Polistirenul Polistirenul ţine frigul la distanţă!
Detalii chimice
(- CH2 – CH - )n. C6H5 Monomerul acestui polimer este stirenul CH2=CH.El reprezintă o îmbinare de hidrocarburi nesaturate şi saturate. Polistirenul are o structură liniară,masa moleculară de la 50.000 pînă la 300.000. Se obţine prin polimerizarea monomerului în prezenţa de iniţiatori. La încălzire se depolimerizează foarte uşor,se dezintegrează formînd:-CH2 – CH – CH2 – CH – CH2 – CH - … nCH2=CH C6H5 C6H5 C6H5 C6H5
Polistirenul mai este numit: Trolit Styroflex
Scurt Istoric A fost descoperit în 1845 A început să fie produs din 1930 Se produce în masă în industrie după al Doilea Război Mondial
Polistirenul este cea mai uşoară modalitate de a menţine confortul unei locuinţe,el asigură izolarea termică.Fie interioară sau exterioară.
Polistirenul
Expandat
Extrudat
Polistierul expandat şi extrudat
Expandat(EPS)
Este utilizat la exteriorul clădirii,la tavan şi la sisteme de încălzire. Pentru izolarea plăcilor se utilizează plăci cu grosimea de 80 cm. Densitatea influienţează pierderile de căldură. Proprietăţi:De a încetini transferul vaporilor spre exterior. El nu îmbunătăţeşte rezistenţa construcţiei,dar nici nu o încarcă,deoarece are o greutate redusă.
Extrudat(XPS)
Are o duritate şi rezistenţă mecanică cu mult mai bune decît cele ale EPS-ului. Are o rezistenţă superiaoră la efectele distructive ale naturii. Calitatea îi permite rezistenţa în mediile cu un nivel înalt al umidităţii. Este un produs rezistent la fenomenul de îngheţ şi dezgheţ.