MINISTERUL EDUCAȚIEI NAȚIONALE
CONCURS ȘI SIMPOZION INTERJUDEȚEAN inscris in CAER
POZ.2047
„ÎN AȘTEPTAREA PAȘTELUI TRADIȚII PASCALE” Şcoala Gimnazială Nanov, Director Prof. Dina Ionuț
EDIȚIA II, 2019
Denumirea proiectului:„ÎN AȘTEPTAREA PAȘTELUI -TRADIȚII PASCALE” Tipul activității principale: Concurs interjudețean
Domeniul si tipul activității în care se încadrează: cultural artistic, arte vizuale Aplicant: Școala GimnazialăNanov (Grădinița cu P.N nr. 1 Nanov) Adresa: Comuna Nanov,strada Dunării,Județ Teleorman Număr telefon: 0247/319702 Email:
[email protected] Grupțintă: elevii din învățământul preprimar, învățământul primar și gimnazial, cadre didactice. Parteneri: Inspectoratul Școlar Județean Primăria Comunei Nanov Casa Corpului Didactic Teleorman
Coordonatori: Prof. Dina Ionuț Prof. Invătământ Preșcolar: Atîrnățeanu Lavinia Educ. Dusa Madalina
ARGUMENT Proiectul interjudețean „ În așteptarea Paștelui- tradiții pascale” urmărește îndreptarea atenției copiilor, părinților, educatoarelor și profesorilor spre importanța sărbătorii evenimentului în formarea și educarea simțului estetic și creativ al copiilor. Şcoala este cadrul în care elevii învaţă să se poarte în societate, să ia contact cu propria cultură, dar şi cu culturi diferite. Dirijarea lor spre o atitudine de promovare a valorilor naţionale vine în întimpinarea nevoilor fundamentale ale societăţii noastre, şi anume acelea de a-şi păstra o identitate la care să se raporteze permanent. Analizănd activitatea mea și a colegilor mei, am constatat că elevii sunt atrași de frumusețea și farmecul acestei sărbători.Prin acest concurs și simpozion ne-am propus să nu uităm sa transmitem din generație în generație tradițiile și obiceiurile . Acest proiect are ca finalitate o serie de lucrări plastice și practice ale copiilorunde vom implica grădinițele și scolile din județ, dar și referatele cadrelor didactice care vor reaminti datinile și obiceiurile străbune, acestea fiind publicate online. Scopul proiectului:
- stimularea potențialului artistico-plastic al copiilor din învățământul preșcolar, primar și gimnazial. Obiective: - Dezvoltarea şi stimularea potenţialului creativ al copiilor; - Dezvoltarea capacităţii de exprimare plastică; - Cunoaşterea şi utilizarea unor tehnici de lucru diverse; - Cultivarea sensibilităţii artistice a copiilor; - Realizarea unei expoziţii cu lucrările participanţilor; - Valorificarea aptitudinilor artistice ale copiilor implicați în proiect; - Încurajarea afirmării capacităților creative ale cadrelor didactice în domeniul artistic. Grup ţintă : - preșcolari; - elevi din învățământul primar; -elevi din învățământul gimnazial; -cadre didactice.
Sectiuni: a) Pentru preșcolari și elevii claselor P-VIII 1.Artă (pictură) 2.Colaj 3.Felicitări b) Pentru cadrele didactice: -referate cu tema „Tradiții pascale”
Calendaru lactivităților: -lansarea oficială în cadrul comisiei metodice; -postarea pe site-ulwww.didactic.ro si pagina de facebook a scolii -înscrierea și primirea lucrărilor în perioada 15 februarie-10 aprilie 2019; -realizarea expoziției; -jurizarea lucrărilor; -expedierea diplomelor participanților la proiect la data de 30 mai -6 iunie 2019.
