0607

  • August 2019
  • PDF

This document was uploaded by user and they confirmed that they have the permission to share it. If you are author or own the copyright of this book, please report to us by using this DMCA report form. Report DMCA


Overview

Download & View 0607 as PDF for free.

More details

  • Words: 1,785
  • Pages: 10
Memòria Pla estratègic: Tractament de la informació en l'ús de les tecnologies de la informació i la biblioteca escolar 2006-2007

Anna Pérez

Tractament de la informació en l’ús de les TIC: Recerca Actuació: Recerca guiada per internet: treball a partir de webquest 3er i 4rt curs del pla estratègic: • Consolidació del treball a partir de webquest S'ha treballat amb webquests ja creades els dos anys anteriors i se n'han creat 4 de noves. Es poden veure totes a l'apartat recursos web de la web de l'escola. S'ha participat en el grup de treball d'infantil de webquestcat, creant una webquest per educació infantil i primer de primària. Actuació: Participació en projectes telemàtics cooperatius de recerca d’informació 3er i 4rt curs del pla estratègic: • Consolidació de la participació en projectes telemàtics S'ha continuat treballant amb els iniciats els dos anys anteriors

Actuació: Utilització d’enciclopèdies i material multimèdia de recerca d’informació 3er curs del pla estratègic: • Actualitzar el material multimèdia de l’aula d’informàtica. • Cerca per la xarxa del material multimèdia apropiat al nostre alumnat S'han ampliat els recursos multimèdia a partir de la utilització de la Linkat i del seu programari educatiu. Pel que fa a altres recursos multimèdia tots els que utilitzem es troben a la web de l'escola, per una banda dins l'apartat recursos web i per l'altra dins de l'espai de l'aula virtual (recursos creats pel professorat dins l'espai moodle de la web de l'escola). Els cursos creats dins l'espai moodle consten de registre de qualificacions per tal de fer el seguiment de l'alumnat.

Actuació: Creació de material imprès que ajudi als nens i nenes a la recerca d’informació i material multimèdia. 3er i 4t curs del pla estratègic: • Continuació del treball iniciat i augmentar-lo segons les necessitats. A l'aula d'informàtica hi ha una carpeta per cada cicle amb el material creat de recerca d'informació. Cada any s'aprofita el material creat l'any anterior i se'n crea de nou. També dins de cada webquest es pot descarregar el full de suport de recerca que es necessita.

Tractament de la informació en l’ús de les TIC: Comprensió

Actuació: Elaboració d’activitats interactives que ajudin a l’alumnat a comprendre la informació trobada 3er curs del pla estratègic: • Creació d’activitats interactives adequades a diferents nivells d’aprenentatge per tal d’atendre a la diversitat. • Recerca de programes informàtics que permetin crear activitats interactives i introducció d’elements e-book. La creació d'activitats interactives s'ha centrat en els cursos moodle de l'aula virtual així com la creació de diferents activitats amb el J-Clic, Parvulari ha utilitzat més el JClic i Primària ha utilitzat més el moodle, tot i que també a primària s'ha utilitzat el Jclic. Pel que fa a eines de llibre electrònic s'ha utilitzat l'eina dels blocs per a fomentat la utilització de l'escriptura per part dels alumnes. Els blocs s'han utilitzat en diferents nivells:





Com a eina d'escriptura personal a partir de l'eina elgg, fent que el bloc sigui una eina important de portafolis personal. Com a eina col.lectiva: blocs que formen part d'una tasca d'una webquest.

Tant una forma com l'altra ha permès la interacció de l'alumnat entre ell possibilitant la valoració mútua i l'autoavaluació, també ha ajudat a la comprensió general d'un tema.

