081201 So

  • December 2019
  • PDF

This document was uploaded by user and they confirmed that they have the permission to share it. If you are author or own the copyright of this book, please report to us by using this DMCA report form. Report DMCA


Overview

Download & View 081201 So as PDF for free.

More details

  • Words: 4,120
  • Pages: 11
ACTA DE LA SESSIÓ ORDINÀRIA DE L’1 DE DESEMBRE DE 2008 Identificació de la sessió Núm.: 13/08 Caràcter: Ordinari Data: 1 de desembre de 2008 Horari: 21:30 h. Lloc: Casa Consistorial de Peramola Hi assisteixen: Joan Pallarès Oliva Dolors Espluga Espluga Joan Puig López Josep Bonet Calderó Fermín Tordesillas Casals José Maria Orrit Bach José Roca Sala Mª Teresa Solsona Vila, secretària-interventora No assisteixen: Cap També hi assisteixen: Montserrat Bach Vilardell, auxiliar administrativa

ORDRE DEL DIA I.- APROVACIÓ DE L’ACTA DE LA SESSIÓ ANTERIOR. II.- ADHESIÓ A LA CARTA D’AALBORG. III.- ADHESIÓ DELS ÀMBITS TERRITORIALS DELS MUNICIPIS AL GAL ALT URGELLCERDANYA. IV.- ADHESIÓ A LA XARXA BARCELONA-CATALUNYA FILM COMMISSION. V.- SOL·LICITUD DE SUBVENCIÓ AL DEPARTAMENT DE GOVERNACIÓ I ADMINISTRACIONS PÚBLIQUES, PER A EQUIPAMENTS DESTINATS A FOMENTAR I DIVULGAR EL CIVISME. VI.- ADJUDICACIÓ PROVISIONAL, SI S’ESCAU, DEL CONTRACTE PER A L’EXECUCIÓ DE L’OBRA “MILLORES EN L’ABASTAMENT D’AIGUA POTABLE EN ALTA A PERAMOLA. MODIFICAT”. VII.- DONAR COMPTE DELS DECRETS DE L’ALCALDIA. PUNT INCLÒS PER URGÈNCIA: VIII.- ADHESIÓ AL CONVENI PER AL SERVEI D’ASSESSORIA JURÍDICA ALS AJUNTAMENTS I AL CONSELL COMARCAL DE L’ALT URGELL.

IX.- FACTURES I PAGAMENTS. X.- INFORMES D’ALCALDIA. XI.- PRECS I PREGUNTES.

Desenvolupament de la sessió i acords

El senyor Alcalde proposa que d’acord amb l’article 103.3 del Decret Legislatiu 2/2003, de 28 d’abril, pel qual s’aprova el Text Refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya s’inclogui en l’Ordre del dia el següent punt: VIII.- ADHESIÓ AL CONVENI PER AL SERVEI D’ASSESSORIA JURÍDICA ALS AJUNTAMENTS I AL CONSELL COMARCAL DE L’ALT URGELL. El Ple per unanimitat, reunint el quòrum de majoria absoluta, acorda la seva inclusió en l’Ordre del dia. La presidència obra la sessió i es passen a tractar els assumptes inclosos en l’Ordre del dia.

I.- APROVACIÓ DE L’ACTA DE LA SESSIÓ ANTERIOR. L’Alcalde sotmet a la consideració del Ple l’aprovació de l’acta, que els va ésser distribuïda juntament amb la convocatòria, de la sessió ordinària de data 28 d’octubre de 2008 (núm. 12/2008). El Ple l’aprova per unanimitat, amb l’esmena següent, introduïda a petició del regidor Sr. Tordesillas: - A l’encapçalament de l’acta on hi figuren els membres que no assisteixen on hi diu: “No assisteixen”, hi ha de dir: “Excusen la seva assistència”. En virtut d’aquesta esmena, el text de l’acta resta rectificat en la forma següent: ” Excusen la seva assistència: Fermín Tordesillas Casals José Roca Sala”. II.- ADHESIÓ A LA CARTA D’AALBORG. La necessitat de mesures de conservació de l’entorn natural i agrícola, la pèrdua de la biodiversitat existent, el baix ús d’energies renovables, la pèrdua de sòl fèrtil, la mobilitat en vehicle privat, la contaminació tant de l’aigua com de l’aire com del sòl, són alguns dels problemes ambientals que pateixen les ciutats, pobles i comarques.

