Garantblad Nr3 2009 Screen

  • Uploaded by: Jens Stampe Dahl
  • 0
  • 0
  • May 2020
  • PDF

This document was uploaded by user and they confirmed that they have the permission to share it. If you are author or own the copyright of this book, please report to us by using this DMCA report form. Report DMCA


Overview

Download & View Garantblad Nr3 2009 Screen as PDF for free.

More details

  • Words: 7,391
  • Pages: 16
GarantBladet G a r a n t B l a d e t n r. 3 · 2 0 0 9 · 2 5 . å r g a n g

Garantrabat på Aarhus Teater Læs mere side 8 og 9

Jacob Leth bliver friherre Side 2-3

Sparekassen investerer i fremtiden Side 10

Jacob Leth bliver friherre Vildmanden fra de færøske retssale fandt drømmejobbet i Randers - Jeg ved det ikke. Sådan svarer Sparekassens ordførende direktør, Jacob Leth, på, hvad der skal ske, når han 1. oktober kan skrive forhenværende sparekassedirektør på visitkortet. - Der er flere, der har spurgt mig, om jeg ikke har lagt en plan. Blandt andet min kone. Men mine vilkår i Sparekassen har været så tilfredsstillende, at når sidste arbejdsdag hedder 30. september, så arbejder jeg fuldt og helt til den dag. Egentlig ikke et overraskende udsagn for dem, der kender Jacob Leth. Sparekassen, eller Den Gamle Dame, som han ynder at kalde den, kommer i første række. En enkelt ting har han dog lovet sig selv. - Jeg vil ikke starte med at have en kalender. Jeg opfatter det nemlig ikke som om, at jeg går på pension. Jeg bliver friherre. Det med ikke at have en tætpakket kalender har han ellers ikke prøvet, siden han i 1981 begyndte i Sparekassen som direktionssekretær. - I godhed havde man givet mig tre måneder til at komme ind i tingene uden at have nogle opgaver. Det var frustrerende, fordi man ikke anede, hvad man skulle kaste sig over. Overraskende valg Den dag i dag kan Jacob Leth stadig undre sig over, at han overhovedet blev valgt. Konkurrenterne var nemlig en bank­ uddannet cand.jur og en bankuddannet cand.polit. Selv var han en langhåret og langskægget jurist med et konstitueret

2

sæde som dommer på Færøerne. Skal han gætte, tror han, at en vigtig årsag var, at han sagde, at han ville vælge Sparekassen frem for den stilling som landsdommer, han også var tilbudt.

dem, der mangler. Det kunne da heller ikke være svært, troede jeg naivt.

- Men jeg anede intet om, hvad der foregik i et pengeinstitut.

Den dyreste direktør I den virkelige verden har det dog vist sig at være lidt sværere, men ikke desto mindre har Jacob Leth i den grad holdt, hvad han lovede bestyrelsen, da de ansatte ham.

Det fandt han siden ud af, og derfor kan han godt grine af sig selv, når han fortæller om en nytårsaften i studietiden. Her sagde han nemlig, at der var to jobs, han var meget interesseret i. Direktør i en kreditforening eller sekundært en sparekasse.

- Jeg lovede dem at blive den dyreste direktør, de nogensinde havde haft. Hvilket jo ikke er så svært, det er vel reelt bare at få mere i løn end forgængeren. Men jeg lovede også at aflevere Den Gamle Dame stærkere end da jeg overtog den.

Han havde ekspederet en kreditforenings­ direktør i Magasins sportsafdeling, og her havde han hørt lidt om jobbet, der bestemt lød overkommeligt.

Det sidste krævede dog nogle store ændringer, som han ikke tøver med at kalde det mest markante i sin tid som direktør. Sparekassen var også dengang enormt solid og havde en stor egenkapital, men da Jacob Leth i 1983 overtog det daglige ansvar for driften konstaterede han hurtigt, at Sparekassen ikke tjente penge.

- Og i en sparekasse tager man imod penge fra dem, der har for mange og låner ud til

Jacob Leth i årstal 1946: Født i Holstebro 2. marts 1973: Cand. jur. fra Københavns Universitet 1973: Dommerfuldmægtig ved retten i Sæby 1976: Dommerfuldmægtig ved retten i Torshavn 1977: Retsassessor ved retten i Torshavn 1981: Direktionssekretær i Sparekassen Kronjylland 1983: Underdirektør i Sparekassen Kronjylland 1987: Direktør i Sparekassen Kronjylland 2009: Ordførende direktør i Sparekassen Kronjylland

- Så jeg blev faktisk bange for, hvordan vi skulle stå distancen. Skulle tjene penge Hans løsning lød, at der måtte laves nogle nye afdelinger, så der var flere til at bidrage til indtjeningen. Først ville den militær­ historisk-interesserede Jacob Leth dog have forsyningslinjerne i orden ved at udvide stabene. - Det krævede selvfølgelig lidt at få bestyrelsen med på ideen. Men omvendt kunne de jo dårligt være imod at servicere afdelingerne bedre. Med forsyningslinjerne på plads var det tid til at bygge. Første projekt hed Vestre,

GarantBladet 3 · 2009

der skulle ligge i den vestlige del af Randers. - Det var det sted i Randers, hvor vi havde den mindste markedsandel, og samtidig gav det os mulighed for at følge projektet på tæt hold. Der var jo reelt ingen af os, der vidste præcis, hvordan man skulle gribe sådan noget an. Medarbejderne tvivlede Men succesen udeblev ikke, og de følgende år fik Jacob Leth lov at åbne en ny afdeling om året, og siden gik bestyrelsen med til at udvide med to om året. Fra 1989 til 2003 kom der således 18 nye afdelinger under Den Gamle Dame. Jacob Leth giver ubetinget medarbejderne æren for succesen, selv om der faktisk var en del modvilje mod planerne.

