Experimentul Zaica.doc

  • Uploaded by: Marius AF
  • 0
  • 0
  • April 2020
  • PDF

This document was uploaded by user and they confirmed that they have the permission to share it. If you are author or own the copyright of this book, please report to us by using this DMCA report form. Report DMCA


Overview

Download & View Experimentul Zaica.doc as PDF for free.

More details

  • Words: 7,653
  • Pages: 15
EXPERIMENTUL ZAICA Nota: Raspunsurile de mai jos sunt extrase din cartea "Experimentul Zaica" de Daniela Alexandrescu, Irina Nicolau si Ciprian Voicila, Editura Meridiane, Bucuresti 2000.

Economie înseamna sa nu mai cheltuim din salariu, ca sa-l punem la C.E.C. Cheltuim numai din ciubucul, care ni-l da seful. (7 ani) Ce sunt amprentele?

Dorel Zaica este un pictor, profesor de desen la Liceul "Nicolae Tonitza", Bucuresti. El a inventat fel de fel de întrebari pentru a stimula creativitatea copiilor, încercând sa-i scape de formalismele tipice gândirii adultilor. Asta-i si partea frumoasa la copii, ca la întrebarea "Mamifer mare si gri?" nu raspund ca adultii, automat, "Elefant"! Trebuie subliniat faptul ca multe din întrebari au fost puse în perioada comunismului (respectivii au acum circa 30 de ani), asa ca daca sunteti nascuti dupa anul 1975, probabil ca nu veti gusta acele raspunsuri, pentru ca daca nu ati trait perioada respectiva în mod constient, este imposibil sa o conceptualizati! Selectionarea raspunsurilor din acest document este o actiune subiectiva, dupa gustul meu. Daca v-a trezit interesul, cititi întreaga carte, care mai cuprinde si alte lucruri interesante! Ce sunt drogurile? Drogurile sunt niste plante pe care le usuca gangsterii si le iau ca pe niste medicamente, care ii amortizeaza, sa nu-si mai recunoasca faptele. (14 ani) Ce este bucuria? Bucurie e când un om sade la coada si ii spune un om, ca nu e nimic si el vede ca este ceva înauntru. (7 ani)

Amprentele e când punem mana pe o clanta si ramân degetele acolo si le gaseste militia. (8 ani) Ce este politica? Politica este când mai multi oameni se întâlnesc si vorbesc foarte mult. (8 ani) Politica e un fel de spionaj. (12 ani) Ce este revelionul? Revelion înseamna, când unul se duce la altul, manânca, bea si se îmbata. (7 ani) Tovarasul Nicolae Ceausescu vorbeste la revelion la televizor, ca sa dea noroc cu oamenii de la servici. (6 ani) Tovarasul Nicolae Ceausescu, vorbeste la revelion la televizor, fiindca când raguseste el , trebuie sa tragem artificii peste cap. (7 ani) Ce este sufletul? Suflet e când îti pune mama prajituri pe farfurie si ii lasi prajituri si lu ala mic. (8 ani) Sufletul are o forma de inima. (8 ani) Ce este tristetea?

Ce este hotarârea? Hotarârea e când tovarasul Nicolae Ceausescuvrea sa mearga în alta tara sivorbeste la telefon cu tara aia si le spune ca vine. (7 ani)

Tristete înseamna când un om vine la altul si bea mult. (7 ani) Ce este rabdarea?

Ce înseamna lupta politica? Nicolae Ceausescu, de cate ori iesea de la Doftana lua comunisti cu el si cauta sa inerveze pe hitleristi, ca sa plece. (10 ani)

Rabdarea este când un om se duce la macelarie si trebuie sa mai stea. (7 ani)

Ce este rascoala?

Ce este recensamântul animalelor?

Rascoala înseamna, când parintii nostri nu gasesc bani si atunci rascolesc ca sa gaseasca. (8 ani)

Recensamântul animalelor foloseste ca sa stie tara cate vite sunt si daca mor la un cutremur sa stim sa muncim în locul lor. (9 ani)

Ce este economia?

De ce se bat potcoave cailor?

Calului i se bat potcoave, pentru ca potcoavele sunt mai usoare decât calul si ele merg mai repede decât calul. (8 ani) La cal se pune potcoave, sa nu cada calul pe spate, atunci când pune frâna, calul se întepeneste în potcoave. (9 ani) La cal se pune potcoave ca sa tropaie pe strada, ca daca nu tropaieste nu e cal. (7 ani)

drum se aseaza pe aripa berzei si se odihnesc. Pasarile când pleaca asa departe îsi iau mâncare la ele intr-o sacose. Înainte de a zbura, mai stau o luna, doua, sa se odihneasca. (7 ani) Cum se înteleg pasarile sau animalele intre ele, daca noi, oamenii, vorbim si de multe ori nu ne întelegem? Pasarile sau animalele vin unele lânga altele si vorbesc în soapta si noua ne spune numai "miau". (10 ani)

Ce este respectul? Respect înseamna sa te scoli si sa stea babele pe scaun. (9 ani) Ce este libertatea?

Pestii se înteleg intre ei ca fac anumite borborosoase, cu gura si se înteleg. (8 ani) Pestii se înteleg prin semne, mama lor ii învata alfabetul de aripioare. (8 ani)

Libertatea este când se învoieste duminica de la servici. (6 ani) Cum au ajuns pisicile niste animale de casa? Ce este statul? Statul e aia care vând gaini slabe, ca la tarani gasim gaini grase. (10 ani) Statul e un om de la militie. (7 ani)

Oamenii de stiinta au luat tigri si au înfiintat din ei pisici, ca pisicile sunt folositoare oamenilor, iar tigrii sunt rai. (6 ani) Cum stiu cei de la televizor ca mâine va fi vreme urata sau frumoasa?

La tarani castravetii si rosiile sunt mai bune. La stat sunt mai rele, ca statu mai sta, mai se culca, mai vine câteodata, si dupa aia iar sta. (8 ani)

Omul de la televizor stie ca mâine ploua, ca are un bilet si citeste. Biletul i l-a scris mama lui. (6 ani)

Statul e un om, care comanda ce sa dea la Alimentara. (7 ani)

Daca pamântul se învârteste, cum de nu cadem de pe el?

Ce înseamna cuvântul "modern"?

