Statut @

  • November 2019
  • PDF

This document was uploaded by user and they confirmed that they have the permission to share it. If you are author or own the copyright of this book, please report to us by using this DMCA report form. Report DMCA


Overview

Download & View Statut @ as PDF for free.

More details

  • Words: 1,199
  • Pages: 4
Statutul Asociatiei Germano-Romane din Stuttgart - AGERO Für die deutsche Version klicken sie hier:

Numele si sediul Asociatia poarta numele de "Deutsch-Rumänischer Verein e.V.", prescurtat "AGERO" si are sediul in Stuttgart. Asociatia este inregistrata oficial in registrul asociatiilor. Asociatia respecta prin activitatile sale constitutia si legile Republicii Federale Germania. Darea de seama se refera la anul calendaristic. Scopurile si interesele Asociatiei a. Asociatia urmareste nemijlocit si in exclusivitate scopuri spirituale si caritative, accesibile tuturor conform paragrafelor in vigoare stipulate in "Aufgabeordnung din 1977". b. Asociatia functioneaza independent, neurmarind interese financiare proprii decit in scopul autofinantarii sale. c. Mijloacele finaciare ale Asociatiei pot fi folosite numai in scopurile prevazute statutul in vigoare. Membrii asociatiei nu pot fi remunerati din mijloacele financiare ale asociatiei. d.Membrii Asociatiei nu primesc nici un fel de mijloace banesti in caz de excludere, iesire din proprie initiativa sau prin dizolvarea asociatiei. e.Nici o persoana nu are dreptul la mijloace banesti pentru scopuri nestipulate in statut si nu poate fi favorizata financiar. Asociatia urmareste: -asocierea frateasca a tuturor romanilor si germanilor din Germania Federala cit si din strainatate. -nu are scopuri politice, nationaliste sau religioase -pastrarea si ingrijirea culturii si traditiilor ambelor popoare -intarirea relatiilor cu alte organizatii sau asociatii cu aceleasi premize si idealuri Calitatea de membru Calitatea de membru al Asociatiei se poate dobindi de orice persoana fara a se face deosebire de sex, apartenenta nationala sau religioasa, in masura in care noul membru accepta telurile si idealurile asociatiei. Orice doritor, trebuie sa depuna o cerere in scris la consiliul de conducere. Calitatea de membru este dobindita din momentul in care persoanei care a depus cererea i se inmineaza in scris aprobarea aderarii domniei sale in asociatie. Refuzul aprobarii sta la latitudinea Consiliului de conducere a carui decizie nu poate fi atacata pe cai juridice. O garantie pentru aderare ca membru al asociatiei nu poate fi garantata in toate cazurile. Fiecare membru este obligat sa plateasca anual o suma de bani, stabilita anual de catre adunarea generala a membrilor asociatiei. Calitatea de mebru se pierde:

-in cazul in care persoana in cauza doreste sa paraseasca asociatia, prin depunerea unei cereri de iesire la consiliul de conducere -in caz de neplata al contributiei anuale in termen de pina la 3 luni de la ultimul termen de plata Calitatea de membru se pierde si prin excludere. Excluderea unui membru din asociatie este permisa doar in cazuri grave. Decizia de excludere o da adunarea generala a membrilor asociatiei prin cererea consiliului de conducere. Consiliul de conducere trebuie sa prezinte cererea de excludere persoanei care urmeaza sa fie exclusa in termen de doua saptamini inainte de adunarea generala a membrilor asociatiei. Punctul de vedere al persoanei ce urmeaza sa fie exclusa poate fi citit adunarii generale. Persoana in cauza poate sa-si prezinte si direct in fata adunarii generale punctul sau de vedere. Excluderea unui membru este valabila din momentul aprobarii excluderii de adunarea generala. In cazul in care persoana in cauza nu a luat parte la sedinta de excludere, i se va comunica aceasta in scris in termen scurt de catre consiliul de conducere. Organele de conducere Organele de conducere ale asociatiei sint urmatoarele: 1. Adunarea generala a membrilor asociatiei a. Adunarea generala este un organ consultativ, iar din punct de vedere administrativ cu cea mai mare pondere. b. Adunarea generala are urmatoarele competente: - decide modificarea statutului si dizolvarea asociatiei -alege consiliul de conducere -dispune de intocmirea planului financiar al asociatiei -decide consituirea de fonduri pentru scopuri culturale sau caritatve ale asociatiei si stabileste masurile necesare pentru realizarea de fonduri banesti pentru nevoile asociatiei -decide suma contributiei anuale a membrilor asociatiei pentru anul in curs c.Adunarea generala a membrilor asociatiei are loc o data pe an si este anuntata in scris de catre consiliul de conducere tuturor membrilor sai cu cel putin doua saptamini inainte de termen. Invitatia de a participa la intrunire contine locul, data si ordinea de zi. d.O sedinta extraordinara a adunarii generale poate fi convocata atunci cind interesele asociatiei impun aceasta. e.Conducerea directa a asociatiei o are presedintele asociatiei si reprezentatul sau (vice-presedinte). f.Adunarea generala poate lua decizii valabile aunci cind majoritatea mebrilor sai este intrunita (50% + 1).Daca aceasta majoritate nu poate fi realizata atunci adunarea generala se convoaca pentru o noua intilnire o saptamina mai tirziu.

