Brosura

  • August 2019
  • PDF

This document was uploaded by user and they confirmed that they have the permission to share it. If you are author or own the copyright of this book, please report to us by using this DMCA report form. Report DMCA


Overview

Download & View Brosura as PDF for free.

More details

  • Words: 1,138
  • Pages: 12
Proiect pentru utilizarea tehnologiei informaţiei în educaţie Brosura de informare turistica

Ediţia a II-a Iunie-Septembrie 2007

E vacanţă! „Şi ce dacă!” Au spus mulţi elevi ai Şcolii Generale “Sfanta Varvara” Aninoasa, angrenaţi în Proiectul: „e – VACANŢA”

ORAŞUL MEU De acolo de unde florile de mina îşi dau mâna cu lumina soarelui,de acolo de unde mineritul are o mare însemnătate pentru oraş şi pentru ţara,de acolo se aud glasuri de copii care au cântat numele acestui oraş la ţarmul Marii Negre. Oraşul Aninoasa aflat la poalele muntelui Parâng,străjut de pădurile dese,este mărginit de un defileu care ne oferă o panoramă minunată. Alunecând tumultos prin albia sa,Jiul,râul care străbate acest oraş duce cu el poveste de veacuri a Aninoasei... Locuitorii oraşului sunt oameni simpli însă dacă stai de vorbă cu ei,descoperi cât de multe calitaţi au ascunse in ei.Deşi munca lor din adâncul pamantului nu este deloc uşoară,nu se plâng şi nu se dau bătuţi.Mândri mereu de munca şi oraşul lor,ei împreună cu edilii oraşului încearcă zi de zi sa făurească o viaţă mai uşoara şi un oraş mai bun. Tocmai neânsemnătatea acestui oraş fac ca misterul să fie mai greu de descoperit. Casele mici,străzile înguste,oamenii simpli şi primitori adaugă un plus de farmec acestui oraş. Mândri de acest oraş suntem şi noi copiii care încercăm prin puteriile noastre să ridicăm cât mai sus numele acestui oraş.Mândri că suntem elevi ai şcolii generale Sfânta Varvara,şi mândri totodată că avem cadre didactice care ne sunt in acelaş timp şi profesori şi prieteni,ne străduim să facem cinste şcolii şi oraşului. La festivalul Mamaia Copiilor oraşul Aninoasa a triumfat prin glasuri de copii,iar la Sinaia prin indemânare şi creativitate,Aninoasa a urcat pe prima treaptă a podiumului naţional. Toate acestea nu s-ar fi intâmplat dacă nu ar fi fost primarul acestui oraş pentru care nici un efort nu este prea greu când vine vorba de cultură. Vom munci pentru a arăta ţării că,copiii acestui oraş “MIC” aflat între munţi pot fi la fel sau chiar mai sus decât copiii oraşelor MARI.

ANINOASA Aninoasa este situat in partea de sud a judeţului Hunedoara, in bazinul carbonifer Valea Jiului, fiind învecinat la nord-est cu municipiul Petroşani, la sud cu judetul Gorj, iar la vest cu orasul Vulcan. Aninoasa ni se dezvăluie în toată splendoarea sa, ca o aşezare liniştită, ruptă parcă de realitatea vremurilor acestui secol. Aninoasa nu are nimic din forfota şi gălăgia marilor aşezări urbane, fiind mai degrabă un orăşel pitoresc şi ciudat, unde oamenii se cunosc unii pe alţii formând o mare familie. Aninoasa este, asemenea altor localităţi din Valea Jiului, deopotrivă frumoasă, bogată şi ciudată pentru călătorul neavizat, care va fi surprins să constate că aici sunt păstrate, nealterate, multe obiceiuri şi tradiţii ale căror origini se pierd în negura timpului

MINERITUL Exploatarea carbonifera de la Aninoasa si-a inceput activitatea in 1890, cand geologii au confirmat ca exista carbune de calitate in Valea Jiului. Se exploatează zăcămintele de cărbuni, care se prelucrează în localitatea Vulcan. In prezent orasul Aninoasa nu mai are exploatare miniera. A existat Exploatarea Miniera Aninoasa care a fost deschisa în anul 1885 si a fost inchisa in 17.04.2006

ULTIMA TONĂ DE CARBUNE Angajati ai EM Aninoasa

PUNCTE DE ATRACŢIE TURISTICĂ MOTELUL GUI Este poziţionat pe DN 66 , şi are o capacitate de 56 de locuri şi un restaurant cu peste 80 de locuri

HOTELUL GAMBRINUS Este situat pe un loc de belvedere la intrarea in defileul Jiului. Dispune de 60 de locuri de cayare, restaurant cu 100 locuri si pistă pentru schi.

