1972 do¤umlu Ça¤r› Erhan, 1993'te Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararas› ‹liflkiler Bölümünden mezun oldu. Ayn› üniversitede, 1996'da uluslararas› iliflkiler yüksek lisans›n›, “Türk-Amerikan ‹liflkilerinde Afyon Sorunu” bafll›kl› tezi savunarak tamamlad›. 2000 y›l›nda da, “Osmanl›-Amerikan Siyasi ‹liflkileri” bafll›kl› teziyle, Hacettepe Üniversitesi Tarih Bölümün’nde doktor unvan›n› ald›. 2003'te siyasi tarih doçenti oldu. 14-15 May›s 2005'te gerçeklefltirilen Do¤ru Yol Partisi Büyük Kongresi'nde 752 oy alarak, birinci s›radan Genel ‹dare Kurulu'na seçildi. Ayn› zamanda Demokrat Parti Genel baflkan yard›mc›s›d›r. Nisan 2000-May›s 2007 tarihleri aras›nda Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararas› ‹liflkiler Bölümünde ö¤retim üyeli¤i yapan Ça¤r› Erhan, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler ve Hukuk Fakülteleri'nde dersler verdi. Ça¤r› Erhan, Ekim 2000-May›s 2007 aras›nda Ankara Üniversitesi Avrupa Topluluklar› Araflt›rma ve Uygulama Merkezi (ATAUM) müdür yard›mc›l›¤› ve müdürlü¤ü görevlerini yürütmüfltür. Ça¤r› Erhan'›n, “Greek Occupation of Anatolia and Adjoining Territories, Report of the Interallied Commission of Inquiry”, “American Documents of Greek Occupation of Anatolia”, “Beyaz Savafl: Türk-Amerikan ‹liflkilerinde Afyon Sorunu”, “Türk-Amerikan ‹liflkilerinin Tarihsel Kökenleri”, “Turkish-Israeli Relations in Historical Perspective”,
Demokrat Parti Ankara 1.Bölge Milletvekili Aday›
Doç.Dr. ÇA⁄RI ERHAN K‹MD‹R?
“Turkish-American Relations: Past, Present and Future”, "Befl Deniz Havzas›nda Türkiye", "Bizim K›rm›z› Çizgilerimiz Vard›", "Avrupa Birli¤i Politikalar›", bafll›kl› kitaplar› ve siyasi tarih, Türk-Amerikan iliflkileri, Ortado¤u ve AB konular›nda makaleleri bulunmaktad›r. Ankara Avrupa Çal›flmalar› ve Uluslararas› ‹liflkiler dergilerinin kurucu editörlerindendir. Perceptions ve Journal of American Studies in Turkey dergilerinin yay›n kurulunda yer almaktad›r. TRT'de "Avrasya Gündemi" ve Sky-Turk'te "Görünmeyenler" program›nda sunucu ve yorumcudur. "Avrasya Gündemi" program› 3 y›l sürdükten sonra 2007'de sona ermifltir. Stratejik Araflt›rmalar Merkezi (SAM), Uluslararas› ‹liflkiler Konseyi (U‹K), Türk Askeri Tarih Komisyonu, MEB Tarih Yaz›c›l›¤› Milli Komitesi, Avrupa Konseyi E¤itim Projeleri Editörler Kurulu, Uluslararas› Siyasi ve Ekonomik Araflt›rmalar Merkezi gibi kurulufllarda muhtelif makamlarda bulunmufl / bulunmaktad›r. fiubat 2007'de Türk-Atlantik Konseyi Yönetim Kurulu üyeli¤ine seçilmifltir. Gazeteci Melek Erhan'la evlidir (1995). Zeynep (2003) ad›nda bir k›z› vard›r. 22 Temmuz 2007'de yap›lacak seçimlerde Ankara 1. Bölge'de Demokrat Parti'nin milletvekili aday›d›r.