Det store ansvar Medarbejdernes ve og vel vender Jacob Leth gang på gang tilbage til, når han fortæller om sit liv i og med Sparekassen. - Uden dem er Sparekassen intet. Når de tager hjem er der nogle tomme bygninger, flag, computere og forhåbentlig ligger kundernes penge et sted, hvor vi kan finde dem igen. Men ellers er der jo ikke noget. Jeg har også altid følt et stort ansvar for at passe på. For gik det galt, så ville det skade både medarbejderne og deres familier. Derfor har jeg aldrig brugt eller investeret flere penge end jeg var sikker på, at vi altid

Jacob Leth har altid turdet gå sine egne veje og aldrig været en helt almindelig sparekasse- eller bankmand. 30. september siger han farvel til Sparekassen. ville kunne svare enhver sit. Hvis en afdeling blev en fiasko, havde jeg altid sikret mig, at vi havde råd til at lukke den og så videre. Holdt sit ord I en tid hvor overskrifter om bankpakker og finanskrise fylder medierne, er det da også meget tilfredsstillende for Jacob Leth, at han alligevel har holdt sit ord om at aflevere Sparekassen stærkere end da han overtog den. - I hele Sparekassens historie er jeg jo blot en enkelt paragraf, der har fået lov at

Nåede mål for indtjeningen For Jacob Leth har Sparekassens værdier altid været det vigtigste styringsredskab. Men samtidig har det været vigtigt for ham at sikre, at Sparekassen kunne stå imod, når det blev stormvejr. Derfor satte han sig i 1983 et mål for, hvordan den såkaldte basisindtjening skulle udvikle. Det vil sige indtjeningen før kurs­reguleringer, af- og nedskrivninger samt skat. Han har aldrig tidligere fortalt nogen om målene. I 1984 var basisindtjeningen på cirka 35 millioner. Første mål hed 100 millioner kroner. Derefter var målet 150 millioner kroner. Og endelig ville han, inden han stoppede, nå 200 millioner kroner. Alle mål blev nået.

GarantBladet 3 · 2009

forvalte og videreføre værdierne i en periode, og nu bliver det så op til nogle andre. Jeg må sige, at jeg har haft ønskejobbet, der både har været sjovt, spændende og udfordrende. Jeg håber, jeg vil blive husket som en direktør, der skabte gode forhold for både kunder og med­ arbejdere. Så kan jeg ikke forlange mere. Frem til 30. september kan hans sekretær, Kirsten Laursen, fortsat disponere over hans kalender fra mandag morgen klokken 8 til fredag aften klokken 18. - Men derefter skal det være sådan, at hvis vi kommer i tanke om, at vi aldrig har været på Anholt. Så skal det være muligt at tage bilen med det samme og køre. Vi skal ikke vente til i morgen eller planlægge det flere måneder i forvejen. Det glæder jeg mig til.

Reception

- De vil nok nægte det i dag, men jeg havde svært ved at overbevise de daværende medarbejdere om, at det var det rigtige at gøre. Og det ærgrer mig egentlig fortsat, at jeg ikke formåede at forklare det godt nok, selv om jeg føler, at jeg prøvede. Noget af det fantastiske i Sparekassen er så, at på trods af at de ikke var helt sikre på, om det var det rigtige, så kæmpede alle i fælles flok for at gøre det til en succes. Sådan en tåbe skal ikke få lov at køre Sparekassen i sænk, kunne man næsten mærke dem tænke.

30. september fra klokken 12-16 er der afskedsreception for Jacob Leth på Tronholmen 1 i Randers.

3

Ny ordførende direktør udpeget Når Jacob Leth som planlagt stopper 30. september, overlader han stafetten til nuværende direktør Ove Knudsen og Klaus Skjødt, der er udnævnt til ny ordførende direktør. Klaus Skjødt er 44 år og kommer fra en stilling som direktør for Jyske Banks it-udviklingsdivision. Han bor i Silkeborg og har været ansat i Jyske Bank i 24 år, hvor han har bestridt forskellige leder­ poster indenfor eksempelvis produkt- og konceptudvikling samt koncernøkonomi. Han har desuden været medlem af Jyske Banks eksekutiv komite. - Sparekassen Kronjylland er i dag et af Danmarks mest solide pengeinstitutter, og det er vi sikre på, at den nye direktion også er garant for, at vi fortsat vil være, sagde bestyrelsesformand Jørgen B. Nielsen i forbindelse med udpegelsen af Klaus Skjødt.

Nye pengesedler Den nye 50er er allerede i omløb, og inden udgangen af maj 2011 vil samtlige danske pengesedler være på gaden i en ny udgave og dermed endnu sværere at forfalske.

44-årige Klaus Skjødt kommer fra en stilling som it-direktør og medlem af eksekutiv komiteen i Jyske Bank.

Sparekassens halvårsresultat Ved deadline på GarantBladet var Sparekassens halvårsresultat endnu ikke offentliggjort, men du kan finde det på sparkron.dk.

Sedlerne er designet af kunstneren Karin Birgitte Lund og har motiver af danske broer og oldtidsfund. På 50eren er det eksempelvis Sallingsundbroen og Skarpsallingkarret. Alle danske pengesedler fra 1945 og frem er dog fortsat gyldige.

Flere kontoudtog 1. november træder en ny lov om såkaldte betalingstjenester i kraft. Den er lavet for at give større gennemsigtighed for blandt andet kunder i pengeinstitutter. Det er primært en række tekniske og interne ændringer, der er tale om, men du vil som kunde mærke loven ved, at du fremover skal have en kontooversigt senest en måned efter, der er sket en bevægelse på din konto. For nogle vil det betyde, at de fremover får langt flere kontooversigter end i dag, hvor de kommer, når der har været 30 bevægelser – dog minimum én gang om året. Hvis du har netbank, har du automatisk en kontooversigt, hvor alle bevægelser konstant bliver opdateret. Inden 1. november vil alle kunder desuden modtage en besked om, at der er sket nogle ændringer i deres aftaler som følge af lovændringen. Da der udelukkende er tale om ændringer til fordel for dig som kunde skal det ikke varsles, og du vil stort set ikke opleve nogen forskel fra i dag.

4

GarantBladet 3 · 2009

Ta´ Sparekassen med verden rundt Når kufferten er pakket og kursen sat mod et fjernt rejsemål, så er der flere ting, der er værd at huske på De fleste pakker, uden at blinke med øjnene, passet ned i bagagen. Og fremmed valuta er heller ikke fremmed snak for de fleste. - Men det kan også være en rigtig god idé at have et ekstra kreditkort med på rejsen, siger kunderådgiver Krishan S. Larsen. Han er rådgiver for Christina Nyvang, som har sikret sig med et ekstra Visa­ Dankort til sin rejse til Kina. Hvis hun mister det ene af sine kort, har hun et andet, hvis de altså opbevares hver for sig. MasterCard med rejseforsikring En anden oplagt mulighed er at få et MasterCard, som også kan bruges overalt i verden. Her kan der vælges mellem forskellige typer – også med indbygget rejse­forsikring.