Durata proiectului: 01. 01. 2019-30. 06.2019 Persoane de contact:
Profesor învățământ preșcolar:Atîrnățeanu Lavinia Tel: 0761149613 E-mail:
[email protected] Profesor: Dina Ionuț Tel: 0766281310 educatoare: Dusa Madalina Tel :0722991501 E- mail:
[email protected] EVALUARE: - expoziţii, portofolii, fotografii, diplome. - realizarea produsului finit al proiectului: prezentare PPT a lucrărilor participante; - realizarea unui CD cu ISSN cuprinzând materialele participante la simpozion; - diplomele de participare vor fi expediate prin poştă în luna iulie 2019. RESURSE MATERIALE: materiale de lucru: acuarele, creioane colorate, carioci, hârtie glasată, hârtie creponată, fire, materiale textile, materiale din natură etc.; calculator, imprimantă, aparat foto, diplome; panouri amenajate pentru expoziţii. RESURSE FINANCIARE: extrabugetare contribuții individuale ale cadrelor didactice;
MEDIATIZAREA ŞI DISEMINAREA CONCURSULUI ȘI SIMPOZIONULUI: postarea simpozionului şi concursului pe www.didactic.ro; comunicări în cadrul Comisiei Metodice şi cercurilor pedagogice; publicarea de articole în revista şcolii şi pe site-ul şcolii. Menținerea expozitiei pe o perioadă de două săptămâni, pentru a putea fi vizitată și de reprezentanții altor instituții de invățământ.
APROBAT, Inspector Școlar General Gherghe Valeria
Conform OMECTS nr.3035/2012
Concursul interjudețean va avea trei secțiuni: Creaţie plastică preşcolarii şi cls. P-VIII 1)desen/pictură 2)colaj 3)felicitări Grup țintă: -Preşcolari și școlari din ciclul primar și gimnazial din cadrul unităților de învățământ care se vor înscrie la proiect -Cadre didactice din învăţământul preşcolar ,primar și gimnazial din cadrul unităților de învățământ care se vor înscrie la proiect în perioada 15 februarie -15 aprilie 2019, rugăm cadrele didactice să se înscrie la adresa de email:
[email protected], completând fișa de înscriere aflată la anexa 2. Formularul de înscriere pentru fiecare cadru didactic (anexa 2), acordul de parteneriat în 2 exemplare înregistrate,semnate și ștampilate (anexa 3), lucrările pentru concurs și un plic autoadresat format A4, timbrat vor fi trimise prin poștă până la data de 15 aprilie 2019 (data poştei ) la adresa următoare: GRĂDINIȚA CU PROGRAM NORMAL NR.1 NANOV (pentru concurs) Adresa: Strada DUNĂRII, cod postal:147215 Loc. Nanov, Jud. Teleorman Nr. tel.: 0247 319 702. După această dată nu se mai primesc lucrări. CREAȚIILE ARTISTICE vor respecta următoarele cerințe: - vor fi realizate în tehnică la alegere(acuarelă, tempera, guasa); - vor fi în format A4, iar pentru felicitări și colaje pot fi utilizate materiale din natură, hârtie creponată, carton, materiale textile, etc.; - lucrările vor avea pe verso etichete . Fiecare cadru didactic îndrumător poate înscrie în concurs cel mult 3 lucrări pe secţiune , compoziţii ale elevilor şi preşcolarilor. Vor fi eliminate din concurs lucrările realizate de adulţi. MODALITĂȚI DE EVALUARE : Lucrările vor fi evaluate tinându-se seama de următoarele criterii: - creativitate- 15 pct.; - originalitate- 20 pct.; - aspectul lucrării- 15 pct.; - respectarea temei proiectului- 30 pct.; - conținutul știintific și implementarea temei- 20 pct . Expoziția cu lucrările participanților va fi organizată la Grădinița cuP.N nr 1 Nanov, Teleorman. Se va realiza o revistă cu lucrările câștigătoare NOTĂ: Se vor acorda premiile I, II, III, menţiuni și premiul special pe categorii de vârstă. Elevii participanți vor primi diplome ce vor cuprinde şi numele cadrelor didactice îndrumătoare. Cadrele didactice îndrumătoare vor primi adeverinte de participare. Lucrările nu se restituie. Nu se acordă premii materiale. NU SE PERCEPE TAXĂ DE PARTICIPARE!
