Jornada Innovem V7

  • November 2019
  • PDF

This document was uploaded by user and they confirmed that they have the permission to share it. If you are author or own the copyright of this book, please report to us by using this DMCA report form. Report DMCA


Overview

Download & View Jornada Innovem V7 as PDF for free.

More details

  • Words: 1,104
  • Pages: 5
Innovem | autoformació

1/4

De l’experiència a la innovació: L’autoformació 1.- Presentació Experiència i innovació, dos mots clau en tot procés de formació. Tots dos, separadament, tenen un pes específic prou important en formació; però tots dos junts, són motor de millora, d'avenç, de qualitat, en definitiva d'enriquiment professional. Innovem vol ser un punt de trobada de tot el bagatge i el potencial del professorat de formació de persones adultes de Catalunya, del professorat que any rere any, treballa per a millorar el nivell de formació de la ciutadania i que de manera continua i constant, fa servir la seva creativitat i empenta per tirar endavant els diversos grups que es formen en els centres i aules de persones adultes.

2.- Destinataris Professorat de persones adultes de Catalunya, de qualsevol àrea o nivell, que desitja millorar la pràctica docent i compartir idees, experiències, projectes i il·lusions amb la resta de companys interessats en metodologies innovadores per a la formació de persones adultes.

3.- Objectius 

Aprofundir en el desenvolupament de metodologies actives que condueixen a l’aprenentatge autònom i a l’autoformació.



Compartir les inquietuds i les diferents realitats del professorat en Innovem, Innovem?, Innovem!

Innovem | autoformació

2/4

el procés d’incorporació i d’aplicació del sistema d’autoformació. 

Reflexionar a partir de la pròpia experiència i de l’experiència dels companys sobre les estratègies, els instruments i els recursos per al treball a l’aula i als espais d’autoformació.



Generar un procés de millora professional, a través de la pràctica reflexiva, que estimuli el professorat a continuar formant-se i participar en activitats que impulsin innovació en la pràctica docent.

4.- Data i lloc de realització Dimarts, 27 de juny de 2006 Lloc: Hotel Alimara. C/ de Berruguete, 126. Barcelona. Plànol situació: http://www.cett.es/alimarahotel/catala/situacio.htm Accessos: Metro línia 3(verda), parada Mundet Al costat de l'hotel hi ha un espai obert d'aparcament

5.- Programa de la jornada 

9 a 9.30 Recepció i acreditació dels participants.



9.30 Presentació i inauguració de la Jornada. A càrrec del Sr. Josep Francí i Carreté, director general de Formació Professional i Educació Permanent del Departament d’Educació i Universitats.



9.45 a 11 Conferència inaugural: Enfocaments, habilitats i tècniques per a l'alfabetització i la formació de persones adultes a càrrec del Sr. John Comings, professor i investigador de la Harvard Graduate School of Education (HGSE) i director del National Center for the Study of Adult Learning (NCSALL). Cambridge, Massachusets (USA).



11 a 11.30 Pausa-cafè.



11.30 a 12.15 Conferència: L'autonomia de l'aprenent i l'autonomia del formador. De què parlem quan parlem d'autoformació? a càrrec de la Sra. Olga Esteve, professora de la Universitat Pompeu Fabra i membre del projectes Comenius sobre pràctica reflexiva.?????



12.15 a 13.30 Grups de treball*. Presentació d'experiències i aportacions per part del professorat de persones adultes segons nivells d’incorporació i aplicació de la metodologia d’autoformació: Innovem, Innovem?, Innovem!

Innovem | autoformació

3/4

o Nivell 1: Inici o Nivell 2: Continuació o Nivell 3: Aprofundiment 

13.30 a 15.00 Dinar.



15.00 a 16.45 Continuació dels grups de treball.



17.00 a 17.30 Presentació de Conclusions.



17.30 a 18.00 Clausura a càrrec de la Sra. Carme Massa i Solé, subdirectora general del Formació de Persones Adultes.

