Microbox Fta Kullanma Klavuzu

  • July 2020
  • PDF

This document was uploaded by user and they confirmed that they have the permission to share it. If you are author or own the copyright of this book, please report to us by using this DMCA report form. Report DMCA


Overview

Download & View Microbox Fta Kullanma Klavuzu as PDF for free.

More details

  • Words: 2,515
  • Pages: 19
Đçindekiler Emniyet Tedbirleri

....................................................2

1. Başvuru 1.1 Genel Özellikler 1,2 Aksesuarlar

....................................................3 ....................................................4

2. Temel Fonksiyon 2.1 Ön Panel 2.1 Fonksiyon Talimatı

...................................................5 ...................................................6

3. Kurulum ve Bağlantı 3.1 TV’ye Bağlantı 3.2 Çanak LNB’sine Bağlantı

...................................................8 ...................................................9

4. Kurulum ve Đşletim 4.1 Menü Rehberi 4.2 Diğer Faydalı Bilgiler

...................................................10 ...................................................18

5. Ek Bilgiler 5.1 Problem Çözme 5.2 Teknik Spesifikasyon 5.3 Menü Ekranı Yapısı 5.4 Sözlük

...................................................21 ...................................................22 ….............................................. 23 ...................................................24

Emniyet Tedbirleri Bu STB (Uydu Alıcısı), uluslararası güvenlik standartlarını karşılamak üzere tasarlanmış ve imal edilmiştir. Bu alıcıyı kullanmadan evvel, aşağıdaki emniyet tedbirlerini dikkatlice okumanızı rica ederiz. Ana Şebeke: Kullanmadan evvel, birim işletim voltajının 90~250V olmasına dikkat edin. AC 50/60Hz. Aşırı Yükleme: Duvar prizine, uzatma kordonuna veya adaptöre aşırı yüklemede bulunmamanın yanı sıra, güç kordonu hasarlıysa, elektrik çarpmalarına yol açabileceğinden, böylesi bir kordonu kullanmamaya ve dokunmamaya özen gösterin. Sıvı: Cihaz su damlamasına veya sıçramasına maruz bırakılmaması gerektiği gibi, üzerine vazo gibi sıvı doldurulan nesneler konmamalıdır. Havalandırma: Birimin halıların üzerine koymayın. Alıcıyı içerisinde yeterli hava akışının sağlanabilmesi için, alıcının tepesindeki havalandırma deliklerini açık tutun. Alıcıyı yumuşak mobilyalar veya doğrudan ışığa maruz bırakmamanın yanı sıra, bir ısıtıcının yakınında veya nemli ortamlarda bulundurmayın. Alıcı üzerinde başka elektronik ekipmanlar bulundurmayın. Temizlik: Temizlemeden önce, alıcının duvar priziyle bağlantısını sökün. Alıcıyı yumuşak bir bezle veya (solvent özelliği olmayan) yumuşak bir yıkama sıvısı solüsyonuyla temizleyin. Bağlantı: Uydu LNB’sine bağlarken veya ayırırken, alıcının şebeke elektriğiyle bağlantısını kesin. Aksi takdirde, LNB’nin hasar görmesi söz konusu olabilir.

Yıldırım çarpması, yağmur veya güneş ışığına maruziyete mani olabilmek için, alıcıyı kapalı ortamlarda tutun. Söküm: Elektrik çarpması riskini en aza indirebilmek için, kapağını sökmeyin. Alıcının tamiri gerektiğinde kalifiye ve ehliyetli servis personeliyle veya satıcınızla irtibata geçin.