- Hvis man er ung og stadigvæk bor hjemme ved sine forældre, kan det i mange tilfælde godt betale sig at få et MasterCard Guld. Det koster et årligt beløb i gebyr, men til gengæld får man en udvidet rejseforsikring oveni, siger administrationschef Leif Knudsen. Ungdomsforsikring sikrer på rejsen Hvis du derimod er flyttet hjemmefra, har du sikkert allerede en indboforsikring. Igennem Sparekassen kan du slå to fluer med ét smæk: - Unge under 30 år kan købe en ungdomsforsikring, som udover at dække indbo og ansvar har en indbygget verdensrejsedækning. Det er en billig og utrolig attraktiv forsikring, som har en god dækning for unge mennesker, mener Leif Knudsen. Er du i tvivl om, hvordan du bedst er forberedt på rejsen, så kontakt din rådgiver i Sparekassen Kronjylland.

Mobilbank eller mobilnøgle? Tjek din netbank på mobiltelefonen. Det bliver meget snart virkelighed for Sparekassen Kronjyllands kunder. Med mobilbank kan du nemt og effektivt overføre penge, tjekke saldo og betale regninger – også  når du er ude at rejse. Med en mobilnøgle kan du bruge din netbank via en computer – ligegyldigt hvor du befinder dig i verden. Det eneste, du behøver, er en computer og din mobiltelefon. Du modtager en engangsnøgle på en sms før en transaktion.

Er uheldet ude eller bliver du syg Skal du rejse længere væk end EU, anbefaler Sparekassen, at du tegner en rejseforsikring. Her er hverken det gule sygesikringsbevis eller det blå EU-sygesikringsbevis nok til at sikre dig.

Eventyret venter i Kina De fleste unge mennesker over 18 år har et dankort i pungen. Det har Christina selvfølgelig også, men når hun om ganske kort tid stiger ombord i flyet med kurs mod Kina, har hun garderet sig med et ekstra kort fra Sparekassen Kronjylland.

netbank og holde øje med min konto. På den måde kommer det nok ikke til at føles som om, jeg er så langt væk, siger Christina, som også vil bruge sin computer til gratis internettelefoni, når hun skal ringe hjem til familien.

- Det er simpelthen for at sikre mig selv, hvis jeg nu skulle miste det ene, siger Christina Nyvang.

Læring gennem leg Opholdet i storbyen Changzhou cirka 160 kilometer fra Shanghai er kommet op at stå via FocusChina Consulting, der skaber kontakter og forretnings­ forbindelser mellem Danmark og Kina. Der venter formentligt de danske studerende et kulturchok, hvad angår måden at omgås børnene på i institutionerne.

Går på nettet fra Østen Sammen med 16 andre pædagog­ studerende fra Århus og Randers skal Christina Nyvang tilbringe 3. semester i praktik i en børneinstitution i det store land mod øst. Opholdet er betalt hjemme­ fra, SU’en tikker stadigvæk ind på kontoen, men et ophold i et andet land kræver lidt ekstra planlægning. Også hvad angår økonomien. - Jeg har lidt kinesisk valuta med hjemmefra, og så tager jeg min bærbare computer med til Kina. Så kan jeg nemt komme på

GarantBladet 3 · 2009

- Vi har fået at vide, at de ikke er vant til at lege. Det håber jeg, at jeg kan være med til at indføre, siger Christina og fortsætter: - Jeg tror, at jeg bliver kastet ud i ting, som jeg aldrig ville prøve herhjemme. Og det glæder jeg mig helt vildt til.

21-årige Christina Nyvang drømmer om at blive pædagog, men hun vil også gerne ud at opleve verden. Nu tager hun fem måneder til Kina, hvor hun skal arbejde i en børnehave. Med sig har hun ikke bare ét kreditkort men to. For en sikkerheds skyld.

5

Investeringsklumme af Hans mikkelsen

Korte og lange markedsrenter Denne klumme beskriver, hvilke faktorer der påvirker renteniveauet for korte og lange markedsrenter. Der er taget udgangspunkt i renteudviklingen det seneste år for at anskueliggøre ændringer i markedsrenterne ud fra en praktisk synsvinkel, sammenholdt med de faktorer der har påvirket renten.

Markedsrenten – prisen på penge Renten kan defineres som prisen på penge. Markedsrenten er dynamisk, og renten handles på alverdens børser. Der er næsten altid en ændring i prisen, altså renten, fra dagen i forvejen. Den ene af de to store interessenter på børserne er obligationsudstederne, der direkte eller indirekte varetager låntagerens interesse i at betale den lavest mulige rente for lån af penge. I Danmark er realkreditinstitutterne gode eksempler herpå. Den anden store interessent er investorerne, der optræder som udlåner af penge. De har omvendt interesse i at opnå en høj rente på deres investeringer. De to parters interesser mødes, og på den baggrund dannes en markedsrente.

her i august måned 2009. X-aksen viser løbetiden og Y-aksen viser, hvilken rente løbetiden handles til. Således handles eks. den 1-årige markedsrente til omkring to procent her i august 2009. Vi tager udgangspunkt i swaprenterne, da de danske realkreditinstitutters obligationsudstedelser herunder rentetilpasningslån prissættes efter swaprenterne. I perioder med god likviditet handles renterne på rentetilpasningslån oftest under swaprenterne, og i perioder med mangel på likviditet handles renterne oftest over swaprenterne.

På globalt plan har man mulighed for, både som investor og låntager at foretage en investering eller finansiering i enten korte eller lange markedsrenter. I denne situation afgøres valget, uanset om man er den ene eller anden part, af det aktuelle renteniveau på de forskellige løbetider, sammenholdt med ens risikoprofil og forventninger til den fremtidige rentedannelse.

Udviklingen i korte og lange swaprenter Ser vi på rentekurven fra sommeren 2008 ser vi, at de korte markedsrenter er højere end de lange markedsrenter. Den to-årige og 10-årige rente kan aflæses til cirka 5,75 procent og 5,25 procent. Således har vi i sommeren 2008 en faldende rentekurve. I perioder med en relativ stram pengepolitik er en sådan rentekurve sandsynlig. Det var tilfældet, da ECB og Nationalbanken overraskede markedet ved igen at hæve den korte styringsrente.

