Taller Web 20

  • Uploaded by: Ana
  • 0
  • 0
  • May 2020
  • PDF

This document was uploaded by user and they confirmed that they have the permission to share it. If you are author or own the copyright of this book, please report to us by using this DMCA report form. Report DMCA


Overview

Download & View Taller Web 20 as PDF for free.

More details

  • Words: 2,051
  • Pages: 7
Taller Web 2.0

Sessió 1

Introducció a la Web 2.0 El primer dia de Taller repartim una Fitxa d'Introducció amb diverses preguntes referides a alguns dels continguts del curs amb la finalitat que els alumnes facin una cerca a Internet localitzant informació sobre les preguntes i també amb l'objectiu de fer una posada en comú participativa a la segona part de la classe.

Model de fitxa i possibles respostes 

Busca informació a la web sobre el concepte Web 2.0 i intenta definir-lo

“segunda generación en la historia del desarrollo de tecnología Web basada en comunidades de usuarios y una gama especial de servicios, como las redes sociales, los blogs, los wikis o las folcsonomías, que fomentan la colaboración y el intercambio ágil de información entre los usuarios de una comunidad o red social.” http://es.wikipedia.org/wiki/Web_2.0



Busca informació a Internet sobre “Què és un blog?” i després fer una definició.

“es un sitio web periódicamente actualizado que recopila cronológicamente textos o artículos de uno o varios autores, apareciendo primero el más reciente, donde el autor conserva siempre la libertad de dejar publicado lo que crea pertinente “ http://es.wikipedia.org/wiki/Blog



Busca pàgines que ofereixin la creació d’un bloc gratuit. Posa almenys 3 exemples.

Blogger Wordpress Blogia 

Busca algun exemple de Blog real i escriu l’adreça de la web

Bloc de Sant Feliu OnLine Taller de Blocs 

Quins serveis d’Internet, relacionats amb la Web 2.0 has utilitzat?

Per saber el punt de partida dels alumnes del Taller i intentar oferir continguts adaptats als diferents nivells del grup.



Quins serveis d’Internet, relacionats amb la Web 2.0 t’agradria utilitzar?

Per detectar les seves inquietuds i motivacions i intentar organitzar la programació del curs en base a les seves necessitats.

Durant la última part de la classe fem una introducció participativa, responent a les diferents preguntes plantejades i es presenta la planificació, per sessions del Taller.

      

Sessió 1 Presentació i Introducció Teòrica Sessió 2 Creació d'un Bloc Comú. Escriure un Post. Posar una foto al Perfil. Sessió 3 Imatge i Fotografia a la Web 2.0 Sessió 4 Video a la Web 2.0 Sessió 5 Xarxes socials Sessió 6 Audio Sessió 7 Exposició oral dels alumnes d'alguna aplicació o web 2.0. Diplomes, Enquesta, Dubtes i Tancament.

Taller Web 2.0

Sessió 2

Creació d'un Bloc amb Blogger El segon dia de Taller fent una demostració amb el projector per explicar el procés de creació d'un bloc. Tota aquesta part la fem de manera participativa i conjunta, i els alumnes mateixos trien el nom del Bloc així com el disseny. Un cop creat el bloc s'envien invitacions per correu electrònic als alumnes que aquests hauran d'acceptar. Quan s'aconsegueix accedir al Bloc actualitzem la fotografia del perfil i aprenem a escriure el primer post.

Manuals de Blogger Nivell Bàsic: Si vols començar sense complicar-te, mira't el manual bàsic. http://culturaclasicasagunt.wikispaces.com/file/view/Tutorial+Blogger+Beta.pdf Nivell Mig: Si ja entens bé els continguts del manual bàsic mira't aquest intermig. http://www.pdfcoke.com/doc/2434319/Tutorial-de-Blogger Nivell Avançat: Si vols aprofondir una mica més en les possibilitats de Blogger. http://www.pdfcoke.com/doc/394159/BLOGGER També pots consultar la pròpia pàgina d'Ajuda de Blogger http://www.google.com/support/blogger/

Les adreces dels blocs que hem creat Grup de Dilluns i Dimecres Alumnes Web 2.0 Grup de Dimarts i Dijous Sanfe 2.0

Temes treballats durant la sessió: 1. Crear un bloc amb Blogger 2. Des de la sessió d'Administrador enviar Invitacions als alumnes (explicat al projector) 3. Obrir el correu electrònic per acceptar la Invitació 4. Iniciar el procés de registre, creant un compte de Google (si és que el nostre correu no és GMAIL) 5. Aprendre a canviar la foto del Perfil 6. Escriure un post (un article al blog) En aquests enllaços trobaràs molt bones explicacions resum d'aquests processos si és que necessites fer un repàs als continguts http://gori-gori.blogspot.com/2007/03/cmo-escribir-un-post-en-blogger.html http://observatorio.cnice.mec.es/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=383

Taller Web 2.0

Sessió 3

Imatge digital i Fotografia a la Web 2.0 Durant el tercer dia veiem diverses aplicacions Web 2.0 relacionades amb la imatge. Un cop presentades les 6 aplicacions deixem una estona lliure als alumnes perquè experimentin amb alguna d'aquestes aplicacions. Més tard aprenem a escriure un article al bloc i a pujar una imatge utilitzant la tècnica de Copiar el contingut de l'enllaç.