Nu se învârteste decât Pamântul, asfaltul nu se învârteste. (6 ani)

Modern e când vezi ceva frumos si e scump si n-ai bani. (7 ani)

Pamântul este rotund. Noi nu cadem de pe el, pentru ca strazile sunt drepte, ele nu sunt rotunde. (8 ani)

Cum se face o carte?

Pamântul are forma rotunda, noi nu cadem de pe el, ca noi nu mergem acolo, unde se face el rotund. (7 ani)

Prima data scriitorul scrie cartea pe un carnetel. Apoi se face o sedinta si vorbesc daca sunt bune poeziile si le duce la tipografie si le tipareste. (12 ani)

De ce se învârte Pamântul?

Cum se face parfumul?

Pamântul se învârte ca sa aiba toate tarile Pamânt. El când se învârte da Pamânt la toate tarile. (7 ani)

Parfumul se face din apa, dop si din parfum. (5 ani)

Cum se face pasta de dinti?

Cum rezista pasarile calatoare sa zboare, zi si noapte, mii de kilometri? Rândunicile când pleaca în tarile calde, pe

Pasta de dinti se face dintr-un praf, care se gaseste la un capat al lumii si când lucreaza, nimeni nu stie cum face, nici nevasta la oamenii care lucreaza.

Ce este si la ce foloseste scheletul? De ce barbatii nu poarta cercei? Barbatii nu au voie sa poarte cercei, doar femeile au voie sa poarte cercei, ca asa vrea militia. Militia nu vrea ca barbatii sa fie frumosi ca femeile. (7 ani)

Scheletul ajuta la înmultirea stiintei. (10 ani) Scheletul foloseste la ai mari, din a sasea, ca sa stie din ce e format omul. Ce este acela un secret?

Ce este eclipsa? Eclipsa înseamna lipsa. (12 ani)

Secretul este atunci când nu trebuie sa stie militia. (6 ani)

Ce este timpul?

Secretul este un om, care ii spune secretar de partid. (6 ani)

Timpul este o vreme care trece tot timpul. (5 ani)

Ce sunt farfuriile zburatoare?

Ce sunt buruienile? Buruienile sunt niste plante folositoare doar lor. (12 ani)

Farfuriile zburatoare sunt niste masini, care se fac la fierarie si le pune si calculare, ca sa mearga în sus si în jos. Ele se fac în America, ca acolo sunt planete, la noi nu sunt planete. (8 ani)

Ce este acela un testament? Ce este zâmbetul? Testament este când la capitalisti moare unul si lasa averea la copii. La noi nu este testament pentru ca nu are ce sa lase omul. (11 ani) Ce este Biblia? Biblia este o carte lasata de Dumnezeu, ca sa se afle despre viitor. în ea scrie ca vor fi doua razboaie mondiale si amândoua vor fi câstigate de catre romani si chiar asa s-a si întâmplat.

A zâmbi înseamna sa razi parca în gândul tau. (8 ani) A zâmbi este când niste oameni rad cu gura închisa, ca sa nu deranjeze oamenii de la bloc. (7 ani) Ce sunt somnambulii?

(11 ani)

Somnambulii sunt oameni care au fost în alte tari si au mâncat carne de animale, care se cocoata peste tot si nu cad deloc. (11 ani)

Ce este plopul?

Somnambulii nu cad de pe acoperis, ca au boala simtului. (7 ani)

Plopul este o vietuitoare din lemn. (7 ani) Ce este ambitia?

Somnambulii au o boala, care nu-i lasa sa cada de pe acoperis. Microbii astia le da echilibru. Când somnambulii vin intr-o parte, microbii fug în cealalta parte si asa mereu. (13 ani)

Ambitia în viata înseamna sa fi egoist. (10 ani) Ce este comunismul? Dar capitalismul? Ce este acela un adolescent? Adolescent înseamna un copil matur (10 ani) Ce este secunda? Secunda este formata din linii mici cat microbii. (10 ani)

A construi comunismul înseamna sa construim o societatea civilizata. A construi capitalismul înseamna sa te porti ca un vagabond. (13 ani) In capitalism preturile la alimente si la alte obiecte sunt mult mai scumpe decât la noi în tara. Salariile în capitalism sunt mizerabile si oamenii traiesc de azi pe mâine. Muncitorii în Occident cer mereu ca sa li se

mareasca saloriul cat îl au muncitorii de la noi din tara. Muncitorii stau în niste cocioabe, cu o fereastra, sau poate doua, dar ar vrea sa stea la bloc, cum stau muncitorii nostri. în capitalism oamenii strâng bani si la salariu întâi ia un copil pantaloni, apoi la alt salariu ia celalalt copil. Ei se împrumuta de bani, pentru mâncare, cu câteva zile înainte de salariu, de la capitalisti. (13 ani) Ce este aceea o familie? Un neam strâns la un loc si care zice unul la altul neamule si care stau în aceeasi curte, se numeste familie. (6 ani) Familia este ca daca pleaca tata în alta tara si mama pleaca la servici noi ne ducem la alta familie si ne este frica acasa. (6 ani)

Ce este apa minerala? Apa minerala înseamna o apa acidoasa. (7 ani) Ce este injectia? Injectia foloseste ca sa moara microbii. Serul ala are în el otrava de microbi. Serul se duce la tot roiul de microbi, ei zic ca aia e carne si manânca si moare. (8 ani) Lichidul la injectie e otravicios, ca sa-i omoare pe microbi. (6 ani) Ii baga injectia la popou si la om si la microb si pe el îl omoara, ca e mai mic. (7 ani) Ce este acela un minister?

Ce înseamna sa fi nemuritor? Nemuritor e când sunt doi banditi si trage cu pistolul, unul moare si celalalt ramâne în picioare nemuritor. (7 ani) La ce foloseste steagul? Steagul foloseste, ca atunci când veneau turcii peste noi, ei nu stiau peste ce tara veneau si atunci noi le aratam steagul si dupa aia ei stiau. (7 ani)

Minister înseamna, ca sa te duci acolo sa te razbuni. (9 ani) Minister este o încapere mare unde se aduna toti ministrii ca sa faca sedinte pentru a îmbunatati cartierul lor. (9 ani) Ministerul este o fabrica care face bete. (7 ani) Minister înseamna când scrie ceva si se duce la alt om si omul asa îl trimite la alt om. (8 ani) Ce este ministrul?