1. Başvuru 1.1 Genel Özellikler MPEG-2 & Tam DVB Uyumlu DiSEqC 1.0,1.2 ile Çoklu LNB Kontrolü C/Ku-band uydularından SCPC/MCPC Alabilme PAL/NTSC Çevrimi TV için Değişken Görüntü Oranı (4:3,16:9) Güncelleme Yazılımı ve Đlâve Bilgiler için RS232 Portu Tam Fonksiyonlu Kullanıcı Dostu OSD Menüsü Kolay Kurma Kılavuzuyla Kurulum 256 Renk Grafik Kullanıcı Arayüzü Kolay Uyumlama ve Ağ Arama Çok Dilli Menü (Đngilizce / Đtalyanca / Fransızca / Đspanyolca / Almanca / Türkçe / Arapça / Rusça / Farsça) Ekran üzerinde Kanal Bilgileri için 7-günlük EPG (Elektronik Program Rehberi) EPG üzerinde PIG, Küçük Ekran Resmi Süper Hızlı 800 Sayfa OSD Teletekst Destekli ve VBI Teletekst Ekli 4 Sık Kullanılanlar Grubu ve Ebeveyn Kilidi Fonksiyonu 100 Uydu, 6000 Kanal ve 4000 TP ZOOM ve Çoklu Zamanlama Fonksiyonu

1,2 Aksesuarlar •

Kullanıcı Manueli



Uzaktan Kumanda Birimi



A/V Kablosu



Adaptör

Kullanıcı Kılavuzu

Figür 1. Aksesuarlar

Uzaktan Kumanda

A/V Kablosu

2. Temel Fonksiyon 2.1 Fonksiyon Talimatı

Figür 2. Panel 1. AVOUT TV’nin Audio/Video’suna bağlayın 2. IR-EX Kızılötesinden sinyal alıcı (Dahili de Mevcut) 3. LNBIN Uydu Çanağı LNB’sini bağlayın. 4. DC IN Cihaz Adabtörü 12V DC sağlayın. 5. RS232 Yazılım yükseltimi için, PC serial portuna bağlayın.

2,2 Uzaktan Kumanda Birimi (RCU) Bu alıcıya, tam fonksiyonlu bu uzaktan kumanda ile kumanda edebilirsiniz.

1. POWER (GÜÇ): Alıcıyı çalıştırın veya bekleme konumuna alın. 2. TV/RADIO (TV/RADYO) TV ve RADYO arasında geçiş yapın. 3. INFO: Ekrandaki kanal hakkındaki bilgileri gösterin. Bu menüden çıkmak için, EXIT (ÇIKIŞ) butonuna basın. 4. MUTE (SESSĐZ): Sesi açın/kapayın. 5. NÜMERĐK TUŞLAR (0~9): Program veya girdi numarasını değiştirin. 6. SAT: Taralı uydu listesini gösterin. 7. EPG (Elektronik Program Rehberi): TV/Radyo program rehberini görüntüleyin. 8. FAV: Önceden ayarlamış olduğunuz sık kullanılan kanallar listesini ekrana getirmek için. 9. EXIT (ÇIKIŞ): Bulunduğunuz menüden adım adım çıkın. 10. MENU: Ana menüyü aktive edin veya izlemekte olduğunuz kanala geri dönün. 11. CH Program değiştirin. 12. VOL Đzleme modunda ses düzeyini değiştirin. 13. OK: Vurgulanmış menü öğesini doğrulayın. Program listesini açın.

Figür 3. Uzaktan Kumanda

14. AUDIO: Audio seçimi veya değişikliği yapın. 15. PAUSE (DURAKLAMA): Görüntüyü dondurur. 16. ZOOM: Görüntüye büyültme fonksiyonu. 17. F1Sleep: Bekleme süresi fonksiyonu. 18. F2SUB: Đçeriklerinde yer alıyorsa, kanallara ait Altyazı bilgilerini gösterir. 19. F3.PIP: Görüntü içerisinde Görüntü. 20. TXT: Teletekst iletimi varsa, teletekst içeriğini göster.