6.- Dinàmica dels grups de treball* Els grups de treball s’estructuraran en funció de l’experiència i nivell d’interessos que cada professor/a tingui en l’aplicació de la metodologia d’autoformació. Els participants aportaran la seva experiència o idees per tal de compartir i intercanviar estratègies, instruments i models d'organització: 

Grups de treball nivell 1. Per al professorat que desitja aplicar en el centre/aula la metodologia d’autoformació.



Grups de treball nivell 2. Per al professorat que ja ha rebut formació i el centre disposa de la dotació d'equipament i material per aplicar l’autoformació.



Grups de treball nivell 3. Per al professorat que ja treballa amb la metodologia d’autoformació i desitja aprofundir en les diferents estratègies, instruments i organització.

7.- Inscripció Termini d’inscripció: del 22 de maig al 12 de juny de 2006. Atès que les places són limitades l’admissió dels participants es farà d'acord amb l’ordre d’inscripció. Una vegada finalitzat el període d’inscripció es podrà consultar la seva confirmació a través de l’adreça: http://www.xtec.net/fadults/formacio/programa/actfor/assignacio.htm Cal fer la inscripció en el grup de treball en el qual desitgeu participar. Els grups de treball seran reduïts per tal que es pugui aportar i Innovem, Innovem?, Innovem!

Innovem | autoformació

4/4

compartir experiències i establir debat sobre les qüestions que es generin.

8. Exposició Al llarg de tota la jornada hi haurà un espai en el que els participants podran exposar publicacions (llibres, revistes, dossiers...), materials, treballs de l'alumnat, pàgines web, CD Roms, vídeos, fotos... sobre l'ensenyament i l'aprenentatge de la persona adulta. Convidem a tot el professorat a compartir els seus materials en aquesta Jornada. Per a qualsevol aclariment podeu contactar amb: [email protected] o al tel. 93 400 69 00 Ext. 3109 (Iván)

9. Perfil dels ponents John Comings. Investigador, Professor de la Harvard Graduate School of Education (HGSE) i director del National Center for the Study of Adult Learning (NCSALL). Abans d'arribar a la HGSE, va treballar 12 anys com a vicepresident d'Educació Mundial, una entitat sense ànim de lucre. Ha treballat a l'Àsia, l'Àfrica, i el Carib. Als Estats Units, ha desenvolupat el càrrec de director del Centre de Recursos d'Alfabetització Estatal a Massachusetts, ha ajudat en el disseny de programes de formació de formadors, i ha dirigit projectes centrats a millorar l'ensenyament tant de matemàtiques com de salut en programes d'educació d'adults. La seva investigació i publicacions s'han centrat en l'impacte de programes d'alfabetització d’adults i els factors que hi condueixen als Estats Units i als països del Tercer Món. Actualment es centra la seva recerca en els factors que influeixen en el persistent augment dels estudiants d'alfabetització d’adults. Olga Esteve. Professora titular de la Facultat de Traducció i Interpretació de la Universitat Pompeu Fabra. Anteriorment professora d'alemany de l'EOI de Barcelona. Doctora en Ciències de l'Educació, la seva línia principal d'investigació es centra en l'àmbit dels processos d'aprenentatge de llengües estrangeres. Combina la pràctica investigadora amb la pràctica docent com a professora d'alemany/LE. Actualment és coordinadora del projecte d'autoformació de llengües estrangeres i responsable de la unitat de suport a la innovació docent de la Facultat de Traducció de la UPF. Es dedica així mateix a la formació de professorat de LE. En aquest àmbit intenta establir un pont entre teoria, investigació bàsica i pràctica docent. En aquest sentit, i ja des de fa Innovem, Innovem?, Innovem!

Innovem | autoformació

5/4

alguns anys, es dedica a explorar noves maneres d'abordar la formació de professorat de llengües estrangeres.

Innovem, Innovem?, Innovem!

Related Documents

Jornada Innovem V7
November 2019 3
Jornada Innovem V5
November 2019 7
Jornada Innovem V4
November 2019 8
Jornada Innovem V2
November 2019 6
Jornada Innovem V3
November 2019 6
Jornada Innovem V6
November 2019 4