Swaprenterne Er der så forskel på at vælge kort eller lang markedsrente? Grafen viser rentekurven for swaprenterne i sommeren 2008 og den aktuelle swaprentekurve

Den senere finanskrise i efteråret 2008 var ikke forventet af hverken ECB eller markedet, hvilket stramningen bevidner. Markant stigende olie- og råvarer-priser udløste frygt for større lønkrav hos

Grafen viser rentekurven for swaprenterne i sommeren 2008 og august 2009

6

arbejdstagerne og en uhensigtsmæssig høj inflation. En faldende rentekurve afspejler også, at markedsdeltagerne har en forventning om, at de korte officielle styringsrenter vil falde igen på længere sigt, og at inflationen og risikoen herfor er af midlertidig karakter. Kaster vi et blik på den aktuelle rentekurve, er markedsrenterne faldet markant i forhold til sidste år. Vi kan aflæse den to-årige rente til cirka 2,25 procent og den 10-årige rente til fire procent. Rente­ kurven er nu normal og stigende med løbetiden. Finanskrisen og den nuværende økonomiske situation har medført massive pengepolitiske lempelser fra ECB og Nationalbanken. Den korte markedsrente er trukket med ned p.g.a. de mange rentesænkninger fra centralbankerne. Den lange markeds­ rente er højere og afspejler usikkerheden om den fremtidige økonomiske udvikling og inflationsudvikling. Den meget ekspansive penge-finanspolitik kan på sigt give stigende inflation. Rentekurven udtrykker forventning om en stigende styringsrente. Markedsrenter i Danmark For et land som Danmark med egen valuta er valutakurspolitikken særdeles vigtig i bestræbelsen på at have stabile markedsrenter. Danmark har siden 1982 ført fastkurspolitik overfor Euroland. Det tages for givet, at Danmark fører en samfundsøkonomisk politik, der sikrer en stabil og lav inflation. Den danske rente ligger marginalt over renten i Euroland. Såfremt de finansielle markeder mister tilliden til fastkurspolitikken vil markedsrenterne stige. Derfor er det vigtigt, at dansk økonomi er sundere end økonomien i Euroland.

GarantBladet 3 · 2009

§

Har du styr på din

pension?

Skattereformen kan få stor betydning for din pensionsordning. Eller dine pensions­ ordninger, hvis du har flere. - Skattereformen medfører en række radikale ændringer på pensionsområdet. De ændrede regler kan få store konsekvenser for dine pensionsordninger fra 2010, men til gengæld giver det også nogle muligheder her i 2009, som du med fordel kan udnytte, siger pensionschef i Sparekassen Kronjylland, Bodil Nielsen.



Indbetal ekstra på din ratepension



Betal ekstra til ratepension En af de muligheder, du har, er at indbetale ekstra på din ratepension. Hvis du tjener mere end 377.000 kroner i 2009, kan du overveje at indbetale mere i år. Næste år rammes pensionen af et loft på 100.000 kroner. Det gælder alle ratepensioner; både arbejdsgiverordninger og private. Undtaget er dog 30 procent reglen for selvstændige erhvervsdrivende. - 2009 er således sidste mulighed for at indbetale mere end 100.000 kroner med fuldt fradrag. Men pas på overgangs­ reglerne. De er lavet, så man ikke kan spekulere i store fradrag i 2009 uden at have en indbetalingsaftale i forvejen. Har du allerede private pensionsaftaler med samlet indbetaling over 100.000 kroner, bør disse ændres, råder Bodil Nielsen og understreger, at overgangsreglerne kræver rådgivning Fyld op på pensionen – eventuelt med din SP Har du en kapitalpension og betaler du mellemskat i 2009, bør du overveje at

GarantBladet 3 · 2009

Den nye skattereform træder i kraft næste år, men ”Forårspakke 2.0” giver dig allerede her i efteråret mulighed for at optimere din pensionsopsparing indbetale det maksimale beløb på 46.000 kroner i år. Mellemskatten forsvinder næste år, og det betyder, at fradragsværdien falder fra cirka 44 procent til cirka 37 procent, fordi du fremover kun har fradrag i bundskatten.

Personskat og pensionsopsparing – de vigtigste punkter i skattereformen: • Bundskatten nedsættes med 1,5 procent i 2010 • Sundhedsbidrag sammenlægges gradvist med bundskat og er fuldt sammenlagt i 2019. • Mellemskatten på 6 procent afskaffes fra 1. januar 2010 • Grænsen for topskat øges til 389.900 kroner efter arbejdsmarkedsbidrag (AMB) i 2010 og til 409.100 kroner efter AMB i 2011 • Skatteloftet nedsættes fra 59 procent til 51,5 procent fra 1. januar 2010, efter AMB og kirkeskat • Beskæftigelsesfradraget øges fra 4,25 procent til 5,6 procent, dog maksimalt 17.900 kroner • Der indføres et loft på 100.000 kroner pr. år for indbetaling til ratepension og ophørende livrente • Fradragsværdien falder, da skatteværdien af den sidst tjente krone nedsættes og grænsen for topskat forhøjes • Grænsen for seneste udbetaling af kapitalpension forlænges med fem år • Kapital- og ratepension kan oprettes efter det fyldte 60 år • Udligningsskat – regler endnu ikke fastlagt

- Det samme gælder i øvrigt dine SP-penge. Hvis du ikke allerede har bestemt, hvad pengene skal bruges til, bør du overveje at sætte dem ind på din pensions­ordning. Det giver især stor fordel, hvis du betaler topskat i år, for beløbet er fradragsberettiget i topskatten, siger Bodil Nielsen.













Sæt SP ind på din pensionsordning

Vær pensionsmæssigt toptunet til 2010 Pensionsopsparing er med skattereformen ikke længere et effektivt instrument til at flytte indkomst ud i fremtiden for at undgå skat.

Fyld op på din kapitalpension

- Det er bestemt stadig attraktivt at spare op til sin tredje alder, men det kan være, at pensionsindbetalingerne skal finjusteres for at få mest ud af de nye regler. Skal du betale topskat i 2010, bør du for eksempel spare op på en ratepension for at udnytte den store fradragsværdi på 52 procent. Betaler du ikke topskat, er kapitalpension derimod det bedste valg, fordi den altid senere kan overflyttes til ratepension eller livrente. Kapitalpension er dermed den mest fleksible opsparingsform til pension, siger Bodil Nielsen og understreger, at du under alle omstændigheder bør tage din rådgiver i Sparekassen med på råd for at sikre den mest optimale løsning for din personlige opsparing.

Pas på 100.000 kroner loftet

7

Foto: per morten abrahamsen

Aarhus Teater – oppe i årene, men moderne Aarhus Teater er ikke et nyt og moderne teater. Det er til gengæld et gammelt og moderne teater. For mens byg­ ningens smukke æstetik er fredet og stort set ser ud som da den blev bygget i slutningen af 1800-tallet, så er det, der sker indenfor murene, super moderne. Ja, der er naturligvis fortsat plads til det klassiske teater og de klassiske stykker, men der er også plads til at udfordre det normale og være helt fremme i udviklingen. Det var Hack Kampmann, der oprindeligt tegnede teatret, som ligger med front

8

mod Bispetorvet og dermed Aarhus Domkirke. Det spektakulære rum, der indeholder Store Scene, er lavet, så det både giver publikum og skuespillere en fantastisk oplevelse af intensitet, selv om der kan være over 800 mennesker i salen. Ved opførelsen kunne der faktisk være cirka 1.000 publikummer, men i forbindelse med en renovering blev der lavet lidt ekstra benplads. Ny direktion Teatret har for nylig ansat en ny direktion, der består af Henning Kærsgaard og Stefan Larsson. Førstnævnte tager sig af økonomien og organisationen, mens Stefan Larsson bliver ansvarlig for den kunstneriske del.