De ce ne spalam cu sapun? Noi ne spalam, ca sa dam sapun în ochi la microbi. (5 ani) Ce sunt lacrimile?

Ministru e un om care sta pe scaun si le spune la altii sa faca cerere. (7 ani) Ministru e un om care a învatat zece clase si s-a dus la serviciul de ministrii. (8 ani)

Lacrimile sunt facute din mare, de-aia sunt ele sarate. (7 ani) Câti ani tine copilaria? Lacrimile sunt, când creierul da un moment de gândire, el transpira si transpiratia iese prin ochi. (11 ani) Ce este partidul? Partidul este niste oameni care il ajuta pe tovarasul Nicolae Ceausescu, sa se duca în alte tari. (8 ani) Ce este sifonul? Sifonul este o apa cu picatele. (7 ani)

Copiii traiesc 35 de ani, oamenii tineri 25 si batrânii în 5 ani mor. (8 ani) Copilaria tine cel mai mult, ca doresti tu tot timpul sa te faci mare. (9 ani) Copilaria tine 5 ani si dupa aia vine scoala. (6 ani) Copilaria tine 20 de ani si dupa aia începe sa îmbatrâneasca copiii si batrânetea este pana la 88 de ani, dupa 88 de ani vine 89 si trebuie sa

mori. (7 ani)

Servici e un om care sta si semneaza condica, sau sta ca sa bea o cafea. (7 ani)

Ce este luxul? Daca vezi o femeie luxoasa, înseamna ca era lustruita. (7 ani) Lux înseamna când cumperi un scaun si cumperi si un fotoliu, si poate vrei sa cumperi si un studio. (7 ani)

Ce este inima? Inima e o carne care sta pe sufletul oamenilor, ca sa traiasca oamenii cu suflet. (7 ani) Ce este igiena?

Ce sunt taranii? Taranii sunt oameni saraci, care nu au ce sa manânce si vorbesc pe alta limba, pe taraneste. (8 ani) Taranii sunt aceia care se ocupa si cu agricultura. (8 ani) Taranii sunt oameni care le-a dat Cuza Pamânt. în al Doilea Razboi Mondial, ei mai vroiau Pamânt, ca s-a farâmitat la bombe. (10 ani) Taranii sunt oamenii de la tara care n-au iaurt si noi când mergem la tara, le ducem iaurt, cascaval si brânza. (7 ani) Tarani înseamna un om care vrea sa faca buletin în Bucuresti. (8 ani)

Igiena este când vin neamurile si vede ce curat e în casa. (7 ani) Igiena înseamna un tovaras curat. (9 ani) Ce este ceata? Ceata este un abur care vine din cer, ca acolo este prea mult si nu mai poate. (7 ani) Ceata e o lumina îndesata, prin care omul nu poate vedea. (9 ani) Ceata e un întuneric luminos. (5 ani) Ceata e când îngheata vântul. (7 ani) Ceata e un cer care vine pe Pamânt. (7 ani)

Ce este talentul? Ce este raia? Talentul este o mândrie a creierului. (12 ani)

Raia este un animal mic, care se tine dupa noi. (8 ani)

Ce este arta? Ce este sapunul? Cum se face? Arta înseamna mileuri nationale, cani nationale si care nu poti sa le reprosezi nimica. (8 ani) Ce sunt vecinii? Vecinii sunt niste oameni care stau la un loc si când nu au malai, ei se împrumuta. (7 ani)

Sapunul este facut din alunecus, din otrava si îl coloreaza cu acuarela. (10 ani) Sapunul se face din mai multi clabuci, la un loc. (6 ani) Ce este cerul?

Vecinii sunt niste oameni, care tatal meu si mama mea se împrieteneaza, ca sa-i dea o suta de lei. (8 ani)

Cerul are doua feluri de nori, aia care merg noaptea se numesc noptari si aia care merg ziua, se numesc ziotari. (5 ani)

Ce este setea?

Cerul umbla pe sus si se rotunjeste. (7 ani)

Setea înseamna când tu vezi ci-co în orrras si vrei sa bei si mama nu-ti da, ca dupa aia nu are bani de mâncare. (7 ani) (Uitam repede, nu?) Ce este acela un serviciu?

Ce sunt microbii? Microbii sunt niste viermisori, sta la masea, manânca, se satura si poorma iese afara, se aseaza pe trotoar si când trec oameni le intra lor în gura. (7 ani)

Microbii sunt niste gândacei mici de tot, ei suunt ascunsi pe la aprozar. Ei vede ca ai cumparat cartofi, sare pe cartofi si daca nu-l speli pe cartof, tu mori. (7 ani) Microbii intra înauntru la om si acolo lasa fel de fel de murdarii, ca ei sunt murdari pe picioare si îl îmbolnaveste pe om. (7 ani)

Melcii care au casa au facut economie, nu au mâncat cartofi, au mâncat numai flori si cu timpul si-au facut casa. (7 ani) Cum stie sugativa sa suga cerneala? Sugativa suge, ca ea nu e ca hârtia, apasata tare, ea e formata cu bubulite intre ele. (9 ani)

Ce este ceaiul? Cum pot vedea pisicile noaptea? Ceaiul se face din multe bobite si liniute, care le gasim intr-un pom. (6 ani) Ceaiul se face din taitei de ceai. (5 ani) Cum lumineaza licuricii? Licuricii au un pic de par si gaz si piticii ii dau foc si se aprinde. Licuricii nu mor, ei lumineaza pana când se termina focul si le creste par si piticii iar dau foc. (10 ani) Licuricii iau ciobulete de glob, de la pomul de iarna, care le arunca oamenii si se împodobesc si de-aia ei stralucesc. (7 ani)

Pisicile pot vedea noaptea, ca are ochii de fosfor. (6 ani) Pisicile au o linie pe ochi, ziua si linia se îngrase si seara se face ochiul plin de linia asta si vede foarte bine. (6 ani) Cum de este bradul verde tot timpul? Bradul are cel mai mult organism si calciu si de-aia e verde mereu. (12 ani) Bradul e verde tot timpul, ca el nu se mai termina de verde ce e. (9 ani)

Licuricii pot lumina, ca ei sunt o parte dintr-o stea, când moare un om cade o stea si din steaua aia se formeaza licurici. (10 ani)

Cum arata stelele?

