, 8 jaar lang, dat is dan 8000 uur voor ieder kind.

jaaroverzicht Winssen in Beeld juni 2005

Toon van Gaalen vertelt bij zijn schoolfoto: 1 april 1930 ging ik naar de eerste klas bij juffrouw Jo de Haard. Na 1 maand openbare school (in wat nu het Ulto muziekgebouw is) werd de Rooms Katholieke bijzondere jongensschool aan de Leegstraat in gebruik genomen. Alles ging nog lopende en op klompen. Met de schoenen ging je naar de kerk, op zondag 2 maal en ook nog vaak door de week.

De tram was een mooie onderbreking van de eentonige schoolweg. De jongens legden dupkes van hun pistolen of keien op de rails. En dan oppassen dat je niet geraakt werd door de gloeiende kolen die de machinist naar je toegooide... De feestweek werd afgesloten met en sportdag en een echt glitter- en glamourfeest.

Winssen in beeld - juni 2005 Uitgeknipt in de maand juni 2005: • Geslaagd debat

Jeugdhonk Winssen • Wegwijzer vliegert ook zonder wind • Onze gemeente wordt 25 jaar oud, gefeliciteerd • Vers uit de gaard: zoete donkerrode kersen

Jeugdhonk Winssen houdt debat 3 juni 2005. Onder leiding van Ronald van Bruchem, de voorzitter van de landelijke CDJA hield het jeugdhonk Winssen een debatavond. Er werd gedebatteerd over diverse stellingen, zoals: wat vindt de jeugd van de gemeente Beuningen. Hierbij kwam o.a. aan de orde de bushalte aan de Heemstraweg nabij de sportvelden. Een levensgevaarlijke situatie. Iedereen onderkent dit, maar er wordt niets aan gedaan.

>> Er wordt wel over gesproken, maar daden ho maar!

De laatste stelling was: er moeten meer woningen voor jongeren dan voor ouderen worden gebouwd. Bijna alle aanwezigen konden deze stelling onderschrijven. Er komen in Winssen wel woningen beschikbaar, maar deze zijn voor de jeugd te duur. jaaroverzicht Winssen in Beeld juni 2005

Het is zaak om in een kleine gemeenschap niet om de 10 of 20 jaar een groot aantal woningen te bouwen. Het is veel beter om elke 1-2 jaar 10 à 15 woningen te bouwen. Iedereen was het erover eens dat dit ook best op beperkte schaal appartementen kunnen zijn. Als er eenmaal een aantal startwoningen staan, kunnen deze later ook weer doorgeschoven worden naar nieuwe starters.

>> Jeugd legt fundamenten (carnavalsoptocht 2005)

Na ongeveer 1,5 uur discussiëren werd het debat gesloten. Zowel de aanwezige jeugdhonkleden als het CDA waren zeer enthousiast over dit debat. Zij waren van mening dat dergelijke debatten in de toekomst een vervolg dienen te krijgen.

Winssen in beeld - juli/augustus 2005 Uitgeknipt in de maand juli/augustus 2005:

• ‘Van oeverwallen tot klavervier” officieel ten doop gehouden • Oud Winssen: oorlog 19401945: het lappenschip • Fruitverkoper ‘boefje’ zonder kwaad in de zin • Paardensport in Winssense waarden

Riddertjes In het vakantienummer van “Winssen” het parochieblaadje beschrijft Bart Wattenberg hoe Robert Hijmans als lid van Vrij Nederland “toezicht” hield op het lossen van het lappenschip: “De druipende voertuigen volgden vanaf Kees van Kouwen de dijk tot de afrit bij Cup v.d. Weerden. Op een van de karren zat Robert voor het “nodige toezicht”. Hij zag kans om een rol staf aan de zijde van het ônland van de dijk af te gooien. Onderweg

zag hij een Winssenaar, vader van een groot gezin, die een rol stof best kon gebruiken en gaf door waar hij moest gaan zoeken.” Robert Hijmans overleed op 23 augustus op 84jarige leeftijd.

jaaroverzicht Winssen in Beeld juli/augustus 2005

Op 26 augustus 2005 besteedde de ponyclub de

Riddertjes van Rozemond aandacht aan haar 35jarig bestaan. Op een prachtige zonnige locatie in de Winssense uiterwaarden vond een receptie plaats, alsmede het jaarlijkse ponyconcours. Enthousiaste meiden en jongens uit kring Gelderland-Zuid streden om de titels in de categorie dressuur, springen en bestgaande rijpony.

