Atg Discussion Adv Freq

  • Uploaded by: Cristina Giza
  • 0
  • 0
  • October 2019
  • PDF

This document was uploaded by user and they confirmed that they have the permission to share it. If you are author or own the copyright of this book, please report to us by using this DMCA report form. Report DMCA


Overview

Download & View Atg Discussion Adv Freq as PDF for free.

More details

  • Words: 1,331
  • Pages: 4
Diete – cum sa slabesti sanatos? Prezentare generala Multe persoane doresc sa slabeasca in mod natural si in conditii de siguranta. Multe site-uri si diferite anunturi incearca sa vanda diferite medicamente sau suplimente care promit pierderea in greutate. Cu toate acestea, aceste produse nu sunt bazate pe dovezi stiintifice. Dietele stricte si exercitiile fizice exagerate pot fi uneori periculoase, impiedicand organismul sa-si satisfaca nevoile nutritionale optime. Conform cercetatorilor, cantitatea maxima sanatoasa ce poate fi data jos este de maxim 900 de grame pe saptamana. Persoanele care pierd mai mult de aceasta valoare pe saptamana si urmeaza diete foarte stricte au sanse extrem de crescute de a-si recastiga ulterior greutatea. O dieta sanatoasa nu se refera la limitari stricte in ceea ce priveste alimentele, iar urmarea unei astfel de diete nu ar trebui sa fie complicata. Piatra de temelie a unui model alimentar sanatos ar trebui sa fie inlocuirea alimentelor procesate cu alimente cat mai naturale ori de cate ori este posibil.

Distributia glucide-lipide-proteine In timp ce unele diete exagerate pot sugera altfel, organismul are nevoie de valori echilibrate ale proteinelor, lipidelor, carbohidratilor, fibrelor, vitaminelor si mineralelor pentru a fi sanatos. Eliminarea unora dintre aceste categorii nu este indicata, ci mai degraba se recomanda alegerea celor mai sanatoase optiuni din fiecare categorie. Proteinele ofera energia necesara pentru a putea realiza sarcinile zilnice, atat din punct de vedere fizic, cat si psihic. Prea multe proteine pot fi daunatoare persoanelor cu afectiuni renale, dar necesarul de proteine de calitate creste odata cu imbatranirea. Se recomanda consumul proteinelor din plante, in detrimentul celor animale. Lipidele nu sunt neaparat rele si nu sunt doar de un singur fel. Exista lipide rele care pot distruge dieta si pot creste riscul de a dezvolta boli, dar, de asemenea, exista si lipide bune care protejeaza creierul si inima. De fapt, grasimile sanatoase, precum omega-3, sunt vitale pentru sanatatea fizica si emotionala. Carbohidratii sau glucidele fac parte dintre sursele principale de energie ale corpului. Cea mai mare cantitate de glucide trebuie sa provina din alimente complexe, nerafinate, precum legumele, cerealele integrale si fructele. Painea alba, produsele de patiserie si zaharul sunt cateva alimente ce trebuie evitate. Fibrele pot fi introduse in alimentatie prin consumul de cereale, fructe, legume si fructe cu coaja lemnoasa. Acestea pot sustine sanatatea inimii si pot reduce riscul de accident vascular cerebral si diabet. De asemenea, fibrele regleaza tractul intestinal si imbunatatesc digestia, ajutand la pierderea in greutate in mod sanatos.

Vitaminele trebuie sa se gaseasca in cantitati optime in dieta unei persoane. Deficitul de calciu poate duce la osteoporoza, anxietate, depresie si dificultati de somn. De asemenea, valorile normale ale magneziului si ale vitaminelor D si K pot ajuta calciul sa isi faca treaba.

Ce este de facut? Obtinerea unei greutati optime poate fi usor de realizat atunci cand se elimina alimentele nesanatoase si se introduc alimente bune, iar dieta este asociata cu activitate fizica moderata. Dietele minune care promit slabirea imediata fac mai mult rau decat bine. Urmarea unei alimentatii sanatoase si a unor pasi care ajuta la mentinerea ei pot fi suficiente pentru a slabi in mod sanatos. Acesti pasi sunt reprezentati de: Pastrarea de gustari sanatoase la domiciliu si la locul de munca In graba, oamenii pot opta sa manance alimente rapide si preambalate. Acest lucru este nesanatos si duce la imposibilitatea de a slabi. Atunci cand organismul simte ca este timpul pentru o gustare, aceasta trebuie sa fie sanatoasa. Luarea unor gustari sanatoase acasa si la locul de munca poate ajuta corpul sa isi satisfaca nevoile nutritionale si sa evite excesul de zahar si de sare. Optiunile indicate includ: -

Fructe cu coaja lemnoasa, dar fara adaos de sare sau zahar; Fructe; Legume; Iaurturi slabe.

