Din sumar:
apariþie bilunarã / numãrul 1
Acc.e.n.t. de primavarã
CUPRINS partea I: PREZENTARE Pãrerea autorilor...................................................................................1 Scurt istoric C.E.N.T.............................................................................2 Cu ei ne mândrim!................................................................................4 Balul Bobocilor 2009............................................................................5 Activitãþi extraºcolare..........................................................................6 Pãrerea profesorilor, elevilor (interviu)..............................................7
partea II: JOCURI Bancuri..................................................................................................1 Rebus....................................................................................................2 Sudoku.................................................................................................4
partea III: STIATI CA...? Munþii Himalaya....................................................................................1 Rmarele zid chinezesc.........................................................................2 Sequoia.................................................................................................4
Partea I
1
Pãrerea autorilor Slezinger Robert “Este o revista in care am incercat sã îmbinãm câteva dintre ideile noastre ºi sã surprindem cât mai bine felul adolescentului din zilele noastre de a privi liceul precum ºi cei care au reuºit sã facã din liceul nostru un nume cunoscut in toatã þara.”
Ghiþ Ionuþ “Este o revista in care am incercat sã îmbinãm câteva dintre ideile noastre ºi sã surprindem cât mai bine felul adolescentului din zilele noastre de a privi liceul precum ºi cei care au reuºit sã facã din liceul nostru un nume cunoscut in toatã þara.”
Bumbar Vlad “Este o revista in care am incercat sã îmbinãm câteva dintre ideile noastre ºi sã surprindem cât mai bine felul adolescentului din zilele noastre de a privi liceul precum ºi cei care au reuºit sã facã din liceul nostru un nume cunoscut in toatã þara.”
Creþ Ionuþ “Este o revista in care am incercat sã îmbinãm câteva dintre ideile noastre ºi sã surprindem cât mai bine felul adolescentului din zilele noastre de a privi liceul precum ºi cei care au reuºit sã facã din liceul nostru un nume cunoscut in toatã þara.”
Partea I
2
Scurt istoric C.E.N.T.
Colegiul Economic “Nicolae Titulescu” C.E.N.T. este o ºcoalã de prestigiu, fiind una dintre instituþiile ºcolare care a pus bazele unui învãþãmânt economic în spirit european, dovadã ºi numele pe care-l poartã, Nicolae Titulescu, simbolul unui om de mare luciditate ºi putere de previziune în problemele cardinale ale vieþii internaþionale, care a întrezãrit dimensiunea europeanã a societãþii române ºi necesitatea realizãrii unui cadru comun de obiective educaþionale ºi politice pentru a dezvolta o abordare novatoare comunã în toate domeniile de activitate. În concordanþã cu acest ideal, ºcoala noastrã a realizat ºi realizeazã proiecte ºi studii pe baze transnaþionale, menite sã întãreascã dezvoltarea cunoºtinþelor în domeniul pregãtirii profesionale, în special vizând anticiparea necesitãþilor în materie de deprinderi ºi nevoi de calificare cerute de piaþa muncii, de noi metode de pregãtire ºi evaluare a acestei pregãtiri. C.E.N.T. promoveazã realizarea unei formãri profesionale ºi a unei educaþii adaptate la o societate democraticã bazatã pe economia de piaþã, cu caracter participativ-social, în concordanþã cu structura ocupaþionalã
specificã evoluþiei dinamice a pieþei muncii din România. În tot procesul instructiv-educativ se regaseºte o consþantã care vizeazã ameliorarea calitãþii ºi capacitatea de inovare a sistemelor politicii educaþionale, dezvoltarea dimensiunii europene în domeniul formãrii ºi orientãrii, promovarea achiziþionãrii competenþelor cheie, adaptarea formãrii în funcþie de exigenþele societãþii, urmarindu-se o transversalitate a mãsurilor educative pentru a suscita dinamica între diferitele domenii ale formãrii. În concondanþã cu noile programe de integrare europeanã ºi cooperare internaþionalã, ºcoala noastrã va considera o prioritate absolutã deschiderea sistemului educaþional ºi de formare profesionalã cãtre mediul social ºi economic prin dezvoltarea unor capacitãþi de învãþare bazate pe economia informatizatã ºi prin introducerea „noilor educaþii (educaþia antreprenorialã , civicã ) coroborate cu direcþiile strategice de dezvoltare pe plan european, vizând aspectele calitate, echitate, eficienþã ºi comunicare.
3
Partea I
Cu ei ne mândrim!
Partea I
4
Balul Bobocilor 2008 “Dance Revolution” Galerie Foto
Perechile de boboci au urcat pe scena in haine de epoca, deschizand spectacolul cu un vals vienez. Intreg spectacolul a avut momente speciale sustinute de dansatori de la clubul Prodance, cuplul Ianovici Mihaela si Rat Andrei, dar si de o formatie de muzica populara dirijata de profesorul Ciurdas Ciprian. Cele 9 perechi de boboci au trecut cu brio peste toate probele. S-a cantat, s-a dansat pe muzica latino, inclusiv in cizme de cauciuc, si s-au prezentat scenete haioase la probele de originalitate. Momentul mult asteptat a fost concertul sustinut de David Deejay, care este pentru prima data in Baia Mare. Trupa a reusit sa electrizeze publicul, astfel incat la un moment dat spectatorii au tabarat pe scena si au dansat alaturi de membrii formatiei. Juriul a decis si a punctat naturaleatea si voia buna a celor doi boboci de la Colegiul Economic – Dragos Andrada si Petrusca Andrei, castigatorii titlului de Miss si Mister Boboc 2008 ”Cent” Castigatori Colegiul Economic “Nicolae Titulescu” din Baia Mare: Dragos Andrada – Locul I – Miss Boboc 2008 Petrusca Andrei – Locul I – Mister Boboc 2008 Pop Carina – Locul II Finteus Cristian – Locul II Bakos Sorina – Locul III Lupan Stefan – Locul III Totii bobocii au primit premii si diplome de participare : Babas Anca si Perhaita Ionut Dinu Alexandra si Vlad Sorin Pop Patricia si Deac Norbert Coman Oana si Imre Raul Birsan Alexandra si Boga Ionut Fazakas Kinga si Rus Orlando
Partea I
5
Activitãþi extraºcolare Galerie Foto
Partea I
6
Pãrerea profesorilor, elevilor Interviu
Întrebare: Rãspuns:
Întrebare: Rãspuns:
7
Partea II
Bancuri I: - Ce o împiedicã pe o blondã sã facã facultatea? R:- Liceul!!!
La un bar, discutã douã blonde trecute de prima tinereþe: - Îi vezi pe cei doi bãrbaþi de acolo? Ei bine, cel din dreapta este soþul meu, cel din stanga este amantul meu.
Sunã blondã la CFR: -Îmi spuneþi vã rog cât face trenul din Tg.Mureº pânã în Bucureºti? -O secundã...
Într-o noapte, la spital, o asistentã blondã îl scoalã pe pacientul care dormea un somn adânc ºi îi spune: -Treziþi-vã, am uitat sã vã dau somniferul!
Il intreaba profa pe Bula: - Mai Bulishor, ti-ai invatat tabla inmultirii??? La care Bula ii spune: - Mai am o strofa, doamna profesoara!!!
Partea II
8
SPORT
Rebus
9
Partea II
Sudoku