20090401 _aixecatambelpeuesquerre3

  • Uploaded by: Sara Mulet Escalas
  • 0
  • 0
  • April 2020
  • PDF

This document was uploaded by user and they confirmed that they have the permission to share it. If you are author or own the copyright of this book, please report to us by using this DMCA report form. Report DMCA


Overview

Download & View 20090401 _aixecatambelpeuesquerre3 as PDF for free.

More details

  • Words: 864
  • Pages: 2
RESCAT DE LES CAIXES D´ESTALVI: UNA OPORTUNITAT PER A UNA BANCA PÚBLICA DE PROXIMITAT L´anunci per part del Governador del Banc d´Espanya ahir, que el rescat de Caja Castilla probablement serà el primer de més si es perllonga la crisi econòmica mundial, no ha agradat els responsables econòmics guvernamentals, especialmente el Vicepresident econòmic Pedro Solbes. El coordinador d´EU, David Abril, ha afirmat que “el rescat de caixes d´estalvi ha de ser aprofitat per posar les bases d´una banca pública de proximitat, que atengui les necessitats de la gent, de les famílies, els treballadors i treballadores autònoms i les petites empreses”. Es tracta d´uns doblers que “són de tota la ciutadania, i que no es poden donar a canvi de no res”.

DEFLACCIÓ BALEARS

VERSUS

ALTS

PREUS

A

Els ciutadans i ciutadanes de Balears pagam, segons l´Observatori de preus del Ministeri d´Indústria un 11% més per la “cistella de la compra” que altres ciutats de l´Estat. Un sobrecost que puja al 32% en el cas de la carn i un 25% en el cas del peix. Aquesta dada contrasta, segons EU, amb les dades de deflacció (rebaxa de 0,1 punts en negatiu en el primer trimestre de 2009 de l´IPC) presentades ahir. Des d´EU insistim en què aquesta és la demostració que no es pot apostar per congelar els salaris per sortir de la crisi económica, ja que això minvaria encara més el poder adquisitiu de la ciutadania, especialmente en el cas de Balears, a un moment en què s´estan negociant convenis importants, com el del comerç.

L’ÀREA DE LA DONA D’ESQUERRA UNIDA PARLARÀ AVUI DE ‘LA CRISI EN FEMENÍ’ L’Àrea de la dona d’Esquerra Unida juntament amb la Fundació Europa de los Ciudadanos ha organitzat per avui dimecres, a les 18’30hores al Centre Social Flassaders (C. Ferreria 10 – 1er pis) la Conferència “La crisi en femení”. Comptarem amb la participació com a ponents de dones expertes en la matèria com són: Àngels Martínez Castells, Professora d’Economia Aplicada de la UAB; Annalí Mireia Casanueva, Estudiant d’Economia de la UPF i Responsable de l’Àrea de Gènere dels CJC; Maria Antònia Carbonero Gamundí, Directora de l’Observatori Social de les Illes Balears i Professora i Sociòloga de la UIB; I com a moderadora: Conxa Calafat Marí, Àrea de la Dona d’Esquerra Unida Per a les dones i homes d’Esquerra Unida és evident que la crisi econòmica no és amiga de les dones. No dóna ocasió que es puguin consolidar les conquistes dels darrers anys en el mercat laboral amb una implicació directa sobre els seus drets, les seves rendes, la seva capacitat d’elecció i de formació i l’empoderament de les dones. La crisi, desprès del triomf de les polítiques neoliberals i la globalització econòmica, pot provocar un creixement dels treballs informals i un empitjorament de la vida quotidiana de les dones i les seves famílies. El paper de les dones serà determinant davant els canvis i limitacions que la crisi alimentària, econòmica i ecològica estan imposant arreu del món.

1 d'abril de 2009 ,el número 3 “ AIXECA’T AMB EL PEU ESQUERRE! ”, EL BUTLLETÍ MATINER D’EU

Pàg. 1

ESQUERRA UNIDA PALMA POSA EN MARXA L' EXPERIÈNCIA "EL TEU BARRI" Des d'Esquerra Unida Palma s'ha posat en marxa l'experiència "el tEU Barri" on els militants de barris propers ens ajuntam per compartir les nostres preocupacions sobre ciutat i el barri en el que vivim.A més, tendrem l'oportunitat de conèixer de primera mà tot el que es duu a terme a les institucions. Per això, et convidam a la propera reunió del districte NORD que tindrà lloc el divendres 3 d'Abril a les 19.30h a la sala dreta de la plata baixa del Centre Cultural de s'Escorxador. Hi assistiran: Eberhard Grosske Tinent de batlessa i Regidor de Benestar Social, Participació Ciutadana i Cultura. Fina Santiago Consellera de Afers Socials, Promoció i Immigració.

CRÍTICA A LA INSISTÈNCIA IMPERTINENT DEL SINDICAT MÈDIC A pesar que el Decret que regula l´accés a la sanitat pública a Balears rebaixa les condicions en relació a altres cossos de l´administració, el Sindicat mèdic segueix insistint en què la demanda del català com a requisit és una “agressió” a la sanitat pública. Des d´EU volem recordar que allò que planteja el Sindicat és un fals debat (mai no ha deixat d´accedir un metge o infermer/a a una plaça per desconeixement del català) i que la vertadera agressió a la sanitat pública es desmonta llevant prebendes als metges i professionals sanitaris que treballen alhora a la sanitat pública i la privada, establint un règim clar d´incompatibilitats, entre altres mesures.

Per més info:Alexandre Charles,Resp. Organització Palma [email protected] Mòbil 616.276.651

SUPORT ALS COL·LECTIUS DE MEMÒRIA HISTÒRICA Des d´EU donem ple suport a la mobilització convocada per demà dijous per l´Associació Memòria de Mallorca, que exigeix, juntament amb altres col·lectius de defensa de la memoria histórica, l´exhumació de les foses comunes de la repressió franquista, l´anul·lació dels judicis polítics i la retirada de la simbología del règim, en la perspectiva d´assolir els drets de Veritat, Justícia i Reparació per a les víctimes de la repressió i la dictadura franquista.

1 d'abril de 2009 ,el número 3 “ AIXECA’T AMB EL PEU ESQUERRE! ”, EL BUTLLETÍ MATINER D’EU

Pàg. 2

Related Documents


More Documents from ""