3. Kurulum ve Bağlantı Aşağıdaki diyagram, alıcı, TV, LNB ve diğer ekipmanlar arasındaki bağlantıları gösterir. Bağlantı hakkında herhangi bir tereddüdünüz olduğunda öncelikle burayı okuyun, doğru bağlantının kurulabilmesinde size rehberlik edecektir. 3.1 TV’ye Bağlantı

Figür 4. TV & Bilgisayara Bağlantı

3.2 LNB’ye Bağlantı

Figür 5. Çanak LNB’sine Bağlantı

4. Kurulum ve Đşletim Alıcıyı diğer gerekli ekipmana bağlayıp, alıcıyı çalıştırdığınızda, ilk kurulumda karşınıza hazır kanal bilgisi ayarlanmıştır. Alıcınızı kanal araması yapmak üzere kurmak için prosedürü takip etmeniz gerekecektir. 4.1 Menü Rehberi Kurulum süresince, menü ekranının alt kısmında, kurulum sürecinde size rehberlik edecek kısa kısa bilgiler gösterilecektir. Kurulumu tamamladıktan sonra, TV izlemenin veya Radyo dinlemenin keyfini çıkarabilirsiniz. —Ana Menü—Kurulum *- Main Menu (Ana Menü) Ana menüyü aktive etmek için Menu butonuna basın. Ana menüde kurulum, kanal listesi, ayarlar, oyunlar yer alır. Konu seçimi için SAĞ/SOL butonunu kullanın, seçiminizi doğrulamak için OK’e basın ve bu altmenüye girin. EXIT butonuna basarak bir önceki menüye geri dönebilirsiniz. A: Kurulum Kurulumu seçin ve OK’e basın, kurulumun detayları karşınıza çıkacaktır.

A-1. Kanal Arama Kurulum üzerindeki OK butonuna basın, bu pencere karşınıza çıkacaktır.

a.1. Uydu Ayarları Burada Uydu silebilir, ekleyebilir, taşıyabilir ve Uyduyu biçimleyebilirsiniz

Uydu Sil Uydu sile bilmek için Kırmızı butona basılır,karşınıza uyarı ekranı çıkacaktır.OK butonuna basıldıgında uyduyu silecektir. Uydu Ekle Uydu Ekle’ye girebilmek için Mavi butona basın. Burada yeni Uydu açısı, Uydu Yönü (doğu-batı), Bant (ku-c) girişleri yapabilirsiniz. Ayarlamaları onaylamak için OK butonuna basın ve yeni uydu, Uydu Listesi’nin en altındaki yerini alacaktır.

Uydu Taşıma Bir uyduyu bir konumdan diğerine hareket ettirin, istikamet numarasını girin ve OK’e basın.

Sinyal Kontrol Yeşil tuşa bastığınızda,üzerinde oldugunuz uydunun sinyal alıp almadıgını görebilirsiniz a-2. Elle Arama Lütfen uydunun sunduğu ve antenin konfigüre edilmiş olduğu uyduyu seçin. Bu ekranda Uydu Arama, kör Arama , , Ağ Arama ,TP Arama seçeneklerinden birisini seçebilirsiniz. a-3.Çoklu Uydu Arama OK tuşuyla taratmak istediğiğmiz uyduları işaretleyip kırmızı butona bastıgımızda işaretli uyduları taramaya başlıyacaktır. OK tuşuyla silmek istediğiğmiz uyduları işaretleyip mavi butona bastıgımızda işaretli uyduları silecektir. Yeşil butonabastıgınızda üzerinde olduğunuz uydunun sinyalini kontrol edecektir.

A-2. PIN Kodu Bu ekranda PIN kodunuzu ayarlayabilir, mevcut PIN Kodu’nu veya yeni PIN Kodu girebilir, son olarak da PIN Kodu’nu doğrulatabilirsiniz.

A-3. Ebeveyn Kilidi Bu fonksiyon, programların çocuklar veya yetkisiz kişilerce izlenmesini engeller. Đsteğe göre şifre seçebilir veya seçmeyebilirsiniz.

A-4. Alıcı Kilidi Bu ekranda Alıcı Kilidi’ni ayarlayabilirsiniz. Evet veya Hayır’ı seçin.

A-5. Fabrika Ayarları Kurulum menüsündeki Fabrika Ayarları üzerine gelip, OK’e bastığınızda bu ekrana gelirsiniz. Bu pencerede 0000 girebilir, ardından da tipi HEPSĐ’ni, Yalnızca Kanal Listesi’ni , Yalnızca Radyo Kanalı’nı, Yalnızca Sifreli Kanal'ı başlangıç konumlarına döndürebilirsiniz. HEPSĐ’ni seçecek olursanız, ebeveyn şifresi, sık kullanılan kanallar , vs. benzeri bir önceki ayarlar silinecektir. B: Kanal Listesi Ana menüdeki Kanal Listesi’ne basacak olursanız, kanalları biçimlendirip, sınıflandırabildiğiniz bu pencere ekrana gelecektir.