Doç.Dr. Ça¤r› ERHAN
“Yaflayan Lozan”,
‘‘Kutuplaflan De¤il Kucaklaflan Türkiye’’
‘‘Kutuplaflan De¤il Kucaklaflan Türkiye’’
HUZURLU B‹R TÜRK‹YE ‹Ç‹N DEMOKRAT PART‹
HUZURLU B‹R TÜRK‹YE ‹Ç‹N DEMOKRAT PART‹
GÜVENL‹K VE DIfi POL‹T‹KA 15 günde KAPKAÇI 6 ayda TERÖRÜ B‹T‹RECE⁄‹Z. SOKAKLARI HIRSIZIN, U⁄URSUZUN EL‹NDEN ALIP TEKRAR M‹LLET‹M‹ZE TESL‹M EDECE⁄‹Z. Türkiye'nin ULUSAL BÜTÜNLÜ⁄ÜNE YÖNEL‹K TÜM TEHD‹TLER‹ ortadan KALDIRACA⁄IZ. Etkili bir iç güvenlik politikas› uygularken, BATAKLI⁄I TAMAMEN KURUTMAK ‹Ç‹N gerekli ekonomik ve sosyal ad›mlar› ataca¤›z. Türkiye'de, HER TÜRLÜ BÖLÜCÜLÜ⁄Ü B‹R DAHA CANLANMAMAK ÜZERE YOK EDECE⁄‹Z. Tüm vatandafllar›m›z›n eflit ve özgür bireyler olarak huzur içinde yaflamalar›n› sa¤layaca¤›z. KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHUR‹YET‹, TÜRK‹YE CUMHUR‹YET‹ G‹B‹ ‹LELEBET YAfiAYACAKTIR. Bu gerçe¤i yok sayan hiçbir çözüm önerisini kabul etmemiz mümkün de¤ildir. K.K.T.C ile derhal bir askeri ittifak antlaflmas› ‹MZALAYACA⁄IZ. Türkiye'den boru hatt›yla ‹ÇME SUYU PROJES‹N‹ bafllataca¤›z. Gümrük ‹flbirli¤i Alan›n› ‹nfla Edece¤iz. Temel prensibimiz: “Kuzey K›br›s Türk Cumhuriyeti Türk’ tür ve Türk'ün Kalacakt›r.” ORTA ASYA VE KAFKASYA TÜRK CUMHUR‹YETLER‹YLE, ENERJ‹, SAVUNMA SANAY‹, ULAfiTIRMA, E⁄‹T‹M, TARIM VE T‹CARET A⁄IRLIKLI GEN‹fiLET‹LM‹fi B‹R ‹fiB‹RL‹⁄‹N‹ KURACA⁄IZ. Türkiye'nin komflular›yla; MALLARIN, H‹ZMETLER‹N, SERMAYEN‹N VE EME⁄‹N SERBEST DOLAfiIMININ SA⁄LANDI⁄I B‹R MÜfiTEREK ‹KT‹SAD‹ HAYAT SAHASI KURACA⁄IZ. AVRUPA B‹RL‹⁄‹'NE ÜYEL‹K, B‹Z‹M ‹Ç‹N AMAÇ DE⁄‹L B‹R ARAÇTIR. Amac›m›z Türkiye'yi ça¤dafl uygarl›k düzeyinin üzerine ç›karmakt›r. Türkiye'nin ayr›mc›l›kla, dayatmac›l›kla, çifte standartlarla kaybedecek bir dakikas› yoktur. ‹KT‹DARA GELD‹⁄‹M‹Z GÜN, AB ‹LE ‹L‹fiK‹LER‹N GELECE⁄‹NE N‹HA‹ OLARAK KARAR VERECE⁄‹M‹Z, TÜM TOPLUM KES‹MLER‹N‹N TEMS‹LC‹LER‹NDEN OLUfiAN B‹R TÜRK‹YEAVRUPA B‹RL‹⁄‹ FORUMUNU TOPLAYACA⁄IZ. BU ‹fi‹ M‹LLET‹M‹ZE SORACA⁄IZ. M‹LLET‹M‹Z‹N ‹STEMED‹⁄‹ H‹ÇB‹R ADIMI ATMAYACA⁄IZ. IRAK'IN BÖLÜNMES‹N‹ ENGELLEYECEK ÖNLEMLER‹ ETK‹L‹ B‹Ç‹MDE UYGULAYACA⁄IZ. Bu çerçevede, Türkiye, Irak ve Irak'a komflu ülkeler aras›nda karfl›l›kl› olarak toprak bütünlü¤ünü ve s›n›r güvenli¤inin tesis eden bir pakt›n öncüsü olaca¤›z. ATATÜRK'ÜN KURDU⁄U SADABAD PAKTINI YEN‹DEN VAR EDECE⁄‹Z. Tüm yabanc› güçlerin Irak'tan çekilmesi için gerekli siyasi ve diplomatik çabalar› uluslararas› arenada gösterece¤iz. Irak'›n kuzeyini Türkiye'ye yönelmifl tehdidin oda¤› olmaktan ç›karaca¤›z.