Licuricii sunt mici, au o lampa si vin la oamenii care viseaza si se uita la ei, cu lampa, ca sa vada ce viseaza. (7 ani)

Cum facem noi sa tinem minte?

Licuricii au o lanterna mica si ne-o baga în ochi, ca sa nu-i cunoastem. (6 ani) Licuricii, ca el se duce la un televizor si când începe televizorul sa lumineze, el ia un pic de lumina. (7 ani)

Stelele sunt bleu si sunt din colt în colt.

Creierul imprima tot ce gesticulam noi cu buzele, si asa e memoria. (11 ani) Poezia trece prin vene, prin toate vasele capitulare si ajunge în creier. (12 ani) De ce le-a crescut girafelor gatul atât de lung?

De ce au casa unii melci si altii nu? Unii melci au casa, iar altii nu, ca de prin anul 1800, can au aparut canalele, facute de oameni în orase, unii melci s-au debarasat de case si asa au ramas pentru totdeauna, sa traiasca prin canale, ceilalti traiesc prin gradini si livezi. (12 ani) Unii melci au casa si altii nu, pentru ca unii manânca tencuiala si îsi fac casa, altii nu suporta tencuiala si ramân fara casa. (12 ani)

a.. Pe vremuri, la mosiile împaratilor si regilor, oamenii legau gatul la girafe cu o ata, de o balustrada si se punea un pietroi, care cântarea o tona. Ei i s-a format gatul lung. Celelalte girafe s-au nascut din girafa asta la fel. b.. Dar ce aveau cu girafa aia de o chinuiau în halul ala? c.. Girafa asta era pedepsita, ca nu

muncea la unele munci agricole. (7 ani) De ce ziua soarele e galben, iar dimineata si seara e rosu? Pe cer e un dracusor, care are jar colorat, când e ziua pune pe soare jar galben, când e seara pune pe soare jar rosu. (6 ani)

Copiii serbeaza ziua, când ii cumpara mama lui bomboane. (6 ani) Oamenii îsi serbeaza ziua pentru ca le este foame. (7 ani) De ce îsi fac oamenii cadouri? Oamenii îsi fac cadouri, ca sa nu fie nesimtiti. (7 ani)

Soarele se schimba la culoare, ca sa mai vezi si alt soare. (5 ani) De ce e întotdeauna îmbracat mirele în negru si mireasa în alb? Mirele e îmbracat în negru, ca asa e legea, asa a spus tovarasul Nicolae Ceausescu. (6 ani) De ce exista obiceiul ca cei mici când sunt botezati sa fie bagati de preot în cazanul cu apa? Copiii mici, când se boteaza, ii baga în cazanul cu apa, ca asa a zis tovarasul Nicolae Ceausescu si sa nu-l suparam. (8 ani)

De ce au prajiturile diferite modele si nu exista un singur model, acela de prajitura? Prajiturile le fac frumoase, cofetaresele, ca sa mai zica lumea ca merita cat costa. (8 ani) De ce da dirijorul din mâini, cu un bat, când dirijeaza? Dirijorul da din mâini, ca sa arate ducerea sunetului. (11 ani) Dirijorul are un bat în mana, ca e urat sa arate cu degetul, la ala care cânta cu contrabasul ca sa vada cum merge simfonia. (10 ani)

De ce au cruce pe spate unii paianjeni? Unii paianjeni au cruce, ca ei sunt popa la paianjeni. (7 ani) De ce au camilele cocoase? Cocoasele la camile le folosesc, ca sa punem noi poseta acolo. (6 ani) Camilele au cocoase ca sa le mai prelungeasca viata. (6 ani)

De ce nu vorbesc toti oamenii din lume aceeasi limba? Daca ar vorbi toti oamenii din lume aceeasi limba s-ar încurca strazile, toti s-ar duce în tara unde este mai bine. (7 ani) Oamenii vorbesc limbi diferite, ca în alta parte, tovarasa de romana ii învata englezeasca. (7 ani)

Camila intr-o cocoase are apa si în alta mâncare. (6 ani)

De ce viziteaza conducatorul tarii noastre alte tari?

De ce când ne lovim vedem, uneori, stele verzi?

Noi nu vizitam alte tari, tovarasul Nicolae Ceausescu viziteaza pe presedinti, ca sa vorbeasca de-ale presedintilor. (7 ani)

Când ne lovim, sângele se învineteste, vine asa la ochi si vedem stele verzi. (11 ani) De ce nu învata carte toti copiii acasa si trebuie sa vina neaparat la scoala?

Tovarasul Nicolae Ceausescu nu poate sa stea pe loc, ca el sta cu multi oameni pe lânga el si se îngramadesc multi oameni peste el si el merge peste tot atunci ca sa se aeriseasca. (8 ani)

Copiii învata la scoala si nu acasa, ca acasa nu au directoare. (8 ani)

De ce noi orasenii nu avem atâtea modele pe haine, cum au taranii?

De ce îsi serbeaza oamenii ziua?

Noi orasenii nu avem atâtea modele pe haine, cum au taranii, pentru ca noi

avem service si taranii, când au cules porumbul, nu mai au ce face si fac modele pe haine. (7 ani) De ce visam noi?

Ce se vede si cum se vede din avion? a.. Eu când am zburat cu avionul, am vazut cum conducea partidul tarile noastre.

Visele sunt ca sa poti sa dormi. Ca ochii vad mereu ceva în fata ochilor si atunci si noaptea ei vrea sa vada ceva în fata ochilor. (7 ani)

b.. Si cum arata partidul, daca tot l-ai vazut?

Visele sunt, ca atunci când îti moare tataia sa îl mai vezi. (7 ani)

c.. Partidul era cu o sapca în cap. (7 ani) :o))

Noi visam ca sa nu ne plictisim noaptea. (7 ani)

Putem afla adresa lui Mos Gerila?

De ce doar unele flori miros frumos? Floarea miroase frumos, ca vine albina si ii ia mierea si sa-i ramâna macar mirosul. (8 ani) De ce gaina nu zboara pe sus, ca celelalte pasari? Gaina nu zboara pe sus ca celelalte pasari, pentru ca-i e frica sa nu scape oul, când ii vine sa-l faca. (10 ani)

Mos Gerila e bucuria copilului, casa lui e la teatru, ca acolo se mascheaza. El acolo se aranjeaza. El vine la noi acasa, prin grija partidului. (11 ani) :o)) Pe unde tot zboara avioanele, unde se tot duc, toata noaptea si noaptea? Avioanele merg în Germania, la munte, la mare si la Breaza. (5 ani) Foloseste la ceva boxul?