B-1. TÜM Kanallar Bu pencerede Kırmızı tuşa basacak olursanız, tüm kanallar karşınıza gelecektir. B-2. Kanal Bilgileri Bu pencerede Yeşil tuşa basacak olursanız, kanal bilgileri karşınıza gelecektir.

B-3. Kanal Düzenleme Bu ekranda Kanal Seçebilir ve Silebilir/Silmeyebilir), Yeniden Adlandırabilir, Sınıflandırabilir, Yürütebilir, Kilitleyebilir, Sık Kullanılan Kanal olarak seçebilirsiniz. Sarı tuşa bastığınızda, karşınıza bu ekran çıkacaktır. B.4. Sınıflandır Kanal listesi yöneticisi menüsü içerisinde Mavi tuşa bastığınızda, FTA,TP, Alfabe ve Ağ sınıflandırması dâhil, 4 farklı kanal sınıflandırma metodu seçeneği sunan bu pencere açılacaktır.

C: Ayarlama Bu pencerede MENÜ’yü ve Teletekst Berraklığı’nı ayarlayabilir, Video’yu seçebilirsiniz. C-1. Video ÇIKIŞI TV tipini (PAL, AUTO, NTSC) seçebilirsiniz. TV tipine göre TV ekran modunu 4:3 veya 16:9 olarak seçin yapabilirsiniz.

C-2. Banner Süresi Bu pencerede, Ana Başlık Süresi’ni osd kaybolma süresi 1-10 sn. olarak ayarlayın. C.3- Diğer Ayarlar Burada, Menü Dili’ni , Audio Dili’ni, zaman ayarlamasını, etkinlik saatini, OSD’yi ve Teletekst Berraklığı’nı ayarlayabilirsiniz.

C-3.1. Menü Dili Menü Dili’ni Đngilizce, Arapça, Farsça, Türkçe, Almanca, Fransızca, Đspanyolca ve Đtalyanca olarak ayarlayabilirsiniz.

c-3.2. Audio Dili Bu pencerede, Audio Dili’ni 10 farklı dile ayarlayabilirsiniz.

c-3.3. Zaman Ayarlama Bu pencere zamanlayıcı modunu, saat dilimini bulunduğunuz bölgeye göre ayarlayabilmenizi sağlar. c-3.4. Etkinlik Saati Bu pencerede, TV ve Radyo dâhil, sık kullandığınız kanallardan birisindeki beğendiğiniz bir programı yayın saatinde başlatabileceğiniz gibi, ayarını yaptığınız etkinliklere ilâve yapabilir veya içlerinden dilediğinizin ayarını silebilirsiniz.

c-3.5. OSD Berraklığı Bu pencerede OSD Berraklığı’nı 1’den 8’e dek ayarlayabilirsiniz. c-3.6. TxT Berraklığı Bu pencerede OSD Berraklığı’nı 1’den 8’e dek ayarlayabilirsiniz.

C-4: Sistem Bilgileri Bu pencerede, yazılım versiyonu, donanım versiyonu, Yükleyici versiyonu gibi STB’ye ait bir dizi bilgi bulunmaktadır Bunların bakımlarını yaptırmanız gerektiğinde, söz konusu bilgileri de göndermeniz gerekecektir. D: Oyunlar Bu bölümde takvim ve mayın tarlası, yılan ve bulmaca adlı alıcının hafızasında yüklü oyunlar yer almaktadır. Oyunları uzaktan kumandanın Sol/Sağ butonlarıyla oynayabilirsiniz.

