Taller Contes Tradicionals Animats

  • Uploaded by: crpsabadell
  • 0
  • 0
  • June 2020
  • PDF

This document was uploaded by user and they confirmed that they have the permission to share it. If you are author or own the copyright of this book, please report to us by using this DMCA report form. Report DMCA


Overview

Download & View Taller Contes Tradicionals Animats as PDF for free.

More details

  • Words: 669
  • Pages: 3
CEIP FONT ROSELLA TÍTOL DE L’ACTIVITAT: ANIMATS

TALLER DE CONTES TRADICIONALS

NIVELL EDUCATIU:

RECURSOS HUMANS:

Els alumnes de 4t de CM els llegeixen als alumnes d’EI i CI.

• • • •

El tutor del curs que porta el taller. Dues mares que col·laboren als tallers de CM. Els alumnes de CM que passen pels altres cursos a llegir el conte per parelles. Les tutores i els alumnes dels altres nivells a on van a llegir els contes.

OBJECTIUS:  Transformar els llibres en instruments d’històries de plaer, intriga i emocions durant un temps per a l’evasió.  Estimular la lectura amb activitats pràctiques, amb llibres que els grans ja coneixen i que encanten als més petits.  Facilitar la participació d’una part de la comunitat educativa en l’organització i dinamització pedagògica per a incentivar la lectura.  Despertar en els alumnes i les alumnes l’interès per la lectura, captant l’atenció cap a la interpretació creativa dels fets.  Desenvolupar l’activitat cooperativa entre els alumnes del nivell, potenciant el treball en equip.  Decorar el suport del conte que es representa.  Oferir a les famílies la possibilitat de participar en algunes activitats escolars.

RECURSOS MATERIALS:      

Aula de la tutoria de 4t. Aules dels alumnes a on es va a llegir. Llibres de contes tradicionals. Caixes de cartró per decorar-les i convertir-les en petits escenaris. Pintures, cola i material de decoració. Petit escenari i dues cadires.

RECURSOS EXTERNS:

DESCRIPCIÓ DE L’ACTIVITAT:  Al llarg del curs escolar es realitzen quatre tallers amb diferents alumnes de quart. Es fan quatre grups a cada classe i es barregen alumnes del grup A i del B. Cada taller té una durada de sis o set sessions d’una hora cada una.  A cada taller es preparen sis contes diferents, que multiplicats per quatre, resulta un total de vint-i-quatre contes que es llegeixen als alumnes més petits al llarg del curs.  Procediment. 1. Primera sessió: 1.1. A la caixa de cartró es retalla la pantalla a una mida aproximada de DINA4. 1.2. Es prepara la decoració de la capsa amb motius relatius al conte que han de representar, utilitzant cartolina blanca. 2. Segona sessió: 2.1. Se separa la imatge del text retallant en dues parts el conte tradicional. 2.2. Es numeren les pàgines de les imatges per tal de facilitar l’ordre de la història. 2.3. A cada il·lustració s’enganxen dos quadrets de cartró i un palet de medul·la d’uns vint centímetres, que serveix per manipular la imatge. 3. Tercera sessió: 3.1. Es fa el títol del conte sobre una tira de cartolina blanca de quatre centímetres d’amplada. Es decora al gust personal de cada parella. 3.2. Es pinta la capsa amb tempera, amb el color predominant en el conte. Aquí és important la col·laboració de les mares. 4. Quarta sessió: 4.1. S’enganxa el títol i la resta de decoració feta a la primera sessió. 4.2. Es fa el “teló” de l’escenari amb cartolina negra decorada amb ones fetes amb retoladors brillants. 5. Cinquena i sisena sessions: S’assaja el conte per parelles. Una lectura la fa un membre de la parella mentre l’altre passa les imatges i a la següent canvien els llocs. Es té molt en compte el to de la veu, l’entonació i la velocitat, que ha de ser lenta per tal de ser entenedora. El taller queda acabat, però com que falten hores d’assaig, s’utilitzen les hores del pati per organitzar les representacions. El tutor distribueix els horaris de representacions amb les tutores dels cicles infantil i inicial.

COMENTARIS o SUGGERIMENTS: Després de veure tot el procés, estem molt contents amb els resultats obtinguts. Hem observat una gran satisfacció per part dels alumnes de quart un cop acabada la dinamització del conte i una bona acollida de la representació per part dels més petits. Pensem que és un bon exemple que companys de CM s’acostin a les aules d’EI i CI per fomentar el plaer de la lectura mitjançant la realització d’una activitat lúdica.

Related Documents

Taller De Contes
June 2020 2
Contes
November 2019 21
Contes
July 2020 15
Contes Africans
June 2020 18

More Documents from ""

June 2020 7
June 2020 9
June 2020 5
June 2020 10