Per fer front a aquests problemes, és necessari obrir processos de col·laboració i intercanvi d’experiències per tal de poder abastar la major informació possible i afrontar les diferents situacions des d’una visió global, per després actuar localment. La Carta de les ciutats europees cap a la sostenibilitat, “Carta d’Aalborg”, aprovada pels participants en la Conferència Europea sobre Ciutats Sostenibles celebrada a Aalborg (Dinamarca) el dia 27 de maig de 1994, dóna resposta a aquests objectius de major informació, intercanvi d’experiències i visió global de la problemàtica. El principal compromís que suposa l’adhesió a la Carta d’Aalborg és la preparació d’un pla d’acció en el que s’incloguin les següents etapes: • Reconeixement dels mètodes de planificació i els mecanismes financers existents, així com altres plans i programes; • Localització sistemàtica dels problemes i de les seves causes mitjançant extenses consultes públiques; • Classificació de les tasques per ordre de prioritat per tractar els problemes detectats; • Creació d’un model de comunitat sostenible mitjançant un procés participatiu que inclogui a tots els sectors de la comunitat; • Consideració i avaluació d’opcions estratègiques alternatives; • Establiment d’un pla d’acció a llarg termini en favor d’un desenvolupament sostenible que inclogui objectius mesurables; • Programació de l’aplicació del pla, inclosa la preparació d’un calendari i una declaració del repartiment de responsabilitats; • Establiment de sistemes i procediment per a la supervisió i la notificació de l’aplicació del pla. Atès l’exposat, el Ple acorda per unanimitat: Únic.- Adherir-se a la Carta d’Aalborg i la Campanya de les Ciutats Europees Sostenibles, assumint els compromisos reflectits en la Carta d’Aalborg.

III.- ADHESIÓ DELS ÀMBITS TERRITORIALS DELS MUNICIPIS AL GAL ALT URGELL-CERDANYA. En data 7 d’agost de 2008 es va publicar al DOGC la Ordre AAR/386/2008 per la quals s’aproven la bases i la convocatòria per a la selecció de programes de desenvolupament rural per a l’aplicació a Catalunya de la metodologia LEADER en el marc del Programa de desenvolupament rural 2007-2013. En data 14 d’agost de 2008 es va constituir el Consorci GAL Alt Urgell-Cerdanya que té entre els seus objectius específics, entre altres, gestionar i optimitzar els recursos econòmics que siguin assignats al seu àmbit territorial pel Programa LEADER de la Unió Europea, assumint a aquest efecte les funcions de “Grup d’acció local” d’acord amb les directives comunitàries.

En data 3 de setembre de 2008 aquest Consorci va aprovar el programa de desenvolupament territorial i l’estratègia de desenvolupament titulat Determinació de l’estratègia de desenvolupament de l’Alt Urgell Cerdanya 2007-2013 i que ha estat tramesa a aquest Ajuntament. Per tal de poder considerar els territoris dels municipis inclosos a la Ordre AAR7386/2008 dins l’estratègia esmentada és necessari que els ajuntaments corresponents manifestin la seva adhesió. A proposta de l’Alcaldia, i per unanimitat s’acorda: Primer.- Autoritzar l’adhesió de l’àmbit territorial del municipi al Consorci GAL Alt Urgell- Cerdanya per a gestionar en els pròxims anys els recursos econòmics que el programa LEADER de la Unió Europea assigni a aquesta zona. Segon. Notificar aquest acord al Consorci.