PROGRAMUL DE DESFĂŞURARE ȘI JURIZARE • Lansarea oficială a proiectului/ concursului și simpozionului – Mediatizarea în presa locală și mediul virtual, postarea acestuia pe siteul w.w.w.didactic.ro, afișare la sediul unității începând cu 11 ianuarie 2019. • 15 februarie-15 aprilie 2019 înscrierea participanților la adresa de email:
[email protected],. • 15 februarie- 15 aprilie- verificarea și repartizarea lucrărilor pe secţiuni de către Comisia de organizare; • 15 APRILIE 2019- deschiderea expoziţiei și evaluarea lucrărilor de către Comisia de organizare și jurizare formată din reprezentanţi ai partenerilor; • 30 mai- 30 iunie 2019- expedierea materialelor (diplomelor și adeverințelor). SECŢIUNEA CADRE DIDACTICE: SIMPOZION INTER JUDEȚEAN Sesiune de referate şi comunicări științifice ale cadrelor didactice (SIMPOZION INTERJUDEȚEAN) sub titlul:„TRADIȚII PASCALE” Grup țintă: -Cadre didactice din învăţământul preşcolar şi primar și gimnazial . din cadrul unităților de învățământ care se vor înscrie la proiect În perioada 15 februarie 15APRILIE 2019, rugăm cadrele didactice să se înscrie la adresa de email:
[email protected],
[email protected],
[email protected] completând fișa de înscriere aflată la anexa 2 și trimițând în format electronic lucrarea pentru simpozion. Participarea este cu publicarea lucrării pe CD cu ISSN sau fără publicarea lucrării. Precizati pe fisa de inscriere dacă doriți cu publicare sau fără publicare. La secţiunea simpozion județean, condiţiile de tehnoredactare sunt următoarele: Redactarea lucrărilor (referatelor): Lucrarile vor fi redactate in limba romana se va face în format A4, scris la un rând, cu margini egale de 2 cm (text aliniat justified); titlul va fi scris cu majuscule (Times New Roman, 14, Bold), centrat; la două rânduri de titlu, in dreapta se va scrie autorul, instituţia si localitatea (Times New Roman, 12, Bold); la două rânduri sub numele autorului se va scrie textul lucrării cu diacritice (Times New Roman,12); lucrările primite şi care respectă (obligatoriu) criteriile menţionate anterior vor aparea in publicatia cu titlul, Simpozion interjudețean „TRADIȚII PASCALE”. Bibliografia se va consemna la sfârşitul lucrării, în ordine alfabetică, astfel: nume, prenume – autor, anul, titlul, editura; acolo unde nu aveti bibliografie nu este obligatorie consemnarea acesteia. vă rugăm să folosiţi semnele diacritice corespunzătoare limbii române ! lucrarea trebuie sa aiba maxim 3 pagini. 6 lucrarea va fi transmisă în format electronic, în ataşament, împreună cu formularul de înscriere (anexa 2), cu următoarele denumiri: -lucrare (poate avea maxim 3 pagini) - formular de înscriere Organizatorii nu isi asuma responsabilitatea pentru continutul stiintific al lucrarilor sau pentru cele care nu respecta cerintele prezentului regulament. Secțiuni simpozion: 1. Tradiții Pascale – abordare teologica; 2. Traditii si obiceiuri locale , de Pasti si Florii (referate, scenete ,serbari ,eseuri, etc) Respectivele lucrări vor fi publicate într-un CD cu ISSN, pe care îl va primi fiecare participant care doreste publicarea pe mail . Fărătaxă de participare. Persoane de contact: Profesor invatamant prescolar: Atirnateanu Lavinia, Tel: 0761149613 E-mail:
[email protected] Profesor DinaIonuț, Tel: 0766281310
[email protected] educatoare: Dusa Madalina, Tel :0769157083
[email protected]
Coordonatori: PIP: Atirnateanu Lavinia Educ. Dusa Madalina Prof: Dina Ionuț
Director Școala Gimnazială Nanov Prof.Dina Ionut
NOTĂ: Lucrările trebuie să respecte tema dată, utilizând materiale şi tehnici de lucru la alegere. Lucrările nu se restituie. Premiile si diplomele de participare se vor acorda de către juriu, pe secţiuni şi vârstă (grădiniţă, clasele I-II, III-IV, V-VI, VII-VIII) Cadrele didactice îndrumătoare vor primi adeverinţa de participare și acordul de parteneriat; Se va urmări în mod deosebit: originalitatea şi imaginaţia participanţilor, gradul de acoperire a foii, acurateţea lucrării. Nu se admite intervenţia cadrului didactic în lucrare, aceasta va fi descalificată.