Eigenlijk zouden de leden op een bepaalde leeftijd over moeten gaan op paarden. Dan komen echter de eerste vriendjes of vriendinnen met hen mee naar de wedstrijden; een paar jaar later stoppen velen van hen met rijden. De verrichtingen van de ruiters zijn dan gelukkig nog op film terug te zien.

Winssen in beeld - september 2005 Uitgeknipt in de maand september 2005: • Winssense orgelmuziek in het hele land • Begin en einde orgelfabriek in nevelen gehuld • Jovink en de Voederbieters zetten Paulus op de Kop • An Lamers-Tromp: vrouw met een missie

Open monumentendag, de orgelbouwers Gradussen 11 september 2005. In het kerkje, dat menig Winssenaar nog nooit van binnen gezien heeft, werd op Open Monumentendag een expositie gehouden, geheel gewijd aan de orgelbouwers Gradussen. Over tal van zaken zwegen de boeken, maar naarstig speurwerk van Piet van de Geer, Pieter van Oss en Macky van den Beld leverde een schat van gegevens op.

De geschiedenis van de orgelbouwers Gradussen begint bij de in 1798 in Deest geboren Gradus Gradussen. Hij trouwde Petronella van Welie en vestigde zich in Winssen als timmermanaannemer. Gradus was geen orgelbouwer van origine, maar men vermoedt dat hij het ambacht van Smits heeft afgekeken, toen Smits een orgel bouwde in Winssen en Gradus met de kerkbanken bezig was.

jaaroverzicht Winssen in Beeld september 2005

Gradus bouwde en verbouwde menig kerk in de omgeving en bouwde in 1851 een orgel voor de hervormde kerk van Beuningen. De orgelbouwers verrichtten hun werkzaamheden vanuit Winssen, het huis op de hoek van de van Heemstraweg en de Plakstraat. Aan de zijgevel is nu nog een hoog luik te zien, waardoor de orgelpijpen destijds naar buiten werden getakeld.

huis hoek Plakstraat van Heemstraweg (foto 2006)

Willem en Hend, zonen van Gradus Gradussen bouwden tussen 1866 en 1907 in totaal 37 orgels. De orgels van de Gebroeders Gradussen gingen het hele land in: Deest, Druten, Meppel, Wageningen, Wervershoof, Groenlo, Veenendaal, Schiedam, Winschoten, Appeltern en Megen.

Winssen in beeld - oktober 2005 •

Uitgeknipt in de maand oktober 2005:

• Rommelmarkt voor straatkinderen • Nieuwbouw in Winssen van baan; Standvast laat contract ontbinden. • Wereldmissiedag Pakistan - Judith • Bijwa houdt boedeldag • Maas en Waals Museum 1939-1945 wordt 12,5 jaar

Uit de verzameling van An Lamers-Tromp

In actie voor Winssenaren in het buitenland Werkgroep Winssen in beeld ging op bezoek bij Mevrouw An Lamers Tromp. Zij was de eerste Winssense die ons haar verhalen over oud Winssen voor de camera vertelde. Belangrijk onderwerp: haar activiteiten als zelatrice voor de missie. Ze had haar plakboeken met oude foto’s van de kindsheidoptochten, krantenknipsels en bidprentjes over Winssen tevoorschijn gehaald.