Fem faste scener • Store Scene med plads til mere end 800 publikummer. • Scala med plads til 285 • Studio og Stiklingen er fleksible scenerum, hvor der er plads til mellem 80 og 100 publikummer • Desuden er der en lille cabaretscene i Scala Foyer • Udover de faste scener bliver nogle af teatrets mange andre rum og sale også indimellem brugt til teater eller andre forestillinger

Netop i forhold til det kunstneriske har Aarhus Teater gennem årene skilt sig ud og været markante både i forhold til at lave moderne og klassisk teater, men også i forhold til at trække andre genrer indenfor de gamle murer.

GarantBladet 3 · 2009

20 procent rabat på Aarhus Teater Sparekassen er ny hovedsponsor Aarhus Teater er anerkendt som et af landets bedste teatre, og fremover kan du som 5+ og 20+ garant få 20 procent rabat på teatrets egne produktioner, hvilket er langt de fleste. Årsagen til din rabat er, at Sparekassen er blevet hovedsponsor for Aarhus Teater. - Det har længe været et ønske at få en attraktiv kultursamarbejdspartner i Århus, og nu lykkedes det så at få et samarbejde med den i vores øjne allermest attraktive, fortæller direktør Ove Knudsen. Han glæder sig samtidig over, at det nu er muligt at tilbyde garanterne rabat på kulturoplevelser pænt spredt udover det kronjyske, da aftalen supplerer de lignende

i Randers med Værket og i Viborg med Tinghallen. Aftalen med Aarhus Teater rummer udover garantrabatten en række andre muligheder for både Sparekassen og teatret. Ved offentliggørelsen udtrykte Aarhus Teaters direktør, Henning Kærsgaard, da også stor glæde over det nye samarbejde. - Vi er særdeles glade for, at Sparekassen Kronjylland med den nye hovedsponsoraftale aktivt bakker op om kulturen og ser frem til et levende og frugtbart samarbejde i løbet af de kommende tre år. Sparekassen Kronjylland og Aarhus Teater er begge vigtige aktører i Østjylland, og derfor matcher vi hinanden rigtigt fint.

Arrangementer i sæsonen 2009/2010 med garantrabat Hvad:

Hvor:

Hvornår:

Sylfiden

Store Scene

Spiller nu og frem til 26. september

Darwins Testamente

Studio

4. september til 3. oktober

Undskyld gamle, hvor finder jeg tiden, kærligheden og den galskab, der smitter? Scala

16. oktober til 14. november

Det gyldne kompas 2

Store Scene

13. november til 22. december

Et dukkehjem og Noras sønner

Scala

29. januar til 13. marts

Mesteren og Margarita

Store Scene

10. februar til 6. marts

Fremtidens historie

Studie

31. marts til 1. maj

Teaterkoncert Bob Dylan

Store Scene

14. maj til 19. juni

Du får rabat på din billet ved at vise dit garantkort, når du køber din billet i teatrets billetsalg.

GarantBladet 3 · 2009

9

Sparekassens ni nye elever: Bagerst fra venstre: Anders N. Haug, 22 år, Randers City – Camilla B. Iversen, 19 år, Kristrup – Cecilie Eybye, 22 år, Århus City – Katrine F. Sørensen, 21 år, Nordre Kristian Hougaard-Andersen, 21 år, Auning. Forrest fra venstre: Maria R. Klok Pedersen, 21 år, Spentrup – Stine Slumstrup, 22 år, Egå – Maggie Maria Hougaard, 19 år, Vestre – Pernille M. Nielsen, 20 år, Skejby Center

Sparekassen investerer i fremtiden Ni finanselever og fire finanstrainees er netop begyndt i Sparekassen Kronjylland. Med deres valg af uddannelse er de med til at sikre fremtiden for Sparekassen.

Mange pengeinstitutter sadler om og optager færre finanselever end tidligere. Den kurs er Sparekassen Kronjylland så langt fra enig i: Sparekassen Kronjylland fortsætter med at uddanne elever. - Jeg mener, at vi som branche er forpligtiget til at uddanne de unge mennesker, så der også fremover er folk nok i sektoren. Sparekassen vil altid investere i uddannelse, siger personalechef Henning Stensgaard, som netop har taget imod ni nye finans­ elever. Elev eller finansøkonom? Udover eleverne ansætter Sparekassen hvert år en håndfuld finanstrainees, som kommer med en teoretisk ballast fra uddannelsen til finansøkonom. I år er ansat fire nye trainees, som på lige fod med finanseleverne er tilknyttet en afdeling. - I Sparekassen ønsker vi en kombination af de to uddannelser. Vi ser finansøkonom­ uddannelsen som et supplement, for vi vil altid holde fast i elevuddannelsen. Det har vi rigtig god erfaring med, og de unge mennesker er tilsyneladende glade for

10

uddannelsen, siger personalechef Henning Steensgaard. Både finanselever og finansøkonomer har gode fremtidsmuligheder i Sparekassen Kronjylland. Der venter spændende karrieremuligheder som først og fremmest kunderådgiver og på et senere tidspunkt som for eksempel investeringsrådgiver eller erhvervsrådgiver. Massiv efteruddannelse Sparekassen Kronjylland har konstant mange medarbejdere igennem forskellige uddannelsesforløb: Finanseleverne er tilknyttet finansuddannelsen, finans­ økonomerne tager traineeuddannelsen og en del rådgivere er på efteruddannelse, fx akademiuddannelsen i finansiel rådgivning, ejendomsmæglerfag og HD 1. og 2. del. - Vi yder en professionel rådgivning, og vores medarbejdere skal hele tiden være ajour med ny lovgivning og nye produkter. Vi vægter derfor efteruddannelse utroligt højt, og vi opfordrer direkte samtlige medarbejdere til at deltage på relevante kursusforløb, siger Henning Stensgaard

Nye trainees Udover de ni elever har fire finans­ trainees også netop haft deres første arbejdsdag i Sparekassen:

Anda Nikolaj Rosing Grenå afdeling

Nynne Foged Dronningborg

Anette Als Århus Nord

Jannie Sandberg Pedersen Randers City

GarantBladet 3 · 2009

Oplev 200 korsangere og 70 musikere Domkirkerne i Århus og Viborg samt Sct. Mortens Kirke i Randers lægger rum til Hvordan lyder 200 korstemmer i en kirke? Det svar kan du få enten i Århus, Viborg eller Randers, når 200 korsangere og 70 musikere opfører Brahms ”Ein Deutsches Requiem”.

