És un projecte desenrotllat en el marc del Pla Avanza, finançat mitjançant el Programa “Internet en l’aula” i impulsat a través d’un conveni de col•laboració entre l’entitat pública empresarial red.es, el Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç, el Ministeri d’Educació, Política Social i Esport i les comunitats autònomes. El projecte naix per a oferir i difondre continguts digitals educatius de qualitat, que atenen les necessitats didàctiques i pedagògiques que el professorat requerix. A més, estan organitzats d’acord amb el currículum oficial, de manera que puguen ser utilitzats amb facilitat per la comunitat educativa.
Agrega és una federació de reposadors de continguts educatius digitals, en la qual docents, alumnat o famílies poden cercar, visualitzar i descarregar material educatiu digital. L’objectiu d’Agrega és facilitar a la comunitat educativa una eina útil per a integrar les tecnologies de la informació i la comunicació en l’aula. Es podrà accedir a qualsevol contingut, des de qualsevol lloc, utilitzant diversos criteris de cerca.
Esquemes rítmics: Esta Seqüència Didàctica pretén que l’usuari manipule o interactue en el concepte rítmic tant de manera individual com en grup.
Discriminació de sons: Educació Primària/ Primer Cicle/Educació Artística.
En Agrega trobem un cercador potent que ens permet l’accés als continguts educatius de manera fàcil i ràpida. S’hi podran resseguir continguts educatius de qualsevol comunitat autònoma, en diverses llengües, descarregar-los i utilitzar-los en l’aula sense processos d’instal•lació complicats.
continguts educatius
accessibilitat
En l’elaboració dels continguts s’utilitza un model de producció en el qual participa activament la comunitat educativa. El material que es pot trobar en Agrega està organitzat curricularment, de manera que puga ser utilitzat en l’ensenyament reglat no universitari, i al mateix temps permet ser utilitzat i adaptat, en els termes de la llicència “Reconeixement-No comercial - Compartir igual - Espanya” de Creative Commons, per qualsevol persona de qualsevol comunitat autònoma, perquè estan editats en castellà, català, euskera, gallec, valencià i anglès. Els continguts s’ajusten a les directrius d’accessibilitat de la iniciativa W3C amb un grau de compatibilitat “Doble A”, en què prima la incorporació de solucions que facen millorar l’atenció a les necessitats específiques de suport educatiu, i també totes les consideracions que puguen permetre la consecució dels objectius educatius.
Cada reposador de la federació Agrega disposa d’un portal web i d’un gestor de continguts. Eixes eines estan disponibles en xarxa i en mode local, i fan possible la creació de continguts educatius digitals d’acord amb estàndards de catalogació (LOM-ES, perfil en espanyol de la norma internacional LOM) i empaquetats perquè es puguen compartir dins la comunitat educativa, amb eines senzilles. La plataforma tecnològica Agrega està disponible amb llicència de programari de fonts obertes, GNU-GPL, i disponible a la participació d’administracions públiques, empreses, universitats, grups de R+D+i i usuaris i desenrotlladors d’este tipus de tecnologies. Agrega s’adapta a les necessitats educatives.
eines de recerca
Ric amb els acudits: ESO/Segon cicle/ Educació per a la ciutadania.
Tots els continguts digitals educatius d’Agrega estan organitzats curricularment, segons els blocs de continguts establits per a cada assignatura i curs per la Llei orgànica d’educació. Es cobrixen així les etapes d’infantil, primària, ESO i batxillerat, la formació professional, els ensenyaments artístics i l’ensenyança oficial d’idiomes.
Tecnologies de la Informació i la Comunicació
+
Comunitat educativa
=
Comença l’experiència…
aporta a l’educació localitzar i visualitzar
beneficis per al docent
beneficis per a l’educació
És ben senzill localitzar i visualitzar material adaptat al currículum educatiu. Permet realitzar una adaptació de material en possibilitar la creació, modificació i reutilització dels objectes d’aprenentatge, i facilita l’atenció a la diversitat del nostre alumnat.
La comunitat educativa pot compartir continguts de manera senzilla i d’acord amb estàndards reconeguts, i integrar-se en xarxes de coneixement internacionals, fet que permetrà enriquir la tasca docent.
context educatiu
beneficis per a l’alumnat
comunitat educativa
Els continguts digitals educatius poden experimentar-se en l’aula per mitjà d’eines de comunicació i suports atractius que facen augmentar la motivació. També poden utilitzar-se fora de l’aula, i esdevindre així una eina d’ajuda a les tasques escolars, adequada també per a donar suport a l’alumnat que tinga ritmes d’aprenentatge diferents.
Els fonemes del francés: Ensenyança Oficial d’idiomes/Francés/Nivell bàsic.
Els texts instructius: Educació Primària/ Primer cicle/Llengua Castellana i Literatura.
El treball: Educació Primària/Tercer cicle/ Educació per a la ciutadania.
Cerca, compartix i participa en www.proyectoagrega.es
és un projecte desenrotllat en el marc del Pla Avanza finançat mitjançant el Programa “Internet en l’aula” i impulsat a través d’un conveni de col•laboració entre l’entitat pública empresarial red.es, el Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç, el Ministeri d’Educació, Política Social i Esport i les Comunitats Autònomes.