De ce unii oameni doneaza sânge? Oamenii care au calorii grase, probabil ca astia sunt oameni grasi, doneaza sânge la aia care le curge sânge din nas. (7 ani) De ce are laptele culoarea alba si nu ca iarba, verde?

Boxul e bun, ca atunci când vine razboiul ii trage lu ala, cu tunul, un pumn si nu mai poate trage. (6 ani) Ce culoare are apa? Apa are din toate culorile cate un pic, cate un pic si laptele are numai culoarea alb. (7 ani)

Laptele are culoarea alba, ca omul nu manânca, daca vaca face o prostie asa de mare sa faca laptele albastru sau vede. (7 ani)

Apa are culoarea alb slab, nu este ca laptele alb gras. (7 ani)

Vaca face laptele alb, ca iarna, când nu are iarba, manânca hârtie. (7 ani)

Apa are culoarea lucioasa. (9 ani)

Apa are culoarea sticloasa. (8 ani)

La ce folosesc sprâncenele? De ce alearga sângele prin corpul nostru si nu sta pe loc? Sângele umbla prin corp, ca sa ii prinda pe microbi si sa ii înece.(6 ani) De ce ne iubim atât de mult tara? Noi ne iubim tara, ca tovarasul Nicolae Ceausescu ne da tot ce vrem: alimente, apa, dulciuri si caiete. (7 ani) :o))

Sprâncenele folosesc ca sa tina fruntea sus, sa nu-i vina fruntea pe ochi. (6 ani) Chiar nu le este frica deloc pompierilor de foc? Pompierii nu se ard ca au doua perechi de haine pe ei si ei mai au curaj si cizme. (6 ani) Ce manânca pomul, de creste uneori mai înalt

decât casa? Omul nu creste asa de mare, când bea apa, ca el da apa afara din el. Pomul creste asa de mare, când bea apa, ca el nu face pipi. (7 ani)

Numai cei incredinciosi pot sa-l fotografieze pe Bau-bau, ca nu le e frica de el, eu nu pot sa ma uit. (11 ani) De unde vine obiceiul sa spunem ca trebuie udata încaltamintea sau haina noua?

La ce foloseste guma de mestecat? Ciunga de mestecat e buna, ca atuncea când noi poftim la ceva si nu putem sa mâncam, pentru ca nu avem, mama ne cumpara ciunga de mestecat. (6 ani) :o( Daca bretelele tin pantalonii, ce tine cravata?

Obiceiul ca trebuie udata haina sau încaltamintea noua vine de la prietenia omului cu bautura. (14 ani) De ce ceasca-i intr-o ureche, iar cratita le are pe amândoua? Ceasca este intr-o ureche, deoarece asa vrea ea sa fie mai eleganta si nu clapauga ca o cratita. (12 ani)

Cravata e facuta sa se spânzure unii barbati si sa le ia altii gagicile lor. (9 ani)

De ce picatura este bombata si nu întinsa?

Vata se foloseste în Sahara sau la Polul Nord?

Daca picatura ar fi întinsa nu s-ar mai numi picatura, s-ar numi atunci baltita. (12 ani)

In Sahara sau la Polul Nord nu se foloseste vata deoarece oamenii de acolo sunt înapoiati, medievali. (13 ani)

Picatura este bombata, mai ales lacrima si sudoarea, pentru ca ele sunt pline de sentimente. (14 ani)

La Polul Nord sau în Sahara se foloseste altfel de vata: la Polul Nord este zavata si în Sahara nisivata. (10 ani)

Daca tot se manânca amândoua, de ce nu servim marar cu mere?

La Polul Nord sau în Sahara oamenii iau o piele, o bate rau cu ciocanul, o vopsesc în alb si zic ca aia este vata si o folosesc. (9 ani) De ce exista ceasuri cu cuc si nu cu cocos, din moment ce cocosul e cunoscut ca ne trezeste dimineata?

Noi nu servim marar cu mere, pentru ca nu ne putem bate joc de foame. (14 ani) Oare îsi povestesc ceva licuricii si stelele, cat e noaptea de lunga?

Ceasurile sunt cu cuc si nu cu cocos, deoarece cucul a fost prima pasare sculatoare. (11 ani)

Stelele le întreaba pe gazele mici licuricii ce fac ele intr-o viata atât de scurta, iar licuricii nu înteleg ce manânca stelele de traiesc atât de mult. (12 ani)

Mult mai usor învata un mecanism cu roti dintate sa zica: Cu-cu decât Cu-cu-ri-gu. (13 ani)

Oare ii murdareste somnul pe oameni, de se spala pe fata si pe mâini, când se scoala?

Mesterul care a bagat prima data cucul în ceas s-a gândit ca nu poate sa strâmteze ditamai cocosul si sa-l bage acolo, si de atunci ceasul a ramas asa, cu cuc si nu cu cocos. (11 ani)

Pentru ca somnul e negru, trebuie sa ne spalam dimineata pe ochi. (11 ani)

L-ati vazut vreodata pe Bau-bau în fotografie?

Profesorii nu renunta la note în scoala, pentru ca s-ar lipsi de placerea pe care o au când unii elevi ii implora sa nu-i lase corijenti. (12 ani)

Eu când eram mic l-am visat pe Bau-bau si am vrut sa-l fotografiez, dar nu am gasit aparatul, în toata casa. (11 ani)

Chiar nu se poate învata fara note la scoala?