IV.- ADHESIÓ A LA XARXA BARCELONA-CATALUNYA FILM COMMISSION. Vist el document “Bases per a les relacions entre els membres de la xarxa Barcelona-Catalunya Film Commission” (BCFC), on s’especifica què és el que ofereix la xarxa als seus membres i què els demana, és a dir, recull les accions de promoció i assessorament que ofereix la BCFC a tots els seus membres i la necessitat que aquests facin arribar a la xarxa la informació necessària sobre espais i condicions de rodatge. Donat que es possible l’adhesió individual com a municipi, i en aquest cas és l’Ajuntament l’encarregat d’atendre totes les sol·licituds i consultes dels productors i de la pròpia xarxa. Atès l’exposat, el Ple acorda per unanimitat: Únic.- L’Ajuntament de Peramola, manifesta que, després d’haver examinat el document “Bases per a les relacions entre els membres de la xarxa BarcelonaCatalunya Film Commission” i estant d’acord amb el seu contingut, acorda adherirse a la xarxa Barcelona-Catalunya Film Commission, assumint, per tant, tots els compromisos que se’n deriven.

V.- SOL·LICITUD DE SUBVENCIÓ AL DEPARTAMENT DE GOVERNACIÓ I ADMINISTRACIONS PÚBLIQUES, PER A EQUIPAMENTS DESTINATS A FOMENTAR I DIVULGAR EL CIVISME. Vista l’Ordre GAP/146/2008, de 29 d’octubre, per la qual s’estableixen les bases generals per atorgar ajuts per a les obres i inversions a entitats privades sense ànim de lucre i a ens locals de Catalunya per a equipaments destinats a fomentar i divulgar el civisme.

Vista la factura dels honoraris corresponents a la redacció del projecte de l’obra de “Construcció d’un Centre Cívic a Tragó” per import de 22.620,00 € (IVA inclòs). Donat que l’Ajuntament de Peramola té atorgats els següents ajuts pel finançament dels honoraris corresponents a la redacció del projecte de l’obra de “Construcció d’un Centre Cívic a Tragó”: ENS Diputació de Lleida

SUBVENCIÓ 5.694,00 €

A proposta de l’Alcaldia, i per unanimitat s’acorda: Primer.- SOL·LICITAR a la Secretaria d’Acció Ciutadana del Departament de Governació i Administracions Públiques l’atorgament d’una subvenció per import de setze mil nou-cents vint-i-sis euros (16.926,00 €), IVA inclòs, corresponent al 74,83 % del cost dels honoraris de redacció del projecte de l’obra de “Construcció d’un Centre Cívic a Tragó”, tenint en compte que dita redacció, d’acord amb les bases generals de l’article 3 e) i a) de l’Ordre GAP/146/2008, de 29 d’octubre, és una de les despeses d’inversió que poden ser objecte dels ajuts. Segon.- FACULTAR a l’Alcalde Sr. Joan Pallarès i Oliva per cursar i signar tota la documentació pertinent.

VI.- ADJUDICACIÓ PROVISIONAL, SI S’ESCAU, DEL CONTRACTE PER A L’EXECUCIÓ DE L’OBRA “MILLORES EN L’ABASTAMENT D’AIGUA POTABLE EN ALTA A PERAMOLA. MODIFICAT”. Vist l’expedient de contractació per l’adjudicació del contracte per a l’execució de l’obra “MILLORES EN L’ABASTAMENT D’AIGUA POTABLE EN ALTA A PERAMOLA. MODIFICAT”. Atès que el procediment s’ha desenvolupat conforme a allò disposat als articles 93, 94 i 153 a 162 de la Llei 30/2007, de 30 d’octubre, de contractes del sector públic i 273 a 281 del Decret Legislatiu 2/2003, de 28 de abril, Text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya. Vista la consulta efectuada a diverses empreses capacitades per dur a terme l’objecte del contracte. Vista la proposta de la Mesa de Contractació, en virtut de la qual es considera que l’oferta corresponent a l’empresa RIBALTA I FILLS, S.A., que proposa un preu de 127.543,94 € (IVA inclòs) és la més adequada a l’interès públic. D’acord amb l’art. 138.1 de la Llei de contractes del sector públic l’adjudicació definitiva dels contractes la quantia dels quals sigui superior a les quantitats indicades a l’article 122.3 es publicarà al perfil del contractant (article 42) de l’òrgan de contractació, i si és superior a 100.000 euros, a més al BOP.