Julekoncert i Randers Oslo Gospel Choir har solgt millioner af plader og fyldt koncertsale, haller og meget andet i det nordlige Europa. 4. december gæster de Randers for at give en julekoncert, der både byder på enestående musikalitet og et iøjnefaldende show. For at sikre vores garanter den optimale oplevelse har vi reserveret en del af de bedste pladser netop til jer. Og så sælger vi dem oven i købet til en særlig attraktiv garantpris. Koret giver blot fire koncerter i Danmark i år, og her er Randers altså udvalgt. Oslo Gospel Choir blev skabt i 1988 og har blandt andet turneret med Sissel Kyrkjebø, og faktisk kan de også bryste sig af at være dem, der solgte flest plader i Norge i 1990erne. Så det er absolut topklasse, du kan opleve i Elro Arena Randers 4. december.

Hvad: Julekoncert med Oslo Gospel Choir Hvor: Elro Arena Randers Hvornår: Fredag 4. december Hvem: 5+ og 20+ garanter Hvor meget: 200 kroner pr. billet i bedste kategori (normalprisen er 275 kroner plus gebyr)

GarantBladet 3 · 2009

Koncerten er et spændende samarbejde mellem Århus Amatørsymfoni­ orkester med dirigent Erwin Chmiel i spidsen samt fire lokale kor, Randers Bykor, Lystrup Koret, Viby Koret og Viborg Kammerkor. Derudover vil sopranen Kristine Becker Lund og barytonen Lars Thodberg Bertelsen bidrage som solister. Alene spillestederne giver løfter om en særlig oplevelse. Kirkerum giver nemlig en helt særlig akustik, og det gør Århus Domkirke, Viborg Domkirke og Sct. Mortens Kirke helt sikkert også 3., 4. og 8. november, når de lægger hus til de tre koncerter. Sparekassen Kronjylland har støttet initiativet ved blandt andet at formidle billetterne via Sparekassens afdelinger. Det kommer også dig som garant til gode, da vi giver garantrabat på op til 100 billetter pr. koncert. Hvad: Korkoncert Hvor og hvornår: Århus Domkirke 3. november klokken 20 Viborg Domkirke 4. november klokken 20 Sct. Mortens Kirke i Randers 8. november klokken 16 Hvem og hvor meget: 5+ og 20+ garanter: 75 kroner Øvrige voksne: 120 kroner Unge under 18 år: 80 kroner

11

Tag med på ski og kom i godt selskab I 2010 går Sparekassens garantskitur til Alba i Italien, tæt på et af verdens bedste skiområder. Naturligvis skal vi stå på ski. Nogle gør det fra liften åbner og kommer ikke hjem, før det er strengt nødvendigt. Andre tager sig tid til at sove længe og nyder en kop varm chokolade eller to på en af restauranterne. Uanset om du hører til den ene eller anden kategori, bliver der rig lejlighed til at dele hinandens oplevelser, høre om dagens fjollede styrt og om nye gode ruter rundt i terrænet. Vi mødes, lærer hinanden at kende og nyder et uhøjtidelige samvær. Garantskituren går til Alba, en lille by syv minutters kørsel fra Canazei. Vi skal rejse med Winther Rejser og indkvarteres på Hotel Miramonti. Om Hotel Miramonti Miramonti ligger lige overfor kabineliften i Alba. Et godt hotel med gode opholdsmuligheder, og en af dalens hyggeligste

barer ”La Teneta” ligger i kælderen. Miramonti har gode nyere værelser alle med bad og toilet og næsten alle med balkon. I kælderen findes der også sauna og tyrkisk bad, som gæsterne frit kan benytte. Ophold er med ”Mutti” Teresas gode og italienske køkkenkunst; morgenbuffet og til aften tre-retters menu med stor salatbar. En gang om ugen er der traditionel ”Ladino” candlelight middag. Hvad: Syv dage på ski Hvor: Alba og Canazei, Italien Hvornår: Lørdag 23. januar til lørdag 30. januar 2010 Hvor meget: Pris pr. person inkl. halvpension og liftkort. Fly*: 7.475 kroner Kør-selv: 5.100 kroner Enkeltværelsestillæg: 500 kroner *Fly fra Billund eller Kastrup

Skønne Celle lyser ved juletid Fortsat pladser på Sparekassens traditionelle juletur

Pop og kammermusik løfter løvfaldet HUSH og Randers Kammerorkester giver en eksklusiv koncert for Sparekassens garanter Løvfaldet afsluttes normalt med, at bladene, løvet, falder af deres gren. Som garant har du mulighed for at opleve et akkompagnement til løvfaldet, når Randers Kammerorkester og HUSH giver en fantastisk koncert kun for garanter. Popduoen HUSH har blandt andet fået en guldplade for solgte albums, og når Dorte Gerlachs fabelagtige stemme kombineres med de eminente musikere i Randers Kammerorkester, kan det kun blive godt. Randers Kammerorkester er landskendte for at bryde grænserne mellem musikalske genrer og har en lethed, der måske ikke umiddelbart forbindes med et kammerorkester.

Tidligere har København og Hamburg været destinationerne for Sparekassens årlige juletur. I år er det så den mindre tyske by Celle, der er målet. Men mindre betyder bestemt ikke mindre interessant. Byen har således en gammel og romantisk bymidte, der ved juletid kommer til at fremstå helt unik med masser af lys og summen fra julemarkederne. Celle byder kort sagt på alt det, en rigtig juletur skal byde på. God mad, god julestemning og gode omgivelser. Hvad: Juletur til Celle Hvornår: 27. til 30. november Hvem: 5+ og 20+ garanter Hvor meget: 3.295 kroner pr. person inklusiv alle måltider. (Tillæg for enkeltværelse på 450 kroner) Opsamling i Randers og på Viby Torv.