Actuació: Utilització de programari informàtic per tal que l’alumne pugui sintetitzar a través de guions la informació trobada 3er curs del pla estratègic : • Consolidació del treball del Mapa conceptual a través de les TIC Bàsicament s'ha utilitzart el programa inspiration per treballar, però també amb els més petits (cicle inicial) s'ha treballat a partir de completar mapes conceptuals incomplets. També s'ha iniciat el treball amb el cmapTools: http://cmap.ihmc.us/

Actuació: Elaboració de diferents materials que puguin atendre a la diversitat de l’alumnat Cada curs del pla estratègic: •



Creació de pautes i textos específics adaptats on l’alumnat de necessitats educatives especials i els nouvinguts puguin seguir el seu procés en l’aprenentatge de tractament de la informació. Cada curs es prioritzarà la creació d’aquest material referent a una àrea en concret i diferent.

Aquest anys s'ha potenciat la creació de diferents cursos fets amb el moodle dins l'aula virtual de l'escola per l'aula d'acollida i els agrupaments flexibles de nivell més baix. Tot aquest material té el seu full de registre.

Tractament de la informació en l’ús de les TIC: Comunicació

Actuació: Creació de webs i diferents materials multimèdia per tal de poder exposar el treball realitzat Cada curs del pla estratègic : • Creació d’aquest material multimèdia per part de l’alumnat. • Recerca de les possibilitats d’exposició. • Incrementar cada any les possibilitats multimèdia que poden fer servir els nens i les nenes Aquest curs s'ha renovat tota la web de l'escola, s'ha triat la plataforma moodle ja que permet donar a conèixer notícies i les diferents activitats que es realitzen d'una forma fàcil i autònoma. Aquestes exposicions permeten la interacció de l'alumnat de l'escola. La web de l'escola permet incorporar altres plataformes que permeten integrar diferents possibilitats multimèdia: des d'arxius d'àudio a vídeo. D'aquesta manera, des de la pàgina principal s'accedeix a la ràdio de l'escola, als vídeos i a les fotografies a través de l'àlbum de fotos (amb la plataforma Coppermine, http://copperminegallery.net/index.php). També permet integrar la plataforma elgg que possibilita poder penjar arxius amb molta facilitat i que els alumnes tinguin el seu portafolis personal. Actuació: Utilització de recursos audiovisuals, ràdio per internet i edició de vídeo digital per expressar diferents continguts

3er i 4rt curs del pla estratègic: • Consolidació del projecte Ràdio Drassanes i de la creació i edició de vídeo digital S'ha consolidat a través de la utilització del kit d'àudio rebut dins el projecte XtecRàdio. També s'ha ampliat el projecte de la ràdio a tota l'escola, des de p3 a 6è. A més a més l'escola participa en el grup de treball de les escoles pilot del projecte i s'ha realitzat el tutorial del kit d'àudio. Actuació: Utilització de la pissarra digital 3er i 4rt curs del pla estratègic: • Consolidació de l’ús de la pissarra digital. Al llarg del curs s'han utilitzat els diferents espais amb pissarra digital: L'aula d'acollida amb pissarra digital interactiva, la biblioteca, l'aula d'informàtica i l'aula de músicaanglès amb la pantalla enrotllable i el canó de projecció.

Pel proper any seria interessant ampliar el seu ús a l'aula de ciències i a la sala d'actes.

Actuació: Utilització d’eines de comunicació per internet per comunicar i compartir la informació adquirida a través de projectes telemàtics 3er i 4rt curs curs del pla estratègic: • Consolidació de les eines de comunicació. S'han consolidat les eines utilitzades en els projectes telemàtics. Actuació: Jornades de portes obertes per a que l’alumnat pugui exposar els seus treballs

Cada curs del pla estratègic: • Organitzar, com a mínim un cop a l’any, una exposició dels treballs d’investigació realitzats i que els nens i nenes puguin mostrar als seus pares quins programes informàtics utilitzen així com les eines de comunicació per internet pertinents. S'ha utilitzat la ràdio i el vídeo com a eines per a explicar la feina feta pels alumnes, així com la utilització dels portàtils per a possiblitar la interacció amb les mares.

