Bloc Temps I Terra

  • Uploaded by: Gemma
  • 0
  • 0
  • May 2020
  • PDF

This document was uploaded by user and they confirmed that they have the permission to share it. If you are author or own the copyright of this book, please report to us by using this DMCA report form. Report DMCA


Overview

Download & View Bloc Temps I Terra as PDF for free.

More details

  • Words: 686
  • Pages: 3
BLOG TEMPS I TERRA Mestres: Cristina Garcia Trapero i Gemma España Masip Titulació: Magisteri de llengua estrangera

TÍTOL DE L’ACTIVITAT O DEL MATERIAL ELABORAT Climatologia i relleu de Catalunya

OBJECTIU DE L’ACTIVITAT O DEL MATERIAL Els nens i nenes han de conèixer el medi que els envolta mitjançant les caracteristiques fisiques més importants de Catalunya: relleu, clima, vegetació, paisatge...

DESCRIPCIÓ Amb aquest bloc volem substituir una unitat didàctica que es sol dur a terme amb llibres de text per una web explicativa i d’opinió sobre: − Introducció d’on esta situada Catalunya en un context mediterrani. − El relleu de Catalunya: tots els rius muntanyes, serralades, planes, valls, etc. − Els diferents microclimes i climes que es poden trobar a la nostra autonomia. − La vegetació i el paisatge també serà d’importància ja que ajudarà a completar el coneixement del relleu donat en un principi.

CONTEXTUALITZACIÓ CURRICULAR ETAPA: Cicle superior de primària NIVELL: 5 de primària ÀREA: Ciències Socials COMPETÈNCIES BÀSIQUES I/O PRÒPIES DE L’ÀREA: Coneixement del medi natural, social i cultural hauria de facilitar el desenvolupament de les competències bàsiques de l'educació primària. Entenem per competència l'aplicació dels coneixements, habilitats i actituds a la resolució de problemes en contextos diferents. Les competències pròpies de l'àrea estan estretament vinculades al bloc de competències específiques centrades en conviure i habitar el món (competència en el coneixement i la interacció amb el món físic i competència social i ciutadana).

Assolir la competència de conviure i habitar el món implica: − Situar-se en l'espai, orientar-s'hi i desplaçar-s'hi utilitzant plànols i mapes. − Identificar, localitzar i descriure les principals característiques naturals, humanes i socials d'un territori utilitzant conceptes i procediments geogràfics. − Conèixer i comprendre el context natural, social, cultural i tecnològic on està immers. − Utilitzar críticament fonts d'informació que usin diferents tipus de suport per observar i analitzar l'entorn. − Identificar un problema de naturalesa geogràfica o mediambiental, ubicar-lo en el territori, analitzar-ne les causes i les conseqüències i el rol dels seus protagonistes, valorar les alternatives al problema, fer-ne una proposta pròpia que es pugui dur a la pràctica, tenint en compte l'ús sostenible del medi. − Situar etapes i fets de la història personal, familiar, local, catalana i espanyola en el temps i en una estructura cronològica. − Descriure, analitzar i valorar els canvis i les continuïtats i les causes i les conseqüències d'algun esdeveniment clau de la història de Catalunya i d'Espanya utilitzant diferents fonts històriques primàries i secundàries. − Relacionar alguns fets de la història del segle XX i XXI amb la història familiar i local i narrar-los. Identificar i valorar elements del patrimoni. Participar en projectes de conservació i comunicació del patrimoni i de la memòria històrica. − Plantejar preguntes investigables sobre característiques i canvis observables en els materials i en els objectes tecnològics, en els éssers vius, en els ecosistemes propers i en la Terra vista com a planeta, identificar evidències i extreure conclusions que possibilitin prendre decisions per actuar. − Explicar els fenòmens amb l'ajuda de models, verificar la coherència entre les observacions i l'explicació donada, i expressar-la utilitzant diferents canals comunicatius. − Utilitzar el coneixement científic per comprendre situacions properes relacionades amb problemàtiques ambientals, amb la conservació de la salut o amb l'ús d'objectes tecnològics i per prendre decisions coherents per actuar amb aquest coneixement. − Valorar la democràcia com a forma de convivència i de govern que permet exercir i respectar els drets i deures individuals i col·lectius. − Participar en la vida col·lectiva de la classe, l'escola i la localitat, posant en pràctica habilitats socials que afavoreixen les relacions interpersonals.

CONTINGUTS: Adreça (URL) EINES WEB 2.0 EXPLORADES Nom de l’eina

Data de consulta

El tiempo en España

http://www.meteoconsult.com/

23-04-2009

Gadget enquesta

http://www.blogger.com/

23-04-2009

Gadget albúm

http://www.blogger.com

23-04-2009

De.li.cious

http://delicious.com/

15-05-2009

Scribd

http://www.pdfcoke.com/

15-05-2009

EINES SELECCIONADA Nom de l’eina

Adreça (URL)

Blogger

http://tempsiterra.blogspot.com/

Motius de la selecció Desconeixíem algunes altres eines d’edició on-line i perquè estàvem més familiaritzades amb aquest tipus d’eina. A més a més ens permet interactuar tan els professors amb els alumnes mitjançant comentaris i correus electrònics i donar la matèria d’una forma diferent i més divertida.

Related Documents

Bloc Temps I Terra
May 2020 10
Bloc
April 2020 10
Temps
May 2020 44
Bloc
November 2019 25
Temps - Construire Les Temps
November 2019 36

More Documents from ""