Beneficiile Masajului Cu Pietre Calde - Aimee.ro

  • Uploaded by: Mihaela Vasile
  • 0
  • 0
  • May 2020
  • PDF

This document was uploaded by user and they confirmed that they have the permission to share it. If you are author or own the copyright of this book, please report to us by using this DMCA report form. Report DMCA


Overview

Download & View Beneficiile Masajului Cu Pietre Calde - Aimee.ro as PDF for free.

More details

  • Words: 713
  • Pages: 2
Masajul cu pietre calde : una din cele mai relaxante forme de masaj Masajul cu pietre calde este incredibil de relaxant si are beneficii nenumarate pentru sanatate. Pe langa indepartarea toxinelor, imbunatatirea circulatiei si eliminarea durerilor, pietrele calde ofera si o senzatie de profunzime a masajului, fara a fi nevoie de eforturi suplimentare din partea celui care ofera masajul. Cei din vechime stiau aceste lucruri si au perpetua acest ritual pentru a-l lasa mostenire posteritatii. Provenind de la chinezi,indieni, apoi trecand prin civilizatia amerindiana, pietrele vulcanice au fost folosite in scop terapeutic inclusiv de romani in cadrul bailor si au rezistat timpului pentru a-si face loc astazi in viata unei civilizatii extrem de stresate si tot timpul pe fuga. Care sunt insa secretele care pot face ca experienta unui masaj cu pietre calde sa devina una de neuitat? Fie ca se desfasoara la un salon de masaj fie in confortul caminului nostru, pasii sunt aceiasi si se bazeaza pe cateva principii de baza. In primul rand, este nevoie de un set de pietre din bazalt si de un incalzitor pentru pietre. Pietrele sunt de diferite forme si marimi. Sunt preferate in egala masura pietrele plate si cele mai pline, rotunde. Forma lor este speciala pentru anumite parti ale corpului: pietrele in forma de triunghi merg puse in zona plexului solar. Pietrele mai plate pierd caldura mai repede, deci e bine sa le folosim pe cele mai pline cand ne dorim un masaj cu pietre calde. Pietrele pentru miscari ritmice sunt cele mai usor de manuit. Gaseste cateva care sunt usor de folosit si considera-le pietre de utilizat pentru miscari tipice de masaj. Aceste pietre se plaseaza direct pe piele si trebuie permanent sa se afle in miscare.

Cum se efectueaza concret masajul? In primul rand, este recomandat ca cel care efectueaza masajul sa sa obisnuiasca cu manuirea pietrelor, cu felul in care arata si se simt la atingere. Fiind de forme diferinte, regula e ca pietrele mai mari sa se foloseasca pentru a fi plasate pe corp iar cele mai mici sunt bune pentru efectuarea masajului. Pietrele mai mici si plate sunt folosite pentru fata, cele medii pentru brate si umeri, cele mai mari pentru picioare si spate. Pietrele pozitionate pe corp trebuie sa fie plate pentru a putea sta pe corp. Pietrele mai mici folosite la masajul propriu-zis se vor raci mai repede, chiar in cateva minute. De aceea, e recomandat sa schimbam aceste pietre cu altele calde. Pietrele calde trebuie folosite intotdeauna cu ulei, chiar si pe fata, pentru a aluneca si pentru a evita posibile rani care pot fi lasate pe piele. In momentul cand se ia o piatra din incalzitor, este bine sa fie rulata si tinuta in maini pentru a aprecia corect temperatura ei inainte de a o aplica pe client. De asemenea, ele pot fi scoase mai devreme din apa si lasate putin la racit sau se poate adauga apa rece in incalzitor daca pietrele sunt prea calde. Este recomandat sa avem o sticla de apa in apropiere.

Pentru a efectua miscarile potrivite de masaj, trebuie folosite pietrele mici si medii, tinute in palma, nu cu degetele. Cand facem masaj, miscarile sunt: misti piatra in sus, o misti putin si apoi o cobori.

Asta te va ajuta sa nu te arzi si va mentine si o distibutie buna a caldurii catre client. Pentru a atinge performante din ce in ce mai bune cu acest masaj, imagineaza-ti ca piatra este parte integranta a mainii tale. Toate tehnicile de masaj (efleuraj, frictiune, framantare, tapotare) trebuie efectuate tinand piatra in palma, si nu cu degetele. Multi clienti nu vor observa pietrele, insa vor simti mainile puternice si miscarile adanci si relaxante ale celui care face masajul. Acest este de fapt rezultatul care trebuie obtinut cand facem cuiva masaj cu pietre calde. Un astfel de masaj este o binecuvantare a naturii si este recomandat sa se implementeze si in cadrul sedintelor de:     

masaj pe scaun sesiuni reiki ingrijire faciala manichiura si pedichiura impachetari corporale

Pentru mai multe detalii despre originile masajului, calitatile pietrelor, beneficii, tehnici si secrete ale masajului, filmulete exemplificative, exemple de seturi de pietre pentru masaj, va punem la dispozitie un manual gratuit pe site-ul Aimee.ro, sectiunea descarca gratuit carti si Magazin pentru suflet.

Related Documents


More Documents from ""