Webs d'imatges i fotografies Picasa Web Permet buscar fotos i pujar fotos per compartir-les. Ideal si tenim compte de Google.

Flickr Permet buscar fotos i pujar fotos per compartir-les. Ideal si tenim compte de Google.

Panoramio Podem buscar i penjar fotos amb la particularitat que aquestes sempre estan lligades a una ubicació al mapa. Registre curt i senzill.

Picnik Edita, retoca i posa curiosos efectes amb aquesta aplicació online. No necessita registre. En castellà.

Lunapic Podràs aplicar nombrosos efectes a les teves fotografies.

Splashup Ideal pels que ja estan acostumats a treballar una miqueta amb Photoshop ja que la interfície gràfica s'assembla molt.

També aprenem a Inserir una imatge en un post utilitzant el mètode de Copiar la Ruta de la Imagen (o Copia la ubicació de la Imatge) que és una opció del quadre de diàleg que obrir en clicar amb el botó dret sobre qualsevol fotografia que trobem a Internet. Després des de Blogger “Enganxem” la imatge (veure tutorial bàsic de blocs pàgina 25).

Taller Web 2.0

Sessió 4

Video a la Web 2.0 Treballar el tema video durant el quart dia suposarà un punt de divertiment durant la sessió del quart dia, ja que la imatge en moviment és un dels principals atractius de la web. Aprendrem a buscar videos a You Tube, a incrustar un video publicar a You Tube en un article del bloc i a fer videos curts amb la càmera de video i a inserir-los directament des de la càmera al bloc.

Webs de videos Youtube Potser la més coneguda per buscar i videos a la xarxa.

Vimeo Molt semblant a Youtube, comença a fer-se un forat a la web i a guanyar protagonisme.

Incrustar un video de Youtube (o Vimeo) en un post del Bloc 1. Copiar el Codi Embed o que apareix a dins la Casella Insertar (Seleccionar / Botó Dret / Copiar)

2. Anar al bloc i fer una nova entrada (consultar manual bàsic pàgina 21) 3. A dins del contingut de l'article Enganxem el Codi (Botó Dret / Enganxa)

Per pujar un video a un post o article des del nostre ordinador o càmera és fa igual que amb una imatge però des de la icona de video (encerclada a la imatge superior).

Taller Web 2.0

Sessió 5

Xarxes Socials L'origen de les xarxes socials es remunta, almenys, a 1995 quan Randy Conrads crea el lloc web classmates.com. Amb aquesta xarxa social es pretén que la gent pugui recuperar o mantenir el contacte amb antics companys de l'escola, l'institut, la universitat, etc. Les xarxes socials es basen en la teoria dels Sis graus de separació segons la qual tota la gent del planeta està connectada mitjançant no més de 6 persones.L'any 2002 comencen a aparèixer llocs webs promocionant les xarxes de cercles d'amics en línia i comença a popularitzar-se l'any 2003 amb l'arribada de MySpace o Xing. Actualment hi ha més de 200 llocs de xarxes socials. A continuació us recomanem 3 de les més populars:

Facebook http://es.wikipedia.org/wiki/Facebook “La fortaleza de Facebook radica en la red social de 250 millones de usuarios que ha creado,[1] basada en conexiones de gente real. Actualmente, se ha puesto en marcha Facebook en español, extendiéndose a los países de Latinoamérica. Casi cualquier persona con conocimientos informáticos básicos puede tener acceso a todo este mundo de comunidades virtuales. “

Myspace http://es.wikipedia.org/wiki/Myspace MySpace (MySpace.com) es un sitio web de interacción social formado por perfiles personales de usuarios que incluye redes de amigos, grupos, blogs, fotos, vídeos y música, además de una red interna de mensajería que permite comunicarse a unos usuarios con otros y un buscador interno. Entre sus posibilidades, MySpace ofrece perfiles especiales para músicos. Ha servido para que grupos musicales se den a conocer, así todos tienen un perfil en la página, siendo a veces más visitada que la verdadera página oficial.

Xing http://es.wikipedia.org/wiki/XING XING (hasta el del 17 de Noviembre 2006 se llamó OpenBC) es una plataforma de networking en Internet, donde se pueden gestionar y establecer contactos profesionales. Este sistema pertenece a lo que se denomina Software social. Una de las funciones principales que tiene es la opción de visualizar la red de contactos, por ejemplo; un usuario puede ver a través de cuántos intermediarios está conectado con otros. Se basa en el principio de los Seis grados de separación o el fenómeno del "mundo pequeño". Adicionalmente esta plataforma online ofrece numerosas opciones para contactar, buscar personas por nombre, ciudad, sector, empresa, áreas de interés, etc., e incluye grupos temáticos y foros para plantear cuestiones e intercambiar información u opiniones sobre temas específicos. También cuenta con una sección de ofertas de empleo. En Xing se encuentran tomadores de decisiones y expertos en muchos campos.