Biserica Catolică

Biserica Ortodoxă

Minimuzeul satului

Corul Copiilor din Aninoasa  Au început prin a visa…Dar pentru a li se împlini visul au muncit mult, plini de entuziasm, cu tot sufletul, iar visul a devenit realitate.  Însă această realitate de care sunt atât de mândrii i-a făcut să işi dorească mai mult, să işi dorească să nu se termine totul la lăsarea cortinei în 2004 şi să fie din nou prezenţi la următoarele ediţii a concursului.  Scena le-a dat aripi, Mamaia i-a făcut să fie mai bogaţi sufleteşte şi mai buni. Şi astfel, cu ambiţia într-o mână şi cu munca în cealaltă au pornit din nou la drum: drumul spre vis, drumul spre succes. Nu le-a fost uşor, însă amintirile, dorinţa, talentul şi speranţa au fost puterea lor. Pentru a patra oara consecutiv, Corul Copiilor din Aninoasa, sub atenta îndrumare a doamnei directoare Didina Botgros si a domnişoarei învăţătoare Alina Botgros, cu sprijinul domnului primar Ilie Botgros, Consiliului Local, au participat la Festivalul Naţional„Mamaia Copiilor”unde au fost la înalţime.

Festivalul de colinde

“Zoriori de ziuă” Este deasemenea, destinat copiiilor Văii Jiului. Aici participă formaţii de copii cu colinde mai vechi şi mai noi din zona Văii Jiului şi nu numai. Festivalul se desfăşoară în fiecare an în luna decembrie. Acest festival este realizat de Consiliul Local Aninoasa – prin aportul deosebit al primarului Ilie Botgros – şi Sindicatul MTI al E.M.Aninoasa reprezentat de preşedinte Ilinescu Constantin. Festivalul este un bun prilej de a pune în valoare obiceiuri vechi de Crăciun, de a păstra tradiţiile strămoşeşti.

 Frumusetea deosebita a "Pomului cu Lalele" i-a inspirat pe locuitorii Aninoasei, ca la sarbatoarea Inaltarii Domnului sa organizeze o minunata  "Nedeie a Tulipanului", prilej de întâlnire a tuturor locuitorilor Vaii Jiului, iubitori de frumos, pastratori de datini si obiceiuri populare. Sarbatoarea incepe prin aducerea unui omagiu eroilor neamului, cu slujba religioasa ce se desfasoara an de an la Biserica Inaltarii Domnului din Iscroni.  Urmeaza depuneri de coroane la cimitirul eroilor din Iscroni, unde locuitori ai orasului vin sa cinsteasca memoria acestora.  Apoi locuitorii Vaii Jiului se intalnesc langa Pomul cu Lalele cu datinile si obiceiurile stramosesti ale acestor meleaguri.

Sport  Sportul ocupă un loc deosebit în activitatea ediliilor si locuitorilor. • TIR CU ARCUL  În cadrul Complexului Sportiv ANENA funcţionează o echipă de Tir cu Arcul , una din cele mai puternice din ţară, având în palmares numeroase titluri naţionale şi internaţionale.  Echipa este compusă din sportivi cu o experienţă bogată şi cu rezultate excelente.

 Aninoasa face parte din cele 9 comunitati pilot in care s-a implementat de câtre Ministerul Comunicaţiilor si Tehnologiei Informaţiei, proiectul “Economia Bazata pe Cunoaştere”, in parteneriat cu Ministerul Educaţiei si Cercetării, Ministerul Administraţiei si Internelor, Ministerul Culturii si Cultelor si Agenţia Naţionala pentru Întreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperaţie.  Aninoasa face parte din cele 9 comunitati pilot in care s-a implementat de câtre Ministerul Comunicaţiilor si Tehnologiei Informaţiei, proiectul “Economia Bazata pe Cunoaştere”, in parteneriat cu Ministerul Educaţiei si Cercetării, Ministerul Administraţiei si Internelor, Ministerul Culturii si Cultelor si Agenţia Naţionala pentru Întreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperaţie.

Realizat de Elevele: • Corlan Narcisa • Tiran Emilia • Bogdan Roxana • Ilies Roxana • Presecan Alexanadra Profesor coordonator : • Muntean Aurelia • Director: Botgros Didina

• Pentru informatii suplimentare accesati siteul www.aninoasa.ro

Related Documents

Brosura
August 2019 35
Brosura
November 2019 17
Brosura
May 2020 11
Brosura
November 2019 17
Brosura - Aninoasa
August 2019 12
Brosura Mediere
June 2020 6