TARIM HAYVANCILIK
ESNAF VE SANATKAR POL‹T‹KAMIZ
B‹L‹M VE TEKNOLOJ‹
Ç‹FTÇ‹M‹Z‹N devlete olan BORÇLARINI YEN‹DEN YAPILANDIRACA⁄IZ.
Emekli olmufl esnaf ve sanatkarlar›m›z›n EMEKL‹ ‹KRAM‹YELER‹NDEN KES‹LEN % 10'LUK HAKSIZ KES‹NT‹Y‹ KALDIRACA⁄IZ.
Genel bütçe içinden E⁄‹T‹M, ARAfiTIRMA GEL‹fiT‹RME, B‹L‹M VE TEKNOLOJ‹YE AYRILAN PAYI 2 KATINA ÇIKARACA⁄IZ.
PAZAR GÜNÜ ‹fiYER‹ AÇMA VERG‹S‹N‹ KALDIRACA⁄IZ.
HER KENTTE EN AZ 1 TANE B‹L‹fi‹M VE TEKNOLOJ‹ MESLEK L‹SES‹ KURACA⁄IZ.
TABELA VERG‹S‹ UYGULAMASINA SON VERECE⁄‹Z.
B‹L‹M VE TEKNOLOJ‹ BAKANLI⁄I KURACA⁄IZ. Bu alandaki stratejiyi tek merkezden yönlendirece¤iz. Kaynak israf›n›n önüne geçece¤iz.
Befl y›l müddetle MAZOT,GÜBRE, ‹LAÇ ve TOHUM baflta olmak üzere tüm tar›msal girdiler üzerindeki VERG‹LER‹ KALDIRACA⁄IZ. Bu önlemlerle, maliyetle ürün fiyatlari arasinda üretici aleyhine bozulan dengeyi mutlak surette yeniden tesis edece¤iz. Elektrik borcunu bir defaya mahsus silece¤iz.
HALKBANK'IN SATILMASINI ENGELLEYECE⁄‹Z.
Çok ucuz ve kaliteli bio-dizel üretimine destek olaca¤›z. Bio-dizel kullan›m›n› yayg›nlaflt›raca¤›z.
ESNAF, SANATKAR VE KOB‹ BAKANLI⁄I KURACA⁄IZ.
K›rsal kesimde yaflayanlara yeni ifl imkanlar› açmak için TARIMA DAYALI ORGAN‹ZE SANAY‹ BÖLGELER‹ KURACA⁄IZ. ‹fllenmifl tar›m ürünlerini pazarlayan Ç‹FTÇ‹M‹Z‹N DÜZENL‹ ve YÜKSEK B‹R GEL‹R SEV‹YES‹NE KAVUfiMASINI sa¤layaca¤›z. Köylümüzü t›pk› geliflmifl ülkelerdeki çiftçiler gibi tar›m ve hayvanc›l›¤a dayal› ifladam› yapaca¤›z. K›rsal kalk›nma hamlesiyle, k›rsal nüfus ile kentli nüfus aras›ndaki yaflam kalitesi farkl›l›klar›n› ortadan kald›raca¤›z. TARIMA DAYALI BÖLGELERDE YAfiAYAN GENÇLER‹M‹ZE, KENTL‹ GENÇLERLE AYNI ‹MKANLARI SUNACA⁄IZ.