La usa inimii cuiva, trebuie sa ne rugam, sa

navalim sau sa ciocanim? La usa inimii cuiva nu trebuie nici sa ciocanesti, nici sa navalesti, nici sa te rogi, ci trebuie doar sa cânti. (11 ani) :o)) La usa inimii cuiva, nu ne rugam, cel mai bun lucru este sa-i cautam cheia. (13 ani) La usa inimii cuiva, trebuie sa ne miscam si sa dorim cu încetinitorul. (13 ani) Ce limba se foloseste în Iad si în Rai? In Rai vorbim limba muta, în Iad vorbim româneste. (8 ani) In Rai si în Iad nu se vorbeste nici o limba deoarece tot ce a fost de spus, s-a spus înainte sa ajungem acolo. (13 ani) Disparutii din viata vorbesc în Iad si-n Rai tot o limba disparuta. (14 ani) Ce s-ar întâmpla dac-ar nimeri un înger în Iad si un drac în Rai? Daca nimereste un drac în Rai va fi, cum a fost cu Adam si cu Eva care au dat primii de dracu gol. (13 ani) Dracul în Rai s-ar descuraja de tot în fata crucii, în fata sfinteniei tuturor îngerilor, pe când îngerul ar fi din ce în ce mai încurajat sa se tina de draciile dracilor. (13 ani) Daca ar intra un drac în Rai le-ar dezordona aripile la toti îngerii. (9 ani)

libertatea noastra. (7 ani) Ce fac soldatii care au pierdut razboiul? Soldatii care au pierdut razboiul le spune ca sa le fie rusine si ii face de ras la întreg razboiul. (7 ani) Si soldatii care au pierdut trebuiesc laudati, ca sa nu se descurajeze chiar asa. (10 ani) Soldatii care au pierdut razboiul, se duc la mama lor, ca sa plânga. Ei plâng la mama lor, ca în alta parte le e rusine. (7 ani) Daca pe câmpul de lupta nu sunt cantine sau restaurante, cum manânca soldatii la razboi? Soldatul pe câmpul de lupta are pâini la el, se lupta si musca, se lupta si musca. (6 ani) Ce fac soldatii când se ranesc, daca pe câmpul de lupta stim ca nu exista policlinici si spitale ca la oras? Soldatii în timpul razboiului fug cu doctoritele dupa ei. Doctoritele ii panseaza cu ceva, ca sa nu se mai raneasca. (9 ani) Ce fac soldatii care au câstigat razboiul? a.. Soldatii care au câstigat la razboi, le da decoratii si o glastra de aur sau de argint. b.. De ce nu primesc o oala sau o strachina?

Ce este razboiul? Cum se face? Pe câmpul de lupta, când nu prea se mai aud tunurile, de la una din tari, soldatii anunta la radio ca razboiul s-a terminat. (10 ani) Razboiul este o lupta intre romani si turci si câstiga romanii, ca au mai multi stramosi. (7 ani)

c.. Ei nu primesc o oala sau o strachina, ca ei au luptat mai mult decât pentru o strachina, ei au luptat pentru o glastra. (7 ani) De ce uneori soldatii cânta pe strada?

Razboiul e când Mihai Viteazu nu poate sa-i sufere pe turci. (6 ani)

Eu cred ca militarii cânta pe strada: ca sa vada tinerii de pe strada, cat este de frumos si sa se duca în armata, mai repede. (8 ani) :o))

Razboi înseamna când se bate taranii romani, nemti si turci. Nu ne lasa sa statem si atunci ii batem. (6 ani)

Soldatii cânta pe strada, pentru ca sunt bucurosi ca au terminat si nu mai muncesc. (7 ani)

Razboiul este când se bat oamenii, ca sa nu mai vina alti oameni în

Soldatii cânta uneori pe strada ca sunt bucurosi, ca vine duminica se le

aduce mama si tata lor parizer si ci-co la armata. (6 ani)

MICA PUBLICITATE Pierdut extemporal de nota 4. Îl declar nul. (13 ani) Vând carte de gicitori si cumpar trei zile de primavara în miezul iernii. (13 ani)

Înmormântari - Domnul Pandele comisarul a decazut la 1 martie având un soc la inima pentru ca a tras cu tunul de calibrul 16. Cele mai frumoase înmormântari au fost la Muzeul George Antipa si au murit un iepure din secolul al XVIII-lea, un elefant mamut si un soarece. Ziua lor de decadere a fost în secolul al XIX-lea. (11 ani) Cumpar patut de copil, deoarece am crescut, nimeni nu ma mai priveste ca pe-un copil, iar eu vreau sa ma mai simt ca un copil, dormind macar în patut de copil. (13 ani)

Schimb o masina de curse cu o soba de teracota. (8 ani)

Vând tablouri fara autor reprezentând pe Madona cu copilul în brate si pe Leonardo da Vinci desenând la Madona. (13 ani)

Cumpar un televizor care este în culori, are niste butoane de schimbarea schimbelor, sa fie patrat. (8 ani)

RAFTURILE FARMACIEI Pastile contra medicamentelor. (10 ani)

Vând pix fier forjat cu schimbator stare exceptionala. (10 ani) Vând 299 lei contra 340 lei. Tel.34.99.88. (13 ani) Cumpar catel de plus de culoare galben care daca îl apasam pe cap da din cap electric. (13 ani) Schimb un catel soricar si vreau un catel pichinet - soricarul este blând si nu musca. Va rog frumos cine are pichinet sa nu-l mai vrea, sa mi-l dea mie. (10 ani) Decesuri - Maria Iordache s-a sinucis în caz de alerta. Vârsta de 48 de ani. Aduc la cunostinta sotului ei. Primesc la înmormântare pe domnii care au cunoscut-o. Tel. 818256. (10 ani) Schimb cutie pixuri pe un pistol cu motor. (10 ani) Vând un drac cu 16 lei, este bine hranit cu boabe de mazare, eu îl dau pentru ca îmi manânca mâncarea mea. (9 ani) Vând pe Câmpeanu elev în clasa III C sc.84, este grasut. (9 ani, coleg de banca cu numitul Câmpeanu)

Spirt pentru tras unde vrei. (10 ani) Abis - ajuta la vindecarea ochilor pusi pe comprese. (11 ani) Stuf, materie prima pentru hârtie dietetica cu miros de delta pentru plamâni. (10 ani) Praf de copt tusea. (10 ani) Fotbalism pentru a juca bine fotbal. (10 ani) Sulfamida pentru desfiintare. (13 ani) Circulara pentru cap. (10 ani) TEXTE DIN "Chioscul de ziare" (experiment realizat prin anii '70) Informatia: "Întâlnirea tovarasului Nicolae Ceausescu cu tovarasul Angliei" (10 ani) Femeia: "Se spune ca femeile sunt cele mai vrednice din lume. Ele fac orice. în Franta femeile ii bat pe barbati. Feriti-va!" (10 ani) Lumea: "Intre Franta si Anglia se da o lupta foarte grea din cauza lipsei de hrana!" (10 ani) Lumea: "Doi hoti în ziua de 15 noiembrie au jupuit o casa de bani." (10 ani)