Hvad: Løvfaldskoncert Hvor og hvornår: 9. oktober på Værket i Randers Hvem: 5+ og 20+ garanter Hvor meget: 50 kroner Teknisk arrangør: Grenaa Rejser

12

GarantBladet 3 · 2009

Eksklusiv tur til København Eventyrernes Klub, Skuespilhuset og Arken, men også Nauntofte, Stenz og Terman Foto: Signe Baadsgaard

En tur til København er måske ikke i sig selv noget særligt, men når besøg bag ellers lukkede døre og fascinerende guider bliver lagt på, så bliver det i den grad noget særligt; og det er lige præcis, hvad denne garanttur er. Besøget i hovedstaden begynder således i Eventyrernes Klub i Nyhavn. Normalt er det udelukkende forbeholdt medlemmerne at komme inden for disse døre, men i et samarbejde med Jens Nauntofte har vi skaffet os adgang. Jens Nauntofte, eventyr og fortællinger Det er også i Eventyrernes Klub, vi nyder dagens frokost, og så vil den fabelagtige fortæller Jens Nauntofte, som de fleste vil Hvad: Kulturtur til København Hvornår: Fredag 23. oktober til søndag 25. oktober Hvem: 5+ og 20+ garanter Hvor meget: 4.250 kroner pr. person i dobbeltværelse.

(Tillæg for enkeltværelse på 900 kroner). Teknisk rejsearrangør: Ans Rejser

GarantBladet 3 · 2009

kende som journalist på Danmarks Radio, give prøver på sin fortællekunst. Om aftenen skal vi igen ind bag lukkede døre, når der er rundtur i det nye Skuespilhus på programmet. Det er også her, at vi spiser aftensmaden, inden vi skal se forestillingen Richard III. Billetterne er naturligvis i den bedste kategori.

alle drømmene, du drømte”. Maria Stenz vil fortælle og underholde et par timer, inden vi vender mod Nyhavn, hvor vi skal nyde en hyggelig middag.

Natten tilbringer vi på det fire-stjernede Hotel Phoenix, der ligger tæt på Nyhavn og Kongens Nytorv. Kunst for alle Lørdag er der lidt tid om formiddagen, inden vi mødes til fælles frokost. Efter den går turen til kunstmuseet Arken, hvor der er en særudstilling med Oluf Høst. Kender du ikke meget til ham eller kunst i øvrigt, er der ingen grund til at fortvivle. Museums­ direktør Finn Terman Frederiksen fra Randers Kunstmuseum er nemlig med som guide. En guide, der både vil give masser af interessant viden til kendere og ikke-kendere af dansk kunst. Efter Arken tager vi til Teatret ved Sorte Hest, hvor Maria Stenz er kunstnerisk leder. Mange vil dog også kende hende for sangene ”Goddag og farvel” samt ”Hvor er

Læs mere om det, vi skal opleve: Eventyrernes klub: www.adventurersclub.dk Jens Nauntofte: www.jensnauntofte.dk Skuespilhuset: www.skuespilhus.dk Teatret ved Sorte Hest: www.teatretvedsortehest.dk

13

Skotsk jagt på Estruplund I det nordlige Djursland er der et rigt dyreliv. Det giver naturligvis også gode forhold for områdets jægere, og nu kan Sparekassen faktisk tilbyde dig som garant og jæger en spændende jagtdag ved Estruplund Gods. Det bliver en rigtig skotsk dag, hvor der står rough shooting på plakaten det meste af dagen med et andetræk som afslutning. Undervejs skulle der blandt andet gerne være fasaner, duer, agerhøns, bekkasiner, snepper, harer, ræve, krik- og gråænder. Vi har allieret os med Scotsport Jagt & Event, der har stor erfaring med at arrangere jagter.

De vil dele de op til 16 deltagere op i to hold under jagten, hvilket gerne skulle sikre alle en god oplevelse. Undervejs vil der naturligvis også være både morgenmad og frokost. Hvad: Garantjagt Hvor: Estruplund på Norddjursland Hvornår: 19. november fra klokken 9 til 18 Hvem: 5+ og 20+ garanter Hvor meget: 1.750 kroner inklusiv jagt og mad. (Hvis du ønsker at få et stykke vildt med hjem skal dette købes særskilt af konsortiet.)

Chris Minh Doky gæster Randers

Stand up med Anden og Thomas Hartmann Oplev komikerne bytte jokes

Jazz i verdensklasse Internationale musikkritikere anser ham for at være blandt verdens 10 bedste jazzbassister, om det er sandt, kan du selv få et indblik i, når Chris Minh Doky 22. september gæster Randers sammen med andre store navne som Dave Weckl, Dean Brown og George Whitty. Allerede som seks-årig mestrede Chris Minh Doky de store klassiske klaverstykker, og faktisk var det først som 16-årig, at han inspireret af Miles Davis albummet ”My Funny Valentine” kastede sig over jazzen og den akustiske bas, der siden er blevet hans kendetegn. Ordet verdensklasse bliver ofte brugt i flæng om danskere, der har klaret sig bare nogenlunde i udlandet, men i dette tilfælde er det lige før, at det er en underdrivelse.

Den ene bliver jævnligt benævnt Danmarks sjoveste komiker, mens den anden næsten ligeså ofte bliver fremhævet af kollegerne som den, der skriver de bedste jokes. Nu krydser Anders Matthesen og Thomas Hartmann klinger på scenen, og som garant har du mulighed for at få rabat på billetten til deres show i Randers. Det er ikke et helt almindeligt stand up-show. De to komikere overskrider nemlig deres egne grænser ganske kraftigt, når de leger bytte bytte købmand og lader kollegaen skrive deres show. Det kan kun blive sjovt. Hvad: Stand up – Bytte bytte købmand Hvor: Fritidscentret, Vestergade 15, 8900 Randers C Hvornår: Torsdag 8. oktober Hvor meget: 5+, 20+ og UngGarant: 225 kroner Øvrige: 295 kroner

Hvad: Koncert med Chris Minh Doky Hvor: Fritidscentret, Vestergade 15, 8900 Randers C Hvornår: Tirsdag 22. september Hvem og hvor meget: 5+, 20+ og UngGarant: A-billet: 215 kroner – B-billet: 150 kroner Øvrige: A-billet: 285 kroner – B-billet: 250 kroner

14

GarantBladet 3 · 2009

Få et elektronisk nyhedsbrev

Husk Sparekassens dag i Djurs Sommerland

Gode tilbud om billige billetter, aktuelle historier fra Sparekassen og opdatering på renteændringer. Det er blot tre eksempler på, hvad Sparekassens elektroniske nyhedsbrev kan indeholde.

20. september er det kun Sparekassens kunder, der kan komme i Djurs Sommerland. Du kan købe din billet i en af vores afdelinger eller via sparkron.dk, det koster denne dag blot 50 kroner at komme ind og prøve Piraten, Karlos Taxi og alle de andre forlystelser.