4.2 Diğer Faydalı Bilgiler Genel Bilgiler Đzleme modundayken, INFO (BĐLGĐLER) butonuna basacak olursanız, info çubuğu açılacaktır. Burada uydu ve kanal bilgileri yer alacaktır. INFO butonuna iki kez basacak olursanız detaylı kanal bilgilerine ulaşırsınız. Aynı tuşa bir kez daha basacak olursanız, seçili kanalda bulunması şartıyla, detaylı EPG bilgilerine ulaşırsınız. Program Kılavuzu Uzaktan kumanda üzerindeki EPG butonuna basacak olursanız, eğer mevcutsa, elektronik program rehberine ulaşırsınız. Her bir programın başlığını görebilmek için butonlarına basın. INFO butonuna basarak, söz konusu program hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz. TV/RADYO’ya geçmek için TV/RADIO butonuna basın.

Sık Kullanılan Kanallar Listesi Đzleme modunda, FAV butonuna basarak sık kullandığınız kanal grubuna ulaşabilirsiniz. Kategori değiştirmek için butonlarına basın. Önceden herhangi bir kanalı sık kullanılanlar arasına koymadıysanız, bütün kanalları birden gösterecektir. F3 Đzleme modundayken, F3’e basacak olursanız, çoklu ekran seçimine ulaşırsınız. Birini seçin ve OK’e basın. Çoklu ekran seçeneği ekrana gelecektir. Yukarı/Aşağı, Sola/Sağa hareket ettirerek kanal seçimi yapın. Bir daha F3’e bastığınızda seçtiğiniz kanal açılacak ve ekranda oynamaya başlayacaktır. OK’e basarak seçtiğiniz kanalı tam ekran oynatın veya başka bir kanalı seçmek için çıkın.

AUDIO Đzleme modundayken AUDIO butonuna basacak olursanız, bir menü karşınıza gelecektir. Buradan Audio modunu ayarlayabilir veya değiştirebilirsiniz.

SAT § Uzaktan kumanda üzerindeki SAT butonuna basacak olursanız, aramış ve hafızaya almış olduğunuz uyduların yer aldığı bu menü karşınıza gelir. Birini seçin ve OK’e basın. Seçtiğiniz uydunun altındaki bütün kanallar listelenecektir. .

Kanal Listesi -OK Đzleme modundayken OK butonuna basacak olursanız, bu menü karşınıza gelecektir.

Teletekst TXT butonuna basacak olursanız, izlediğiniz kanalda teletekst yayını bulunuyorsa, teletekst içeriğini takip edebileceğiniz bir pencere karşınıza gelecektir. OSD sayesinde, kullandığınız TV’de Teletekst desteği bulunmasa da Teletekst içeriğini izleyebilmeniz mümkün olacaktır.

5. Ek Bilgiler 5.1 Problem Çözme Çeşitli sebeplerden ötürü bu STB’nin işleyişinde anormalliklerle karşılaşabilirsiniz; aşağıdakiler arasında işinize yarayan var mı, kontrol edin. Problem

Olası Nedenler

Yapılacaklar

Ön panel üzerindeki LED aydınlatmıyor, yanmıyor.

Şebeke elektriği kablosu bağlı değil.

Şebeke elektriği kablosunun elektrik prizine takılı olup olmadığını kontrol edin.

Görüntü veya Ses yok.

Uydu çanağı uyduya tam olarak yönelemiyor.

Çanağı ayarlayın. Kanal arama alt menülerinden birisindeki sinyal gücü göstergesini kontrol edin. Kablo bağlantılarını, LNB & alıcıya bağlı LNB ve diğer ekipmanı kontrol edin veya çanağı düzeltin. LNB’yi değiştirin. Kabloyu değiştirin.

Sinyal yok veya sinyal zayıf. LNB arızalı. Kablo arızalı. Kötü görüntü/blokaj hatası.

Uydu çanağı uyduya tam olarak yönelemiyor. Sinyal aşırı güçlü. Uydu çanağı fazla küçük. LNB parazit faktörü aşırı yüksek. LNB arızalı.

Çanağı ayarlayın. LNB girişine bir sinyal zayıflatıcı bağlayın. Daha büyük bir çanakla değiştirin. LNByi daha düşük bir parazit faktörüyle değiştirin. LNB’yi değiştirin. TV’yi uygun AV girişine çevirin.