Eliminarea alimentelor procesate Alimentele procesate sunt bogate in sodiu, grasimi, calorii si zahar. De asemenea, ele contin adesea mai putini nutrienti decat alimentele integrale. Conform studiilor, alimentele procesate pot duce la dependenta si la diferite tulburari de alimentatie, tinzand sa produca supraalimentare. Cresterea nivelului de proteine O dieta bogata in proteine poate ajuta o persoana sa slabeasca. Cercetarile au sugerat ca dietele bogate in proteine reprezinta strategii de succes pentru prevenirea sau tratarea obezitatii. In mod colectiv, statisticile au aratat ca dietele cu valori de peste 30 de grame de proteine per masa au ajutat la imbunatatirea apetitului si la gestionarea greutatii corporale. O persoana sanatoasa ar trebui sa consume multe oua, carne slaba de pui, curcan sau peste, dar si fasole si branza de vaci slaba. Aceste alimente sunt bogate in proteine si sunt relativ scazute in grasimi. Renuntarea la zahar adaugat Zaharul nu este intotdeauna usor de evitat, dar eliminarea alimentelor procesate si renuntarea la adaosul de zahar din ceai sau cafea reprezinta cateva metode utile. O mare parte din zaharul

consumat provine din fructoza. Acest zahar este descompus de ficat si transformat in grasime, ulterior eliberata in sange si ducand la ingrasare. Cresterea aportului de lichide Apa este cel mai bun lichid pe care o persoana il poate bea pe parcursul zilei. Nu contine calorii si ofera o multime de beneficii pentru sanatate, inclusiv accelerarea metabolismului. In final, daca oamenii renunta la sucuri si le inlocuiesc cu apa, acest lucru va duce la reducerea numarului de calorii consumate si la scaderea in greutate. Alte bauturi cu continut ridicat de calorii sunt reprezentate de alcool si specialitati cu cafea. De asemenea, ceaiurile trebuie consumate neindulcite. Evitarea carbohidratilor rafinati Consumul de cereale integrale poate ajuta la scaderea in greutate si la protejarea organismului de boli. Cercetatorii afirma ca folosirea carbohidratilor rafinati este mai periculoasa chiar si decat consumul de grasimi saturate. Orezul, pastele fainoase si bomboanele sunt doar cateva exemple de alimente ce trebuie evitate. Postul Postul poate ajuta o persoana sa piarda in greutate daca este tinut pentru perioade scurte de timp. Cu toate acestea, pentru copii, batrani, femei insarcinate si persoane cu diferite boli, postul poate fi periculos. Pastrarea unui jurnal alimentar Calcularea caloriilor consumate poate reprezenta o metoda eficienta prin care supraalimentarea poate fi evitata. Astfel, o persoana poate constientiza exact ce si cat mananca. Perierea dintilor intre mese sau seara devreme In plus fata de imbunatatirea igienei dentare, periajul dintilor poate ajuta la diminuarea poftei de mancare. Astfel, persoanele care obisnuiesc sa aiba gustari inutile noaptea, pot fi mai putin tentate sa realizeze acest lucru. Cresterea aportului de fructe si legume proaspete O dieta bogata in fructe si legume poate ajuta o persoana sa ajunga la o greutate ideala si sa o mentina. Se recomanda consumul de fructe si legume proaspete si naturale. Utilizarea unor farfurii mai mici Reducerea dimensiunilor farfuriilor poate ajuta la controlul cantitatilor portiilor de mancare. De asemenea, utilizarea unor farfurii mai mici poate avea efecte psihologice pozitive. Ingerarea unor cantitati mai mici de mancare poate ajuta la pierderea kilogramelor in plus. Cu toate acestea, auto-infometarea trebuie evitata.

Mestecarea lenta Reducerea vitezei cu care se realizeaza masticatia poate ajuta o persoana sa reduca numarul total de calorii pe care le consuma la o singura masa. Creierul realizeaza, de obicei, putin mai tarziu ca stomacul este plin. Prin incetinirea masticatiei, creierul va percepe corect starea stomacului. Odihnirea suficienta Exista legaturi stranse intre obezitate si lipsa unei odihne eficiente. Cu cat calitatea somnului creste, cu atat dorinta de a lua gustari inutile scade. In acest fel aportul de calorii ingerat scade si duce la pierderea in greutate. Practicarea exercitiilor fizice Multe persoane supraponderale nu realizeaza un minim de activitate fizica. Alergarea, mersul pe jos, urcatul scarilor si inotul reprezinta metode usoare prin care exercitiile fizice pot fi introduse in viata unei persoane. Exercitiile cardio ajuta corpul sa arda rapid calorii, in timp ce antrenamentele ce se bazeaza pe rezistenta construiesc o masa musculara optima.

Concluzii Persoanele care doresc sa slabeasca in mod sanatos ar trebui sa se concentreze initial pe modificarile stilului de viata, mai degraba decat pe adoptarea unor diete ineficiente si nesanatoase. Cu toate acestea, orice persoana care nu reuseste sa scada in greutate indiferent de incercari, ar trebui sa discute cu un medic sau cu un dietetician.

Related Documents

Atg Discussion Adv Freq
October 2019 5
Freq
October 2019 15
Atg
May 2020 9
Adv
October 2019 41
Freq Comparator
June 2020 9
Gre_hi-freq
October 2019 20

More Documents from ""

Atg Discussion Adv Freq
October 2019 5
Big Idea Poster
July 2020 12
November 2019 21
May 2020 9