Du kan tilmelde dig på sparkron.dk/nyhedsbrev.

Husk garantrabatten

Hvad: Djurs Sommerland

Som 5+ og 20+ garant kan du få rabat en række steder. Udover den nye aftale med Aarhus Teater kan du også få rabat på Værket i Randers og i Tinghallen i Viborg. Desuden er der rabat på Fjordcentret i Voer, Randers Kunstmuseum, Tante Olga i Randers og hos Randers Kammerorkester. Du skal blot bruge dit garantkort for at få rabat på din billet.

Hvornår: 20. september Hvem: Sparekassens kunder Hvor meget: 50 kroner per person. Børn under tre år kommer gratis ind, men skal have en billet. (Det skal i øvrigt bemærkes, at du også skal købe billet, selv om du har årskort, da Djurs Sommerland har besluttet, at de ikke gælder denne dag.) Billetter kan købes i Sparekassens afdelinger og via sparkron.dk fra 1. august.

Arrangementsoversigt

Tilmeld dig på www.sparkron.dk

GARANTBLADET NR. 3 – 2009 / ARRANGEMENTER FOR GARANTER: 14. september er der lodtrækning på arrangementer med for mange tilmeldte. Herefter vil ledige pladser blive udbudt efter først til mølle princippet. Arrange­ ments­nr. Titel

Type

Hvornår

Hvor

Pris

Hvem kan deltage

Tilmeldingsfrist

5+/20+ garanter Øvrige: Alle

18. september

1

Chris Minh Doky

Koncert

22. september

Fritidscentret i Randers

Garantpris A-billetter 215 kroner B-billetter 150 kroner Øvrige A-billetter 285 kroner B-billetter 220 kroner

2

Bytte Bytte Købmand

Show

8. oktober

Fritidscentret i Randers

Garantpris 225 kroner Øvrige 295 kroner

Garantpris: 5+/20+ garanter Øvrige: Alle

6. oktober

3

Juletur til Celle

Garantrejse

27. november – 30. november

Tyskland

3.295 kroner Enkelt­værelsestillæg 450 kroner

5+/20+ garanter

23. oktober

4

Kultur-tur

Garantweekend

23.-25. oktober København

4.250 kroner Enkelværelse-tillæg 900 kroner

5+/20+ garanter

9. oktober

5

Korkoncert

Koncert

3. november

Århus Domkirke

Garantpris 75 kroner Øvrige 120 kroner

Garantpris: 5+/20+ garanter Øvrige: Alle

29. oktober

6

Korkoncert

Koncert

4. november

Viborg Domkirke

Garantpris 75 kroner Øvrige 120 kroner

Garantpris: 5+/20+ garanter Øvrige: Alle

29. oktober

7

Korkoncert

Koncert

8. november

Sct. Mortens Kirke

Garantpris 75 kroner Øvrige 120 kroner

Garantpris: 5+/20+ garanter Øvrige: Alle

29. oktober

8

Jagtdag

Jagtarrangement

19. november

Godset Estruplund

1750 kroner

5+/20+ garanter

19. oktober

9

Løvfaldskoncert Randers

Koncert

9. oktober

Værket Randers

50 kroner

5+/20+ garanter

28. september

10

Julekoncert

Gospel

4. december

Elro Arena Randers

Garantpris 200 kroner Øvrige 275 kroner

Garantpris: 5+/20+ garanter Øvrige: Alle

27. november

11

Skitur

Garantrejse

23. januar 30. januar

Italien

Fly 7.475 kroner Kør-selv 5.100 kroner Enkeltværelse-tillæg 500 kroner

5+/20+ garanter

16. november

GarantBladet 3 · 2009

15

ID-nummer 42502, Sparekassen Kronjylland, Tronholmen 1, 8960 Randers SØ

GarantBladet 3 · 2009 Vindere af krydsordet i GarantBladet nr. 2/2009:

Vinderne offentliggøres i næste nummer af GarantBladet

1. PRÆMIE: 3 flasker vin – Anni B. Rasmussen, Randers SØ 2. PRÆMIE: 2 flasker vin – Else M. Nielsen, Randers NØ 3. PRÆMIE: 1 flaske vin – Aksel I. Andersen, 8800 Viborg

Krydsordet er indsendt af: Navn:

Krydsordsløsning:

Adresse:

bandbulle

LØSNING PÅ  KRYDSORD: Sidste frist for indsendelse er 1.november

Titel:

Navn

CPR-nummer

Telefon-nummer

Adresse

Garant 5+ 20+

Kontonummer, som betalingen skal hæves på:

Antal øvrige garanter, som deltager: Navne på øvrige deltagende garanter

Adresse

CPR-nummer

5+ 20+

1.

Redaktion: Jan Salling (ansvarshavende) Karin Rask Johannsen Foto: Kaj Grosen, Kissen Møller Hansen (side 3), Jørn Moesgård as (forsideillustration) Repro/Tryk: PrinfoDjurs, 86 48 36 33

2.

Oplag: 27.000 stk.

3.

Udgiveradresse: Sparekassen Kronjylland Kommunikationsafdelingen Tronholmen 1 8960 Randers SØ Tlf.: 89 12 24 00 e-mail: [email protected]

Jeg ønsker også at tilmelde mig arrangement nr.

Titel:

Antal øvrige garanter, som deltager: Navne på øvrige deltagende garanter

Adresse

CPR-nummer

5+ 20+

1. 2. 3.

Jeg ønsker også at tilmelde mig arrangement nr.

Titel:

Antal øvrige garanter, som deltager: Navne på øvrige deltagende garanter

Adresse

CPR-nummer

5+ 20+

1. 2. 3.

øvrige oplysninger:

Sendes til: Sparekassen Kronjylland . Tronholmen 1 . 8960 Randers SØ – eller indleveres i nærmeste afdeling. Du kan også tilmelde dig på www.sparkron.dk

Eftertryk: Tilladt med kildeangivelse. Bladet sendes i ét eksemplar til hver garant-husstand. Bladet er adresseret til den garant, hvis fornavn kommer først i alfabetet. Det er desværre ikke teknisk muligt at adressere til alle garanter i husstanden. Næste blad udkommer i december 2009.

VARENUMMER 50-62.33

Jeg ønsker at tilmelde mig arrangement nr.

»

Related Documents

Restaurang Nr3
November 2019 9
Wonderland Nr3
May 2020 15
Screen
June 2020 23
Screen
June 2020 20

More Documents from ""

October 2019 6
October 2019 10
June 2020 7