24/10/08 Comença el curs. Feim cotxada cap a Palma des del Cep de Manacor, la cosa pinta bé, sembla una excursió. Partim amb il·lusió i carregats de curiositat, alguns perquè cerquen idees i estratègies noves o es pensen que ja no els poden sorprendre i algunes, com jo, llépoles d’informació per poder omplir una motxilla que necessitam plena amb urgència per exercir la nostra tasca de la millor manera possible. Per sort o per desgràcia m’agrada sempre fer coses noves i diferents sinó m’avorreix i em dorm, enguany tenc una gran oportunitat, la vull aprofitar al màxim. Una vegada asseguts, els directors comencen a parlar, suposam que ens donen la benvinguda al curs, però no ho sabem amb certesa perquè no sentim res!!! Quina llàstima no haver-ho previst. S’aixequen, s’acosten i així com poden presenten el curs. Poc després feim una roda de presentacions, tots i cadascun de nosaltres es presenta i explica quines són les seves expectatives. Personalment, les meves són altíssimes, ja que passaré de no saber res a saber moltes coses. Però no ens enganem, el primer pensament que ens ve al cap és: i com ho farem si sempre ens curteja el temps? Ma Rosa Rosselló ve a explicar-nos en què ha de consistir una de les activitats que hem de dur a terme durant el curs, d’aquí que jo m’hagi animat a escriure, s’anomena “Portafolis o carpeta docent”, el que més m’ha agradat de la idea és que pot ser tan obert, complexe i creatiu com vulguis i puguis. De tota la ponència, amb què em quedo, què em fa reflexionar? -
Diferència entre formador i docent? Pregunta plantejada sense resoldre. Crec que encara no puc definir els dos termes amb claredat, encara que tenc algunes idees.
-
La definició de Portafolis.
-
Reflexionar i escriure. Aquesta és la manera d’anar millorant la nostra tasca
-
Quin és el paper del gall? Perquè ningú va respondre de manera clara i concisa, no ens demanaven quins eren els missatges ocults ni els valors que trasmetia. És això el que feim també a la nostra feina diària? Ens entretenim amb assumptes perifèrics i no anam al bessó?
-
“Posar distància”. Vaig entendre que era el no caure dins tòpics ni considerar comportaments com a normals perquè sempre ho hem conegut així, cosa que provocaria un canvi de mentalitat i de perspectiva, però no ho tenc clar.
-
Ser conscients de les nostres virtuts i potenciar-les per millorar.
-
Reflexionar, reflexionar i reflexionar. Jo també som partidari d’actuar i aprendre de les errades, però si reflexion amb excés pot ser em pegui mal de cap i em desanimi.