Yenilenebilir enerji, NANOTEKNOLOJ‹, GEN TEKNOLOJ‹S‹, B‹YOTEKNOLOJ‹, TIBB‹ TEKNOLOJ‹, ULAfiIM TEKNOLOJ‹S‹, ÇEK‹RDEK TEKNOLOJ‹S‹ VE SAVUNMA SANAY‹‹ ALANINDA Türkiye'nin ulusal markalar›n› yarataca¤›z. D›fla ba¤›ml›l›¤› ortadan kald›raca¤›z.
1999 tarihli hipermarket, süpermarket yasas› günün flartlar›na uydurulacak. KÜÇÜK ESNAFIN EZ‹LMES‹NE ‹Z‹N VER‹LMEYECEK.
Üniversiteler ile sanayi kurulufllar› aras›nda ki ARAfiTIRMA-GEL‹fiT‹RME ‹fiB‹RL‹⁄‹N‹ GÜÇLEND‹RECE⁄‹Z.
ESNAF, SANATKAR VE KOB‹LER‹N ELEKTR‹K VE SU F‹YATLARI MESKENLERLE AYNI OLACAK.
TEKNOPARKLARIN SAYISINI VE N‹TEL‹⁄‹N‹ ARTIRACA⁄IZ.
HALKBANK kredilerinin enflasyon üzerindeki FA‹ZLER‹ S‹L‹NECEK. ESNAFIN DEVLETE OLAN BORÇLARINI YEN‹DEN YAPILANDIRACA⁄IZ.
BEY‹N GÖÇÜNÜN ÖNÜNE GEÇECE⁄‹Z. Ülkemiz için öncelikli alanlarda yüksek ö¤retim gören gençlerimizin Türkiye'de çal›flma imkanlar›n› gelifltirece¤iz. Böylece GENÇLERE ‹ST‹HDAM YARATMIfi OLACA⁄IZ. Teknoloji tüketen de¤il, TEKNOLOJ‹ ÜRETEN B‹R TÜRK‹YE VAR EDECE⁄‹Z.
Üretici kooperatifleri ve birliklerinin tar›m ürünlerini do¤rudan tüketiciye satabilmelerini mümkün k›laca¤›z. Tar›m ürünlerinin, de¤erini kaybetmeden ve muhafaza edilmesine yönelik giriflimleri do¤rudan destekleyece¤iz. Z‹RAAT ODALARI KANUNU’nu DE⁄‹fiT‹REREK; odalar›n tar›m politikalar›n›n oluflturulmas›nda, çiftçi kay›t sisteminin iflleyiflinde ve tar›msal desteklemenin uygulanmas›nda daha etkili hale gelmesini sa¤layaca¤›z. KÖYLÜMÜZÜN ‹HT‹YACI OLAN miktarda Z‹RAAT MÜHEND‹S‹, VETER‹NER HEK‹M, GIDA MÜHEND‹S‹ ve ara insan gücünü tar›m bakanl›¤› teflkilatlar›nda sözleflmeli olarak istihdam edece¤iz. M‹LL‹ B‹R TOHUMCULUK sanayisini, özel sektör öncülü¤ünde var edece¤iz. IMF ve BENZER‹ KURULUfiLARLA YAPILMIfi, TÜRK TARIMINA ZARAR VEREN H‹ÇB‹R ANLAfiMAYI SÜRDÜRMEYECE⁄‹Z.
‘‘Zeynep’ler huzurlu bir Türkiye’de büyüsünler diye...’’
‘‘Kutuplaflan De¤il Kucaklaflan Türkiye’’ HUZURLU B‹R TÜRK‹YE ‹Ç‹N DEMOKRAT PART‹ ‘‘Kutuplaflan De¤il Kucaklaflan Türkiye’’