EL COLOM, LA NÒRIA I LA VOLANTINERA Museu Valencià d’Etnologia C/ Corona, 36. 46003 València Telèfon de concertació de visites: 963 883 578 Informació general: 963 883 565 Correu electrònic:
[email protected] Pàgina web: www.museuvalenciaetnologia.org didacticaetnologia.blogspot.com Horari: tot l’any, de dimarts a diumenge de 10 a 20 hores Activitats didàctiques i visites: de dimarts a divendres de 10 a 14 hores Accés al Museu: autobusos EMT: 1, 5, 28, 80, 81 y 95 Metro: línies 1 i 2, estació Túria
L’activitat educativa El colom, la nòria i la volantinera està basada en l’exposició
Consta de dues parts:
permanent del Museu València d’Etnologia La ciutat viscuda: Ciutats valen-
–En la primera, els alumnes efectuaran una visita guiada a la sala La ciutat vis-
cianes en trànsit. Esta exposició, que es va inaugurar l’any 2005, està dedicada
cuda, en què s’insistirà, de manera especial, en els diferents aspectes referents
PRESENTACIÓ
a les ciutats valencianes entre 1800 i 1940. Des del moment
al món de la infància. Esta visita tindrà una duració de mitja hora.
de la seua creació, el departament de Didàctica del Museu ha
A continuació, el grup disposarà d’una altra mitja hora per a poder esmorzar
posat en marxa diversos programes adaptats a diferents nivells
als patis del Museu.
educatius com per exemple, Enrol. La ciutat i els seus habitants, destinat a alumnes de 3r. i 4t. d’ESO i de Batxillerat. Enguany, la nostra proposta s’ha centrat en el grup d’alumnes comprés entre 3r. de Primària i 2n. d’ESO.
– En la segona part de l’activi-
EXERCICI DE L’ACTIVITAT
tat, els participants es dirigixen a la sala del taller didàctic on construiran, en grups de qua-
tre, un dels tres joguets que se’ls haurà assignat. En acabar el taller, cada grup (no cada alumne) es podrà emportar el joguet que haja realitzat. Per a tot això disposen d’una hora. Destinataris: Alumnes de 3r. a 6é. de Primària i de 1r. i 2n. d’ESO. Nombre de participants: Un mínim de 10 i un màxim de 50 Duració: Dues hores, aproximadament.
L’activitat didàctica que es proposa és un taller sobre joguets tradicionals en el
PLANTEJAMENT
qual els alumnes, distribuïts en grups reduïts, hauran de pintar i encaixar un joguet de fusta que ja està prèviament
encunyat. El taller es complementa amb una visita guiada al Museu. S’han creat tres models diferents de joguets, tal com es mostra en la imatge.
Recomanacions per a professors i alumnes que visiten les sales del museu: · Per a les activitats en grup cal concertar o comunicar la visita amb antelació en els telèfons indicats. La visita es podrà realitzar en castellà o en valencià. · Si han concertat la visita, cal que respecten els horaris fixats, la falta de puntualitat pot perjudicar altres grups. S’ha d’avisar de qualsevol canvi, problema o cancel·lació per a poder
ALTRA INFORMACIÓ D’INTERÉS
resoldre-ho amb temps. · Els grups, encara que vagen amb un monitor del
Museu, han d’anar sempre acompanyats pel professor/a o persona responsable, mantenint l’alumnat agrupat. · Es permet fer fotos, però sense flash. · El Museu disposa de servici de biblioteca, consigna, cafeteria, botiga i patis interiors per a esmorzar.