Pliant.2008.v.gis2

  • Uploaded by: MIHAI
  • 0
  • 0
  • May 2020
  • PDF

This document was uploaded by user and they confirmed that they have the permission to share it. If you are author or own the copyright of this book, please report to us by using this DMCA report form. Report DMCA


Overview

Download & View Pliant.2008.v.gis2 as PDF for free.

More details

  • Words: 1,896
  • Pages: 2
DOMENII DE STUDIU CĂUTATE PE PIAŢA MUNCII Cele 4 domenii de studiu din Facultatea de Îmbunătăţiri Funciare şi Ingineria Mediului (FIFIM) sunt:  Inginerie civilă  Ingineria mediului

absolvenţi au firme proprii care s-au impus în ţară şi străinătate prin activităţile pe care le desfăşoară. Modulul pedagogic prevăzut în planurile de învăţământ permite absolvenţilor noştri să abordeze şi cariera didactică. Astfel, un număr însemnat de absolvenţi predau discipline tehnologice în învăţământul preuniversitar. În plus, o parte din absolvenţii de excepţie au devenit cadre didactice ale facultăţii.

 Inginerie şi management

candidaţi cu medie egală cu cea a ultimului loc finanţat de la buget, departajarea acestora se face după două criterii. Primul criteriu este nota la Matematică obţinută la examenul de bacalaureat, iar al doilea criteriu este nota obtinuta la Limba maternă din cadrul aceluiaşi examen.

TRECEREA STUDENŢILOR DE LA „CU TAXĂ” LA „FĂRĂ TAXĂ” Facultatea de Îmbunătăţiri Funciare şi Ingineria Mediului şcolarizează studenţi finanţaţi din bugetul statului şi studenţi în regim cu taxă. În anul universitar 2009-2010 taxa de studii este de 1.800 lei. Această taxă se achita în trei tranşe de câte 600 lei. La fiecare început de an universitar se stabileşte o noua ierarhizare în funcţie de media din anul precedent pentru a se reface lista studenţilor care beneficiază de loc fără taxă. În acest fel, candidaţii care sunt admişi pe locuri cu taxă şi obţin rezultate bune la examene pot trece în anul următor pe locurile fără taxă.

 Inginerie geodezică Toate domeniile de studiu din FIFIM fac parte din cadrul ştiinţelor inginereşti. Durata studiilor în aceste domenii este de 4 ani atât la cursurile de zi cât şi la cursurile cu frecvenţă redusă. Un domeniu de studiu cuprinde una sau mai multe specializări. Fiecărui absolvent de studii universitare i se eliberează o diplomă de licenţă în domeniul studiat şi un supliment de diplomă. În conformitate cu normele Uniunii Europene, în suplimentul de diplomă se menţionează specializarea. Specializările care funcţionează în cadrul FIFIM sunt:  Îmbunătăţiri funciare şi dezvoltare rurală (din domeniul Inginerie civilă)

SPECIFICUL ÎNVĂŢĂMÂNTULUI CU FRECVENŢĂ REDUSĂ Forma de învăţământ cu frecvenţă redusă vine în ajutorul absolvenţilor de liceu care lucrează şi doresc să obţină o diplomă de licenţă în Ingineria Mediului sau Inginerie geodezică. La această formă de învăţământ sunt planificate numai lucrări practice. Aplicaţiile practice se desfăşoară în perioade compacte, sub îndrumarea cadrelor didactice din facultate. Partea teoretică se asimilează de către fiecare student prin studiu individual. Pentru aceasta, se pun la dispoziţia studenţilor manuale cu o structură adecvată. În plus, în sesiunile de examen se organizează cursuri de sinteză. Studenţii de la învăţământul cu frecvenţă redusă pot folosi şi cursurile din Biblioteca electronică aflată pe situl facultăţii. Fiecare student de la învăţământul cu frecvenţă redusă este repartizat unui cadru didactic (tutore) care îi coordonează activitatea pe toată perioada studenţiei.

 Ingineria şi protecţia mediului în agricultură (din domeniul Ingineria mediului)  Inginerie economică în construcţii (din domeniul Inginerie şi management)  Măsurători terestre şi cadastru (din domeniul Inginerie geodezică)

Aplicaţii practice la Topografie Pregătirea complexă care se asigură în FIFIM a făcut ca un număr tot mai mare de absolvenţi să fie încadraţi de diferite firme din Europa, Israel, Statele Unite ale Americii, Canada, Australia etc. Numeroase aprecieri relative la pregatirea pe care o asigură FIFIM au ajuns, prin poşta electronică, pe adresa facultăţii. Câteva dintre acestea au fost incluse pe situl facultăţii (www.fifim.ro).

LOCURILE PROPUSE PENTRU CONCURS Conform reglementărilor actuale, admiterea în Facultatea de Îmbunătăţiri Funciare şi Ingineria Mediului se face pe domenii de studiu. Locurile pentru care se organizează concurs de admitere în sesiunea iulie - august 2009 sunt următoarele: CURSURI DE ZI (durata de 4 ani)

Aplicaţii practice în Laboratorul de Ecologie Perspectivele absolvenţilor facultăţii noastre au generat un număr tot mai mare de candidaţi la examenul de admitere în cadrul FIFIM. Astfel, în vara anului trecut, peste 1000 de absolvenţi de liceu au devenit studenţi ai facultăţii. În prezent, în FIFIM sunt înmatriculaţi peste 4000 de studenţi.