Informatia: "Tovarasa Nicolae Elena se duce la mare ca vrea sa-l gaseasca pe tovarasul Nicolae Ceausescu." (11 ani) Magazin Istoric: "10 arheologi au descoperit o ladita sculptata din lemn de brad în care se gaseau peste 200 de monezi si trei dosare de pe timpul lui Mircea cel Batrân." (13 ani) TEXTE DIN "Micul ecran ne prezinta programul"

CALIGRAME (un fel de desene => contururi de obiecte formate din propozitii) In Republica Socialista România câinii ocupa un loc de frunte. (10 ani) Telefonul s-a raspândit foarte repede în România, Iugoslavia, URSS, Germania, Bulgaria, etc. Dupa un an de la inventie au aparut si în celelalte tari capitaliste. România a avut cele mai multe telefoane.(11 ani)

"Lupul padurilor" - Emisiune în cinstea PCR.(11 ani) "Anul 2000" - Emisiune pentru PCR (11 ani)

Când s-a inventat telefonul la noi în tara a fost o mare veselie. Inventatorul a fost si el vesel ca toata lumea. El a fost rasplatit cu o cupa. (11 ani)

"Treceti la culcare, ora 20, emisiune ptr toti" (11 ani) Când am fost sa o luam (cutia de conserve) era omor. (10 ani) "Militienii scolilor" - Ei arata cum se produc bagabonti din copii buni. (9 ani) "Telescoala" - astazi va prezentam familia burgheza mosiereasca D-l Goe. (12 ani) "Lumea copiilor nervosi" (10 ani) Teatrul "Manole", o productie romaneasca, mie îmi place mai mult pentru cum a bagat nevasta lui intre zidurile de la Doftana. (10 ani) TEXTE DIN "Panoul cu afise" Parcul Tineretului va asteapta sa va satisfaceti placerile. (11 ani) Cumparati ziare si reviste din librarii si tutungerii pentru a se folosi la maculatura. (10 ani) Cetateni, folositi spraiul femina, apasati pe buton si iese transpiratia. (11 ani) La Muzeul Satului se vad casele lui Ion Creanga.(9 ani) Numai la televizor înveti sa conduci un tractor. (14 ani) Noi copii ne uitam la televizor ca sa vedem emisiuni copilaresti. (10 ani)

Când ai caldura în casa îti pare bine ca nu te duci la altu sa stai. (10 ani) TEXTE DIN EXPERIMENTUL "Muzica" Formatiile de muzica usoara n-au dirijor pentru ca daca toti cântaretii alearga de colo-colo pe scena se pot ciocni rau cu dirijorul.(12 ani) Majoritatea cântaretilor de opera sunt voluminosi pentru ca din cauza succesului ei sunt invitati când la unul, când la altul si asa manânca mult si se îngrasa. (11 ani) Cântaretii de opera sunt voluminosi pentru ca ei cânta de pe loc, nu ca aia de la muzica rock. (12 ani) Vioara este regina instrumentelor si violoncelul este regele, pentru ca este mare, cu glas de barbat si tot dintr-o familie culta, insa noi stim ca vioara are si un amant, care este pianul. (13 ani) Unii muzicieni ajung în cartile de istoria muzicii sau în manualele de muzica, daca au un prieten care e o personalitate sau care e director la radio sau acolo unde se fac cartile. (13

ani) Dirijorul da mana cu violonistul principal dupa terminarea concertului, pentru public, dar il îmbratiseaza pe trombonist când peaca acasa, în spatele scenei. (12 ani) Calugarii nu asculta nici macar muzica religioasa în chiliile lor pentru ca trebuie sa lase chilia tacuta ca din când în când vrea sa le vorbeasca Dumnezeu si sa nu gaseasca ocupat. (13 ani) Muzica se cânta si la înmormântari pentru ca toti oamenii vii spun ca nu vor sa se desparta de muzica nici morti.(14 ani) Oamenii care nu simt mult muzica zic ca cel mai bun prieten al omului este câinele. (12 ani) Muzica te poate si minti, ca te cheama la ea sa te linistesti si când colo tipa la tine si te sminteste. (11 ani) Se compun si cântece de pahar pentru ca cei aflati la bar, de vorba cu paharul lor de bere sau de rom au nevoie de un lautar la capacitatea lor de a gândi amarul si nu de Mozart sau de Bach. (13 ani) Muzica de dans e mai mult vorbita decât cantata ca astazi tinerii prefera stiri pe ritm. (12 ani) Muzica ne pacaleste mereu pentru ca ne face tot timpul sa credem ca o întelegem. (14 ani) Marii cântareti de opera sunt voluminosi deoarece cum ar fi ca o aschiuta sa cânte o opera cat sala? (12 ani) Serenadele se faceau cu chitara, nu cu trompeta, ca sa nu le sperie pe mamele iubitelor. (14 ani) Muzicile s-au nascut în diferite locuri pe Pamânt dar au copilarit în Italia si au ramas cu limba pe care au învatat-o: andante, allegro, presto, etc. (14 ani) Muzicutei i s-a dat numele de muzica pentru

ca asa cat este ea de mica, e plina de organe muzicale. (13 ani) TEXTE DIN EXPERIMENTUL "Dansul" Daca în pauzele dintre dansuri ma trezesc ca nu stiu ce sa conversez cu pertenerul, trag de timp cat pot, ca îmi mai rod unghiile, daca nu am guma de mestecat, mai mustacesc si ma uit strident la cel care nu mai pune muzica odata. (14 ani) Oamenii care se uita chiorâs la barbatii mai în vârsta dansând cu niste pustoaice, spun în mintea lor ca batrânii trebuie sa-si vada de batrânete, dar nu stiu ca batrânul si pustoaica pot avea dansul de-o seama. (14 ani) Unii fotbalisti dupa o finala în nocturna, care le-a adus cupa, sarbatoresc victoria în aceeasi seara la discoteca, deoarece ei chiar daca au ajuns ca niste lamâi stoarse mai au putina zeama în ei si pentru dans. (13 ani) Când dansez cu cineva foarte drag me emotionez ca trebuie sa fiu si fina si vioaie si nu stiu cum sa fac treaba asta. (12 ani) Se poate îndragosti cineva la dans daca are privirile necesare. (12 ani) Când dansam cu o persoana foarte draga, ne emotioneaza ca în organismul nostru se formeaza o timiditate de la caldura corpului celui cu care dansam.(12 ani) La noi în tara nu s-a ajuns sa se faca în piete si pe bulevarde carnavaluri pentru ca tara noastra e mai discreta. Nici eu nu stiu de ce or fi oamenii de la noi asa discreti ca vad ca nu ne foloseste.(11 ani) Dansul este ticul oamenilor la bucurie. (14 ani) Dansul pentru brazilieni e ca o stampila pe cultura lor. (13 ani) Brazilienii iubesc dansul si muzica deoarece toata ziua iubesc frumosul, n-ati vazut ce steag frumos si-au facut? (12 ani)