STB ilk kez çalıştırıldığında ekranda herhangi bir başlangıç menüsü yok. Uzaktan kumanda çalışmıyor.

Sisteme SCART bağlı ve TV AV/EXT modunda değil.

Pil bitmiş. Uzaktan kumanda doğru yöne hedeflenemiyor. STB bekleme modunda.

Pilleri (ikisini birden) değiştirin. Uzaktan kumandayı STB’ye nişanlayın. Ön panelin önünde hiçbir engel olmamasını sağlayın. Ön panel üzerindeki LED’in zamanı gösterip göstermediğini kontrol edin. Bekleme modunu kapatmak için GÜÇ düğmesine basın.

Şifrenizi unuttunuz.

Kabloda düşük LNB gücü veya tekli kayıp.

Satıcınızla veya Servis Sağlayıcınızla irtibata geçin. Ayarlarını yenilemenize yardımcı olacaklardır.

Zayıf görünü kalitesi veya az sayıda kanal

Anten kurulum menüsünde LNB gücünü (LNB Power) 14V/19V olarak değiştirin.

5,2 Teknik Özellikler Uyumlayıcı & Demodülatör

Frekans Aralığı Giriş Konektörü Sinyal Seviyesi RF Đmpedansı IF Bant genişliği: LNB Gücü & Polarizasyon

950 MHz - 2150 MHz F-tipi, IEC 169-24, Dişi -25 - -65 dBm 75Ωdengesiz 55 MHz/8Hz (5 Msps’de 1) Dikey: +13 V, 14V +/-5% Yatay: +18 V, 19V+/-5% Akım: 500 mA Maks. Aşırı Yük Koruması

LNB Ton Anahtarı DiSEqC Kontrolü Demodülasyon Sembol Hızı FEC Dekode

22KHz+/-2KHz, 0.6Vpp+/-0.2V Versiyon 1.0/1.2 ile uyumlu, Ton patlaması A/B QPSK 1~45Ms/s/SCPC,MCPC Baskı Uzunluğu K=7 ile Konvolüsyonel Kod Hızı 1/2, 2/3, 3/4, 5/6 ve 7/8

MPEG Aktarım Akımı Profil Seviyesi Giriş Hızı Görüntü Oranı Görüntü Çözünürlüğü Ses Dekodlama Ses Modu Örnekleme

MPEG-2 ISO/IEC 13818 aktarım akım spesifikasyonu MPEG-2 MP@ML 15 Mbit/s Maks. 4:3, 16:9 720 x 576(PAL), 720*480(NTSC) MPEG/MusiCam Katman I & II Tek kanal/Çift kanal/Birleşik stereo/Stereo 32, 44.1 ve 48 KHz

A/V ve Veri Giriş/Çıkış Konektörü 3RCA RS-232C LNB IF Girişi LNB IF Çıkışı

AUDIO L, R. VIDEO out. Erkek tip RS232C D-sub F-tipi, IEC 169-24, Dişi F-tipi, IEC 169-24, Dişi

Güç Kaynağı Giriş Voltajı Güç Tüketimi Koruma

90 -240V AC, 50/60 Hz Maks. 25 W Ayrı dâhili sigorta. Girişte yıldırım koruması bulunacak.

Fiziksel Özellikler Boyutlar (G x Y x D): Ağırlık (Net) Çalışma Sıcaklığı Saklama Sıcaklığı

280 x 55 x 235 mm 2.0 kg civarı 0°C - +40°C -40°C - +65°C

5.3 Menü Ekranı Yapısı Menü Gezgini Ana Menü Kurulum Kanal Listesi Ayarlama Oyunlar

Kurulum Kanal Arama PIN Kodunu Değiştir Ebeveyn Kontrolü Alıcı Kilidi Fabrika Ayarları