D’acord amb l’article 277.3 del Decret Legislatiu 2/2003, de 28 d’abril, Text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya, i amb l’article 137 de la Llei 30/2007, de 30 d’octubre, de contractes del sector públic, l'adjudicació del contracte s'ha de publicar en els termes i els supòsits que preveu la legislació de contractes de les administracions públiques. Així mateix, s'haurà de notificar a tots els participants en la licitació, sigui quin sigui el procediment seguit i la forma d'adjudicació emprada. L’Alcalde Sr. Pallarès exposa que potser s’haurà de tornar a modificar el projecte, sense que això representi cap variació del pressupost originari de l’obra, i explica els motius. Demana la paraula el Sr. Tordesillas i pregunta que si aquesta modificació es duu a terme a veure si es farà un nou projecte. La secretària Sra. Solsona informa que si es fa una modificació del projecte, sense que comporti una variació substancial del seu objecte o de les seves característiques bàsiques, s’haurà de redactar el corresponent projecte amb les modificacions pertinents, i s’haurà de concedir al contractista un termini d’audiència de dita modificació. Demana la paraula el Sr. Roca i pregunta si ja es tenen els permisos dels particulars afectats per la modificació del projecte de l’obra. L’Alcalde Sr. Pallarès li contesta que si entre tots decideixen modificar el projecte, i el projecte es modifica, quan es vegin sobre el paper les afectacions s’haurà de negociar amb les particulars les cessions. De conformitat amb les atribucions que han estat conferides al Ple conforme a allò disposat a la Disposició Addicional Segona de la Llei 30/2007, de 30 d’octubre, de contractes del sector públic, i a l’article 274.1b) del DL 2/2003, de 28 de abril, Text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya, per l’adjudicació del contracte, per 5 vots a favor, 1 vot a favor del Sr. Tordesillas condicionat a que es redacti el nou projecte si aquest s’ha de modificar i a que els propietaris donin permís, i amb l’abstenció del Sr. Roca, s’ACORDA: Primer.- Declarar vàlid l’acte licitatori i adjudicar provisionalment a RIBALTA I FILLS, S.A., amb CIF A-25202680, el contracte per a l’execució de l’obra consistent en “MILLORES EN L’ABASTAMENT D’AIGUA POTABLE EN ALTA A PERAMOLA. MODIFICAT”, que s’haurà de desenvolupar d’acord amb el plec de clàusules econòmiques administratives particulars aprovat per aquest Ajuntament, pel preu de 127.543,94 € (IVA inclòs), d’acord amb l’article 135.3 de la Llei de contractes del sector públic. Segon.- Comunicar aquest acord a l’adjudicatari i requerir-lo per a que formalitzi el contracte en un termini de 10 dies hàbils següents al de la notificació de l’adjudicació definitiva, prèvia constitució de la garantia definitiva, per import de 5.497,59 € (cinc mil quatre-cents noranta-set euros amb cinquanta-nou cèntims), en un termini de 15 dies hàbils comptats des del següent a aquell en què es publiqui la notificació a un diari oficial o al perfil del contractant de l’òrgan de

contractació i advertir-lo que si no ho fa així la contractació pot quedar resolta. Tercer.- Publicar el resultat del procediment d’adjudicació al perfil de l’òrgan del contractant i al BOP. Quart.- Aplicar la despesa amb càrrec a la partida número 4-614 del pressupost vigent. Cinquè.- Designar com a director facultatiu de l'obra i com a coordinador de seguretat el senyor Joan Gurrera i Lluch, amb títol professional d’Enginyer de camins, canals i ports, núm. de col·legiat 8338. Sisè.- Notificar aquests acords a l’adjudicatari, a la resta dels ofertants, i al tècnic extern designat. Setè.- Facultar l'alcalde per signar qualsevol document que sigui necessari per fer efectius els acords precedents.

VII.- DONAR COMPTE DELS DECRETS DE L’ALCALDIA. A continuació l’alcalde dóna compte dels Decrets de l’Alcaldia de l’any 2008 que restaven pendents de ser retuts al Ple, compresos entre els dies 28 d’octubre de 2008 i la data d’avui, i que són els següents: -

Decret de l’Alcaldia núm. 58/2008, de data 5 de novembre de 2008, d’atorgament de pròrroga per iniciar les obres de l’expedient 12/2007. Decret de l’Alcaldia núm. 59/2008, de data 5 de novembre de 2008, d’atorgament de pròrroga per iniciar les obres de l’expedient 6/2007. Decret de l’Alcaldia núm. 60/2008, de data 19 de novembre de 2008, en relació al pressupost general de l’entitat local per a l’exercici 2009. Decret de l'Alcaldia núm. 61/2008, de data 26 de novembre de 2008, de convocatòria de sessió de Ple ordinària pel dia 1 de desembre de 2008.