UNDE LUCREAZĂ ABSOLVENŢII NOŞTRI Absolvenţii FIFIM lucrează într-un mare număr de domenii. Dintre acestea menţionăm: prevenirea inundaţiilor şi îndepărtarea efectelor viiturilor, tratarea şi epurarea apelor uzate, alimentări cu apă, prevenirea alunecărilor de teren şi reabilitarea drumurilor. Ei sunt încadraţi în Administraţia Naţională a Îmbunătăţirilor Funciare, Agenţia Naţională de Consultanţă Agricolă, Agenţia Naţională „Apele Române”, Administraţia Naţională a Drumurilor, Inspectoratele de Protecţia Mediului, Garda de Mediu, Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară şi altele. O parte din absolvenţii noştri deţin acum posturi de conducere în aparatul central al Ministerului Mediului şi Dezvoltării Durabile, Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Ministerului Internelor şi Reformei Administrative şi altele. Un număr mare de

Domeniul Inginerie civilă Ingineria mediului Inginerie şi management Inginerie geodezică(Cadastru)

Locuri fără taxă 40 40 23 23

Locuri cu taxă 50 200 50 200

CURSURI CU FRECVENŢĂ REDUSĂ* (durata de 4 ani) Domeniul Ingineria mediului Inginerie geodezică(Cadastru)

Locuri fără taxă -

Locuri cu taxă 300 300

* la cursurile cu frecvenţă redusă înscrierile se fac până la 30 octombrie.

ADMITERE FĂRĂ EXAMEN Admiterea la Facultatea de Îmbunătăţiri Funciare şi Ingineria Mediului se face pe baza unui interviu şi a mediei de la examenul de bacalaureat. Interviul are loc chiar la înscriere. În cadrul interviului, candidaţii sunt consiliaţi în alegerea specializărilor la care doresc să devină studenţi. Candidaţii sunt clasificaţi în funcţie de media de la examenul de bacalaureat. Clasificarea se face pentru fiecare specializare în parte. În cazul existenţei mai multor

Aplicaţii practice in Laboratorul de GIS

MASTERAT FIFIM organizează studii de masterat în Inginerie rurală şi protecţia mediului. Durata studiilor este de doi ani. Examenul de admitere la masterat are loc în perioada 14 - 25 septembrie. Cursuri de MASTERAT (durata de 2 ani) Domeniul Locuri fără taxă Inginerie rurală şi protecţia mediului 90

Locuri cu taxă 50

SISTEMUL DE BURSE ACORDATE STUDENŢILOR

CALENDARUL ADMITERII

În conformitate cu reglementările actuale, studenţii pot beneficia de următoarele categorii de burse: burse de merit, burse de studii şi burse de ajutor social. Bursele se acordă atât studenţilor înmatriculaţi în regim „fără taxă” cât şi studenţilor care studiază în regim „cu taxă”. Bursele de merit şi bursele de studiu se acordă studenţilor în funcţie de rezultatele obţinute la examene. În anul universitar 2008-2009 cuantumul bursei de merit a fost de 330 lei, iar cuantumul bursei de studiu a fost de 270 lei. În paralel, facultatea vine în sprijinul studenţilor cu un sistem de burse acordate de către agenţi economici din domenii specifice FIFIM. Bursele de ajutor social se acordă la cerere, în funcţie de situaţia materială a familiei studentului. În anul universitar 2008-2009 cuantumul bursei de ajutor social a fost de 210 lei. Jumătate din fondul total de burse repartizat studenţilor din anul I a fost destinat burselor de ajutor social.

 În perioada 13-22 iulie 2009 se face înscrierea candidaţilor. La înscriere se susţine şi interviul.  În ziua de 27 iulie 2009 se afişează, pentru fiecare specializare în parte o listă cu candidaţii care pot ocupa un loc finanţat de la bugetul statului şi o listă cu candidaţii care pot ocupa un loc cu taxă.  Din momentul afişării listelor menţionate, până în ziua de 31 iulie 2009 candidaţii aflaţi pe listele cu locuri de la buget trebuie să achite taxa de înmatriculare de 60 lei la specializarea pe care doresc să o urmeze. Până la aceeaşi dată candidaţii aflaţi pe listele de locuri cu taxă trebuie să achite taxa de înmatriculare la specializarea pe care doresc să o urmeze în regim cu taxă. Odată cu taxa de înmatriculare, trebuie achitată şi prima tranşă din taxa anuală de studii.  În ziua de 5 august 2009 se afişează rezultatele finale ale examenului de admitere. Candidaţii care nu plătesc taxa de înmatriculare sunt eliminaţi din listele finale. În acest fel, la una sau mai multe specializări pot deveni disponibile locuri finanţate de la buget. Pe aceste locuri sunt trecuţi în ordinea mediei de la bacalaureat, candidaţii aflaţi pe listele de locuri cu taxă care au achitat la specializarea respectivă taxa de înmatriculare şi prima tranşă din taxa anuală de studii.