Kanal Listesi Tüm Kanallar Kanal Bilgileri Kanal Biçimleme Sınıflama

Ayarlama Video Çıkışı Ana Başlık Zamanlayıcısı Diğer Ayarlar Sistem Bilgileri

Kanal Arama Uydu Ayarları Manüel Arama DiSEqC Motoru

Video Çıkışı TV Tipi Scart Çıkışı Ekran Tipi

PIN Kodunu Değiştir Mevcut PIN Yeni PIN Verify PIN

Ana Başlık Zamanlayıcısı 3 4 …

Ebeveyn Kontrolü Kanal Biçimlendirme Pwd Kurulum

Diğer Ayarlar Menü Dili Audio Dili Zaman Ayarlama Etkinlik Saati OSD Berraklığı TXT Berraklığı

Alıcı Kilidi Hayır Evet …

Fabrika Ayarları Tümünü Sıfırla Yalnızca Kanal Listesi Yalnızca Radyo Kanalı Yalnızca Scramble Kanalı

Sistem Bilgileri Model ID H/W Ver S/W Yükleyici Ver

Oyunlar Takvim Mayın Tarlası Yılan Puzzle

5.4 Sözlük Anten Elektromanyetik dalgaları toplayıp, yayan bir cihaz; bir uydu çanağı ve geniş bant bir antenden meydana gelir. DiSEqC DiSEqC (Dijital Uydu Ekipmanı Kontrolü) Sistemi, uydu alıcılarıyla çevresel ekipman arasında, yalnızca mevcut eşeksenli kabloyu kullanan bir iletişim veri yoludur.

DVB Digital Video Broadcast (DVB) grubu, dijital görüntü yayınlarını devreye sokacak teknik çerçeveyi oluşturmak üzere kurulmuştur. LNB (düşük-parazit bloğu konvertörü) veya LNBF Uydu çanağı üzerine monteli elektronik bir birim. Çanağın yansıttığı sinyalleri alır ve bunları dijital uydu alıcısı tarafından kullanılabilir sinyallere dönüştürür.

GHz Giga öneki milyar, Hertz ise saniye başına döngü sayısı demektir. GHz aralığındaki sinyallere sıklıkla mikrodalga adı verilmektedir.

MHz Mega öneki milyon, Hertz ise saniye başına döngü sayısı demektir. MPEG Uluslararası Standartlar Örgütü’nce kurulmuş olan Moving Picture Experts Group, görüntü kodlamasına temel teşkil eden bir sıkıştırma sistemidir. Göndermede Hata Düzeltimi (FEC) Veri iletimine yönelik bir hata kontrol sistemidir. PID (Paket Tanımlayıcı) Tek bir veri akımından veriler içeren iletim akımı paketlerini tanımlayan bir sayı dizisidir. Polarizasyon Polarizasyon, bir grup programın aynı frekans bandı üzerinde yer alabilmelerine olanak verir. Bir uydunun yaydığı sinyaller gerek lineer (dikey veya yatay), gerekse de dairesel (sağ veya sol) polarizasyon yöntemiyle iletilebilirler. QPSK (Dört Düzeyli Faz Kayması Anahtarlaması) Dört farklı faz açısının kullanıldığı faz-kayması anahtarlaması. Aktarıcı Farklı bir frekans üzerinden gelen bir sinyali alan, güçlendiren ve yeniden yayan otomatik bir cihaz. Sembol Hızı Dijital iletimin hızı Scrambled TV programı Bazı TV programları sifreli formda iletilirler. SERIAL RS 232 Bir seri iletişim standart veri portu. S/PDIF Sony/Philips Dijital Arayüz Formatı. Dijital audio çıkışı. RCA

Alıcıyı harici bir amplifikatöre bağlamakta kullanılan eşeksenli konektör.

Đşbu belge orijinalinden aslına uygun olarak ĐNGĐLĐZCE Lisanından TÜRKÇE ye tarafımdan tercüme edilmiştir. Yeminli Tercüman: S.KEMAL SARISÖZEN Dosya no: 200901001610

Đşbu tercümenin dairemiz yeminli tercümanlarından S.KEMAL SARISÖZEN tarafından tercüme edildiğini onaylarım.

Related Documents

Fta
June 2020 16
Neosat Fta
April 2020 8
Stratejik Plan Klavuzu
August 2019 8