PUNT INCLÒS PER URGÈNCIA: VIII.- ADHESIÓ AL CONVENI PER AL SERVEI D’ASSESSORIA JURÍDICA ALS AJUNTAMENTS I AL CONSELL COMARCAL DE L’ALT URGELL. Vist el Conveni marc per al servei d’assessoria jurídica als ajuntaments i al Consell Comarcal de l’Alt Urgell, aprovat pel Ple del Consell de data 9 d’octubre de 2008. Donat que l’objecte de dit Conveni és impulsar l’acord dels ajuntaments de la comarca i del propi Consell Comarcal per a la contractació d’un servei d’assessoria jurídica al qual es puguin adherir tots els ajuntaments de la comarca. Donat que per a adherir-se al Conveni abans esmentat els ajuntaments de la comarca ho han de notificar al Consell Comarcal, previ acord d’adhesió pres per l’òrgan competent de l’Ajuntament.

Per tot l’exposat, l’Alcalde proposa al Ple l’adopció de l’acord següent: Primer. SOL·LICITAR l’adhesió al CONVENI PER AL SERVEI D’ASSESSORIA JURÍDICA ALS AJUNTAMENTS I AL CONSELL COMARCAL DE L’ALT URGELL aprovat pel Ple del Consell de data 9 d’octubre de 2008, amb subjecció al document que consta a l’expedient. Segon. FACULTAR a l’Alcalde per a signar l’adhesió a aquest Conveni en nom i representació de la Corporació municipal. Tercer. TRAMETRE aquest acord i el document d’adhesió a dit Conveni al Consell Comarcal de l’Alt Urgell, per la seva deguda constància i als efectes de procedir a l’adhesió al Conveni. A continuació es sotmet a debat la proposta de l’alcaldia i no prenent ningú la paraula es procedeix a la votació. El Ple per unanimitat aprova la proposta de l’Alcaldia en idèntics termes als que ha estat formulada.

IX.- FACTURES I PAGAMENTS. Examinats s’aproven, per unanimitat, els pagaments i les factures següents: TERRIMAT, S.L fres 590 i 728, 25,57€; ROSA SEIRA MASANA octubre 282,50€; EQUIPOS DIGITALES DE LLEIDA fres D293213, D294528 i D295434 143,77€; PELLICER INFORMÀTICA fra 2292, 14.36€; CORREUS SECRETARIA 85.85€; ENDESA DISTRIBUCION ELÉCTRICA fres 6238, 9535, 6320, 1526, 3768, 3767, 3679, 3766, 0124, 8001, 3726 i 8087 1.887,34€; TELEFÒNICA fres 399945, fra 275243, 292815, 275245, 275244, 285,91€, BAMBÚ fra 32 6,42€; LA MAÑANA fra 56641 271,44€; DIARI SEGRE fra 111692 134,56€; ROMERO POLO fra 0510 i 0529 47.261,01€; RAMON SALA retolar medalles jubilats 30€; GESTIÓN Y PROYECTOS JD CASANOVAS fra 1117 849,04€; URBEG, S.L. fra 107 1.392€; UN-CLICK INFORMATICA (cartutxos impresora consultori) 19,74€; NAVARRO FLOR, S.L. fra 822219, 177,62€; JOAN PALLARÈS (flors) 19,25€; MONTSE BACH despeses quilometratge 24,30€.