CAZAREA ASIGURATĂ ÎN CĂMINELE COMPLEXULUI STUDENŢESC FIFIM este amplasată în campusul principal al USAMV din Bucureşti. Aici se află 9 cămine studenţeşti în care s-a asigurat cazarea studenţilor (inclusiv pentru masteranzi) care nu locuiesc în Bucureşti. Printre facilităţi se regăsesc o cantină studenţească, o sală de sport de dimensiuni olimpice, terenuri de tenis şi terenuri de fotbal.

FACILITĂŢI PENTRU SERVICIU ÎN ŢARĂ SAU ÎN STRĂINĂTATE În prezent, o parte din studenţii facultăţii de la cursurile de zi prestează diferite servicii. Consiliul profesoral al facultăţii asigură acestor studenţi o serie de facilităţi. Este vorba de scutirea parţială de frecvenţă la cursuri şi de planificarea flexibilă a lucrărilor de laborator la ore la care pot fi prezenţi. Consiliul profesoral al facultăţii a venit şi în sprijinul studenţilor care au încheiat contracte de muncă cu firme din ţările Uniunii Europene (Anglia, Franţa, Germania, Italia, Spania etc.). În unele situaţii, studenţii plecaţi să lucreze în străinătate pe timpul verii şi-au prelungit contractele de muncă pe o perioadă mai mare. Ei au primit aprobare de întrerupere a studiilor pentru unul sau maximum 2 ani.

FACULTATEA de

ÎMBUNĂTĂŢIRI FUNCIARE

şi INGINERIA MEDIULUI

ADMITERE 2009

ACTELE NECESARE LA ÎNSCRIERE  fişa tip de înscriere şi dosar tip, care se obţin de la comisia de înscriere în ziua înscrierii;  diploma de bacalaureat sau diploma echivalentă cu aceasta; se admite înscrierea şi cu adeverinţă care să ateste absolvirea bacalaureatului – promoţia 2009; în mod obligatoriu, adeverinţa trebuie să conţină notele obţinute la probele examenului de bacalaureat; în cazul candidaţilor înscrişi la concursul de admitere la o altă universitate şi în cazul candidaţilor care sunt studenţi, înscrierea se poate face şi cu o copie legalizată;  certificatul de naştere în copie legalizată;  certificatul de căsătorie(dacă este cazul), în copie legalizată;  adeverinţă medicală tip, eliberată de cabinetele medicale şcolare sau teritoriale, din care să rezulte că solicitanţii sunt apţi pentru domeniul la care candidează;  patru fotografii tip buletin;  adeverinţă de recrutare sau livretul militar pentru candidaţii băieţi;  diploma de licenţă sau diploma echivalentă cu aceasta sau diploma de absolvire pentru cei care doresc să urmeze o a doua specializare;  copie, nelegalizată, a buletinului de identitate sau a cărţii de identitate;  chitanţă de plată a taxei de înscriere, care este de 50 lei, pentru fiecare domeniu la care candidatul doreşte să devină student;  pot beneficia de scutire de plată a taxei de înscriere, numai pentru un singur domeniu, candidaţii care sunt orfani de ambii părinţi, provin din casele de copii sau din plasament familial, sunt copii ai personalului didactic (în activitate, pensionar sau decedat), sunt salariaţi sau copii ai salariaţilor din USAMV Bucureşti; candidaţii care solicită scutire trebuie să prezinte acte doveditoare.

MIJLOACE DE TRANSPORT Cămin studenţesc

UNIVERSITATEA DE ŞTIINŢE AGRONOMICE ŞI MEDICINĂ VETERINARĂ BUCUREŞTI

 Metroul până la Televiziunea Română (staţia „Aviatorilor”) şi de aici autobuzele 131, 331 sau 335 până la staţia „Muzeul Satului” sau autobuzul 330 până la staţia „Agronomie”  Autobuzul 205 de la Gara de Nord până la staţia „Muzeul Satului”  Tramvaiul 41 până la staţia „Agronomie”

Pentru relaţii suplimentare, persoanele interesate sunt rugate să acceseze pagina web a facultăţii, la adresa: http://www.fifim.ro, sau să sune la telefoanele: 021.318.30.75 (secretariat) 0788.523.054; 0788.523.055; 0788.751.494(decanat)

Sediul central al FIFIM

Bd. Mărăşti nr. 59, sector 1, Bucureşti Tel. secretariat: 318.30.75 Tel. decanat: 0788.523.054; 0788.523.055;

0788.751.494(decanat)

E-mail: [email protected] Pagina web: http://www.fifim.ro

More Documents from "MIHAI"

October 2019 39
Troleibuze
May 2020 22
Patn - Sect I.pdf
May 2020 31
Invoice-1.pdf
May 2020 17
Pliant.2008.v.gis2
May 2020 17