Suport_creioane.docx

  • Uploaded by: Nistor Octavian
  • 0
  • 0
  • May 2020
  • PDF

This document was uploaded by user and they confirmed that they have the permission to share it. If you are author or own the copyright of this book, please report to us by using this DMCA report form. Report DMCA


Overview

Download & View Suport_creioane.docx as PDF for free.

More details

  • Words: 557
  • Pages: 5
Data: Clasa: a II-a A Prof. pt. Înv. primar: Bidiga Adriana Unitatea de învăţământ: Colegiul Tehnic „Dorin Pavel” Disciplina: Arte vizuale și abilități practice (AVAP) Subiectul lecției: Suport de creioane- fluturaș Tipul lecţiei: consolidare de priceperi și deprinderi Scopul lecţiei: consolidarea priceperilor și deprinderilor de decupare după contur, lipire, asamblare. Obiective operaţionale: O1: să identifice materialele necesare pentru executarea suportului O2: să precizeze etapele de lucru pentru obținerea materialului final O3: să decupeze corect șablonul O4: să lipească corect floricelele Strategia didactică: Metode şi procedee: *explicaţia, conversaţia, demonstrația, observația dirijată Mijloace didactice: * șablon în formă de fluture, sul de carton de la hârtie igienică, perforator în formă de floare, carton albastru, lipici, foarfecă, marker negru Forme de organizare: * frontal Durata: 50 minute

Nr. crt.

Secvenţele lecţiei

1.

* Aerisirea sălii de conversaţia clasă; Moment Pregătirea organizatoric * materialelor necesare activităţii; * Distribuirea materialelor necesare elevilor; *Realizarea climatului optim pentru buna desfăşurare a activităţii.

frontal

conversația

frontal

2. Captarea atenţiei

Conţinutul instructiv educativ

Le voi spune elevilor o ghicitoare, iar aceștia îmi vor spune răspunsul corect: „Colorat e ca o floare, Trupul fin și mic el are, Zboară vara pe câmpie, Spuneți ce-ar putea să fie.”

Strategia didactică Metode şi procedee

Material didactic

Forme de Evaluare organizare

(fluturele) 3.

Anunţarea temei şi a obiectivelor

* Îi voi anunța pe elevi că în această oră vor realiza un conversaţia suport de creioane foarte drăguț, în formă de fluturaș, De asemenea, voi prezenta obiectivele lecției în termeni accesbili elevilor.

frontal

4.

5.

Dirijarea învățării

Prezint elevilor „suportul-model”, cu scopul de a motiva dorința elevilor de a- l confecționa. Solicit analizarea materialelor de lucru folosite în realizarea lucrării. Modelul va rămâne în câmpul vizual al elevilor pe tot parcursul orei. Voi explica și voi executa pe rând fiecare etapă care va trebui parcursă pentru obținerea materialului final. Realizez corespondența între explicații și etapele de lucru care trebuie parcurse. Observând lucrarea model, stabilesc împreună cu elevii standardele pe care trebuie să le îndeplinească lucrările lor. Insist asupra folosirii corecte a tehncilor de lucru (decupare,lipire).

Exerciții pentru Obținerea performanței încălzirea mâinilor. Voi atenționa elevii cu privire la mânuirea adecvată a instrumentelor (foarfece), a materialelor de lucru și a etapelor

frontal explicația

de lucru. Voi coordona munca elevilor, voi interveni cu explicații, încurajări și susținere acolo unde este cazul. Voi acorda o mare atenție respectării etapelor de lucru și corectitudinii acestora, manipulării corecte a materialelor și a instrumentelor de lucru. 6.

Încheierea activităţii

* Analizez lucrările și fac aprecieri. Sunt urmărite aspectele pozitive, creativitatea și îndemânarea elevilor. Voi oferi calificative pentru cele mai reușite lucrări criterii de analiză privind obținerea efectelor estetice dorite: - corectitudinea aplicării tehnicilor de lucru (decuparea corectă după contur, lipirea îngrijită, asamblarea corectă) - acuratețea lucrării

conversaţia se acordă calificative

individual

Etapele de realizare a suportului: 1. Cartonul albastru se rulează în jurul sulului de hârtie igienică, apoi se lipește în spate, pentru a nu se dezlipi. 2. Forma fluturașului se decupează. 3. Pe această formă se lipesc floricelele realizate cu ajutorul perforatorului. Pentru a fi mai colorat, se perforează mai multe foi, colorate în diverse nuanțe. 4. După ce aripile fluturelui sunt terminate, le lipim în spatele sulului înfășurat. 5. Din cartonul rămas, decupăm două antene și le lipim în interiorul sulului. 6 . Cu ajutorul marker-ului negru, putem desena doi ochișori, un nas și o gură.

More Documents from "Nistor Octavian"