Si voleu profunditzar més en el tema de les xarxes socials us recomanem la lectura de l'article de la Wikipedia: http://es.wikipedia.org/wiki/Redes_sociales Aquí trobareu un ampli llistat de Xarxes Socials: http://es.wikipedia.org/wiki/Anexo:Redes_sociales_en_Internet Aquí hay una lista de las redes sociales más conocidas en Internet: Nombre

Descripción

Usuarios registrados

Registro

Badoo

Comunidad virtual para conocer gente. Gratuito. Popular en Europa

3.054.889

Mayores 18 años

e-LearningSocial Primera comunidad especializada en innovación en formación y educación

1.700

Abierto

Flixster

Películas

36.000.000

Abierto

Fotolog.com

Blog fotográfico.

12.695.007

Abierto

Hi5

General. America Latina y adolescentes asiáticos.

85.000.000

Mayores 13 años

MiGente.com

Latinos residentes en Estados Unidos

3.600.000

Abierto

Tuenti

General. Muy Popular en España

4.500.000

Solo invitados

Twitter

Micro-blogging, RSS, actualizaciones

Desconocido

Abierto

Taller Web 2.0

Sessió 6

Audio a la Web 2.0 Taringa http://es.wikipedia.org/wiki/Taringa Taringa! És una web d'entreteniment mitjançant la qual els usuaris comparteixen missatges i enllaços que, en ocasions, són a descàrregues de música i videos. La web no allotja cap tipus de fitxer i únicament permet compartir enllaços (vincles) a partir de la publicació dels missatges dels usuaris.

Spotify http://es.wikipedia.org/wiki/Spotify Spotify és una aplicació que s'utilitzar per escoltar cançons via streaming. Permet escoltar cançons fent cerques per artista, album o llistes de reproducció creades pels propis usuaris. El programa va aparèixer el 7 d'octubre del 2008 i està prevista la seva implantació en altres païssos durant l'any 2009. Spotify ha signat acords amb diferents discogràfiques com Universal, Sony, Emi o Warner. *Potser no és un exemple representatiu del que entenem per Web 2.0 però considerant que ha suposat una veritable revolució en la manera d'entendre el consum de música en la era d'Internet creiem que mereix un forat dins aquest curs.

Podomatic http://www.radioenlace.org/podomatic/ Podomatic ofereix la possibilitat de penjar a Internet els teus propis arxius d'audio i que altres els gaudeixin. També permet escriure com en un weblog. Es tracta d'un servei gratuit a Internet que permet crear un blog de manera molt senzilla i que a més permet adjuntar arxius d'audio (mp3, ogg, wav...) És habitual trobar petites emissores de ràdio que pugen els seus programes a la xarxa, també podem trobar utilitats per aprendre idiomes (almenys per practicar l'escolta i aprendre a pronunciar correctament) i una altra cosa pràctica és la possibilitat de trobar llibres llegits.

Si vols investigar més aplicacions Web 2.0 relacionades amb l'audio post visitar aquesta web que és un recull d'aplicaciones Web 2.0 relacionades amb l'audio. http://www.feedmyapp.com/web_20_audio_applications_sites

Taller Web 2.0

Sessió 7

Tancament de Curs: Exposició i Dubtes Activitat 1 Durant la última sessió els alumnes compartiran amb la resta de companys alguna pàgina Web que coneguin i pensin que és interessant, si és possible, que sigui representativa de la Web 2.0. Aquest intercanvi ens permetrà conèixer més pàgines web a tots. Es preveu una intervenció de 5 minuts per alumne.

Activitat 2 Es preveu dedicar la última sessió a resoldre els possibles dubtes que hagin pogut aparèixer durant el curs així com per repassar les parts que hagin semblat més interessants als participants. Tancament de Curs El Curs Web 2.0 finalitzarà amb el repartiment de Diplomes i la realització de l'enquesta de satisfacció que es realitza a final de curs. Recordem als alumnes que poden continuar venint per practicar els diferents continguts treballats en horari d'Accés Lliure:

DILLUNS

DIMARTS

DIMECRES

DIJOUS

DIVENDRES

11.45-13.30

11.45-13.30

11.45-13.30

11.45-13.30

11.45-13.30

16:30-18:15

16:30-17:15*

16:30-18:15

16:30-17:15*

16:30-17:15*

*Els dimarts, dijous i divendres l'Accés Lliure a la tarda és de 45 minuts

Related Documents

Taller Web 20
May 2020 9
Web 20
December 2019 47
Web 20
November 2019 50
Web 20
April 2020 34
Web 20
May 2020 38

More Documents from "valeria"