FIŞĂ DE ÎNSCRIERE SIMPOZION INTERJUDEȚEAN „ÎN AȘTEPTAREA PAȘTELUI -TRADIȚII PASCALE”
Secţiunea –TRADIȚII PASCALE (referate)
Numele şi prenumele: __________________________________________________ Specialitatea: ____________________ Adresa de corespondenţă: _______________________________________________ ______________________________________________________________________ Telefon:___________________ E-mail:___________________ Şcoala de provenienţă:__________________________________________________ Localitatea:___________________ Judeţul: ______________________ Titlul lucrării:______________________________________
FIŞĂ DE ÎNSCRIERE CONCURS INTERJUDEȚEAN „ÎN AȘTEPTAREA PAȘTELUI -TRADIȚII PASCALE” Unitatea şcolară: ______________________________________________________________ Adresa
unităţii
şcolare
(localitate,
Telefon:
stradă,
nr.,
judeţ,
cod
poştal)
Fax:
Nume cadru didactic participant:
Specialitatea: Clasa: / Grupa Adresa cadrului didactic participant (unde se vor trimite diplomele):
E-mail:
Telefon fix / mobil: TABEL NOMINAL CUPRINZÂND ELEVII PARTICIPANŢI LA CONCURS
Nr. Crt. Numele şi prenumeleelevului
Titlul Lucrării
Secţiunea
Clasa/Grupa
ȘCOALA GIMNAZIALĂ NANOV LOCALITATEA:NANOV JUDEȚ: TELEORMAN TEL:0247/319702 NR ÎNREG……/ …..………….
GRĂDINIȚA/ȘCOALA……………… LOCALITATEA………………… JUDEȚ……………… TEL……………… NR ÎNREG………/ ….………..…..
ACORD DE PARTENERIAT
Încheiat între Şcoala Gimnazială Nanov, cu sediul în Nanov, Str. Dunării, Nr. 178 B, Teleorman, telefon/fax 0247/319702, e-mail
[email protected], reprezentată de prof. Dina Ionuț, încalitate de director şi prof. Atirnățeanu Lavinia , prof. Dina Ionuț, educ. Dusa Madalina, în calitate de coordonatori a proiectului „ÎN AȘTEPTAREA PAȘTELUI -TRADIȚII PASCALE”, Nanov, ediţia I, 2019: Si……..........................................................................................................................................re prezentată prin prof. ………………………………………….., în calitate de director și prof. ……………………………………………………………………….., încalitate de cadre didactice îndrumătoare participante la concursul interjudețean „ÎN AȘTEPTAREA PAȘTELUI -TRADIȚII PASCALE ” , aprilie 2019. Acordul intră în vigoare la data semnării acestuia şi este valabil pe perioada anului şcolar 2018-2020. Unitatea coordonatoare se obligă: Să distribuie regulamentul concursului şcolilor partenere; Să colecteze lucrările realizate de parteneri; Să asigure jurizarea lucrărilor; Să trimită tuturor participanţilor diplomele şi premiile; Să mediatizeze rezultatele concursului. Grădiniţa/Şcoala participantă se obligă să: Să înscrie preşcolarii/elevii în concurs; Să îndrume preşcolarii/elevii în realizarea lucrărilor; Să expedieze lucrările pe adresa şcolii coordonatoare; Să distribuie preşcolarilor/elevilor participanţi diplomele şi premiile obţinute. Partenerii se obligă să colaboreze pe toată durata concursului pentru ca acesta să se deruleze conform scopului stabilit. Prezentul contract se încheie în două exemplare, câte unul pentru fiecare parte. Unitatea de învăţământ Şcoala Gimnazială Nanov Director, Prof. Dina Ionuț
Coordonatori proiect, Prof. Dina Ionuț PIP: Atîrnățeanu Lavinia Educ. Dusa Mădălina
Unitatea de învăţământ Director,
Cadru didactic îndrumător,