X.- INFORMES D’ALCALDIA. L’alcalde informa al Ple dels assumptes següents: - Que els saldos dels comptes de la Caixa de Catalunya i de la Caixa de Pensions a dia 28 de novembre de 2008 és per un import de 137.993,24 €. - Que va tenir una visita de l’Associació Catalana de Municipis. - Que a l’obra de la portada d’aigua que fa la Confederació des de el dipòsit quadrat fins a Peramola, està acabada tota la canonada d’aigua, i que s’estan

acabant totes les conexions. I, que amb el sobrant de l’obra arranjaran un Camí. - Que va tenir una reunió amb Urbanisme a Barcelona, aquests havien vingut a Peramola, per estudiar el document d’Avanç de POUM sobre el terreny. Ells creuen que les zones verdes són excessives. Van comentar que s’haurien de suspendre els permisos d’obres importants. Van dir que hi havia la possibilitat de fer habitatges als coberts existents, tot i continuar sent sòl rústic. També van dir que es reunirien amb els redactors del POUM. Al final van anunciar que al final de febrer Urbanisme farà el seu diagnòstic de com s’hauria de regular Peramola, Nuncarga i Tragó. A més, va comentar que els dies 16 i 17 pujarien l’empresa que fa el planejament de Peramola per tal que tota la gent que hi estigui interessada pugui parlar amb ells, i que demà es posarà un cartell informatiu. - Que el proper dijous dia 11 a les 12 del matí venen a l’Ajuntament el Sr. Ramon Vilalta amb el Sr. Carles Sabaté, per si hi ha quelcom pendent de la Concentració. - Que l’empresa Àrids del Solsonès ens ha ingressat 12.000 € en concepte de Patrocini per l’arranjament de camins. I, que a finals de desembre d’aquest any o al gener del 2009 ens en ingressarà uns 5.000 € més. - Que l’Antonio s’ha trencat el peu, i que s’haurà de contractar algú amb caràcter urgent per cobrir la baixa. - Que falta la liquidació del Consell Comarcal de l’aportació municipal a l’obra “Carretera de Cortiuda, 2a fase” per import de 24.930,00 €. - Que el Sr. Flores de la Subdelegació del Govern vol visitar el municipi. - Que hi ha l’escultura feta per a l’homenatge al Sr. Miquel Martí i Pol. I, que s’haurà d’instal·lar quan ens confirmi una data el President de la Generalitat, el qual de moment té l’agenda molt plena i no pot venir. - Que va tenir una reunió amb el Sr. Pubill de Tragó per fer una permuta, per tal d’engrandir el cementiri de Sta. Llúcia, d’un terreny que llinda amb aquest per una massa comuna de la concentració. - Que el Sr. Pubill de Tragó, li va comentar que a Tragó no tenen pressió d’aigua, i que voldrien aigua del dipòsit quadrat per solucionar aquest problema. L’alcalde Sr. Pallarès opina que si volen aigua de dalt hauran de posar un regulador, i que si volen continuar tenint la seva aigua hauran de posar un grup de pressió. - Que hi va haber problemas al CAP divendres passat, perquè l’infermer va dir que no podia fer receptes, per què no n’hi havia de signades, i també va dir que la doctora no vindria. Això va comportar que tothom que s’estava esperant se’n tornés cap a casa. A l’hora va arribar la doctora i va trobar el consultori buit, i es va tenir de tornar ha avisar a tothom. Degut a això va parlar amb el Gerent de la Regió Sanitària Alt Pirineu i Aran, el qual li va avançar que al CAP d’Oliana hi haurà un pediatra, i que d’aquí a un mes o dos tota la gent amb malaltia crònica no caldrà que vagin a fer receptes.

- Que s’està demanant pressupostos a diferents asseguradores per l’assegurança de responsabilitat civil i de edificis.