In de loop der jaren verzonden An en de andere Winssense zelatrices tientallen pakketjes naar verre landen overzee, maakten ze kleding, collecteerden, schreven brieven, alles om de missiezusters te steunen. De huis-aan-huis collecte eind-augustus-beginseptember voor Winssense mensen die in den vreemde werken bracht in 2005 1875 euro op.

Bekende Winssenaren lopen mee in kindsheidoptocht

In de kindsheidoptochten liepen alle kinderen van het dorp verkleed mee als engel of herder. De kostuums maakten ze zelf. Iedere buurt had zijn eigen zelatrice en versierde een eigen paard en wagen. Tijdens de optocht collecteerden de zelatrices en de opbrengst was bestemd voor de missie. Aan het einde kreeg iedereen een kwattareep.

jaaroverzicht Winssen in Beeld oktober 2005

De gelden zijn verdeeld over drie projecten in Indonesië en het werk van pater Eugene Verstraelen en zuster Wilma Verhoeven in de Filippijnen. Ter gelegenheid van de wereldmissiedag kreeg Judith Aalbers een bijdrage voor hulp in het rampgebied van de aardbeving in Pakistan.

Winssen in beeld - november 2005 Uitgeknipt in de maand november 2005:

• Trouwe leden Vita Nuova in de bloemen • Theaterweekend Winssen; drie cabaretiers voor de prijs van één • Halt aan overlast jeugdhonk • Discotheek in ‘t klein ‘supergezellig’

12 Jubilarissen Vita Nuova gehuldigd Met het Ceciliafeest in november 2005 werden op de foto van rechts naar links gehuldigd: Herman Smits 50 jaar, Henk Franken 50 jaar, Marijke Bijmans-Enning 40 jaar, Elly Konings-Postulart 25 jaar, Leny Romwiel-de Waal 40 jaar, Petra van de Berg-Derksen 25 jaar, Wilhelmien VerheijenPostulart 25 jaar, Thea Tromp-van Galen 60 jaar, Bella Loeffen 60 jaar, Mien Tromp 60 jaar, Riek Cornelissen-Postulart 60 jaar en Gerry van Beuningen-Derks 25 jaar gehuldigd.

Dit koor was zo bekend dat het in die jaren werd uitgenodigd voor een optreden op de KRO-radio. De oudste jubilarissen spreken nog steeds vol lof over die periode. In 1935 vertrok Schelstraete uit Winssen, kort daarna – voor zover bekend – opgevolgd door Eikhout. Toen ontstond het herenkoor en het dameskoor, die eerst samen voor op het altaar optraden en later ook op het koor. Archief Winssen in beeld, kerstmis 2003

De 12 jubilarissen voor het orgel in de RK kerk te Winssen

Vele van deze leden hebben nog bij Remy Schelstraete gezongen. Deze kwam in 1928 naar Winssen. Terstond na zijn komst ging hij naar de jongensschool voor de werving van leden voor het jongenskoor. Later kwamen daar ook meisjes bij. Schelstraete heeft deze kinderen veel muzikale vorming meegegeven, vooral op gregoriaans gebied.

jaaroverzicht Winssen in Beeld november 2005

Arnold Tromp kreeg in 1960 de leiding van het koor

In 1953 – het jaar waarin Eikhout overleed – kreeg het koor op initiatief van Jo Litjes de naam Vita Nuova "nieuw leven". Na 1953 kwamen nog enkele dirigenten totdat Arnold Tromp op 1 oktober 1960 de leiding van het koor kreeg. Vita Nuova telt op dit moment 24 mannelijke en 29 vrouwelijke leden.

Winssen in beeld - december 2005 Uitgeknipt in de maand december 2005: • Karmijngroep krijgt

toepasselijke boom • Kerstconcerten Maas en Waalse koren op internet te zien en te horen • Winssen krijgt weer een frietkot • Twirlteam ULTO debuteert overtuigend op Nederlands Kampioenschap

De Karmijn de Sonnaville is nog steeds in binnen- en buitenland bekend.