g.Adunarea generala decide in presenta majoritatii simple, atunci cind statutul organizatiei permite aceasta. h.Presedintele asociatiei are in caz de egalitate de voturi inca un vot liber. Pentru modificari ale statutului asociatiei este necesara intrunirea unei majoritati de 66 % (doua treimi) a membrilor sai. Aceste modificari trebuiesc anuntate in invitatia de participare la adunarea generala si trebuiesc stipulate in vechiul si noul statut. i.Modificari statutare cerute de organe de control juridice sau de stat, in ce priveste forma de exprimare, se pot aproba cu majoritatea simpla (50% + 1). h.Numai consiliul de conducere este indreptatit a transpune in practica hotaririle adunarii generale a asociatiei si numai prin semnatura acestora sau a presedintelui (vice-presedintelui) se pot transpune deciziile in practica. 2.Presedintele asociatiei a.Presedintele conduce administrativ asociatia b.Conducerea asociatiei corespunzator §26 BGB se compune din presedintele ales si inlocuitorul sau, care poate si trebuie sa-l reprezinte in caz de absenta. Competentele si indatoririle presedintelui sint urmatoarele: -sa asigure respectarea statutului si a prevederilor sale -el sau vice-presedintele, pot sa reprezinte asociatia din punct de vedere juridic sau in fata autoritatilor. -convoaca adunarea generala si o conduce -asigura transpunerea in practica a hotaririlor adunarii generale a asociatiei -conduce un registru al tuturor membrilor asociatiei 3.Consiliul de conducere Consiliul de conducere este ales de catre adunarea generala a membrilor asociatie si se compune din: a.presedinte b.vice-presedinte, care indeplineste toate obligatiile preseintelui, juridic si fata de autoritati in cazul in care presedintele nu poate sa-si indeplineasca atributiile c.secretar d.casier e.patru membri (consilieri) cu diferite obligatii Consiliul de conducere in componenta sa se alege pentru o durata de doi ani. Functiile sint onorifice, iar persoanele alese pot fi realese din nou. Consiliul de conducere indeplineste obligatiile adunarii generale a asociatiei intre sedintele acesteia. Consiliul de conducere ia decizii in baza majoritatii simple a membrilor sai. Consiliul de conducere administreaza mijloacele financiare ale asociatiei. Consiliul de conducere intocmeste darea de seama anuala si aproba bilantul contabil si le prezinta

pe ambele adunarii generale ale asociatiei. Presedintele impreuna cu secretarul si casierul organizatiei administreaza bunurile asociatiei, conduc un registru al incasarilor si a platilor si prezinta cel putin o data pe an adunarii generale o dare de seama contabila amanuntita. 4.Comisia de cenzori a. Se compune din trei persoane alese de catre adunarea generala. Comisia de cenzori are obligatia de a verifica si prezenta darea de seama contabila in cadrul adunarii generale a asociatiei. b. Mandatul comisiei de cenzori este strins legat de mandatul consiliului de conducere. §5. Dizolvarea asociatiei si a mijloacelor sale financiare a. Pentru dizolvarea asociatiei este necesara intrunirea a 66% din membrii sai in cadrul adunarii generale. O asemenea decizie poate numai atunci sa fie transpusa in practica, cind membrii asociatiei au aflat in timp util prin invitatie de hotarirea ce urmeaza a fi luata. b.La lichidarea averii asociatiei, conform deciziei adunarii generale cu o majoritate de 66% se vor urmari scopuri caritative. AGERO Stuttgart® - Deutsch-Rumänischer Verein e.V. Stuttgart.

Related Documents

Statut
November 2019 34
Statut @
November 2019 33
Statut
December 2019 28
Statut
December 2019 31
Statut Enseignant
December 2019 30
Statut Administ
April 2020 14