XI.- PRECS I PREGUNTES. Demana la paraula el Sr. Tordesillas i pregunta que com és que a tots els pobles del voltant (Bassella, Tiurana,...) va asfaltar la Confederació amb conglomerat, i aquí ens hem hagut de conformar amb regs asfàltics. L’alcalde Sr. Pallarès li respon que el Sr. Salcines li va dir que el pressupost que hi havia era per un triple tractament o rés. A més, explica que quan van parlar amb la Confederació de fer la toma d’aigua, va demanar que es fessin camins, i li van contestar que els diners que hi havia per camins s’havien acabat i que el que quedava era per aigua. Demana la paraula el Sr. Orrit i en relació al tema del planejament pregunta literalment: Què farem ara pararem el poble o què?. L’alcalde Sr. Pallarès li contesta que esperaran la visita del dia 16 dels redactors del POUM per veure que es fa. Demana la paraula el Sr. Roca i comenta si ha parlat amb l’Espinal pel tema dels Estatuts i tot el que hi ha. L’alcalde Sr. Pallarès li contesta que l’Ajuntament de Peramola i de Bassella han intentat anar al costat dels regants pel tema del pagament dels advocats, etc ... Ara resulta que si no hi ha el projecte no es pot fer rés. Reprèn la paraula el Sr. Roca i li diu que es pensava que parlaria amb l’Espinal per arreglar el tema dels Estatuts, superfícies. L’alcalde Sr. Pallarès diu que des de la Confederació se li diu que fins que no hi hagi el projecte nou per adequar les hectàrees dels Estatuts al projecte, no es pot fer rés. El Sr. Roca pregunta perquè no s’actualitza les hectàrees als Estatuts. L’alcalde Sr. Pallarès li respon que fins que no estigui el projecte no es pot fer rés. Demana la paraula el Sr. Fermin i comenta que hi ha un projecte a la Confederació, i a la Generalitat de 500 i pico hectàrees, i segons va dir el Sr. Jordi Bertran, el reg de Peramola només depèn de dues coses: un acord de govern, i un acord d’acceptació dels regants conforme volen regar. Acte seguit, pregunta si l’Ajuntament de Peramola també tirarà endavant aquestes cartes, perquè la gent digui si vol regar o no amb les condicions que han donat. L’alcalde Sr. Pallarès respon que no es pot fer cap carta a ningú fins que no es tingui la ubicació de les basses. El Sr. Tordesillas comenta que ell va entendre que totes les basses anirien fora la concentració. L’alcalde Sr. Pallarès contesta que la Sra. Irene li va dir que una bassa fora no aniria bé, a més diu que de moment només han fet estudi d’ubicació de basses. El Sr. Tordesillas diu que l’estudi d’ubicació de basses ja el va fer la Generalitat, i pregunta que si la Comunitat de regants no fa aquest acord, si l’Ajuntament farà aquesta carta. L’alcalde Sr. Pallarès respon que a Oliana tenen projecte, i que a Peramola no tenim projecte, i que per tant, sense projecte no podem fer la carta. A més, el Sr. Pallarès opina que el que ara és

important és que ens avancin el projecte.

Demana la paraula el Sr. Orrit i diu que el Sr. Bertran ho va donar per fet. Demana la paraula el Sr. Roca i diu que el problema principal és que hi ha uns Estatuts que exclouen a més de la meitat dels regants, i que el Sr. Ramon Angrill no ha fet mai rés per arreglar les coses. Demana la paraula el Sr. Puig i diu que els de la Confederació diuen que fins que no hi hagi el projecte no es poden arreglar els Estatuts, ja que els Estatuts s’han d’adequar al projecte, i per tant, fins que no hi hagi el projecte no es pot fer rés. Reprèn la paraula el Sr. Roca i comenta que ell parla d’actualitzar una situació. Demana la paraula el Sr. Tordesillas i opina que el Sr. Puig, com a membre de l’Ajuntament i com a membre de la Comunitat de regants, també hauria de tirar pel camí de fer les cartes. L’alcalde Sr. Pallarès informa que donat que a la Confederació hi ha hagut canvi de President, encarà no donen visites, però que tant aviat donin visita ja els avisarà per anar-hi a parlar. Demana la paraula el Sr. Puig i comenta que el jovent de Nuncarga volen fer una mica de festa per Santa Llúcia, i que volen un ajut econòmic de l’Ajuntament. L’alcalde Sr. Pallarès li respon que facin una sol·licitud per escrit. I, no havent-hi més assumptes a tractar, a les 23:18 hores, l'alcalde aixeca la sessió de la qual, com a secretària, n'estenc la present acta. La secretària

Vist i plau L'alcalde

Related Documents

081201 So
December 2019 8
Pressmeddelande 081201
November 2019 6
672-081201-010604
April 2020 16
Icteurok 081201 Ehealth
December 2019 7
So
May 2020 28
So
April 2020 36