Het planten van een Karmijn de Sonnavilleboom 10 december 2005. Naar aanleiding van de opening van de blokhut van Scouting De Karmijngroep werd op 10 december een Karmijn de Sonnavilleboom geplant. De boom werd aan Scouting aangeboden door de voorzitter van de Jeugd Service Raad, Willem Lam. De boom werd geplant samen met mevrouw R. de SonnavilleHermesdorf en de voorzitter van Scouting Ria Roelofs.

Ingenieur Piet de Sonnaville werd geboren in Maasbommel. In 1924 verhuisde de familie naar Winssen. Hij deed op jonge leeftijd al experimenten met plantjes in de tuin aan de van Heemstraweg. In zijn studententijd in Wageningen heeft hij die hobby uitgebreid tot een echt fruitbedrijf, dat hij naast zijn studie heeft opgezet. Na bijna 25 jaren geduldig experimenteren kwamen onder meer twee nieuwe appelrassen,

Ir. Piet de Sonnaville (1917 – 1995), foto jaren 80

De Karmijngroep werd in 1974 in de huidige vorm opgericht. Het was juist ook toen dat de Karmijn de Sonnaville-appel in binnen- en buitenland grote bekendheid kreeg. Het toenmalige bestuur van Scouting kreeg van de kweker Piet de Sonnaville toestemming om de naam Karmijn te dragen. Nu scouting een eigen terrein heeft, was het een mooie gelegenheid de hoogstamboom te planten.

jaaroverzicht Winssen in Beeld december 2005

kruising van Cox Orange Pippin met Jonathan, op de markt onder de namen Karmijn de Sonnaville en Oranje de Sonnaville. Door de jaren heen kwamen vele van zijn appels, peren en pruimen via veiling Septer bij de mensen. Een lokaal bekende pruim is de ‘Winsson’, vernoemd naar Winssen en de Sonnaville.

Winssen in beeld - achter de schermen

Werkgroep WIB: Geert Rolf (GR), Ton Overdijk (TO), Willem Lam (WL), Marcel Spiertz (MS), Bertus Visschedijk (BV) en Corine Quarles van Ufford (CQ)

Bronvermelding jaaroverzicht 2005 Dit jaaroverzicht bevat maar een beperkte selectie van het materiaal dat de Werkgroep tot haar beschikking heeft over 2005. Meer beelden zijn te vinden via ons internetarchief op www.winssen.nl en natuurlijk bij de oorspronkelijke maker van de film, de foto of de verteller van het verhaal. In onderstaand bronnenoverzicht ziet u tot wie u zich het best kunt wenden als u meer over een gebeurtenis wilt weten. maand

Gebeurtenis

film

januari

Kunstbaan Winsetters geopend

TO

februari

Carnaval: top van Winssen in beeld

TO

maart

Sleetje rijden Hoekgravers

TO

maart

Inspraak Streekplan: emailnieuwsbrief Vereniging WOZZ

april

Opening Scoutinggebouw

TO

WL

mei

Reunie Weekenders

TO

WL

mei/juni

75 jaar RK Onderwijs - jubileum Wegwijzer

TO

BV

juni

Lagerhuisdebat Jeugdhonk

TO

WL

juli/aug

Parochieblaadje: Bart Wattenberg

juli/aug

Riddertjes van Rozenmond 35 jaar

september

Monumentendag: orgelbouwers Gradussen

oktober

Verzameling An Lamers, Parochieblaadje november

TO

november

12 jubilarissen bij Vita Nuova

TO

WL

december

Piet de Sonnaville, het planten van een Karmijn de Sonnavilleboom

TO

MS, WL

Knipselkrant 2005 met knipsels uit m.n. Gelderlander en Koerier

jaaroverzicht Winssen in Beeld 2005 bronnen

foto

verhaal WL

CQ WL CQ

GR

BV TO

WL GR, CQ GR

BV

WL

Related Documents


More Documents from "Corine Quarles van Ufford"