Les necessitats de formació del professorat vinculades al pla

estratègic Aquesta és la formació plantejada en el pla estratègic: • Formació referent a l’aplicació de les TIC en l’educació primària i infantil. • Formació referent a les webquest com a forma de recerca guiada per internet. • Formació referent a les eines de creació multimèdia. Pel proper curs quedaria doncs el tercer element: Formació referent a les eines de creació multimèdia. Tot i que un petit grup de mestres s'ha format amb l'audacity i l'studio 8 caldria ampliar aquesta formació a la resta del claustre.

L’especificació del model de gestió organitzativa i pedagògica que requereix el pla estratègic i que el centre vulgui adoptar En el pla estratègic està escrit: "Des d’aquest punt de vista, el nostre pla estratègic treballa per a «fer escola» en el sentit més profund possible, tot fent que les mestres de tots els cursos se sentin partícips d’un projecte docent comú. Un mateix mètode de treball fa, en efecte, que els nostres alumnes puguin aprofundir de curs en curs en un mateix estil d’estudi i de recerca, de manera que, a més d’adquirir les competències necessàries en el domini del mitjà informàtic, assoleixen certs hàbits d’estudi i de treball que afavoreix el seu rendiment escolar. La informàtica esdevé, d’aquesta manera, element essencial en la línia pedagògica de l’escola."

Precisament per aquest sentiment de fer escola s'ha triat la web del centre com a eina que aglutina, que esdevé eina de comunicació interna i externa. Caldria ara fer un pas més, des de l'equip directiu, per anar reflexionant sobre l'adquisició de com la informàtica està esdevenint essencial en la línia pedagògica de l'escola, i acabar de potenciar que les TIC (o a partir d'ara les TAC -Tecnologies d'aprenentatge i coneixement-) siguin un element de canvi metodològic i pedagògic per l'escola.

ASPECTES TÈCNICS

Durant tot l'any s'ha continuat amb la feina de manteniment dels equips coordinadament amb el tècnic de suport in situ de T-Systems. A més de les feines de manteniment (actualitzacions del sistema operatiu i l'antivirus) s'ha fet un mapa de distribució de les diferents impressores per plantes i s'ha actualitzat la xarxa (de wifi a cable) a l'aula de ciències i a la sala d'actes. S'ha ampliat també la xarxa de cable a l'aula on hi ha el Cristhofer perquè la targeta d'internet sense fils que té el seu ordinador de vegades perd senyal. D'aquesta manera la planta de cicle superior té 2 switchs, un a l'aula d'acollida i l'altre a l'aula on hi ha el Cristhofer (aquest any a 5è i el proper a 6è). També s'ha posat en condicions l'aula d'educació especial a través de posar un altre switch i haver actualitzat alguns dels ordinadors. S'han posat 3 ordinadors a la sala de l'AMPA. S'han fet tasques de manteniment amb els portàtils destinades a desinstal.lar el Macromedia contribute ja que la maqueta de l'ordinador donava error. S'ha ampliat la instal.lació de la Linkat a alguns portàtils, ordinadors de l'aula d'educació especial i de l'aula d'anglès-música. S'ha fet una proposta de millora de la sala d'actes (canó de projecció, pantalla enrotllable i altaveus). Noves dotacions Estudi i posada en marxa del kit d'àudio Seguiment de la instal.lació de l'aula de ciències Seguiment instal.lació aula de música Avaries Durant el curs hi han hagut diferents avaries i totes elles han estat gestionades a través del GEPSE. A continuació afegeixo el registre de les actuacions. Manteniment de la web de l'escola A continuació afageixo el nº de cursos que s'ha pogut realitzar amb el moodle gràcies al seu manteniment i configuració.

ANNEXOS

Related Documents

0607
August 2019 42
Ma1-0607
November 2019 19
00240-0607
August 2019 39
Em01-0607
May 2020 13
Klausurplan1-0607
November 2019 9
Kehoachnamhoc-0607
August 2019 22