ani) Taranul pune o floare-n par partenerei lui, ca ea sa stie ca e aleasa si culeasa lui dupa terminarea dansului. (14 ani) Baletul s-a nascut deoarece erau oameni care nu mai vroiau sa danseze aspru. (10 ani) Când dansam cu o persoana care ne este draga ne emotionam ca se înrosesc hormonii în noi. (13 ani) Orasenii danseaza mai mult dupa mintea lor, taranii danseaza mai mult dupa mintea traditiei. (14 ani) Oamenilor le-a venit ideea sa danseze când unul dintre oameni a vazut prima oara în viata lui jarul. El s-a dus si a calcat pe el si de durere omul a început sa danseze dansuri populare. (12 ani) Uneori la tango invita fetele sau doamnele pe baieti la dans deoarece tangoul e un dans mai cult care recunoaste drepturile femeii. (14 ani) Asemanarea dintre balet si dansul din discoteca este ca dansul din discoteca este o înjuratura adusa baletului, dar si invers. (14 ani) TEXTE DIN EXPERIMENTUL "Joaca, jucarie, joc" Cu joaca si cu jucariile noi toti copii ne odihnim de prea multa banalitate. (14 ani) Daca la joaca copiii ajung în pericol, ei o cheama pe mama si nu pe tata pentru ca mama intra mai mult în panica si atunci ea face sa vina salvarea mai repede. (13 ani) Se spune ca ai noroc în dragoste atunci când n-ai noroc la joc ca sa nu ramai cu gura cascata, barem sa te alegi si tu macar cu o zicatoare. (13 ani) :o)) Oamenii saraci nu se joaca pentru a uita de foame, cum uita de foame copiii când se joaca, pentru ca ei au gasit ideea sa doarma când le e foame. (13

Copiii cer de la parinti jucarii, asa cum cer apa sau mâncare si nu stii cum vine treaba asta ciudata ca parintii sa le poata cumpara mâncare dar nu si jucarii pe saturate. (15 ani) Copiii cer în permanenta jucarii noi pentru ca ei nu înteleg de ce parintii nu se grabesc sa câstige bani la Bingo. (13 ani) Copiii prefera sa se joace afara decât în casa pentru ca în casa poti sa tipi doar în liniste. (13 ani) Cartile de joc au ajuns sa poarte acelasi nume cu cartile de citit pentru ca aia care le-au inventat au zis ca lor valetul, popa si dama le dau informatii mai folositoare decât cartile de la biblioteca. (11 ani) Copiii înghit cearta si bataia asa cum înghit mâncarea si uita, adultii înghit usor doar mâncarea ca scuipa cearta si bataia pe altii. (13 ani) Copiii stiu când se culca daca îngerasul lor pazitor si-a luat liber si atunci se culca cu jucaria preferata ca ea e rezerva de îngeras. (12 ani) Copiii când se vad prima oara cu altii, se înteleg repede din priviri si încep imediat sa se joace, dar maturii nu pot face asta si de-aia ei au facut cafenelele ca sa stea întâi acolo sa se înteleaga. (13 ani) Nu stiu daca se simt bine copiii cu jucaria furata de la alti copii ca eu când eram mica eram doar hoata de bomboane dar m-au prins si n-am mai ajuns sa fiu hoata de jucarii. (13 ani) Baietii sunt atrasi de copaci sa se urce în ei pentru ca au descoperit ca acolo e parcul de distractii de la etaj. (14 ani) Copiii iubesc mai mult câinii si se joaca mereu cu ei pentru ca au vazut cum câinii au un suflet de copil toata viata, pe când pisicile se maturizeaza prea repede. (14 ani)

Cei care pun în vitrine jucarii teribil de scumpe nu se gândesc ca o sa provoace tristete copiilor, ca vânzatorii nu sunt ca statuia "Gânditorul" care are multe pe cap. (13 ani) Unii copii devin agresivi când se joaca si scuipa, dau cu nisip sau cu pietre, ca ei fac cum fac tatii urat când nu au tigari. (13 ani) Cei care pun în vitrine jucarii foarte scumpe nu vor sa-i întristeze pe copii, ca nu au bani, ei vor sa-i convinga pe parinti sa-si ia o slujba mai buna cu un salariu mai mare. (12 ani) Unii copii se joaca cu mingea tocmai în intersectii ca li se pare ca joaca un fotbal mai real, adica fotbal cu accidentari cu targa si doctori. (12 ani) Copiii când se joaca se joaca cu tot cu microbii din jurul lor ca ei nu stau la ocolit printre microbi. (12 ani) Cel mai bine este sa te joci în gând pentru ca atunci tu esti mereu seful.(13 ani) Omul care a inventat jocul de noroc a zis ca daca nu joci nu ai cum sa pierzi dar nici nu ai cum sa-ti întretii familia daca nu joci. (13 ani) Nu-mi plac deloc soarecii, dar în desenele animate soarecii devin simpatici ca trebuie judecati conform legilor animate. (13 ani) Da si mustelor le place sa se joace, ca noi stim cum ele se joaca mereu leapsa cu toti oamenii. (14 ani) Copiii la noi nu au voie sa se joace pe iarba în parc, iar în alte parti copiii se joaca mai ales pe iarba în parc, pentru ca la altii conteaza mai mult copiii decât iarba. (15 ani)

Related Documents


More Documents from "ManuelaElena"

Experimentul Zaica.doc
April 2020 7
Lirica_orala.pdf
April 2020 5
Balade.pdf
April 2020 6
4.docx
October 2019 29
Ps_099
December 2019 14